Terminator 3: Rise of the Machines (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Jonathan Mostow
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken
Releasedatum: 24 juli 2003
Plot Terminator 3: Rise of the Machines
"The Machines Will Rise."
Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Terminator 3: Rise of the Machines (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Cop - Westside Street
Scott Petersen
Betsy
PartyMarty
misschien zou het voor de kijker thuis leuk zijn als je eens wat onwaarschijnlijkheden noemt......
Vind dit wel de beste film van 2003 die ik heb gezien hoor, maar hij zit natuurlijk bomvol onwaarschijnlijkheden! Een robot die uit de toekomst komt ligt het meest voor de hand als voorbeeld. De helikopterscene vind ik ook wel vrij onwaarschijnlijk. Supergaaf, maar niet waarschijnlijk.
mister blonde
het ging mij er meer om dat wanneer iemand aangeeft dat er onwaarschijnlijkheden, hij ook aangeeft welke dat zijn.
ik vind het overigens wel mee vallen met die onwaarschijnlijkheden. er zitten er niet meer in dan de gemiddelde sci-fi film.
Lukic
Onwaarschijnlijkheden? Oke dan...
1. Het is helemaal niet verwondelijk dat de pick-up truck waar Arnold in rijdt aan het begin van de film netjes over die vrouw (de dierenarts/ik weet niet hoe ze heet) heen stuiterd wanneer de Terminatix aangereden wordt.
2. De auto's die door de terminatrix aangestuurd worden hebben zeker een motortje dat het stuur draait? En ze hebben een camera-tje zodat ze kunnen zien waar ze rijden... Of beter nog, ja dat is het vast. Ze worden real-time aangestuurd door een satteliet. Waarom ook niet?!
3. Een verontwikkelde machine uit de toekomst zoals Arnold zorgt er voor dat hij bij het benzine station even goed de aandacht op zich vestigd zodat de pompbediende alarm kan slaan... Ja dat is ook logisch wel...
Need i say more? I don't think sooooooooo...
Vette bagger film. Misschien moet ik mijn score herzien...
Onwaarschijnlijkheden? Oke dan...
Need i say more? I don't think sooooooooo...
Vette bagger film. Misschien moet ik mijn score herzien...
mister blonde
ik vond star wars ook te onwaarschijnlijk. dat gedoe met die ruimteschepen.
Diesel
alleen bij muggenzifters misschien.
mister blonde
ga toch weg. allemaal muggenzifterij van mensen die op zoek zijn naar fouten of onwaarschijnlijkheden bij een film die zij bij voorbaat al afgeschreven hadden.
BoordAppel
De 'onwaarschijnlijkheden' die Lukic noemt gaan volgens mij nergens over, en ik zou het ook mierenneukerij willen noemen. Als je over #1 en 3 valt dan kan je beter stoppen met het kijken van actiefilms. #2 is dan wel redelijk vergezocht maar ik kan er wel mee leven in een film als deze.
Diesel
Ik heb in een eerdere bericht duidelijk gemaakt waarom ik T3 een slechte film vind, heb verder ook niet veel te zeggen over deze drol van een film.
- 2077 berichten
. The matrix - saga zinkt in het niets weg in vergelijking met the terminatorreeks. 5*
neo
De muziek van Beltrami had ik al meteen toen de cd ervan in de winkel lag, maar de film zelf kijken liet nog eventjes op zich wachten. Jammer genoeg wordt de mooie score nogal weggedrukt achter het geluidseffecten geweld. De film is erg vlot en spectaculair, de grote achtervolging is een genot om naar te kijken. Leuke zelfspot zit erin, spannend tot op het bot, alleen jammer van het this is only the beginning einde 4 sterren
Sjan
Ontzettend vermakelijke film. Ik heb me geen moment verveeld en er zit de nodige zelfspot en geslaagde humor in (wat je in dit soort films niet vaak ziet, dat het geslaagde humor is). De achtervoling in het begin is echt een genot om te zien. 4*
GFM
Had er veel van verwacht ) als 10-11/ jarige helemaal fan van de 2 terminators....maar wat een draak, er zaten wel een paar leuke grappen (zelfspot' in , vooral in de gay/bar en die zonnenbril..maar de film was echt ZOU TE LOOS!!! 2 *
De GeuS
Ik ook niet, ik vond 2 persoonlijk fantastisch vanwege "Robert Patrick", en daar konden/ kunnen ze in de volgende delen gewoon niet meer aan tippen....
Dat en het feit dat de "Terminator" feitelijk niet beter/sterker kan worden, zonder zijn "geloofwaardigheid" te verliezen....
fredjas
In de bioscoop was ik er wild van omdak toen heel grote fan was van Arnold.Maar ik heb hem gekocht op video en ik vond er niets meer aan.Gelukkig nog goede acteerprestatie's en geweldige special effects.Een 2,5.
Clydorn
Jawel, zoveel beter zijn T1 en T2. T3 komt niet eens in de buurt bij de eerste twee. T1 is een klassieker, meesterlijk, simpel maar ooh zo briljant. T2 is een briljant vervolg met revolutionaire effecten en perfecte actiescènes. Een film waarop ik niks aan te merken heb, met Robert Patrick in mijn ogen als de perfecte terminator. T3 daarentegen is een slap aftreksel van T2. Effecten zijn OK, maar dat is tegenwoordig het minste wat je mag verwachten van zo'n dure film. Actiescènes zijn goed.. maar nergens spannend. Soundtrack veel en veel minder dan de vorige, verhaal zoals eerder gezegd een slap aftreksel. Teveel plotholes, stupide cameo met Dr Silberman, ongepaste humor, zwakke villain(helemaal niet geavanceerder dan de T1000), slecht eindgevecht, en een paar domme en onbegrijpelijke acties van de karakters.. enz enz enz enz. Zeer matige sequel dus. Het einde was het enige originele aan de film. En acteur Nick Stahl heeft het wat mij betreft zeer verdienstelijk gedaan als John Connor. Maar voor de rest?? De eerste twee zijn juweeltjes, de derde is een aardige actiefilm.
gandalf
noudat zijn juist grappen die ik een beetje zouteloos vind.
Ik heb 1,2 en 3 nog eens herkeken en blijf 2 het beste vind. Deel drie is een goede actiefilm maar niet meer de angstaanjagend spannende film die deel 2 was. Ik verlaag m'n stem dan ook met 0,5 naar 4*
pjotr
Ik verlaag m'n stem dan ook met 0,5 naar 4*
Bedoel je niet met 4 naar 0,5* ?
SSeagal
noudat zijn juist grappen die ik een beetje zouteloos vind.
Beetje radicaal om zo'n verlaging toe te passen, beetje overdreven lijkt me, dit deel is de minste uit de serie, maar verdient toch wel een voldoende naar mijn mening omdat het simpelweg doet waar het goed in is, vermaken/entertainen.
pjotr
Goed lezen meneertje...;)
Hij geeft toch 4 sterren ( absurd hoog, maar goed ).
SSeagal
Mmm...tsja...beter dan het woord verlaag vervangen door verhoog of zijn zin had anders gemoeten..:D
gandalf
ik wilde zeggen: ik geef de film nu 4 sterren ipv de 4,5 sterren die ik gaf. Een geweldige actiefilm, maar niet het spannende vervolg op terminator 2 dat ik graag had gezien
BoordAppel
Ik had verwacht dat ik deze film bij herziening zou afwaarderen maar daar is toch niets van gekomen.
Het verhaal vond ik aardig doorgaan op deel 2 en het is meer dan een herhalingsoefening. Vooral wat betreft de actiescene's gaat de film wat verder. De crane-scene is erg goed: spannend en zoals het hoort in een terminator film, goed lomp. De andere actiescene's mogen er ook wezen en de special effects zijn goed. Vooral de T-1 vond ik erg mooi gemaakt zeker als je bedenkt dat dat gewoon een werkende robot is.
Acteerwerk vond ik ook goed. Schwarzenegger is weer perfect als de terminator en Loken doet het ook goed, ze is alleen niet zo angstaanjagend als Robert Patrick. Stahl zet een overtuigende John Conner neer, hoewel hij er totaal niet op lijkt. Vooral de scene waar hij een geweer tegen zijn hoofd zet vond ik erg goed. Ik had toch liever Furlong weer in die rol gezien maar die was aan de crack of zo. Cameo van Dr. Silberman vond ik een beetje jammer, was niet nodig geweest.
Op het eind van de film kwam ik nog een minpuntje tegen. Waarom gaat de T-X ineens als een of ander monster schreeuwen? Het is een terminator en ze is de hele film door stil geweest dus dat einde slaat helemaal nergens op. Beetje jammer want het allereinde vond ik dan wel weer goed. Biedt mogelijkheden voor een vervolgfilm die er van mij best mag komen. Het zal dan wel een totaal andere film moeten worden, een beetje ala Aliens. Dus haal Cameron er maar weer bij, dan kan het best wel eens een puik filmpje worden. Schwarzenegger is dan niet eens nodig want zijn model is dan nog niet gemaakt.
De DVD is trouwens erg netjes, met overzichtelijke menu's en leuke extra's. Vooral de Sgt. Candy extra scene is erg grappig en biedt weer wat meer inzichten in de wereld van de terminators.
Clydorn
[quote]BoordAppel schreef:
Over T2 ben ik het helemaal met je eens, maar T3.. nee, niet echt. De film is geslaagd als actiefilm, maar niet als terminatorfilm. Teveel fouten en onwaarschijnlijkheden.
De extra's op de DVD vielen ook tegen. De Sgt. Candy scene is te belachelijk voor woorden, ben blij dat ie de film niet heeft gehaald. Waar ik (Terminatorfan) me ook aan stoorde was een quiz op de DVD. Als je de terminator films kent dan weet je dat er maar 1 man verantwoordelijk is voor Skynet, en dat is Miles Bennett Dyson!! maar volgens deze 'leuke' quiz is de verantwoordelijke Robert Brewster... heel frustrerend!
SSeagal
Je bent de tweede al die dat jammer vindt, hoezo eigenlijk? Het is herkenbaar, een geintje, goedkoop misschien maar ik vond het wel leuk. Herkenning laat gewoon vaak een goed gevoel achter, en deze scene voegde gewoon een beetje extra herkenning toe.
SSeagal
Beetje waar maar, omdat Miles alles had vernietigd in T2 inclusief zichzelf (niet gepland ofcourse). Robert Brewster drukte uiteindelijk op de alles beslissende enter toets.

Terminator: Dark Fate

Terminator 2: Judgment Day
1991

The Terminator
1984

Netflix-documentaire 'Jeffrey Epstein: Filthy Rich' wordt na zes jaar weer goed bekeken

'The Investigation of Lucy Letby' goed bekeken op Netflix: Top 10 van dit moment

Netflix onthult eerste beelden van 'The Adventures of Cliff Booth' met Brad Pitt

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

The Matrix