Deddo Ribusu (2004)
Geregisseerd door: Hiroyuki Imaishi
Met onder meer: Kappei Yamaguchi, Takako Honda en Yuko Mizutani
Gesproken taal: Japans
Plot Deddo Ribusu
Pandy en Retro ontwaken naakt op aarde. Ze kunnen zich niets herinneren van hun verleden. Ze besluiten vervolgens op een rooftocht te gaan. Als ze uiteindelijk zijn opgepakt worden ze naar de beruchte Dead Leaves-gevangenis gestuurd. Daar komen ze er achter dat de gevangenen worden gebruikt voor genetische experimenten. Om te overleven besluiten ze een poging tot ontsnappen te ondernemen.
Retro (stemrol)
Quack Doctor (stemrol)
Galactica (stemrol)
Tank Driver (stemrol)
Guard A (stemrol)
Inmate Next Door (stemrol)
Ach ja, het merendeel van de andere op de lijst ziet er redelijk Dead Leaves vriendelijk uit. Maar wel jammer dat zo'n film dan weer wat (broodnodige) publiciteit verliest.
Naomi Watts
Ik vind het juist de charme van Moviemeter dat zulke 'pareltjes' op de site staan die door een kleine groep op handen worden gedragen.
En onder andere door deze hoge scores opgepikt worden door het 'grote publiek' (zoals bij Memories bijvoorbeeld).
Dan vind ik het des te jammer dat dat gemiddelde omlaag wordt geholpen onder het mom van: 'leuk vinden doe ik de film toch niet maar ten minste wel weer een extra film om toe te voegen aan mijn 'bodycount'
Helemaal mee eens. Al valt het bij DL nog erg mee.
Tigste keer gezien, en hij wordt gewoon elke keer beter. Het tempo, die split-screen animaties, lengte, humor ... alles is quasi perfect in deze film.
Negatieve puntjes vind ik enkel op het einde. Die rups is toch net een iets mindere climax. De muziek had ook net dat iets geflipter en geschifter gemogen. Maar blijft toch ver voor z'n genregenoten, eigenlijk is de rest ook gewoon geen competitie. Zou hem graag nog iets hoger schuiven, maar de andere films liggen mij nog iets nauwer aan het hart.
Superdikke 5*, ook na de 10 keer kijken dit jaar.
PS: ook erg leuk om de reacties van medekijkers te observeren, als ze de film voor het eerst kijken
Phoenix
Hij kwam gister binnen. En laat ik nou net gister zijn jarig geweest, en een dvd-speler gekregen hebben
Vanavond ga ik er eens goed voor zitten.
Phoenix
Haha, dit is wel de perfecte manier om een vervelend saaie werkdag te vergeten zeg.
Ongeloofelijk. Deze film dendert gewoon dwars door je netvlies heen, recht je hersens in. Die moeten maar zien wat ze er mee doen, en het zal bij een eerste keer complete chaos zijn daarbinnen.
Ik heb zeker de helft van de film gemist. Niet dat ik hem halverwege heb uitgezet, maar je kunt gewoon niet alles zien. Net als je meer dan 1 dag moet uittrekken om alle trekpleisters van te Rome bezoeken. Deze film moet je gewoon minstens 2 á 3 keer gezien denk ik, dan kun je een beetje een beeld vormen van waar je naar zit te kijken.
Ga hem morgen of overmorgen nog een keer kijken, hopelijk met wat meer alcohol in het bloed. Benieuwd wat voor een wisselwerking dat heeft
Voorlopig staat ie op 4.
Phoenix
Onvoorstelbaar effect ook van de film, na hem gezien te hebben plan je gelijk een herziening en je blijft dingen ontdekken. Dit is een pure non stop over the top adrenaline pompende anime.
Prachtige uitgave, veel extras, thuis bezorgd, totaalprijs 13EUR. Kan en mag je niet laten liggen
Leuke recensie trouwens Phoenix. Had er ook wel vertrouwen in. Maar stem niet vergeten plaatsen
Oja
13 Euro is inderdaad een schijntje, bedankt voor de tip. Verjaardag net achter de rug (dit moet wel de perfecte film zijn om je nieuwe (doch crap-ass) DVD-speler in te wijden). Had 20 euro van mn oma gekregen, die had vast gewild dat ik Dead Leaves ging aanschaffen
. Hoe lang duurt het meestal voordat ie binnen is?
3-5 dagen. Nog nooit problemen gehad met play verder. Zeker doen dus [/promotiemode]
PS: je klinkt echt als iemand die z'n stem gaat verhogen bij herkijk
Naomi Watts
Ik bestel allang bij play.com en altijd keurig op tijd, geen reden om het te laten. Of je moet natuurlijk geen creditcard hebben.
PS: je klinkt echt als iemand die z'n stem gaat verhogen bij herkijk
Of je moet natuurlijk geen creditcard hebben.
Mja, daar moet ik nog even iets op verzinnen
JoeHallenbeck
Ga hem morgen of overmorgen nog een keer kijken, .
Neeeee, doorsturen die handel!
Phoenix
Wil hem wel doorsturen, maar heb geen adresgegevens
Heb al een alleraardigst aanbod gehad over het oplossen van mijn credit-card-issues (heerlijk zo met engelse termen smijten), dus als dat gaat werken gaat hij natuurlijk zo snel mogelijk door.
Ramon K
Visueel is het eens wat anders, een paar leuke vondsten, maar uiteindelijk gingen de hypersnel gemonteerde comicimages me snel de keel uithangen en zo ook de platte inhoud (de film gaat van actiescene naar actiescene, that's it) Wel een aardige soundtrack en een paar bizarre en leuke typetjes, maar eigenlijk vind ik de extra's leuker dan de film zelf en dat kan niet de bedoeling zijn. Eigenlijk is de film een technisch knappe MTV-clip, maar daar heb ik weinig aan. 1,5*
Ramon K
Vooruit, een halfje erbij. Drank helpt inderdaad denk ik.
Phoenix

Moet ik ook nog een keer proberen. Ik heb hem gister weer herzien (DVD binnen gekregen) en ik ga naar 4,5. Benieuwd of die laatste halve er bij kan als ik weet wat het effect is van geestverruimende middelen.
Maar een biertje als katalysator is toch niet af te raden, of wel
Geen idee eigenlijk, ik heb de indruk dat ik toch best zo nuchter mogelijk naar DL kijk. Het contrast wordt er alleen maar groter en treffender van
Maar een biertje als katalysator is toch niet af te raden, of wel
Volgens de makers moet je er bij drinken....(en dansen)
Da Jando
Wow, heerlijk! Wát een tempo, wát overdonderend. Het knalt knoerhard van je scherm af, 55 minuten in een roes van totale chaos. Te gek dit, meteen maar besteld. 4,5*
Naomi Watts

Dit doet het gemiddelde weer goed, mooi dat hij bevallen is.
pjotr
Erg leuke film, en ik maar denken dat FLCL zo'n razend tempo had.
Ondanks dat ik niet echt kapot ben van het tekenwerk is er wel genoeg leuks te zien. Vooral de frisse manier waarop de splitscreens en de typografie gebruikt worden maken deze animé de moeite van het kijken waard.
Bovendien valt er genoeg te lachen: zo vond ik de scene waarbij Retro zich verveeld in zijn isoleercel en ingesnoerd de ruimte doorstuiterd èrg leuk.
Check bij de extras ook even de videofragmenten waarin de stemmen voor Dead Leaves worden ingesproken, wat een klus: respect!
bennie jolink
Echt ongelooflijk hoe die japennerkens zo'n abnormaal hoog tempo in een tekenfilm kunnen proppen. De tekenstijl en animatie sluiten perfect op elkaar aan en wat me ook opviel was dat er nauwelijks een scheiding is tussen voorgrond en achtergrond. Bij veel tekenfilms zie je duidelijk een statisch mooi achtergrondplaatje (bv. in "howl's moving castle") en daarop worden dan de handgetekende cels van de karakters gelegd.
In DL is echt alles onderdeel van de animatie.
Wel een beetje een hoog videoclip gehalte, en daarvoor duurt ie eigenlijk te lang.
JoeHallenbeck
Zo, dat was dus de meeste intense (animatie) film die ik ooit gezien heb. Wat een rit, heb er geen woorden voor..., of zoals Phoenix al treffend omschreef: deze film dendert rechtstreeks je hersenen in. Ik lag letterlijk op de grond bij het zien van die ‘Tetsuo boor’
Moet ‘m straks nog een keer herzien, want ik heb nog zoveel gemist^^
Heb een beetje hetzelfde gevoel als Ramon. Na een tijdje werd ik een beetje dol van die splitscreens, de uber-snelle montage en keer op keer weer gevechten en actiescènes. 2,5*
Ghola
Whoohoooo!
Wat is dit compleet gestoord, zeg! Met mij keek een huisgenoot en na de eerste minuten vroeg ik me af waarom ik hem daar in hémelsnaam om had gevraagd: dit leek me absoluut geen film die je op je gemak met om het even wie gaat kijken. Nog enkele minuten later (het zal zo rond de seksscène in de gevangenis zijn geweest) vermande ik me en waagde ik een voorzichtige zijdelingse blik. Tot m'n verbazing kreeg ik een grijns van oor tot oor toegeworpen, en zo hebben we eigenlijk de rest van de film bekeken. Meerdere malen deed één van ons nog een poging te vragen wat er nu precies gebeurde of gaande was, maar zelden maakten we een zin af. Dead Leaves is een soort achtbaanrit waar je geregeld zin hebt om je handen voor je ogen te slaan of juist even achterom te kijken, maar er is gewoon geen tijd voor. De enige mogelijkheid is om aan het einde een tweede keer in te stappen.
Ik wacht nog even met een beoordeling. Ten eerste omdat ik de film pas één keer gezien heb (en dat is duidelijk te weinig), ten tweede omdat niet alles in de film me evenzeer aansprak. De animatie vond ik bijvoorbeeld niet altijd even goed, en ook van het einde had ik meer verwacht. Maar goed, uiteindelijk is de film een ervaring die je maar zelden meemaakt.

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

Mind Game
Fantasy / Animatie, 2004

Vals im Bashir
Animatie / Oorlog, 2008
gevangenisgevangeneslapstickontsnapping uit de gevangenissexual humorcloningrobotcrimineelspace prison anime