Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Rich Woman
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
Best geinig, maar het zover doorhameren was niet echt nodig geweest. De lompe actie was wel erg geestig. Ben trouwens wel benieuwd naar het vierde deel; een soort van post-apocalyptische kernoorlog/machine oorlog film.
Natuurlijk, het niveau van de eerste geniale Terminator haalt ie niet en zelfs niet van het vervolg. Maar al met al best vermakelijk, ondanks het laatste kwartier, dat toch een beetje een afknapper is.
Wizzing
Mijn reactie zal zo subjectief als de pest zijn. Ik ben een gigantische terminator fan. Het was voor mij dan ook fantastisch om deze film te bekijken. Wat een herkenning. Als je alle drie de delen achter elkaar gaat bekijken zul je zien dat ze grofweg hetzelfde zijn. Bijna elke scene uit deel1 komt wel in een iets andere vorm terug in de volgende delen.
Arnie acteerde weer (net als in T1 & T2) geweldig in deze film. Misschien is het normaal gesproken geen topacteur maar niemand zal deze rol zo overtuigend kunnen spelen als hij dat doet.
Misschien zitten er een paar slordige dingetjes in deel 3 maar dat heeft mij niet kunnen irriteren. Wel miste ik dingen op muziekgebied. Ook was er weinig spanning.
Als je de vorige delen niet gezien hebt misschien maar een matige actiefilm. Maar voor mij persoonlijk 4*. Ik zat net als deel 2 met een brok in mijn keel aan het einde (ok wel een stukje minder).
TheOne
Deel twee was de beste. Ik denk dat een andere regisseur er ook mee te maken had dat deel 3 minder was.
Denk eigenlijk niet dat het daar zo aan ligt. het scenario was al veel minder.
Van Helsing
Goeie film !!! Heb hem in de bioscoop gezien en ben met een goed gevoel de bioscoop uitgegaan.
De actie fantastisch om te zien
tinkerbel
vond het een goede film.
natuurlijk niet zo als de twee voorgaande, maar wat wil je!!!! het is tenslotte al deel drie.
maar ik heb me wel vermaakt.
3,5
edwinb82
T3 was een geweldige film, maar jammer dat de afloop niet zo goed was.
op naar het volgende en hopelijk laatste deel van deze reeks. Toch krijgt deze film van mij een mooi cijfer.
Een 3,5
T_fuckin_montana
Wat een waardeloze film, waar Terminator en T2 me op het puntje van de stoel kregen vindt ik T3 veel te voorspelbar en veel te veel Terminator 2 waar wat lokaties en plaatsen verwisseld zijn, de enige reden waarom de film 1,5* krijgt en geen 0.5* is dat ik het eind toch nog redelijk orgineel vind.
xangadix
Och, ik vond deze wel lekker wegkijken. Van deel 2 proberen ze volgens mij nog te veel zo'n serieus drama te makenl, terwijl in deel 3 gewoon lekker alle remmen los gaan zonder pretentieus te zijn.
zoutzak
veel komische stukken en verwijzingen naar deel 1 en 2. het zwakkere eerste deel van de film wordt goedgemaakt door een subliem tweede stuk.
4,5* mede voor de supershape van arnie in deze film!
gertos
Jammer, jammer. Deel I en II werkelijk subliem (met lichte voorkeur voor I vanwege het geniale verhaal) en dan zo'n slappe gooi- en smijtwerk onzin-actie film er achter aan in deel III.
Johan van Ee
Ik snap niet hoe die Terminator zich allerlei dingen uit deel 2 kon herinneren (autosleutels onder het zonnescherm). Ik geloof dat hij in dit deel in de gloeiende lava wordt opgelost ...
gondwana
Was meer parodietje op de twee eerste.
Wel goed einde vond ik...
b-iancaatjuh
dat snap k ook niet. hij is een verouderde versie maar wel beter dan die uit deel 2 dus als je beetje logisch denkt kom je tot de conclusie dat de film niet klopt
Nightstalker
Deze film was echt goed. Vond hem net zo geslaagd als de eerste 2 delen. En al helemaal als hem om de actie gaat. Want dat zat er zeker in. Vond hem trouwens beter dan de eerste 2 delen. Want als er zo'n film zoals terminator 2 nu uitkomen in deze tijd. Dan zou die worden aangegeven als een dikke B-film dat weet ik nu al. Terminator 3: Rise Of The Machines
Is gewoon het beste en het vetste deel van de Terminator reeks. Topfilm !!!
gertos
Tsja, als je motto is: hoe meer actie, des te beter de film, dan heb je gelijk denk ik. Als ze bij Terminator 4 nou 367 auto's , 98 trucks en nog het één en ander aan vliegend materiaal opblazen, crashen of op een andere manier "beschadigen", dan is dát weer het beste deel van de reeks.
Het is eigenlijk heel eenvoudig, kortom, om een goede actiefilm te maken (sic)
finalman
Maar jongens toch, jullie hebben niet goed opgelet!
Hij stapt in het begin in de auto, en het zijn geen autosleutels dat onder de zonnescherm zat, maar een simpele uurwerk om de datum en tijd juist te zeggen. dan pas rukt die board onder het stuur los en koppelt de beide draden aaneen dat hij kan starten. Op het kerkhof doet hij dit ook met een begraveniswagen.
Snappie?
davidov
staat nog niks vast maar dacht idd ooit gehoord te hebben dat hij komt, maar zonder the governator
Edie
Sjonge jonge... Jammer dat zo'n mooie films (terminator 1 & 2) verpest worden. 2 sterren voor deze T3.. Mede dankzij Arnold. Regie had beter aan James Cameron wederom overgelaten worden...
Poisonthewell
Heel behoorlijke aanvulling van de Terminator reeks. Plottechnisch gezien niet zo goed (en logisch) als de eerste twee films, maar wel heerlijk spectaculair. En het einde vond ik ook wel goed. Overtrof mijn verwachtingen ruim. 4*
puma
Special Effects zijn van grote klasse. De actie scences zijn erg mooi uitgewerkt, evenals de onweerstaanbare T-X versie van de Terminator. De verhaallijn van deel 1 en 2 wordt in dit deel toch te makkelijk omgekneed en gerecycled naar een vervolg. Bovendien had ik toch liever Edward Furlong gezien als John Conner. Nick Stahl mist toch de uitstraling en guts als toekomstig leider en komt een beetje als een nerd over, terwijl Edward Furlong veel meer over het nodige charisma beschikt. Met het voordeel van de twijfel geef ik Terminator 3 ****. Als je dit deel vergelijkt met deel 1 en 2 kom ik niet verder dan ***½.
Johan van Ee
Maar jongens toch, jullie hebben niet goed opgelet!
Snappie?
Dan heb ik niet goed opgelet; zal er volgende keer nog eens extra op letten!

Terminator: Dark Fate
2019