• 9.374.446 stemmen

Met onder meer: Catherine Deneuve, Isabelle Huppert en Emmanuelle Béart

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 18 april 2002

Plot 8 Femmes

"Living in a house full of women can be murder"

De jaren vijftig. Een geïsoleerd landhuis op het besneeuwde platteland van Frankrijk. Een familie heeft zich verzameld om samen de feestdagen door te brengen. Maar erg gezellig zal het niet worden: de heer des huizes is vermoord! Eén van de acht vrouwen uit de directe omgeving van het slachtoffer moet de moord op haar geweten hebben. Als de zus van het slachtoffer - een echte vamp - onverwacht voor de deur staat, ontaardt het moordonderzoek in een dag vol opzienbarende onthullingen, de nodige verwikkelingen en zelfs muzikale intermezzo's. Komische situaties krijgen een andere draai als duistere familiegeheimen naar boven komen. Verleiding danst met verraad. Het mysterie van de vrouwelijke psyche wordt onthuld...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Redlop

Redlop

Campy inderdaad en het verhaal was langdradig gezeur. De minste Ozon tot nu toe en niet representatief voor zijn oeuvre (althans na het zien van Sous le Sable, Pierre Brulantes, Swimming Pool en 5x2)...maar vreemd genoeg toch wel vermakelijk. Omdat ik als één van de weinigen de liedjes juist wel erg leuk en soms zelfs mooi vond. Niettemin stelde het erg weinig voor en dus ongeveer een 2,5*

De beste actrice is Isabelle Huppert. Da's duidelijk.

Maar ik heb me vooral beziggehouden wie ik de lekkerste vond. Emmanuelle Béart, Virginie Ledoyen of Ludivine Sagnier. Alhoewel ik Ludivine Sagnier na Swimming Pool in mijn hart gesloten heb, ga ik toch voor Emmanuelle Béart.

Kortom: ik heb me niet verveeld

Ik vond t wel een leuke film, lekker agatha christie achtig en dat ie over the top is maakt t juist leuk

• 11909 berichten

Die liedjes zijn ook gewoon mooi; ik heb afgelopen zomer de soundtrack gekocht en helemaal grijs gedraaid.

Top 3:

1: Message Peronell - Isabelle Huppert

2: Mon Amour, Mon Ami - Virginie Ledoyen

3: Toi Jamais - Catherine Deneuve

Redlop schreef:

Ludivine Sagnier was hier net nog een kind. Ze heeft zelfs niets Lolita-achtig. Gewoon een keurig asexueel schoolmeisje.

avatar van Redlop

Redlop

Gelukkig (voor mij dan ) heeft ze de wedstrijd ook niet gewonnen.

katie morosky schreef:

Nee, maar check Swimming Pool!

katie morosky

Heb ik gezien. Daar kan je nog moeilijk spreken van een asexueel meisje.

katie morosky schreef:

Heb ik gezien. Daar kan je nog moeilijk spreken van een asexueel meisje.

En dat bedoel ik dus . Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik in 8 Femmes moet gaan voor Virginie Ledoyen.

avatar van ToNe

ToNe

Virginie Ledoyen

Yeah.

Haar als een carrousel draaiende rok doet 't 'm.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

*Slaat zichzelf tegen haar domme kop*. Me nog zó voorgenomen om deze film op te nemen .

Na een kwartier hield ik het niet meer vol.

Vanmiddag had ik zin in een filmpje en deze had ik nog liggen dus ik dacht, ah ja waarom niet. Ik kende hem alleen van de fimposter die bij ons op school hangt en had geen idee waar hij over ging en wat ik kon verwachten. Het eerste kwartier dacht ik: wat is dit voor een brave film en wat ongeloofelijk slecht geacteerd, hoe is dat mogelijk?

Het eerste liedje kwam bij mij volkomen onverwacht. Ik dacht: moet dit een musical voorstellen? Dan is het wel een hele amateuristische, want de dans en de zang ging werkelijk nergens over.

Maar goed, de eerst zo zoetsappige film vorderde en ik begon te begrijpen wat te bedoeling was van dit hele circus. Er werd geacteerd als in het theater, de teksten zijn geschreven voor in het theater en het verhaaltje is gemaakt voor in het theater. Kortom, ik zat naar toneel te kijken, maar dan in de vorm van een film. Slim bedacht: lekker goedkoop, lekker simpel, een film die bij wijze van spreken binnen een week staat. Het enige essenciele is een stel sprankelende actrices en dat is gelukt.

Een zeer vermakelijke film die geen moment saai wordt, want de gebeurtenissen volgen elkaar in een razend tempo op. Familiegeheimen worden achter elkaar ontrafeld. Geldkwesties, overspel, prostitutie, vrouwenliefde enz, maar langer dan een minuut ophef over één van de velen bekentenissen was er niet. Nergens werd dieper op ingegaan. Leuk bedacht en goed uitgevoerd. Het plot was wel aardig, maar niet bijzonder.

3,5 sterren!

Bij dit soort films is het moeilijk te beslissen ... wat is leuker, de film of de reacties op de film. Geweldig, al die kritieken van boze, in hun gat gebeten kijkers

Ik vond het erg leuk allemaal. Het bullshit whodunnit plotje met de 101 intriges en openbaringen. Het overdone acteerwerk van de acht vrouwen, campy en slechte nummertjes met nog idiotere dansjes. Toneel, maar dan wat extra dik aangezet. Flashy kleurtjes en leuke behangetjes. Waarschijnlijk is het allemaal wat minder als je voeling hebt met het geparodieerde, maar mij amuseerde het geweldig.

Ozon blijf ik een frisse, lollige regisseur vinden. Misschien wat jammer dat z'n laatste films wat "volwassener" lijken. Hij raakt meer en meer in een poel van inwisselbare regisseurs zo. Toch maar eens achter de man z'n andere films aan, dit bekoort mij zeker.

Niet voor pruillipjes. 4*

Edit: en ik ga weer voor Béart, hoe knap Deneuve ook mag zijn. Die vrouw heeft gewoon wat.

avatar van Wouter

Onderhond schreef:

Zeker dat je geen nicht bent....?

Moet dat nou weer .

avatar van Linn

Linn

Wouter schreef:

Zeker dat je geen nicht bent....?

Ik ben er iig zeker van dat hij dat niet is

• 11909 berichten

Waarom moet je perse een nicht zijn om dit leuk te vinden? Sure, de film heeft inderdaad wel iets nichterigs, maar ik vind het onzin om te zeggen dat je een nicht ben als je dit leuk vindt.

avatar van Chr.s

Chr.s

4 in jou top 10 Homo.

avatar van Mug

Mug

Kunnen we hier nu weer normaal discussiëren over de film, in plaats van denigrerende grappen te maken (hoe 'grappig' en goedbedoeld ze wel niet zijn) over homoseksuelen. Merci beaucoup.

avatar van Wouter

Ach kom....

avatar van kiss_hester

kiss_hester

Ik vond 'm erg leuk. Wist niet wat te verwachten toen ik 'm zag, maar het viel me reuze mee. Ik kan begrijpen dat sommige mensen het geen leuke film vinden, maar als je snapt waarom de film zo gemaakt is, is het zeer vermakelijk. Vond Catherine Deneuve helemaal top!

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Erg expres makkelijk verhaaltje, dat goed werkt. Leuk over de top allemaal, prima geacteerd, mooie beelden. Door de muzikale intermezzo's zeker niet voor iedereen geschikt, maar ik vond hem erg vermakelijk 3.5*

avatar van Norma

Norma

Zulke films kan ik me nou helemaal in verliezen! De eerder genoemde behangetjes en kleurtjes doen het bij mij goed, evenals de vele sfeervolle beelden van de vallende sneeuwvlokjes. Maar daarnaast natuurlijk vooral de geweldige acteerprestaties (over the top, maar dan met klasse) en het wie-heeft-het-gedaan-verhaaltje. En ja, de muzikale stukjes vond ik geweldig en soms zelfs mooi (maar ik hou dan ook van musicals, dus laat dit voor sommigen eerder een waarschuwing dan een aanbeveling zijn )

Ik kan me goed indenken dat er meer tegenstanders dan liefhebbers zullen zijn voor een film als deze maar persoonlijk vind ik het een topper, en even iets heel anders dan anders!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Matige film.

Na Ozon's geweldige Swimming Pool volgde 8 Femmes. Flinke tegenvaller..

De film is een aaneenschakeling van langdradig gezeur en toch een zeer grote teleurstelling. Ook de musical opzet doet erg af aan de film, zo ook de hele kitchy look die het decor geeft.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Ik heb deze film voor € 7,99 bij Kruidvat gekocht en had totaal géén idee waar ik aan begon! De samenvatting op de hoes leek me wel wat en ik meende daaruit op te maken dat het een komedie betrof.

Toen ik de film thuis opzette en ging kijken, had ik dus geen idee van het musical achtige karakter van de film. Ik kan dan ook wel zeggen dat ik enigszins schrok toen het eerste liedje in beeld werd gebracht; ik ben namelijk niet zo van de musicals. En op dat moment besefte ik, dat ik met een totaal verkeerde instelling was gaan zitten kijken; ik verwachtte immers een doodgewone Franse komedie. Maar toen ik me instelde op een gefilmd toneelstuk, kwam de film tot leven, althans voor mij. Enkele van de liedjes kon ik dan ook wel waarderen.

De vraag 'wie heeft het gedaan?' spookte telkens weer door m'n hoofd; verdachte na verdachte, want allen hadden zij een motief en daarom vond ik het slot van de film ook best aardig. De optie dat Monsieur nooit dood is geweest, was er één waar ik pas later in de film aan begon te denken, vooral door de absurditeiten welke elkaar afwisselden. Ergens vond ik het einde, door de zelfmoord, wat tegenvallen, persoonlijk had ik het meer op prijs gesteld als Monsieur gewoon de trap af was komen lopen.

En fin, een aardige film, ik noem het geen draak, noch een vrouwenfilm of een homofilm; in mijn optiek bombaderen alleen onzekere macho's een film tot vrouwenfilm of homofilm. Als je geen gevoel in je flikker hebt zitten, betekent dat nog niet dat je zo'n geweldige hetero bent. Dit even als puntje van kritiek op het nogal domme gezwets van een aantal gefrustreerde hetero's.

Ik geef de film een 2,5

avatar van kort0235

kort0235

Leviwosc schreef:

Helemaal mee eens.

Ten eerste dacht ik dat we in een modern westers land in 2006 waren beland en niet zoals sommigen hier op het forum in de jaren 50.

Ten tweede dacht ik dat het een forumonderdeel was over de film "8 femmes" en geen oeverloos gezwam over homo's, homofilms of vrouwenfilms.

Ik als hetero-man met gelukkig gevoelens in mijn lijf vond de film "8 femmes"" erg leuk, vermakelijk, origineel en leuk van opzet. De chansons in de film vond ik beslist niet storend, maar juist verfrissend. (Ik hou van musicals, zoals Singing in the rain, American in Paris, Meet me in St. Louis e.d.). Om de chansons te vergelijken met liedjes uit Kinderen voor Kinderen zijn uitspraken van mensen die kritiek willen leveren om de kritiek. Komt gewoon dom over!

Ik geloof best dat meer vrouwen dan mannen van deze film houden en ik geloof ook dat er homo's zijn die deze film geweldig vinden. Maar aan al dat gegeneraliseer leidt in feite tot niets. Wat telt is je persoonlijke mening over een film. Het boeit je, je vindt het leuk of niet. Zo simpel is het.

Maar voor mij is deze film een 4.0* waard!

avatar van Leviwosc

Leviwosc

kort0235, bedankt voor je bijval. En ik ben blij dat jij wel gevoel in je lijf hebt zitten. Maar hoe kom jij in godsnaam op een 4 uit? Vond je die liedjes zo goed?

avatar van Norma

Norma

Leviwosc schreef:

Hè hè, laat hem nou, ik ben allang blij dat er nog meer mensen zijn die deze film hoog waarderen!