• 9.379.030 stemmen

Geregisseerd door: Hiroyuki Imaishi

Met onder meer: Kappei Yamaguchi, Takako Honda en Yuko Mizutani

Gesproken taal: Japans

Plot Deddo Ribusu

Pandy en Retro ontwaken naakt op aarde. Ze kunnen zich niets herinneren van hun verleden. Ze besluiten vervolgens op een rooftocht te gaan. Als ze uiteindelijk zijn opgepakt worden ze naar de beruchte Dead Leaves-gevangenis gestuurd. Daar komen ze er achter dat de gevangenen worden gebruikt voor genetische experimenten. Om te overleven besluiten ze een poging tot ontsnappen te ondernemen.

Retro (stemrol)

Quack Doctor (stemrol)

Galactica (stemrol)

Tank Driver (stemrol)

Guard A (stemrol)

Inmate Next Door (stemrol)

avatar van Padd0

Padd0

On Tuesday, September 28th, Manga Entertainment has the streaming event of 2004 from Production IG’s new anime film "Dead Leaves" located at www.manga.com and www.dead-leaves.com. It will be FREE and 'On Demand' the entire day (starting at 12am EST) which is also the street date of the DVD release nationwide.

Alle liefhebbers kunnen die dag dus alvast noteren in hun agenda. Nu maar hopen dat het een beetje fatsoenlijk loopt.

Well, no point in talking about the details.

En dat doen ze dan ook niet.

55 minuten lang pure insanity, da's wat Dead Leaves brengt. Het verhaal is bijzaak, de animatie niet vloeiend maar wel overdonderend, de creaties/mutaties/designs geniaal.

Dit is cinema als Tetsuo of ED 80000V in animatievorm, iets wat sinds kort nog niet echt bestond (Fist Of The North Star is Kabouter Plop ivm Dead Leaves).

En zo kan ik nog wel veel schrijven, maar dit is echt zo'n "zien om te geloven" geval. Velen zullen dit wel niks vinden, en klagen dat het verhaal niet zo goed uitgewerkt is, dat het nogal moeilijk om volgen was. Ik raad hen dan ook aan om duchtig verder te blijven kijken naar Naruto of de nieuwste Pixar. Dit is de reden waarom ik animatie blijf volgen, en waar het potentieel ten volle benut wordt. En niet toevallig zit Production I.G achter deze productie (samen met Studio 4°C de anime studios om volgen).

Dikke, vette 4.5*. Lang geleden dat ik nog zoveel lol gehad heb bij het kijken van een film/anime.

Hemdale

Whahaha! Echt geweldig dit! Door de verwijzing naar Tetsuo en Electric Dragon werd ik dus heel benieuwd naar deze anime en Onderhond ik ga met je 4,5* mee, damn wat wicked dit! Wat een geschifte rit!

Doe toch maar 5*. Dead Leaves is ziek, en dat mag best beloond worden.

avatar van Goodfella

Goodfella

Heel erg leuke onzin inderdaad. Qua overthetopness Mind Game keer twee, al vind ik die film wel wat grappiger en gevarieerder. Dead Leaves ervaarde ik zo'n beetje als de filmische equivalent van Xanopticon , een slopend beeldbombardement met een dodelijk tempo. Best uniek omdat het tempo écht nonstop superhoog blijft, maar toch wat veel van hetzelfde. Die 50 minuten zijn dus perfect wat dat betreft.

Hemdale

Na herziening vandaag ga ik naar 5* met mijn stem. Hyperactieve shit dit en top entertaining van begin tot eind. Geweldig! Dit ligt mij in ieder geval meer dan een anime als Mind Game.

En zo hoort het ook . Krijg er prompt zelf weer zin in.

avatar van danuz

danuz

Dat was weer een lekker trip Ten eerste : prachtige 'hippe' beelden. Erg vet om steeds teksten door beeld te zien vliegen, vette split screen shots etc. Erg stylisch allemaal. Dan ook nog is te ziekelijke oversekste, grappige, weirde actie/porno scènes.

Een bom met adrenaline werd op me afgegooid. Zeker het herkijken waard, want soms kon ik de actie niet geheel volgen..

Vooral het visuele spreekt me erg aan, nog strakker en weirder dan Mind Game en al het andere dat ik ken.

Bij de eerste keer kijken alleen nog iets te chaotisch om echt helemaal geboeid te blijven kijken, daarom 4*

avatar van Chr.s

Chr.s

Oftewel: is het met Danuz eens

Vandaag de DVD aangekregen en m'n collega's op het werk een kleine vuurdoop gegeven. De eerste 20 minuten afgespeeld, die blikken waar priceless

Blijft trouwens ongeëvenaard dit filmpje. Totaal insane, en zie dit de eerste jaren niet overtroffen worden. Heb weer zin om het volledig te zien

avatar van aegron

aegron

Wat een bizarre film is dit zeg!

Ik hoef maar vijf minuten van deze film te zien, en ik hang helemaal vast.

Dit weekend de film tweemaal gekeken, en mooi alle extras afgegaan. Hoewel je weinig interessants te weten komt over de film zelf, wordt het wel snel duidelijk waarom Dead Leaves Dead Leaves geworden is. Gaat het in de interviews niet over bier of penissen, dan gaat het wel over seks en masturberen. Tijdens één van de extras wordt er zelfs een soort van alcoholspelletje gespeeld. 't Is weer eens wat anders.

In ieder geval, ik zeg het niet vaak, maar dit is echt een film die een herziening verdient, en waar een herziening ook echt nieuwe dingen bijbrengt. De eerste keer heb je gewoon maar de helft van de film gezien. Het tempo ligt zo razend hoog (hoewel het verhaal verder miniem is, net als de background story) dat je een visuele overload krijgt. De split screens zijn hilarisch, de film zit vol suggestieve en minder subtiele seksuele verwijzingen, in de achtergrond, voorgrond in ingewerkt in designs, de hele film is een one-up van de vorige scene, alles wordt steeds grootser, helser en lawaaieriger.

Comics hebben Blame!, animatie heeft Dead Leaves, live action ... blijft jammer genoeg weer wat achter. Tetsuo dan maar, al is Dead Leaves nog een pak hectischer.

Vandaar ook mijn top 10 wijziging. Jammer voor Gerry, maar die had maar een iets boeiender eerste deel moeten hebben dan. Naar films als Dead Leaves hunker ik, al zie ik die intensiteit, als ik zelf mag kiezen, liever in een grouwere cyberpunk setting. Dus mooi op de 6de plaats gezet. Deze film is een ongedwongen natte droom van jongens. Wie het kind en de puber nog in zich meedraagt, en die af en toe ook z'n verzetje gunt wil ik deze film aanraden. En daarbij ook nog even de tip van de regisseur zelf vermelden. Bier helpt ook.

5* en nummer 6 in m'n top 10 dus. Fenomenaal, en geen bit 3D te bekennen.

avatar van danuz

danuz

Ouch, Gerry uit top10.. Tssk!

avatar van aegron

aegron

De versie die ik had, had engelse ondertiteling voor slechthorenden. Dat maakt de film nog hilarischer. (5 miljoen kogels die in het rond vliegen met als ondertiteling tatata )

avatar van Reinbo

Ik heb 'm maar eens besteld, lijkt me wel wat....

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zelden zie je een film met zo'n overdonderend hoog tempo. Uiterst bizar en propvol hilarische en bijzonder chaotische actie. Vervelen doet de film dan ook geen enkele seconde. Wel blij dat de film maar een klein uurtje duurde, want tja, na honderden idiote adrenalinescènes die elkaar in een razend tempo opvolgen, moet een mens toch even bijkomen. Maar goed, heb erg genoten van dit erg bijzonder filmpje. En killalot, bedankt voor deze geestige ervaring.

4 sterren.

Chainsaw schreef:

En killalot, bedankt voor deze geestige ervaring.

Haha, geen probleem. Ik ben allang blij dat je 'm goed vond

avatar van tovenaar

tovenaar

Heerlijk tempo, lekkere speelduur, bizarre characters en dito verhaal... genoeg voor een uurtje heerlijk amusement. Vooral de tekenstijl trekt me compleet deze film in. Nét wat anders getekend dan de gemiddelde animé, passend bij het verschroeiende tempo. Perfecte film om met dit warme weer te kijken als je binnen af en toe wat verkoeling zoekt. Broeierig, weird en snel, zo lust ik nog wel een hoop filmpjes, nog meer tips in deze richting Onderhond?

Nee . Trava heb je al gezien, dan rest er eigenlijk enkel FLCL nog. 't Is anders, maar bij momenten hook lekker weird en over-the-top (en knap geanimeerd - hoewel in FLCL vooral geëxperimenteerd wordt met erg veel stijlen).

Maar echt zo geschift als dit is er maar ééntje

avatar van Reinbo

Net gezien en het is inderdaad een bizar vrolijk en energierijk werkje. Een Manga versie van Natural Born Killers op LSD en dan op fast foreward.

Ik moet hem zeker nog eens zien voordat ik 'm echt kan beoordelen. Volgens de makers van de film moet ik er ook bij drinken en dansen, (wat mij wel aanspreekt:) ), maar vooralsnog een 3,5 - 4* met groeipotentie.

avatar van Reinbo

Net weer gezien, nu in het engels, dat gaf me wat meer tijd om de visuals op me in te laten werken en ook de intonatie maakt het iets makkelijker volgbaar (Normaal kijk ik films uitsluitend in de originele taal, maar ja, wat is de origine taal van een retro tv hoofd?)

Werkelijk visueel meesterwerkje, als G. lucas een kwart van de visuele verbeelding had van Imaishi, was Star wars 1 t/m 3 waarschijnlijk brilliant geweest. Ga hem zeker nog een paar keer kijken, maar alvast verhoogt naar 4,5*

. Na twee keer kan je het verhaal wel al volgen neem ik aan, dus volgende keer mag hij weer in het Japans hoop ik

Mij ook erg bekend is de drang om deze film zo snel al te herzien. Zal ook wel wat met de lengte te maken hebben, maar de overdaad aan visuele informatie helpt ook. Er gebeurt gewoon zoveel dat één keer kijken niet genoeg kan zijn.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Echt een lust voor het oog dit meesterwerk. De film kent een ongekent hoog tempo en een enorme herziening magie. Vanmiddag gezien en vanavond wou ik deze wilde trip herleven, totale madness. Het verhaal stelt niet zoveel voor maar de herzieningswaarde is zo groot omdat je dingen blijft ontdekken, ook erg hilarische personages ook. Een dikke 4,5*

avatar van Macmanus

Macmanus

Inderdaad een lekkere film.

Gewoon 1 grote trip van geweld even een adempauze en weer lekker beuken en schieten.

Daar hou ik wel van moet ik zeggen.

Dit zijn films die zo af en toe heerlijk zijn om te kijken, naast het zware werk, even lekker genieten van 1 grote trip van schieten en droge humor.

4 sterren met kans op meer. ( Spielberg zijn nieuwe film zuigt steeds meer na het zien van dit soort originele werkjes)

avatar van stinissen

Nee mensen ben al geen fan van animatie en al helemaal niet als het er zo uit ziet.... De humor is ook niet mijn humor maar er was een troost mijn dochter vond hem prachtig, maar ja zij is ook een fan van Anime.

Ik denk dat er voor elk genre liefhebbers zijn maar deze was niet aan mijn besteed, denk ook niet dat het grote publiek hier warm voor loopt, dat hoeft ook niet hoor want ieder heeft zijn eigen smaak.

avatar van pjotr

pjotr

Maar waarom leen je Dead Leaves dan via de pakketservice als je bij voorbaat al weet dat je het geen klap aan gaat vinden?.....beetje zonde van je tijd, lijkt me....en het stemgemiddelde.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

pjotr schreef:

...beetje zonde van je tijd, lijkt me....en het stemgemiddelde.

Je gaat toch geen films niet kijken omdat je bang bent het stemgemiddelde omlaag te halen

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Zie ook dit topic pjotr .

avatar van pjotr

pjotr

jordybeukeboom schreef:

Nee, dat bedoelde ik ook niet zo.

Er staan een aantal relatief onbekende films op Moviemeter die bij de liefhebbers ervan erg hoog scoren, Sátántangó is er zo één en Tenshi no Tamago ook.

Ik vind het juist de charme van Moviemeter dat zulke 'pareltjes' op de site staan die door een kleine groep op handen worden gedragen.

En onder andere door deze hoge scores opgepikt worden door het 'grote publiek' (zoals bij Memories bijvoorbeeld).

Dan vind ik het des te jammer dat dat gemiddelde omlaag wordt geholpen onder het mom van: 'leuk vinden doe ik de film toch niet maar ten minste wel weer een extra film om toe te voegen aan mijn 'bodycount' (klinkt misschien onaardiger dan dat ik het bedoel hoor....gewoon een gevalletje van jammer ).

Maareh, misschien is dit inderdaad meer iets voor het forum.