• 9.381.389 stemmen

Geregisseerd door: Hiroyuki Imaishi

Met onder meer: Kappei Yamaguchi, Takako Honda en Yuko Mizutani

Gesproken taal: Japans

Plot Deddo Ribusu

Pandy en Retro ontwaken naakt op aarde. Ze kunnen zich niets herinneren van hun verleden. Ze besluiten vervolgens op een rooftocht te gaan. Als ze uiteindelijk zijn opgepakt worden ze naar de beruchte Dead Leaves-gevangenis gestuurd. Daar komen ze er achter dat de gevangenen worden gebruikt voor genetische experimenten. Om te overleven besluiten ze een poging tot ontsnappen te ondernemen.

Retro (stemrol)

Quack Doctor (stemrol)

Galactica (stemrol)

Tank Driver (stemrol)

Guard A (stemrol)

Inmate Next Door (stemrol)

En omdat zulke ratings altijd uitgedeeld worden door enorm preuts volk.

avatar van Reinbo

Nee hoor, ik heb zelf jaren in de filmkeuring gezeten.

Dan had je waarschijnlijk niet al te veel invloed Je moet toch toegeven dat die ratings vaak belachelijk zijn ? Wie zet er nu een 16+ op een film als Dead Leaves, dan mist je al ongeveer de helft van het doelpubliek ?

avatar van Reinbo

Tja, maar je wil ook niet dat iemand de film opzet op een verjaardagsfeestje voor 10 jarign.

Je zat altijd in een wisselende commissie met z'n vijven. Ik had hierbij wel voor 12 jr gepleit. Zag het zelf ook altijd meer als een richtlijn. Als iemand het perse wil zien lukt dat 'm toch wel.

Soms had je een team van wat preutsere mensen, maar soms ook een schappelijker groepje. Dat gaf wellicht verschillende uitslagen. Daarom kon iemand altijd om een herkeuring vragen, ook de distributeur. Ik vond het een beter systeem dan nu, nu de distributeur z'n eigen films keurt. En het was natuurlijk leuk om de films vaak weken eerder te zien.

Adrenal

[offtopic]Ik verbaas me er ook regelmatig over. Chinatown is bijvoorbeeld 16+ terwijl ik Last Tango in Paris 12+ gezien heb.[/offtopic]

avatar van Reinbo

Ik zou het waarschijnlijk omdraaien. LtiP lijkt mij een nieuwe keuring voor dvd. Is bij mijn weten altijd 16 geweest. Zelfs 18 vroeger, dacht ik.

Adrenal

In de dvd-winkel lag er een versie van 16+ en een van 12+ van Last Tango...

avatar van Baksteen

Baksteen

Waarom duurde mijn versie maar 45 minuten? Vind de 16+ rating overigens vrij normaal...

Pastichio Rocker

Ik heb eens even gekijkt en de totale speelduur komt uit op zo'n 50 minuten (dat is inclusief 5 minuten aftiteling). Die 55 minuten klopt dus niet.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Dead Leaves, stond op een post-it, ergens in een hoekje van mijn bureau. Dit heb ik dus als tip gekregen, of ik ben hier al eens eerder belandt.

Mja, kan ik hier een zinnig woord over zeggen? hyperactief! Ook is er duidelijk elke kleur gebruikt, die maar voor handen was, want zoveel kleur en ZO fel heb ik het geloof ik nog niet gezien.

In ieder geval geweldig. Had niet langer moeten duren, tis ECHT druk. 5*

avatar van donnie darko

donnie darko

Pastichio Rocker schreef:

Ik heb eens even gekijkt

gekeken bedoel je

avatar van stephan73

stephan73

Pastichio Rocker schreef:

Is ook de NTSC versie, die langzamer loopt dan de PAL versie!

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

voor alle andere correcties, graag doorvewijzen naar www.spellingsmeter.nl

stephan73 schreef:

Is ook de NTSC versie, die langzamer loopt dan de PAL versie!

NTSC hebben we hier niet. Wel PAL. Je zou er dus van uit moeten kunnen gaan dat het een PAL-tijd is.

donnie darko schreef:

gekeken bedoel je

Gekeekt ja.

avatar van stephan73

stephan73

Pastichio Rocker schreef:

Ik heb het over die 55 minuten die hier staat en de 50 minuten die jij hebt uitgerekend.

55 minuten is de USA versie (NTSC)

50 minuten is de Nederlandse DVD (PAL)

Pastichio Rocker

Precies, dus ik zeg nog een keer: NTSC hebben we hier niet. Wel PAL Er zou dus gewoon 50 minuten moeten staan.

avatar van starbright boy

Pastichio Rocker schreef:

Nou nee dus. In de bios duurt de film 55 minuten, waar je ook bent. En dat is de lengte waar we vanuit gaan.

avatar van deTuinman

deTuinman

precies, het gaat om het orgineel

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Verhoogd naar de maximumscore. Dit is uniek, briljant en vooral ruim 45 minuten non-stop boeiende cinema. Voor mij is Dead Leaves een film die je echt wel minstens 1 keer om het kwartaal of zelfs per maand kunt kijken; althans mijn conclusie na 2 herzieningen.

5 *

Pastichio Rocker

Qua weirdness vind ik Fooly Cooly en Excel Saga nog een stapje verder gaan.

Jammer dat hier (bijna) geen series/oav's worden geplaatst.

avatar van Tayama

Tayama

Dead Leaves is veel energieker dan FLCL. Vooral omdat het CONSTANT is en nergens inzakt. FLCL had veel weirde dingen, maar niet constant. Duurt ook langer dan deze film.

Excel Saga vond ik vaker irritant dan weird. Niet de leuke weirdness van Dead Leaves in ieder geval.

Tayama schreef:

Daarom deed dit me ook meer denken aan een uitgerekte aflevering van The Samurai Pizza Cats of een willekeurige TeleKids tekenfilmserie op de zaterdagochtend. Fooly Cooly mag het dan niet constant hebben, het heeft wel een beter uitgewerkt verhaal en is beter gedoseerd. Vind ik dan. Dead Leaves is 50 minuten (leuk uitgevoerde) puberale weirdness.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

mwa ik ga hem nog eens herkijken want ik ben nog niet onder de indruk.Met die trein is wel vet. En de hoeveelheid sex valt wel mee.alleen dat ene stuk dan maar je ziet bijna niets.

Mss heb ik de helft gemist!

Wah Had iemand je wijsgemaakt dat ze een hentai in je handen hadden geduwd ofzo?

avatar van Erwinner

Erwinner

Grappige film, heel origineel gemaakt. Je wordt er als een rollercoaster ingegooid, eerst de extra's lijkt me zeker verstandig bij dit verstandsloze ritje. Je hersenscellen moeten toch echt eerst geneutraliseerd worden, wil je je nergens aan willen storen.

Ik ga dit nog wel eens als tussendoortje een keer bekijken want er helemaal bijblijven was geen makkie en het lijkt me vrij uitzonderlijk als je niks gemist hebt. T's ook vrij lastig om dit te beoordelen.

De animatie is iig heel gaaf inelkaargeflanst, heb het nog nooit eerder gezien op deze manier. Een 3.5* is het zeker waard en lager zal het niet worden, eerder iets hoger.

De extra's waren best grappig, zeker kijken.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

Onderhond schreef:

Nee.Ik heb dat indirect uit jou reactie afgeleid Jij zei dat Nederland een preuts volk was.Dat heb ik verkeerd opgevat en ik had verder terug moeten lezen bij deze reacties. Jij bedoelt waarschijnlijk een andere ''preuts''!

OT;Ik houd wel van extreme films maar deze zal ik nog een keer moeten herzien want ik ben tot nog toe niet onder de indruk

avatar van DVD-T

DVD-T

Vannacht al een keer gekeken en zonet weer een keer.Ik doe toch een halfje bij mijn waardering op.

Een leuke, maar vooral erg toffe over de top animatiefilm. heerlijk hyper in beeld gebracht, leuke karakters en een beetje aparte tekenstijl.Verhaal zit er wel in maar word een klein beetje bedolven door de nonstop actie die er in zit.Vond ik helemaal niet erg natuurlijk.De speelduur was gewoon perfect, ik vond het aan het einde wel wat minder worden met die gigantische rups om daarna weer keihard terug te komen.Het geluid was trouwens ook fijn opgepompt en klonk geweldig met het volume open.Meer van dit!!

avatar van wibro

wibro

Ik heb een glimp van deze animatiefilm opgevangen in "You Tube" en ik moet zeggen dat het er zeer vermakelijk uitzag.

Daar deze film op "You Tube" uiteraard helemaal niet tot zijn recht kwam - veel te klein en slecht beeld - heb ik slechts de eerste 10 minuten er van bekeken.

Ik zal toch proberen de DVD, die volgens mij toch in Nederland te krijgen moet zijn, in handen zien te krijgen. Ik wil deze animatiefilm toch graag in zijn geheel zien.

Adrenal

Die dvd ligt zelfs in de Free Record Shop, al weet ik niets van de kwaliteit.

avatar van Tayama

Tayama

Mwa je hoeft je huis niet eens uit meer tegenwoordig.

€6.99, free delivery