- Home
Geregisseerd door: Hiroyuki Imaishi
Met onder meer: Kappei Yamaguchi, Takako Honda en Yuko Mizutani
Gesproken taal: Japans
Plot Deddo Ribusu
Pandy en Retro ontwaken naakt op aarde. Ze kunnen zich niets herinneren van hun verleden. Ze besluiten vervolgens op een rooftocht te gaan. Als ze uiteindelijk zijn opgepakt worden ze naar de beruchte Dead Leaves-gevangenis gestuurd. Daar komen ze er achter dat de gevangenen worden gebruikt voor genetische experimenten. Om te overleven besluiten ze een poging tot ontsnappen te ondernemen.
Retro (stemrol)
Quack Doctor (stemrol)
Galactica (stemrol)
Tank Driver (stemrol)
Guard A (stemrol)
Inmate Next Door (stemrol)
Chainsaw
Zelden zie je een film met zo'n overdonderend hoog tempo. Uiterst bizar en propvol hilarische en bijzonder chaotische actie. Vervelen doet de film dan ook geen enkele seconde. Wel blij dat de film maar een klein uurtje duurde, want tja, na honderden idiote adrenalinescènes die elkaar in een razend tempo opvolgen, moet een mens toch even bijkomen. Maar goed, heb erg genoten van dit erg bijzonder filmpje. En killalot, bedankt voor deze geestige ervaring.
4 sterren.
Macmanus
Inderdaad een lekkere film.
Gewoon 1 grote trip van geweld even een adempauze en weer lekker beuken en schieten.
Daar hou ik wel van moet ik zeggen.
Dit zijn films die zo af en toe heerlijk zijn om te kijken, naast het zware werk, even lekker genieten van 1 grote trip van schieten en droge humor.
4 sterren met kans op meer. ( Spielberg zijn nieuwe film zuigt steeds meer na het zien van dit soort originele werkjes)
Phoenix
Haha, dit is wel de perfecte manier om een vervelend saaie werkdag te vergeten zeg.
Ongeloofelijk. Deze film dendert gewoon dwars door je netvlies heen, recht je hersens in. Die moeten maar zien wat ze er mee doen, en het zal bij een eerste keer complete chaos zijn daarbinnen.
Ik heb zeker de helft van de film gemist. Niet dat ik hem halverwege heb uitgezet, maar je kunt gewoon niet alles zien. Net als je meer dan 1 dag moet uittrekken om alle trekpleisters van te Rome bezoeken. Deze film moet je gewoon minstens 2 á 3 keer gezien denk ik, dan kun je een beetje een beeld vormen van waar je naar zit te kijken.
Ga hem morgen of overmorgen nog een keer kijken, hopelijk met wat meer alcohol in het bloed. Benieuwd wat voor een wisselwerking dat heeft
Voorlopig staat ie op 4.
Heb een beetje hetzelfde gevoel als Ramon. Na een tijdje werd ik een beetje dol van die splitscreens, de uber-snelle montage en keer op keer weer gevechten en actiescènes. 2,5*
BoordAppel
Helemaal vergeten een berichtje te typen zie ik, bij deze dan.
Volslagen gestoorde anime. Een ridicuul tempo, je kan niet even wegkijken of je hebt weer een hoop gemist. Het gaat helemaal nergens over en het verhaaltje is niet meer dan een kapstok om allemaal ongein aan op te hangen. Hele leuke ongein, dat wel. Ik bleef lachen om het belachelijke tempo en de debiele dingen die er gebeuren. Een tekenfilmversie van Serious Sam zou er ook zo uit kunnen zien.
Ook heel anders getekend dan andere animes die ik gezien heb, vond het wel verfrissend en het zag er allemaal goed uit. Deed me af en toe wat Amerikaans aan zelfs, vooral al die geluidjes die de personages maken. Fraaie designs verder en alles is lekker overdreven. Muziek was ook ok maar viel me verder niet echt op.
Heeft ook precies de goede lengte want nog meer van die vuurgevechten zouden saai zijn geworden.
Dikke 4*
remorz
Hoezo overdaad schaadt?
Ben zojuist uitgespuugd door deze visueel overdonderende kogelporno met een gemeen hard tempo dat de adrenaline nu, tien minuten na viewing, nog steeds door mijn lijf giert.
Geweldig gevoel voor timing, effectief gebruik van split-screens, teksten/letters en de voortreffelijke muziek maken Dead Leaves een beleving waar je ingezogen wordt. Zelden werd cinema zo opgedrongen aan een kijker, maar ook zelden laat ik het zo graag over me heen komen. Voor de rest is dit geen film waar je veel zinnigs over kunt vertellen, deze film moet je simpelweg zien.
Erg jammer dat ik bij gebrek aan subs de engelse versie heb moeten kijken, maar deze gaat nog vele malen herzien worden, dus dat komt goed. 4,5 hele dikke sterren, met een duidelijke (en waarschijnlijke) optie voor 5.
Freud
Erg vermoeiend allemaal, maar door de korte duur heb ik het nog net overleefd (vroeger heb ik een tijdje geen film mogen zien omdat ik risico liep op epilepsieaanvallen als ik flitsende beelden zag, deze film heeft nu wel definitief getoond dat ik daar alvast vanaf ben
). Het verhaal is chaotisch en vrij onorigineel (niet beter dan een doorsnee stripverhaal) maar gaat er zo over dat het wel leuk wordt. Waarom geef ik dan toch vier sterren? Omdat ik nog nooit zoveel creativiteit in een film heb gezien. Ik wist wel dat er goed gemaakte animatiefilms bestonden, maar de manier waarop hier met beelden wordt omgegaan is net zo verbijsterend knap als wat iemand als David B. doet in zijn strips (al zijn de stijlen wel radicaal verschillend). De stijl is sober en effectief, maar vooral de opbouw, de simpele animatie, de expressiviteit en de inventiviteit hebben me met verstomming geslagen. Het grote voordeel van de beeldtaal in animatiefilms is dat je kan tonen en vooral ook kan weglaten wat je wilt, en daar wordt hier schitterend gebruik door radicaal te vereenvoudigen, wat de sfeer ook nog stukken sterker maakt. Dat de film aan de andere kant ongelooflijk overladen is en geen moment rust biedt maakt de expressiviteit eigenlijk enkel nog groter, al had ik toch liever een iets boeiender verhaal gehad.
Mug
Hmmm, ja, euh, goh. Zeer aardig.
- De animatie. Dan weer oogverblindend mooi, dan weer erg amateuristisch en/of ouderwets. Ups & downs.
- Het plot. Dan weer hilarisch, dan weer vol aktie, dan weer bevreemdend, dan weer onlogisch, en veelal puberaal (met de vele seksuele verwijzigingen). Ups & downs.
- De muziek. Zeer passend, heerlijk, maar de blijkbaar ontzettend grappige klassieke stukjes er tussendoor in Japanse techno-vorm klonken mij niet als muziek in de oren. Ups & downs.
Dead Leaves is behoorlijk onevenwichtig. Een leuk tussendoortje waarbij de ups langer blijven hangen dan de downs (gelukkig). Aanradertje voor de anime-liefhebbers, maar meesterlijk/overweldigend/briljant zijn niet de termen die ik zal gebruiken als ik de film moet omschrijven.
SilverGun
Uiteindelijk zelfs maar 45 minuten. Niet dat dat zoveel deert, want wat er allemaal in die tijdsduur is gepropt is op een positieve manier al enorm overweldigend. Heerlijk opzwepend, hersenloos en energierijk filmpje met geweldig fantasievolle visuals, supergeinige personages, absurde situaties en onverwacht veel aandacht voor detail. Ik moet dit echter nog wel een aantal keer gaan bekijken. Want hoewel ik bepaalde scènes al frame voor frame heb afgespeeld, heb ik nog steeds het idee een groot deel gemist te hebben. Nergens mee te vergelijken voor zover ik weet. Dikke 4* voor nu. Onmogelijk om je hier niet mee te vermaken.
neo
Overweldigend mooie animatie, in een sneltreinvaart op je afkomend. Een zeer interressante ervaring. Heb een vaag vermoeden dat naast Production I.G. ook Studio 4°C hierbij betrokken was... 4 sterren
Prudh
Dead Leaves. Wat valt hier over te zeggen? Dat het een film is die bol staat van absurditeiten? Dat zou namelijk de understatement van de eeuw zijn. Voor deze 50 minuten krankzinnigheid zijn tientallen krachttermen te verzinnen die in combinatie nog steeds niet benaderen wat er zich afspeelt op het scherm...
... en dat is cool! Wat een ongelovelijk debiel maar positief twisted filmpje is dit! En ik zou verder wel iets kunnen schrijven over het bijna non-existente verhaal, over hoe bizar de personages zijn, over de overdaad aan acties die zich binnen een kader afspelen, over de extreem flauwe maar perfect in de sfeer passende humor, over de tekenstijl, over de snelheid, over de muziek, enz, enz, enz. Enz. Gewoon kijken deze film en achterover vallen van verbazing. 4*
Mat_
Eerste animé die ik heb gezien, en blijkbaar niet echt de meest toegankelijke.
Alles gaat zo snel voorbij dat je er in eerste instantie bijna gek van wordt. Ik ben er zeker van dat ik deze film nog een keer of vijf moet herkijken vooraleer ik alles gezien heb. Het grootste pluspunt is, dat deze film zo over-the-top is dat hij erg aangenaam is om te bekijken. Gewoon "sit back and relax".
Ik had niet gedacht dat ik hem erg goed ging vinden aangezien het nog maar mijn eerste animé was, maar deze film is vrij goed, prima zelfs
4* en smaakt zeker naar meer
Best grappig.
Er worden (buiten wat puberale ongein hier en daar) een hoop geinige en originele vondsten gevisualiseerd. genoeg voor de nodige smiles.
Nadeel is alleen dat het zo spuuglelijk geanimeerd is, of liever, zo schreeuwerig. Veel te hoekig en met van die knallende Keith Haring kleuren. Was veel leuker geweest als er wat mee diepte in het beeld had gezeten.
stephan73
Ik had er al veel over gelezen, maar op één of andere manier dacht ik "het zal allemaal wel". Waarschijnlijk omdat de tekenstijl zo anders is (en een still op het net geen recht kan doen wat er werkelijk op mijn netvliezen wordt gebrand) of omdat hij zo kort duurt.
Maar het is waar! 50 minuten waanzin van de bovenste plank.
Ok, hij is bij tijd en wijlen wel erg puberaal maar dat mag de pret niet drukken. Dit is namelijk ook een vernieuwende vorm van anime, die wat mij betreft een vervolg mag krijgen.
Ik hou het voorlopig op een dikke vette 3,5.. maar daar kan zeker een 0,5 bijkomen want ik denk dat ik nog maar 1/3 van deze film echt heb gezien (alles ging zooooo snel).
P8rb
Lekker geschifte film! Animestijl was mooi, de actie bleef maar overdonderen, de humor was ook leuk. En wat ging het toch snel.
Bij herziening kans op de volle waardering! 4*
Lord Flashheart
Lelijk, schreeuwerig, herrie en puberaal. Dat is het eerste wat bij me opkomt bij het zien van dit door sommigen zo bewierookte werk.
De tekenstijl is gewoon afschuwelijk lelijk, hoekig, grof, schreeuwerig, ongenuanceerd en doet me denken aan de graffiti in een naar urine ruikend tunneltje. En daar loop ik meestal snel doorheen.
Dan het verhaal. Ook dat stelt maar weinig voor; een gemiddelde aflevering van de Powerpuff girls is al boeiender én beter geanimeerd. En daarnaast is de humor ook beter: want wat was dit me een puberaal stukje film. Scheetjes, poepgaatjes, drilboor piemels (die rechtstreeks uit Tetsuo komt) en ga zo maar verder. Kortom onderbroeken humor.
En tot slot de achtergrond herrie. Ook die lijkt rechtstreeks uit Tetsuo te komen. Ik vond het toen al lelijk en dat vind ik het nog steeds. Erg eentonig 'boem, boem, boem' deuntje, veel te weinig variatie.
Hilarisch bovendien dat sommige mensen Dragonball Z de grond inboren en dit de hemel in prijzen. Een gemiddelde aflevering van DBZ zal 2,5* waard zijn; dit is van hetzelfde niveau.
Tayama
Grappig dat de animatie-stijl hier zo streng bekritiseerd word. Nu is een mening over mooi of lelijk wel op zijn plaats - maar om te beweren dat dit slechte animatie is...
Ik heb met 20-jarige ventjes samengewerkt die zo aan de Transformers film gewerkt kunnen hebben, - mannetjes aan het werk gezien die gemakkelijk deel uitgemaakt kunnen hebben aan een film als Innocence - maar Dead Leaves doet daar qua techniek echt niet voor onder. Dat het verpakt is in een aparte stijl, uiteraard. Moet je van (willen) houden.
Misschien is het doordat er geen gebruik gemaakt word van schaduw en glans, - maar visueel is dit verder echt een ervaring. Constante energie, split-screens, kogelregens, bloedfonteinen, explosies, transformaties, deformaties, executies. Alles is in het extreme - van een simpel autoritje, tot aan het krijgen van een maaltijd, treinritje, bier drinken, zwanger worden. Alles is snel, chaotisch en bizar - hoewel 45 minuten aan animatie (?), is dit technisch zoveel meer dan je normaal in animatiewerk ziet.
Om dit verder te bekrisitseren als plotrijk verhaal is ook zinloos. Dit is gewoon puur om van te genieten - en volgens mij ook niet met een andere insteek gemaakt.
Toen ik de DVD opzette hoorde ik trouwens Engelse voice-cast. Toen veranderd naar Japans, en uiteindelijk bij de Extra's ook even behind the scenes gezien. Wat een lol hebben die lui daar, kan mij enkel een glimlach bezorgen.
5.0, al is het puur om zijn replay waarde.
Erwinner
Grappige film, heel origineel gemaakt. Je wordt er als een rollercoaster ingegooid, eerst de extra's lijkt me zeker verstandig bij dit verstandsloze ritje. Je hersenscellen moeten toch echt eerst geneutraliseerd worden, wil je je nergens aan willen storen.
Ik ga dit nog wel eens als tussendoortje een keer bekijken want er helemaal bijblijven was geen makkie en het lijkt me vrij uitzonderlijk als je niks gemist hebt. T's ook vrij lastig om dit te beoordelen.
De animatie is iig heel gaaf inelkaargeflanst, heb het nog nooit eerder gezien op deze manier. Een 3.5* is het zeker waard en lager zal het niet worden, eerder iets hoger.
De extra's waren best grappig, zeker kijken.
DVD-T
Vannacht al een keer gekeken en zonet weer een keer.Ik doe toch een halfje bij mijn waardering op.
Een leuke, maar vooral erg toffe over de top animatiefilm. heerlijk hyper in beeld gebracht, leuke karakters en een beetje aparte tekenstijl.Verhaal zit er wel in maar word een klein beetje bedolven door de nonstop actie die er in zit.Vond ik helemaal niet erg natuurlijk.De speelduur was gewoon perfect, ik vond het aan het einde wel wat minder worden met die gigantische rups om daarna weer keihard terug te komen.Het geluid was trouwens ook fijn opgepompt en klonk geweldig met het volume open.Meer van dit!!
timbo_
Viel me eigenlijk 100 % mee. Leuk vlot filmpje dat lekker wegkijkt maar nergens echt bijzonder wordt. De animatie ziet er redelijk uit maar echt onder de indruk ben ik er niet van. Wel onder de indruk was ik van het enorme tempo. Een compleet over the top actiespektakel in animatievorm dat letterlijk voorbijvliegt. Alles staat ook in het teken van die actie en het verhaaltje eromheen stelt dan ook niet veel voor. Gelukkig is dat ook nergens voor nodig en Dead Leaves is dan ook, hoewel een beetje kort, bijzonder goed vermaak.
dikke 3,5*
Derekbou
Waar ik me bij Dead Leaves over blijf verbazen is de intensiteit en de gekheid. De film mag dan nog geen uur duren, maar de kijksessie is meer uitputtend dan het lopen van een marathon op je zondagse sloffen.
Ik begrijp rokkenjager zijn opmerking hierboven over de animatie trouwens wel een beetje. Alleen ik zie dit niet zozeer als slechte animatie, maar meer als een andere vorm van animeren. De makers zullen het in ieder geval zo bedoeld hebben. Het kijken naar Dead Leaves is als het lezen van een comic; drukke beelden worden flitsend aan elkaar geplakt met af en toe wat kreten er doorheen gegooid. Het is gelijk aan het lezen van een stripboek door een ADHD patiënt met een pilletje op. Je flitst in een milliseconde van het ene frame naar het andere en probeert in de tussentijd ook nog de tekstballonetjes te lezen. Na verloop van tijd weet je niet meer wat je leest en waar het over gaat, maar je laat je compleet meeslepen door de overweldigende beeldenstroom aan rariteiten.
Samen met de opgefokte muziek en maffe personages, zoals alleen Japanners ze kunnen verzinnen, zorgt Dead Leaves voor een unieke filmervaring die de meeste kijkers lang bij zal blijven. In positieve of negatieve zin, want een film als deze is uiteraard niet aan iedereen besteed.
Voorlopig nog 4,5* maar misschien na herziening binnenkort dan toch de volle waardering.
glimlicht
Haha wat een film!
er zit echt geen enkel rustpunt in en alles vliegt om je heen ledematen bloedspetters kogels de hoofdpersonages zijn ook een stelletje malloten de één is een tv en de ander een chagerijnige tough-girl die een gave heeft om supersnel te bevallen japanners zijn gek man knettergek het verhaal is trouwens geweldig er is geen verhaal zucht waren alle actie-films maar zo kort krachtig en over-the-top het enige probleem van deze films is,, dat ik er zelf ADHD van krijg..
*3,5
Visueel festijn.
Eentje die zich het beste laat omschrijven als een wilde achtbaanrit. Een heerlijk film om het verstand op 0 bij te zetten en volledig over je heen te laten storten. Bevat ook erg leuke grapjes. Vond niet alles even sterk, maar veel wel. Ietwat chaotisch, ietwat over de top en ietwat kort, maar over het algemeen een lekkere snack die de honger kort doet verdwijnen.
En erg knap gemaakt. Moest eerst nog even denken aan Vieuwtiful Joe (bekend van de Nintendo-kubus) en andere games. Uiteindelijk had ik het gevoel dat ik in een soort van levende strip was beland. Prachtige kleuren en animaties, geinige splitscreens etc. Erg mooi gedaan.
Deze gaat op het BluRay-wenslijstje.
Goed.
®Tc
Heb dit het een tijdje terug al eens bekeken maar toen afgezet. En ook nu kon ik er weinig mee. Totaal mijn film niet, veel te bombastisch en veel te hoog tempo, tekeningen vaak lelijk en zag weinig hilariteit.
Pluspunt waren die splitscreens, had wel een leuk effect. Ook de geluiden die passeren zoals in stripverhalen was een goede toevoeging.
Vreemde kijkervaring maar totaal niks voor mij, mijn excuses.
Halcyon
Geweldig filmpje! Ik denk dat de makers er een spectaculaire cocktail van geweld, bloed, onzin, science-fiction, actie, monsters, humor en energie van wilden maken en daar zijn ze met verve in geslaagd. Maar meer dan dat is Dead Leaves een audiovisueel meesterwerkje zoals je ze zelden ziet. Futuristische, kubistische animaties in alle kleuren van de regenboog worden in sneltempo aan elkaar gelast met opzwepende technobeats op de achtergrond. De hypersnelle montage zorgt voor een ongeziene energie. Met alle details die de animaties bevatten is het onmogelijk om na één kijkbeurt exact te weten wat er zich allemaal op het scherm afspeelt; daarvoor gaat het gewoonweg veel te snel. Dead Leaves duurt uiteindelijk 55 minuten, maar dit is de eerste keer dat ik achteraf het gevoel had alsof nog maar de helft van de speeltijd gepasseerd was. En dat zegt toch al iets over een film.
Het verhaaltje is interessant en biedt een meerwaarde, maar is tegelijkertijd straight forward en erg licht verteerbaar; en dat is maar goed ook want de blitse stilering van dit filmpje vergt al genoeg inspanning van de kijker om een epilepsie-aanval te vermijden. Intens!
Wat een tempo heeft dit filmpje zeg, zoeits is zelden vertoond. Een enorm drukke film, druk qua animatie en er gebeurd van alles en door de drukte en vele splitscreens is het lang niet altijd overzichtelijk. Verder vind ik de animatie ook vrij lelijk. Gelukkig bevat de film best wel wat humor en originele vondsten, zoals bijvoorbeeld een baby die geboren wordt en meteen begint te schieten, waardoor de film zeker niet verveelt en op zich best lekker wegkijkt. Ook het geluid mag er zijn bij bijvoorbeeld de vele ontploffingen. Leuk dus, maar verder niet memorabel!
Montorsi
Mijn waardering voor anime is de afgelopen maanden bijzonder gegroeid, met het zien van Dead Leaves krijgt deze ook meteen weer een flinke knauw.
Want Dead Leaves duurt maar iets meer dan driekwartier, zelfs dat is veel en veel te lang voor deze ongein. Na nog geen kwartier checkte ik de tijd alweer, en dat is nooit een goed teken. Binnen dat eerste kwartier zie je al heel veel aan gekkigheid en humorloze fratsen, en weet je dat het er niet beter op gaat worden in de resterende tijd. En ook daarna nog een keer of 3 op de klok gekeken.
De animaties zijn spuuglelijk, werkelijk niet om aan te zien. Als je een middagje Fox Kids aanzet kom je hetzelfde tegen, zo niet beter. Puberaal tekenstijltje wat verder wel meewerkt aan het verhaaltje van hetzelfde allooi, met daarbij de zielige humor (ha-ha kijk een drilboor als piemel) die dat niveau ook amper ontstijgt. Die split-screenes werken ook totaal niet omdat ze er overduidelijk ingeplakt worden om de zogenaamde hyperactieve setting te pleasen. Soundtrack is daarnaast ook bespottelijk lijp en simpelweg kut.
Verder een zwaar a-creatief verhaal wat gewoon niet verder komt dan de ene 'baas' na de ander. Goed (of ja, goed...) gelet op een gemiddeld computerspelletje.
Hoogst irritante troep dit. Dat er mensen zijn die hier uberhaupt meer dan één keer naar kunnen kijken zonder zich te gaan vervelen. Ik had het na 15 minuutjes al helemaaal gehad.
1*, en een hele krappe ook!
Co Jackso
- 21924 berichten
Geloof mij maar, dat is het zeker niet. Dead Leaves blijft nu eenmaal een film, hoe druk de film ook is. Ik heb er in ieder geval van genoten. Zowel van de animaties, als de drukte. Vooral positief ben ik over de originaliteit van het geheel, ondanks het eenzijdige, korte verhaal met een relatief voorspelbaar einde.
The One Ring
Echt mijn ding is het niet en zal het waarschijnlijk ook nooit worden, maar ik moet toegeven dat Dead Leaves wel zo zijn charmes heeft. Ik heb nog nooit iets gezien wat er op lijkt. Tetsuo komt wel ergens in mij op, maar dat is het toch niet helemaal. De bizarre humor, gecombineert met de felle kleuren en eigenzinnige tekenstijl zijn geheel Dead Leaves. Als een adrenalinerush van drie kwartier kon ik het zeker wel waarderen al ben ik blij dat het niet langer duurde. Daarvoor is afwisseling te ver te zoeken en is de humor me wat te puberaal. Aan de nietszeggendheid van het plot kon ik me verder niet storen. Verhaal is niet het punt van Dead Leaves. Chaos is het punt. En dat levert een leuk curiosum op al is het vooral gedenkwaardig omdat het zo merkwaardig is en minder omdat het zo fantastisch is.
DeCol
Snel, chaotisch, druk, noem maar op. Nog nooit op deze manier gezien en het heeft natuurlijk wel wat. Aparte tekenstijl en lekker veel kleur. Ik was wel blij dat de speelduur zo kort was anders wordt het al snel minder leuk. Het is al niet zo mijn ding dus gelukkig maar. Zeker leuk om is een keer te hebben gezien, maar bij één keer zal het ook wel blijven denk ik.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Mind Game
Fantasy / Animatie, 2004

Vals im Bashir
Animatie / Oorlog, 2008
gevangenisgevangeneslapstickontsnapping uit de gevangenissexual humorcloningrobotcrimineelspace prison anime