• 9.380.134 stemmen

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Actie / Sciencefiction | 109 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Jonathan Mostow

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl en Kristanna Loken

Releasedatum: 24 juli 2003

Plot Terminator 3: Rise of the Machines

"The Machines Will Rise."

Ruim tien jaar nadat John Connor erin geslaagd is om de gevreesde Judgment Day te voorkomen, leeft hij helemaal afgesloten van de maatschappij en probeert hij zo weinig mogelijk gebruik te maken van eender welke machine. Ondanks dat hij niet verwacht dat het ooit nog tot een oorlog zal komen, is John nog steeds erg ongerust. En terecht. Op een dag arriveren er namelijk opnieuw twee Terminator's: een T-101 die John moet beschermen, en een nieuw prototype om hem te vernietigen: de T-X, een beeldschone en technisch perfecte vrouwelijke robot. De T-101 vertelt hem dat de dag des oordeels niet voorkomen kan worden, en dat John de Apocalyps gewoon een paar jaar heeft uitgesteld. Het is aan John om in een race tegen de klok te voorkomen dat Skynet alsnog een eind maakt aan de mensheid en diens beschaving.

John Connor

Kate Brewster

Dr. Peter Silberman

Robert Brewster

Cop - Westside Street

Scott Petersen

mister blonde schreef:

met de effecten van T2 werd een nieuwe standaard voor sci-fi tot stand gebracht. bovendien zijn ze nog steeds beter dan veel special effects vandaag de dag. 2 cliches over de film in de laatste 2 zinnen. m.i. wel 2 waarheden.

Natuurlijk was het toendertijd een nieuwe standaard. Ik zeg dan ook dat ik de effecten er vergeleken met de huidige maatstaven niet uit vind zien. Die morphing van de T-1000 vond ik onlangs gewoon lelijk, en daar blijf ik bij. De effecten in Jurrasic Park vind ik 10x zo revolutionair. Compleet geloofwaardig en nimmer door de tijd ingehaald. Iets wat je imo niet kan zeggen van Terminator 2...

avatar van SUPERmies

SUPERmies

goodfella,,, dan moet je toch echt ff met je bril op gaan kijken naar jurassic park..... Ik hoef alleen al de scene te geven van de T-rex die achter de wagen aan rent..... pffff.. hoe rent ie???/ 5 Km/u ofzo? klopt geen hol van

NIet dat ik jurassic park niet cool vind.. maar je moet niet met van die dwaze opmerkingen komen

avatar van Phooze

Phooze

Jurassic Park zal altijd DE stap in computer-film-technologie blijven. Misschien moet jij maar eens een nieuwe bril aanschaffen SuperMIES

EmDee

Dat de snelhied van die T-Rex niet klopt, heeft niets te maken met hoe de dino's tot stand zijn gekomen.

avatar van De Knip

De Knip

SUPERmies schreef:

Huh? Zag 'em gisteren nog lopen hier in Sneek! En ik moet zeggen: hij liep mij eruit

SUPERmies schreef:

[...] dan moet je toch echt ff met je bril op gaan kijken naar jurassic park [...] maar je moet niet met van die dwaze opmerkingen komen

Ook goeiemiddag!

Ik beoordeel de kwaliteit van (computer)animaties op de manier waarop ze eruit zien, hoe de objecten bewegen, hoe ze geïntegreerd zijn t.o.v. de rest van de film, etc. Dat het beest volgens jou niet hard genoeg holt heeft daar niks mee te maken (maar dat was al gezegd..)

Jurrasic Park is volgens mij tot nu toe écht de grootste revolutie ooit op special effects gebied geweest, dat wil ik alleen maar zeggen

Melkor

Net gaan kijken en ik vond dit echt een goede actiefilm. Mooie special effects, en echt vloeiende film. 3,5*

PS: Dit snap ik wel niet: in het inleidend verhaal bovenaan deze pagina staat Schwarzenegger's T-850, terwijl hij in de film duidelijk maakt dat hij een T-101 is

EmDee

Hij zegt dat ie een verbetere 101 is, toch?

Melkor

Hij zegt "that was another T-1O1" maar ik heb hem nooit horen zeggen dat ie een verbeterde T-101 is, het is hetzelfde model denk ik want hij zegt ergens in de film "They chose my model because of the good memories John had to me" of iets in die aard, dus ik ga ervan uit dat het een T-101 is.

Wil iemand dit even checken want ik twijfel toch nog een beetje.

avatar van Redlop

Redlop

Toch ook vreemd dat deze 'obsolete engine' 101 het steeds weer wint van modellen die veel geavanceerder zijn.

avatar van BS

BS

Terminator 3 .. tja .. wat ik eigenlijk echt mis is een complexer verhaal.Lastig natuurlijk want je weet al vrij snel wat er gaat gebeuren.Gelukkig zijn er wat leuke twists in het verhaal gebracht,maar toch hoopte ik op meer.
De actie daarintegen is gewoon goed.Bruut en lomp zoals het hoort te zijn!alles kan kapot en naar de klote.Das mooi.
Al vind ik het wel jammer dat hij het op 0 doden houd
De ontwikkelingen die Spynet doormaakt is wel mooi gedaan.Leuk om te zien hoe dat tot stand is gekomen.
De opvolger van Jhon Conner doet het aardig,maar ik mis Edward Furlong's manier.Hij schelde en keek nergens naar. Nick Stahl's versie is netter.Toch doet hij het prima hoor.
De terminator is weer terug, en ja, ik moet toegeven je kunt merken dat hij wat ouder is geworden.Maar toegegeven, ik zie hem gewoon graag in die rol ( i'm back!)
De Graphics zijn wel goed, maar soms vind ik ze niet echt mooi gemaakt.
bijvoorbeeld bij het machnitisch veld, vond ik niet echt mooi.En soms zie je, of lijkt het erop dat de T1000 gewoon een handschoen aanheeft.
Voor de rest is het gewoon een lekker film.Je weet een beetje wat er gaat gebeuren,dus zoek een bios met een goede bas-instalatie en ga lekker zitten genieten.T2 gaf ik een 4,5 hou het op het moment op een 3.5

@Redlop- ja, knap he
Maar bekijk het eens van de andere kant.Als je flash-back van de toekomt krijgt (eh..) zie je practisch alleen mensen, vliegmachine's en de T101 vechten.Je ziet geen TX (mannelijk of vrouwelijke versie)Zal wel zijn omdat de T101 massageproduceerd word, maar goed, het viel me wel op.

Redlop schreef:

Arnie, Arnie, he's our man, if he can't do it, no one can !!! gooooooooooooo ARNIE !!!

Redlop schreef:

Aan de ene kant wel ja maar hij komt er ook allesbehalve zonder kleerscheuren van af.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

Ik vind het een beetje jammer dat er word gezecht dat terminator 2 mindere graphics heeft dan jurassic park... nou terminator komt uit 1991 en jurassic park uit 1993... daar zit ook wel wat tussen... das het zelfde als ik zou zeggen dat de graphics uit the matrix beter zijn dan die uit back to the future... maar goed

Goodfella

Je begrijpt me verkeerd. Ik beweer enkel dat met de effecten in Jurassic Parc de grootste stap ooit op SFX-gebied is genomen. Ik heb sindsdien natuurlijk wel betere effecten gezien, maar geen effecten die zó revolutionair zijn/waren.

avatar van wpstolk

wpstolk

GEZECHT = GEZEGD

avatar van titan

titan

Hoewel het minste deel uit de trilogie is Terminator 3 goed te genieten. De actiescenes zijn dik in orde (een achtervolgingsscene waar the matrix reloaded een puntje aan kan zuigen) en de makers wisten me te verrassen door als uitgangspunt te nemen dat je je lot niet in eigen handen hebt, wat dus tegengesteld is aan deel 1 en 2. 3*

titan schreef:

(een achtervolgingsscene waar the matrix reloaded een puntje aan kan zuigen)

nog zo'n grappenmaker

avatar van Jordy

Jordy

leg je er nou maar bij neer neo, de chase-scene in reloaded was tergend saai

neo

Nou moet ik natuurlijk wel Terminator 3 gaan kijken zodat ik iedereen die ''het'' beweert uit te kunnen lachen

avatar van titan

titan

neo schreef:

Ik weet zeker dat je nooit zal toegeven dat de achtervolgingsscene in Terminator 3 beter is dan in the matrix reloaded

neo

Tja die adreline kick die die achtervolging mij iedere keer weer geeft in Reloaded zal idd niet snel te overtreffen zijn

avatar van Armin

Armin

Beter dan ik had verwacht. Formule is

duidelijk nog niet uitgewerkt.

Op deze manier kunnen ze nog wel even doorgaan. Schwarzenegger deed z'n ding, maar dat hebben we nu wel gezien. Waarschijnlijk zullen we hem in deel 4 dan ook niet meer terugzien. ***

Goodfella

Hij heeft zelf aangegeven wel intresse te hebben. Stond vandaag op teletekstpagina 424, heb zogauw even geen link.

avatar van Eraser

Eraser

Laatste Schwarzenegger nieuws:

Films met Schwarzenegger verboden in Californië De lokale zenders in Californië mogen geen films met Arnold Schwarzenegger meer uitzenden. De acteur heeft zich namelijk verkiesbaar gesteld als gouverneur van die staat. Volgens de regels hebben alle kandidaten recht evenveel op zendtijd. Aangezien Schwarzenegger verschillende films op zijn naam heeft staam

*********************

Terminator 4 wellicht zonder Schwarzenegger Als de filmster en politicus-in-spé Arnold Schwarzenegger inderdaad gouverneur van de staat Californië wordt, dan zullen de Terminator-fans het voortaan zonder hem moeten doen. De producer van de succesvolle reeks heeft inmiddels al laten weten het zonder zijn superster ook wel te overleven

bron: http://film.nieuws.nl/

avatar van Malfidus

Malfidus

één van de beste actiefilms van de afgelopen jaren, zeer sterk verhaal en verrassende wendingen bijvoorbeeld het einde (poging tot het maken van spoiler).

wanneer de ganse wereld wordt vernietigd door de terminators met behulp van kernkoppen

Het wordt meteen duidelijk dat er een vervolg op zal komen, indien dit niet het geval is zal ik mijn beoordeling moeten herzien. 4,5 sterren.

avatar van WB

WB

Ach ja, de film is gewoon volop goed, volop actie, en kan op zich niet vergeleken worden met de achtervolginsscène van Matrix 2! Matrix 2 gebruikt ander soort actie! Die moet et beslist hebben van de specialaffects omtrent het camerawerk op de snelweg zeg maar, en T3 gewoon van de allesvernietigende brute achtervolging door de binnenstad!

Het verhaal is eigenlijk hetzelfde als van het 2e deel, maar dan in een later tijd...

Lekker ouderwets 4,5 sterren waard!

avatar van Heracles

Heracles

Armin schreef:

Beter dan ik had verwacht. Formule is

duidelijk nog niet uitgewerkt.

Ben ik het helemaal mee eens. Ben benieuwd in hoeverre deel 4 (die m.i. echt niet lang op zich zal laten wachten) zonder "DE" Terminator (Schwarzenegger) zal slagen.

Inhoudelijk over de film: er zaten er veel haken en ogen aan, ik heb deze film in Scheveningen gezien met een vriend van me, we hebben naderhand op het strand nog een lange discussie gehad over punten uit deze film. Ondanks de inconsistenties (? ) had ik, toen ik na het uitlopen van de zaal dit verhaal op de realiteit betrok, wel een heel creepy gevoel, maar goed dat is geen discussie om hier te voeren. Betekent wel dat de film indruk heeft gemaakt.

Niet gedacht dat ie in mijn waardering aan 1 en 2 zou tippen maar de film was op een heel andere manier dan ik verwachtte toch erg goed.

avatar van Redlop

Redlop

Heracles schreef:

Ben benieuwd in hoeverre deel 4 ...zonder "DE" Terminator (Schwarzenegger) zal slagen.

Van Alien kunnen ze ook nog 30 vervolgen maken. Zonder Sigourney Weaver. Die Hard kan ook nog best 12 vervolgen krijgen...zonder Bruce Willis.

Is dat nog wel leuk?

avatar van Armin

Armin

Dat zullen we dus moeten afwachten...:)