• 9.378.430 stemmen

Met onder meer: Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards

Releasedatum: 8 januari 1998

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Starship Troopers

"The only good bug is a dead bug."

In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur! De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.

Johnny D. Rico

Private Sugar Watkins

Biology Teacher

avatar van finalman

finalman

Er is ondertussen een 3e deel in de maak, met de terugkeer van Johnny Rico (en dezelfde acteur!)

avatar van psycholamp

finalman

psycholamp schreef:

Bron?

check eens imdb hé

Starship Troopers 3 en officiele site.

Ik heb het reeds toegevoegd op moviemeter hier, nu enkel nog wachten op goedkeuring

avatar van theo h

theo h

avatar van Olivia

Olivia

Kinderachtige film; jongens van veertien zullen de film wel gaaf vinden

Ik ben een vrouw van 23....

avatar van AGE-411

AGE-411

Hoe oud ben jij?

15?

Ik vindt er zo iets communistisch (of zelf fascistisch) achterzitten. Het hele gedoe met die groep.

Er zit iets achter... (ik hou daar best wel van)

Fascistisch ja, communistisch is het totaal niet.

avatar van Reinbo

Kinderachtige film; jongens van veertien zullen de film wel gaaf vinden

Ik denk toch dat je iets ouder moet zijn om de politieke satire volledig op waarde te kunnen schatten. Wellicht moet je zelfs de eerste en tweede golfoorlog bewust via CNN gevolgd hebben....

avatar van AGE-411

AGE-411

kos schreef:

Fascistisch ja, communistisch is het totaal niet.

Ik bedoel, de achterliggende gedachte.

De groepering doet alles voor jou, als jij alles voor ons doet.

Smells like communists

avatar van Olivia

Olivia

Het is toch nét even anders. Het communisme is een manier om je maatschappij in te richten waarbij iedereen gelijk is, en het individu ondergeschikt is aan de staat. Kort gezegd. 'Communis' betekent 'gemeenschappelijk'.

Als je wil kun er eens wat over lezen op op Wikipedia.

Sowieso heeft Wikipedia ook een engelstalig artikel over Starship Troopers, waarin ook wat gespeculeerd wordt over Verhoeven's redenen om die fascistische, of nazi-achtige symbolen en elementen te gebruiken.

avatar van Oscarwinnaar

Oscarwinnaar

Dit is de beste film aller tijden. Fantastische special effects die ten onrechte niet met een oscar werden beloond. Nee, deze ging volledig onverdiend naar Titanic. Hier zat de Oscarjury te slapen.

Het sarcasme druipt van Starship Troopers af, absurd gewoon. In deze film wordt duidelijk de draak gestoken met enkele politieke stromingen en de invloeden hiervan op de hoofdrolspelers.

Verhoeven heeft dit op een ludieke, sublieme manier in zijn film weergegeven.

Je moet het maar durven, toen nog totaal onbekende acteurs in een tientallen miljoenen kostende film te laten spelen.

Het is Paul Verhoeven op zijn geniaalst. Wat een superfilm.

avatar van film88888

film88888

Leuke Actie/Sf van de meester van Actie/SfnPaul Verhoeven, en jawelook in deze film met elke actie scene zit er een cool muziekje in. Net zoals Robocop, en Total Recall. Casper Van Dien is niet meteen mijn lievelings acteur, en hij doet meestal mee in flauwe B-films, maar hier vond ik hem toch redelijk in acteren, maar dan aan de andere kant was Denise Richards ook niet slecht, en het verhaal viel ook best mee, maar de film is niet meteen de hoog schieter van Verhoeven, maar hij was helemaal niet slecht. Een 3,5 voor deze heerlijke actie film.

avatar van 606

erg goed gemaakte film en zeer veel spanning.

avatar van darkjaap

darkjaap

leuke film zeker mooi bedacht erg spannend goed geacteerd

toppertje 3,5 *

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Van het verhaal was ik helaas niet helemaal weg. Het was gewoon niet spannend. Ook was het soms erg ongeloofwaardig, het moet ongeloofwaardig zijn die SF, okay, maar die scène als Johnny Rico en Dina naar bed gaan, komt de hoofdbaas binnen. Eerst zegt hij 10 minuten en als hij Dina ontdekt, maakt hij er 20 minuten van. In een oorlog ga je in eerste instantie niet vrijen en dergelijke.

Ook de spanning was ver te zoeken. Dat zal wel komen door de verhaal afwerking, want toen er iemand dood ging was dit niet emotioneel in beeld gebracht. Zo leefde je niet mee met de hoofdpersonen.

Maar omdat de actiescènes en de special effects dik in orde waren en het verhaal vermakelijk genoeg is, geef ik deze film toch een 3,5. Toch had ik beter verwacht.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Filmfreaker schreef:

Had je soms een Saving Private Ryan deel 2 verwacht?

avatar van bartman

bartman

De groepering doet alles voor jou, als jij alles voor ons doet.

Smells like communists

Unk.. Die link zie ik echt totaal niet, als er verwijzingen naar het communisme in deze film zaten dan zijn me die volledig ontgaan.. Zelfs niet als ik communisme voor het gemak even opvat als het soort staat dat de sovjet unie ooit was. En wat communisme met het door jou omschreven principe te maken heeft ontgaat me ook al..

avatar van Referee_deluxe

Referee_deluxe

Ik vond het ook een heel goede film. Pure ontspanning.

Laat ons hopen dat deel 3 meer weg heeft van het 1e deel want dat 2e deel trok nergens op.

avatar van The Oceanic Six

Geweldige film! Ik hou wel van een actie spektakel film met een knipoog gemaakt. Aan de ene kant een serieus verhaal, aan de andere kant door de bizarre promotiefilmpjes bv tussendoor gemaakt met een knipoog. Neemt niet weg dat dit op de serieuze momenten wel heel erg goed is. De ruimteoorlogen tegen de honderduizenden beesten is echt zeer gaaf weergegeven. Soms gebeurd er zoveel in je scherp en vliegt het bloed en de smurrie heen en weer dat je niet meer weet waar te kijken. Echt ontzettend knap gedaan. De actiescene's zijn gewoon grandioos! Verder is het persoonlijke verhaal zelf ook zeer de moeite waard. Ik weet niet wat het is, maar ik heb me echt heel erg met de film vermaakt.

avatar van El Duderino

El Duderino

kappeuter schreef:

Ik vind dit persoonlijk een van de beste Amerikaanse Verhoeven films.

Ik vind het verhaaltje dat in de NRC van vandaag staat wel mooi geschreven:

'Zesde Amerikaanse film van Verhoeven is een spectaculair, sardonisch spel met de paradoxen van Amerikaans militair heldendom. Fascistische beeldtaal doorspekt karikaturale sciencefiction over de strijd van gedrilde schoolvrienden, in dienst van het leger van de Wereldfederatie, tegen reusachtige, moordlustige insecten van een andere planeet.'

De film heeft af en toe wel wat (lekker) gemeen humoristische stukjes, dat moet ik toegeven. Maar om er nou zoveel achter te zoeken en het bijna als een literair meesterwerk te analyseren, vind ik wel een beetje overdreven. We hebben het hier niet over een Dostojevski verfilming tenslotte!

Neen, dan kan ik net zo goed naar de andere kant doorslaan (and bring back balance to the force) door de film te omschrijven als: "Ken en Barbie op space-safari!"

avatar van hertogje

hertogje

Al meerdere malen gezien. En ik vind hem altijd weer vermakelijk. Gewoon een goede Sci/fi film. Actie is goed, humor is apart maar leuk, gave beesten en het tempo van de film is goed.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Eigenaardig dat ik nog niet gestemd had op deze film, gruwelijke en indrukwekkende film van P.Verhoeven en mooie scènes van die insecten.

avatar van aerts007

aerts007

2 uur rollercoaster actie vertier! Met soms over the top actie scenes.

Ik heb er gewoon van genoten.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Score verlaagd met een hele punt. Gisteren herzien, en ik vond er eigenlijk maar bar weinig aan. Het zag er allemaal redelijk goedkoop uit, terwijl me dit niet echt de bedoeling leek aangezien de cgi wel weer aardig was. Over het acteren hoeven we het helemaal niet te hebben, want dat ontbrak gewoon. Ik kreeg gewoon zin om die big smile van Denise Richards' paardebek af te slaan, elke keer dat zij in beeld verscheen. De infomercials waren wel aardig gevonden, maar de overduidelijke maatschappij-

kritische kantjes raken langzaam verloren in een slecht script en over-the-top geweld. Het einde van de film mag je dan ook gerust een anti-climax noemen. 2,5*

avatar van Dr.Phillips

Dr.Phillips

Vermakelijke over the top sci fi film met veel leuke verwijzingen naar de huidige maatschappij en de nodig dosis humor (je moet de humor wel beetje kunnen begrijpen).

avatar van Theunissen

De laatste scene van de film waarbij die geleerde de gedachten leest van de Bug en dan zegt "hij is bang". Dat sloeg echt nergens op. Voor de rest was het wel een aardige super overdreven actie film met regelmatig zeer grove beelden.

avatar van Beitel

Beitel

Theunissen schreef:

Ik vond dat juist een definitief bewijs van de goedheid van de film. Zet alles dat er in de film gebeurt op z'n plaats.

avatar van Starmaster

Starmaster

Ik heb alles even gelezen, en ik snap niet wat er bedoeld word met; er word gespot met amerikanen en nazi's.

Ik vind het zelf wel een goede film en al 17 keer gezien.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Starmaster schreef:

Ik vind het zelf wel een goede film en al 17 keer gezien.

In de uniformen wordt er duidelijk verwezen naar de nazi's en de gestapo en de Amerikanen zullen het wel allemaal weer effe opknappen, niet dus.