• 9.379.969 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van Malli

Malli

Tonypulp schreef:

Weetje wat pas makkelijk is, je mening niet onderbouwen...

Waarom zou dat moeten? Ik onderbouw mijn mening omdat ik dat leuk vind, maar uiteindelijk valt elke film te herleiden tot de keuze tussen 2 woordjes: "goed" of "slecht". Al de rest is blablabla die in the end simpelweg niet ter zake doet.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Vindt jij, en dat vind ik, hoef je niet eens over te beginnen want dat gaat nergens heen

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Malli schreef:

Dat is allemaal je eigen mening.

Het is handig om het te onderbouwen, zodat andere mensen kunnen kijken of ze zich er in kunnen vinden en zo kunnen kijken of de film hun aanspreekt.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Belabberde film die alleen kan worden geliefd als je een aparte smaak qua films hebt en je van de doorsnee film niet ge-amuseerd voelt.

De film hanteert een stijl waar je kortom gewoon van moet houden en dat doe ik duidelijk niet. Ondanks de altijd knappe verschijning van Jessica Alba in deze film

1/5

yeyo

Overgestileerde troep die zichzelf veel te serieus neemt.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

yeyo schreef:

Overgestileerde troep die zichzelf veel te serieus neemt.

Ahum? Deze film neemt zichzelf allesbehalve serieus, dat maakt hem nu net zo goed.

Jawaddedadde schreef:

Er komt zeker wel humor in, maar ik vond het allemaal wat te pretentieus. Niet dat er geen goede aspecten zijn aan Sin City, maar die vond ik de moeite niet om te vernoemen.

avatar van elham

elham

Kan iemand mij uitleggen wie nou precies die arts met een bril was (op het einde), en waarom die miesje nou schrok toen de arts haar een sigaret aanbod???

elham schreef:

Ik denk dat hij een huurmoordenaar moet voorstellen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Oooeh wat gepolijst, wat stylistisch en wat ontzettend stoer is deze film. Ruww zwart-wit beelden met af en toe een fel kleurtje eromheen, het ziet er echt cool uit. De sfeer van een goddeloze ultra-gewelddadige stad beviel me ook zeer. Sin City mag best een klassieker genoemd worden .

avatar van Puthenaer

Puthenaer

Ik vond er weinig aan. Was mij te veel comic style.

Dat had je kunnen verwachten aangezien deze film voor het grote deel (als niet helemaal) letterlijk is overgenomen van de Comic.

Voor mij is dit een bijzonder geslaagde film, groot fan van het grimmige noir sfeertje met hier en daar een bijzonder kleurige highlight.

Ik blijf de chapters van Marv en Hartigan het best vinden, de chapter van Dwight is leuk om te kijken maar boeit me niet zo als die van bovengenoemde.

Wat ik persoonlijk ook een bijzondere touch aan de film vind is hoe de verhaallijnen hier en daar door elkaar heen lopen en je personages uit de andere chapters ziet zitten.

Het is niet echt van belang voor het verhaal zelf maar ik vind het toch leuk gedaan.

avatar van Ozymandias88

Ozymandias88

Mijn favoriete film,ik ben dol op het over-de-top sfeertje en de lekkere gore actie. Beste verfilming van een comic die ik ooit heb gezien. Ben het helemaal met MatingFlies zijn recensie eens.

Een klassieker, 5 sterren voor dit lekkere ruwe pareltje!

(Met dat ruwe doel ik op de stijl,van de film. Niet de vorm van het pareltje xD)

Ik denk dat ik hem vanavond maar weer eens kijk.

Het is alweer te lang geleden.

avatar van xzaz

xzaz

Puthenaer schreef:

Ik vond er weinig aan. Was mij te veel comic style.

Ahahah geniaal die reacties, Titanic: bah veel te veel water en gaat alleen maar over een schip.

avatar van Niino

Niino

Heb hier 1 woord voor: ongelofelijk!

xzaz schreef:

Ik vind het lang zo gek nog niet. Spider-man en Iron Man zijn ook gebaseerd op strips, maar hebben helemaal niet zo een uitgesproken "comic style" zoals Sin City.

avatar van powerman

powerman

De film is erg gewelddadig met flinke donkere grappen, maar omdat het allemaal zo onwerkelijk en absurd is, zal je er eerder om lachen dan bang van worden. De donkere film-noir sfeer komt goed tot z'n recht. Stoere vrouwen spelen een belangrijke rol in de film (vooral Jaime King als Goldie/Wendy en Jessica Alba als Nancy), maar ondanks dat ze er allemaal sexy uitzien, grijpen ze je niet aan. Ook de helden zijn niet die kerels waar je enig symphatie voor gaat krijgen. Het is allemaal erg ruw en gewelddadig. De acteerprestaties zijn vaak over the top, maar ik heb genoten van Mickey Rourke en Benicio Del Toro. Elijah Wood speelt een bijna onherkenbare rol als weirdo Kevin (waar is die lieve Frodo gebleven?). Ook de kerk (helaas) moet het weer ontgelden met een corrupte priester en nog slechtere kardinaal (Rutger Hauer). Het hoort echter allemaal bij de duistere, liefdeloze wereld van Sin City. Ondanks alle warrigheid en geweld mag de film wel geslaagd heten want vooral visueel kijk je je ogen uit.

avatar van charmed one

charmed one

dit is een hele goeie film.hij is erg spannend. en apart natuurlijk. maar ik hou wel van apart.ik ben benieuwd naar het tweede en derde deel. ze zullen ook wel spannend worden. net zo spannend als dit deel denk ik.

avatar van Flipman

Flipman

Ik had ooit een ex-rental van deze film, maar mede wegens het gebrek aan extra's heb ik die weggedaan. Maar toch, die steelcases, daar hou ik niet van. Tegenwoordig ligt ie ook met een gewoon hoesje in de winkel, gelukkig ! Aangeschaft dus, binnenkort weer 's zien. Ben er wel achtergekomen dat Rodriquez niet helemaal mijn regisseur is. Veel coolheid, maar weinig diepgang.

Toch nog een vraag over de editite die ik nou heb; is dat dezelfde als in die steelcase? Want daar voorop staat 'recut, extended, unrated'. En die versie zou dus 147 minuten moeten duren. Maar de mijne duurt slechts 120 minuten. Hoe zit dit?

avatar van xzaz

xzaz

yeyo schreef:

Het is een manier van kijken wat je eerst even aan moet wennen. Maar door de comicstyle leid het je niet af waar het eigenlijk om gaat. De rode jurk van het meisje, de ogen ban de jongen. Je kan veel meer het accent leggen op bepaalde aspecten binnen de film.

avatar van Watchman92

Watchman92

Ik vond dit een hele mooie Comic verfilming.

Het grote contrast en het beperkte aantal kleuren dat je zag zijn prachtig. De film is eigenlijk zeer gewelddadig maar had een heel rustgevend effect op mij. Dit komt denk ik ook omdat er een hoop verteld wordt door de personages terwijl er mensen gedood worden.

Ik vind het wel jammer dat ze de 4 verhalen gewoon achter elkaar hebben laten zien. Zo leek het een beetje of je een paar korte films achter elkaar aan het kijken was. Als ze de verhalen stukje bij beetje hadden verteld had het denk ik meer de aandacht vast gehouden bij andere mensen(mijn vrienden).

Los van de paar mindere kanten een zeer goede film. =]

avatar van AchmedATM

AchmedATM

yeyo schreef:

Maar de "Comic style" is wat Sin City juist anders maakt dan Spiderman en Iron Man. Als ze het niet zo hadden verfilmt was het geen echte Sin City.

avatar van The Oceanic Six

An old man dies. A young woman lives. A fair trade. I love you, Nancy.

Gister na enkele jaren weer eens Sin City herzien. De film maakte de 1e keer echt een geweldige indruk op me en ik heb er dan ook 4,5* voor gegeven. Is de film wederom zo indrukwekkend?

Ja! Wauw, dit blijft echt een wonderschone film! Het lijkt me wel typisch een film waarvan je moet houden want dankzij de film-noir stijl en het grotendeels zwart-wit getoonde beeld is het wel een aparte film. Ik ben er wederom helemaal verliefd op geworden!

De film verteld 3 verhalen en ook al zijn ze alledrie erg boeiend, het plot met straatvechter Marv en zijn vermoorde hoertje Goldie waar hij gek op was is voor mij nu toch wel echt de meest interessante. Dit komt doordat je van alles getoond krijgt rondom hem. Extreem geweld, mooie dialogen, iemand die pure liefde vertoond voor iemand en sowieso een zeer interessant personage, zowel in uiterlijk als in karakter. Ik vond het ook jammer toen zijn deel van de film er weer op zat.

Gelukkig is het plot met Hartigan en Nancy ook erg mooi. De minst interessante is dan die met Dwight en de Old Town meiden. Die scene's waren wel lekker rauw en wreed maar als plot was het de minste. Alhoewel je in deze film de minste ook nog als zeer geslaagd mag zien.

De film bevat echt een geweldige cast vol met sterren. Favoriet is Mickey Rourke (sublieme rol !!!) maar ook Bruce Willis en Jessica Alba (mm) speelden overtuigend. Eigenlijk was elke rol wel goed gecast. Zelfs onze eigen Rutger Hauer speelde nog mee en deed dat prima.

Zoals ik al zei, niet iedereen houdt van deze stijl in de film maar ik dus wel. Dat zwart-wit beeld met af en toe iets fels in de goede kleur zoals bloed of de man met het gelige hoofd, echt klasse! De film ziet er zo schitterend uit! De droevige sfeer die de stad Sin City ademt is prachtig en de muziek is dat ook. Hier is duidelijk veel tijd en moeite ingestopt.

Voor mij is de film ieder geval een klassieker geworden. De 4,5* blijven staan en wie weet zet ik ze nog eens op de volle 5* bij een volgende herziening.

avatar van canciser

canciser

Film met veel stijl, daar wordt ik van. Lekker origineel en verveelde me geen moment! 4*

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Zéér goede film met o.a. dank aan de indrukwekkende cast. Het feit dat de film zwart-wit was, vond ik wel goed bij deze film passen. De film zit goed ineen en verveelt op geen enkel moment.

avatar van Pestiis

Pestiis

goeie flick!
alleen sommige stukken snapte ik nie echt...
je ziet in da laatste verhaal die marv en die andere dude uit da 2e verhaal in die nachtclub zitten... maar die waren toch dood?

komt het omdat ik de strip niet ken of zit ik gewoon niet goed op te letten ?

verder was me de film wel een 4* waard!

avatar van MrCinema

MrCinema

In een woord: een kunststuk!

De film doet de originele comic eer aan. Ik kon niets ontdekken dat storend was (en heb de film inmiddels 5 keer gezien, wat opzich voor mij al veel betekend)

Het verhaal, de sfeer, de kleuren (of afwezigheid ervan), de actie en de dialogen. Alles zeer goed getroffen.

De tekenkunst van Frank Miller is juist erg sterk op het gebruik van zwart wit (en dan het witte van de papierkleur). Hier en daar wordt dan eens geel of rood gebruikt, maar verder is het duister. En juist dát aspect komt perfect naar voren in deze film.

Ik geef deze film 4,5 (de 5* film moet voor mij nog ooit uitkomen denk ik ) maar hij is dik verdient!

PS: deze film is niet voor een ieder weggelegd, maar als je deze film een lage score gaf en je enigszins van comics houdt, lees dan echt eens de comic en bekijk de film dan opnieuw. Kijken of je er dan misschien anders over denkt

avatar van Mr Marchoso

Mr Marchoso

Vermakelijke film. Zag er gelikt uit met de zwart-wit beelden. Sterk gecast. Eigenlijk iedereen paste goed in zijn rol. Goede soundtrack en gewoon een lekker vibe zit er in deze film.

Sommige verhalen vond ik beter dan andere, maar ach: 3,5 sterren.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het zijn er maar drie...

avatar van Rosicky

Rosicky

Pestiis schreef:
goeie flick!
alleen sommige stukken snapte ik nie echt...

komt het omdat ik de strip niet ken of zit ik gewoon niet goed op te letten ?

verder was me de film wel een 4* waard!

De verhalen zijn niet chronologisch. Het laaste verhaal is niet per se ook als laatste gebeurd.