Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Dr. Wonka
Mr. Teavee
donnie darko
Spoiler!
Ik heb zoals gezegd de film in het Nederlands gezien. En deze zin vond ik echt goed: Charlie: Op een voorwaarde, dat mijn familie mee mag. Willy: Maar natuuuurlijk ..niet.
vind jij dat al grappig
Tja, ieder zijn eigen smaak. Misschien toch iets volwassenere humor beginnen te begrijpen. Ik ben namelijk even oud als jij en ben, denk ik, toch wel al iets meer gevorderd in mijn humor dan jij.
Lotteke
Oow in het Nederlands, bah, lijkt me echt een verkrachting, vooral aan Johnny!
FairyTale
Een blad als preview sloeg de plank volledig mis door hem te bestempelen als Uber Goth
Uber Goth? Wat is dat voor iets debiels? Ik vind hem alles behalve 'Goth'.. Juist heel lief en vrolijk enzo!
Maargoed..
Wat ik bij de weg ook heel grappig vond was die Mike TeeVee, met z'n Bitse accentje 'Die! Die! Die!' Hmja ik heb zo af en toe best wel plat gelegen ja.
Trouwens ik heb gister op MTV the Making Of Charlie and the Chocolate Factory gezien en Tim Burton Himself vertelde dat de sets allemaal echt waren, en 360 graden, hoe zeg je dat, breed? Rond. Helemaal rond dus zeg maar.. Dus niks visueel, in elk geval niet aan de sets!
BobdH
En toch kom je met zo'n bericht weer helemaal niet 'gevorderd' over... gek. De manier waarop Depp die zin uitspreekt, de komische timing etc, kan altijd nog erg grappig zijn. Als je iets grappig vind, vind je 't grappig. Dan zou ik mij niet zomaar 'beter' willen noemen dan anderen. En dat komt van iemand die nog ouder is dan jou.
j_u_u_l
ik heb deze film net in de bios gezien, zat te twijfelen om er heen te gaan, maar zeker geen spijt van gehad. Gewoon hele leuke blije film.
en dan deel ik mijn mening met filmvalley: 'er valt veel te genieten en te ontdekken en de glimlach op je gezicht is nog dagen later met geen tandenborstel weg te poetsen.'
Gizzmann
Maar wat me het meest opviel waren de liedjes.
Ho! Hier zit een foutje van mezelf die ik nu niet meer kan corrigeren. Dat moet zijn
'Maar wat me het meest opviel was de humor'
Dat hebben ze mooi gezegd
bennie jolink
Ik wist niet dat Danny Elfman ook kon zingen..........wach ff, hij KAN ook helemaal niet zingen, maar hij DOET het wel in deze film.......WHY???
Afgrijselijke liedjes en een zoetsappig einde verpesten de cynische sfeer die wel een beetje wordt opgebouwd door een willy wonka die kinderen eigenlijk verafschuwt, maar ze - tegen beter weten in - toch door zijn fabriek heen loodst.
Deze film lijkt verdacht veel op een formule-productie waar tim burton en johnny depp op het laatste moment aan de haren bij zijn gesleept om er nog wat extra publiek te trekken. Dat is misschien wel deels gelukt maar de verwachting die je krijgt bij de beroemde 'edward scissorhands' combi wordt absoluut niet waargemaakt.
Gizzmann
Volgens mij is het andersom. Danny Elfman KAN heel goed zingen, maar hij DOET het niet in deze film. Of wel?
Teskuh17
ik geloof dat hij liedjes van oempa loempa zelf heeft ingezongen
Gizzmann
Oke dan. Maar hij kan weldegelijk goed zingen vind ik. Getuige The Nightmare Before Christmas en zijn band Onigo Bonigo.
bennie jolink
oh dat was me dan weer niet opgevallen......de liedjes van nightmare before christmas zijn wel erg mooi natuurlijk..........maar die oempa loempa's........argl.....tenenkrommend.
Gizzmann
Dan zijn we het eigelijk met elkaar eens
Vond de liedjes ook niet echt geweldig (had dus niet eens door dat het Elfman was) en bij Nightmare Before Christmas zijn ze prachtig! Bij CATCF hoor je ook niet zijn echte stem, hij is vervormd.
moviemike
Een prima film die erin slaagt de sprookjesachtige magie van Burton te vermengen met degene van Dahl, zonder het boek te schaden en het redelijk trouw te blijven.
Voeg daar dan nog het talent van Johnny Depp bij (van elke vertolking weet hij wel iets te maken) die ondersteund word door een uitstekende cast, en je bekomt een goede film.
FairyTale
Wil ik het boek gaan lezen, hebben ze hem niet in het Engels! Nepbibliotheek hier..
Moviestar
Goed verhaal, fantastische sets, geweldig absurde muziek, een lekker rare over de top Willy Wonka. Het enige minpuntje is toch het iets te hoge sentiment gehalte aan het einde daardoor 4* topfilm.
pingpongbal
Ik lees veel over 'gouden duo' ed., maar ik moet zeggen dat ook dat uitgemolken kan worden. Ik ben zeker fan van Johnny Depp en de films Sleepy Hollow en Edward Sissorhands ging het duo geweldig af. Ik vond deze film zeker ook vermakelijk, maar haalt het lang niet bij de twee bovenstaande titels. Groetjes
frodette
Het ziet er nog wel een toffe film uit . Hiervoor zou ik wel eens naar de bioscoop gaan

Anjin
Nou heb hem gezien
Mijn eerste indruk was dat het een flop is
Kijk naar de eerste verfilming met Gene Wilder
Dat was een toppertje.
XxXDEPPFANXxX
leren acteren...
Kijk ik weet dat het smaak is maar als je Johnny Depp slecht vind acteren dan wil ik wel eens weten wie jij dan goed vind...
Goodfella_90
Vooral Johnny Depp,man wat is dat een slechte acteur. Moet nodig eens weer naar de toneelschool leren acteren...

donnie darko
Nou heb hem gezien
Mijn eerste indruk was dat het een flop is
Kijk naar de eerste verfilming met Gene Wilder
Dat was een toppertje.
Voor mij een dikke **0,5**
ja, jij weet duidelijk niet wat goed acteren is.
Teskuh17
alle films die goed zijn worden door Anjin 5,0 * gegeven en de rest 0,5* i guess
Johnny blijft een goede acteur, no doubt about that..
freakjuh
ik vind de film echt geslaagd!!
alleen soms wl een beetje voorspellend
miss con
gewoon keihard, die willy wonka!! En vooral die ene dikke duitse jongen, ik ging helemaal stuk. verder ook heel mooi met al die kleuren. die jhonny depp is gewoon GOED!!!
Ik heb alleen de nl versie gezien, maar ik ga waarschijnlijk nog naar de engelse IMAX!!!!
miss con
leren acteren...
als iemand dat zegt is dat voornamelijk jaloezie, volgens mij kan jij niet eens zo goed acteren als de rechterteennagel van mr Depp, niet beledigend bedoeld hoor...
Best geinig. Het verhaaltje ligt me eigenlijk niet zo (rare snoepfabrikant, kindertjes, kleurtjes, familie... whatever), maar het is toch wel leuk gemaakt allemaal.
Vooral de visuals en de sets zijn duidelijk het hoogtepunt uit de film. Depp doet het ook zeker wel geinig, al vond ik zijn rol op zich best irritant (en ook raar, ik bedoel wat moet ie met die kids, hij heeft er toch een hekel aan, waarom die fabriek niet opdoeken etc. ), maar goed, dat zal wel bij het verhaal horen.
Al met al wel origineel (hoewel het een remake is) en aardig om eens te zien.
Trip Fontaine
Ik vind de linkerteennagel van Johnny Depp beter acteren dan zijn rechter, maar dat is mijn persoonlijke mening...
Maar verder wel een hele sterke film, wat weet Burton er toch altijd iets moois van te maken.
kjertn
Vond het een erg leuke film, heb er samen met mijn vriendin vol plezier naar gekeken.
Johnny Depp komt soms erg creepy over maar aat wel weer zien dat het een top acteur is!

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables