• 9.380.192 stemmen

Geregisseerd door: Hiroyuki Imaishi

Met onder meer: Kappei Yamaguchi, Takako Honda en Yuko Mizutani

Gesproken taal: Japans

Plot Deddo Ribusu

Pandy en Retro ontwaken naakt op aarde. Ze kunnen zich niets herinneren van hun verleden. Ze besluiten vervolgens op een rooftocht te gaan. Als ze uiteindelijk zijn opgepakt worden ze naar de beruchte Dead Leaves-gevangenis gestuurd. Daar komen ze er achter dat de gevangenen worden gebruikt voor genetische experimenten. Om te overleven besluiten ze een poging tot ontsnappen te ondernemen.

Retro (stemrol)

Quack Doctor (stemrol)

Galactica (stemrol)

Tank Driver (stemrol)

Guard A (stemrol)

Inmate Next Door (stemrol)

avatar van Ghola

Ghola

Ook bij herziening een ongeleid projectiel dat precies z'n doel treft. (Maar het einde blijft teleurstellend).

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Helemaal vergeten een berichtje te typen zie ik, bij deze dan.

Volslagen gestoorde anime. Een ridicuul tempo, je kan niet even wegkijken of je hebt weer een hoop gemist. Het gaat helemaal nergens over en het verhaaltje is niet meer dan een kapstok om allemaal ongein aan op te hangen. Hele leuke ongein, dat wel. Ik bleef lachen om het belachelijke tempo en de debiele dingen die er gebeuren. Een tekenfilmversie van Serious Sam zou er ook zo uit kunnen zien.

Ook heel anders getekend dan andere animes die ik gezien heb, vond het wel verfrissend en het zag er allemaal goed uit. Deed me af en toe wat Amerikaans aan zelfs, vooral al die geluidjes die de personages maken. Fraaie designs verder en alles is lekker overdreven. Muziek was ook ok maar viel me verder niet echt op.

Heeft ook precies de goede lengte want nog meer van die vuurgevechten zouden saai zijn geworden.

Dikke 4*

De houdbaarheid van deze film is werkelijk fenomenaal. Vandaan voor de tigste keer gezien met gezelschap, en weer volop genoten. Niet alleen van de film, ook van de reacties trouwens .

De scene waar de baby voor het eerst tevoorschijn komt is zowat m'n lievelingsscene geworden trouwens. Net wanneer je denkt alles wel gezien te hebben, krijg je zoiets voorgeschoteld

avatar van Phoenix

Phoenix

Haha, die boxen op zijn hoofd vind ik zo gaaf .

Hoezo overdaad schaadt?

Ben zojuist uitgespuugd door deze visueel overdonderende kogelporno met een gemeen hard tempo dat de adrenaline nu, tien minuten na viewing, nog steeds door mijn lijf giert.

Geweldig gevoel voor timing, effectief gebruik van split-screens, teksten/letters en de voortreffelijke muziek maken Dead Leaves een beleving waar je ingezogen wordt. Zelden werd cinema zo opgedrongen aan een kijker, maar ook zelden laat ik het zo graag over me heen komen. Voor de rest is dit geen film waar je veel zinnigs over kunt vertellen, deze film moet je simpelweg zien.

Erg jammer dat ik bij gebrek aan subs de engelse versie heb moeten kijken, maar deze gaat nog vele malen herzien worden, dus dat komt goed. 4,5 hele dikke sterren, met een duidelijke (en waarschijnlijke) optie voor 5.

Yep; 5*

Deze film is te voor woorden. Gisteren wederom gekeken. Zit in mijn hoofd al een plekje vrij te schuiven in mijn top 10, nog even laten sudderen. Of vanavond nog maar een keer kijken...

. Gaat weer een beetje goed bij deze film. Tot de rest van de lokale MMscoutsclub hem te zien krijgt natuurlijk

remorz

Besteld bij Boudisque! UK-Import, dus duurt effe maar tussen de 1 en de 8 ( ) weken is ie van mij.

avatar van AHWA

AHWA

Schitterende film. Moordend tempo en over the top, bruut geweld, maar geweldig om te zien. Het tempo ligt moordend hoog, maar door de korte speelduur wordt dat niet als vervelend ervaren.

De animatie en de montage zijn ook prachtig te noemen en het cartoonesque geweld is hilarisch om te zien.

5* Deze wil ik zeker ook op dvd.

avatar van Bas17

Bas17

AHWA schreef:

5* Deze wil ik zeker ook op dvd.

Maar 10 dollar op amazon.com

avatar van martijn77

martijn77

Best vermakelijk maar niet zo eenvoudig om in te komen. Ik heb 3 pogingen moeten wagen en toen pas begreep ik genoeg van het verhaal en de snelheid om het allemaal maar over me heen te laten waaien. Absurde humor, volkomen over the top geweld, best te pruimen deze maffe achtbaan. Enige minpunt was m.i. de typische en ietwat obligate soundtrack.

Niet geheel mijn ding maar toch zeker 3,5 sterren.

overdaad schaad

avatar van Phoenix

Phoenix

Geldt niet voor argumentatie hoor.

boeie

The Eye schreef:

overdaad schaad

. Sommige filmfans wens je af en toe toch echt een bruisende lokale breiclub toe.

The Eye

Aah eindelijk toon je es zelfreflectie onderhond, maar waarom moet je mij daarvoor quoten?

avatar van Freud

Freud

Erg vermoeiend allemaal, maar door de korte duur heb ik het nog net overleefd (vroeger heb ik een tijdje geen film mogen zien omdat ik risico liep op epilepsieaanvallen als ik flitsende beelden zag, deze film heeft nu wel definitief getoond dat ik daar alvast vanaf ben ). Het verhaal is chaotisch en vrij onorigineel (niet beter dan een doorsnee stripverhaal) maar gaat er zo over dat het wel leuk wordt. Waarom geef ik dan toch vier sterren? Omdat ik nog nooit zoveel creativiteit in een film heb gezien. Ik wist wel dat er goed gemaakte animatiefilms bestonden, maar de manier waarop hier met beelden wordt omgegaan is net zo verbijsterend knap als wat iemand als David B. doet in zijn strips (al zijn de stijlen wel radicaal verschillend). De stijl is sober en effectief, maar vooral de opbouw, de simpele animatie, de expressiviteit en de inventiviteit hebben me met verstomming geslagen. Het grote voordeel van de beeldtaal in animatiefilms is dat je kan tonen en vooral ook kan weglaten wat je wilt, en daar wordt hier schitterend gebruik door radicaal te vereenvoudigen, wat de sfeer ook nog stukken sterker maakt. Dat de film aan de andere kant ongelooflijk overladen is en geen moment rust biedt maakt de expressiviteit eigenlijk enkel nog groter, al had ik toch liever een iets boeiender verhaal gehad.

Freud . En bedankt voor je 5 (of waren het er 10?) minuten.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Erg kort filmpje.

avatar van SilverGun

SilverGun

MM zegt 55 minuten, Play.com zegt 50. Heb ik wel de juiste DVD besteld?

Gaat eerder naar de 50 minuten ja. Hoewel het verschil ook in met/zonder credits kan zitten. In ieder geval een mooie editie

avatar van cornelis

cornelis

Verschil kan ook komen door het verschil tussen NTSC en PAL.

avatar van Mug

Mug

Hmmm, ja, euh, goh. Zeer aardig.

- De animatie. Dan weer oogverblindend mooi, dan weer erg amateuristisch en/of ouderwets. Ups & downs.

- Het plot. Dan weer hilarisch, dan weer vol aktie, dan weer bevreemdend, dan weer onlogisch, en veelal puberaal (met de vele seksuele verwijzigingen). Ups & downs.

- De muziek. Zeer passend, heerlijk, maar de blijkbaar ontzettend grappige klassieke stukjes er tussendoor in Japanse techno-vorm klonken mij niet als muziek in de oren. Ups & downs.

Dead Leaves is behoorlijk onevenwichtig. Een leuk tussendoortje waarbij de ups langer blijven hangen dan de downs (gelukkig). Aanradertje voor de anime-liefhebbers, maar meesterlijk/overweldigend/briljant zijn niet de termen die ik zal gebruiken als ik de film moet omschrijven.

avatar van SilverGun

SilverGun

Uiteindelijk zelfs maar 45 minuten. Niet dat dat zoveel deert, want wat er allemaal in die tijdsduur is gepropt is op een positieve manier al enorm overweldigend. Heerlijk opzwepend, hersenloos en energierijk filmpje met geweldig fantasievolle visuals, supergeinige personages, absurde situaties en onverwacht veel aandacht voor detail. Ik moet dit echter nog wel een aantal keer gaan bekijken. Want hoewel ik bepaalde scènes al frame voor frame heb afgespeeld, heb ik nog steeds het idee een groot deel gemist te hebben. Nergens mee te vergelijken voor zover ik weet. Dikke 4* voor nu. Onmogelijk om je hier niet mee te vermaken.

Dead Leaves is de enige film wiens (hoge) notering in m'n Top 10 ik spontaan wel eens in twijfel durf trekken.

Wat best positief is, want elke keer wanneer ik dan 45 minuutjes over heb gooi ik de DVD in m'n DVDspeler en word ik weer compleet overtuigd. Als er nu net één term is die ik wel zou gebruiken bij deze film, is het "overweldigend".

Een totaal en compleet puberaal spektakel van de eerste seconde tot de laatste snik. Dead Leaves weet z'n kinderachtig gedoe met zoveel klasse en overtuiging te brengen dat het mijns inziens wel zeker briljant is. De aandacht voor details is magnifiek, het tempo nagenoeg perfect. Een film die eindelijk eens echt over-the-top durft gaan, zich van niks of niemand wat aantrekt.

Eén van de weinige film waarbij ik echt hardop kan lachen. Nee, die Top 10 notering is zeker verdiend. Wat kijk ik uit naar het nieuwe project van dit team

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Gisteren gekocht door de goede berichten, maar ook erg belangrijk, de uitvoering waarin ik hem gekocht heb. Echt een prachtige uitvoering, mooi doosje, prachtig afgewerkt... echt geweldig.

Dezelfde avond gekeken, en het gaat echt als een achtbaan aan je voorbij, maar dit past juíst prachtig bij de stijl waarop het getekent is en het verhaal dat erbij hoort. De actie is geweldig en de komedie is overweldigend. De karakters heb ik ook als goed ervaren, vooral patty vond ik erg leuk gedaan, en dick drill was - alhoewel een btje eng - wel enorm grappig. Het tempo was hierbij ook belangrijk gezien je van de ene grap in de andere komt, en er non stop actie is. Het verhaal is soms nogal vaag, door de snelle uitvoering. (ik zal hem nog vaak herkijken, dus niet echt een probleem) Ook is er vaak veel meer te zien dan je denkt, dit is ook te zien wanneer je het extra dvd-true or douth kijkt, en wanneer je eventjes de film stilzet. Vooral de scene waarin ze zich allemaal aan die motor moeten vasthouden is briljant

Mijn top 10 heb ik maar gewoon gemaakt, en er staan nu ook niet echt goede films in, maar deze komt er zeker bij. Ik heb nog nooit een film als deze gezien, en het is zeker een goede film. Als er nog meer films zoals deze zijn, zou ik het graag te weten komen, want ik kijk al redelijk veel anime/animatie films - maar eentje als Dead Leaves ben ik nog niet tegengekomen... Briljant...

avatar van Hacate

Hacate

Chaotisch en toch goed te volgen, het leuke aan dit soort films is dat er altijd meer gebeurd dan je in 1 keer kan zien, je kunt hem dus gewoon rustig nog een keer kijken en er zullen je andere dingen opvallen. Dick drill was geniaal en ook pandy en retro waren leuke karakters. Zeker het kijken waard.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Merkwaardige stemgrafiek bij deze film. Poster geeft trouwens ook goed de drukke waanzin van deze film weer. Pas nadat ik de film gezien had kon ik een beetje zien wat het nu precies moest voorstellen .

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Misschien wel de grootste verrassing voor mij dit jaar. Ik verwachtte er echt helemaal niets van, maar dit pakte behoorlijk anders uit. Het tempo ligt echt enorm hoog, maar dit werd wel op zo'n originele manier gedaan dat het erg leuk was om te zien. De humor die was echt geweldig. Ik heb meerdere keren hardop moeten lachen wat ik niet vaak doe bij een film die ik alleen kijk. Zoals anderen ook al zeggen, inderdaad een beetje puberaal, maar dat ligt mij wel.

Dikke 4.5 sterren!

avatar van neo

neo

Overweldigend mooie animatie, in een sneltreinvaart op je afkomend. Een zeer interressante ervaring. Heb een vaag vermoeden dat naast Production I.G. ook Studio 4°C hierbij betrokken was... 4 sterren