• 9.378.158 stemmen

Geregisseerd door: Curtis Hanson

Met onder meer: Kevin Spacey, Russell Crowe en Guy Pearce

Releasedatum: 20 november 1997

Plot L.A. Confidential

"Everything is suspect... Everyone is for sale... And nothing is what it seems."

Los Angeles, de jaren 50. Ed Exley doet er alles aan om hogerop te komen, zolang het maar volgens de regels gebeurt. Bud White hanteert zijn eigen regels, maar heeft problemen om z'n woede onder controle te houden. Jack Vincennes vindt het onderhouden van zijn contacten in Hollywood minstens even belangrijk als het politiewerk. Na een brute schietpartij in een restaurant proberen deze drie agenten van het corrupte politiekorps achter de waarheid te komen.

Wendell "Bud" White

"Badge of Honor" Star Brett Chase

Mickey Cohen

avatar van D-ark

D-ark

Geweldige film dit met een zeer goede acteurs.

Beste scene: de shoot-out op het einde.

4,5

avatar van Moovey

Moovey

Fantastische film met uitstekend acteerwerk van Pearce, Spacey en Crow. Alles aan deze film klopt, het verhaal is goed, de setting van de 50-er jaren komt zeer realistisch over en zoals gezegd prima acteerprestaties.

Ik verhoog mijn rating van 4,5 naar 5 sterren.

avatar van Werwolf

Werwolf

Deze film staat samen met Heat op de drempel van mijn top-10. Mooie film!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

* Cromwell - Uitstekend gecast

* Pearce - Verrassend goed

* David Strathairn - Beetje 'underused' wat mij betreft; zijn rol had best groter mogen zijn.

* Crowe - Blijft een onuitstaanbare kwal, maar kan wel acteren

* Danny DeVito - Goed gecast

avatar van Werwolf

Werwolf

BenicioDelToro schreef:

* Basinger - Hoe kan zij hier ooit een Oscar voor hebben gewonnen?

Ik vond Basinger nu ook niet bepaald schitteren.

Spacey altijd iñderdaad!

avatar van kort0235

kort0235

Een erg goede film. Behoort net niet tot mijn top 10, maar zeker wel bij de eerste 25.

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

Ja deze film heeft een zeer goede cast, maar het verhaal is niet veel beter dan de gemiddelde lethal weapon film dus vertel me maar eens waarom deze film zo hoog gewaardeerd wordt..

flinke twijfel tussen 2,5 en 3* zal het maar 3 geven aangezien ik me niet echt gestoord heb aan scenes in de film.

avatar van silhoupin

silhoupin

Een zeer sterke film, ongetwijfeld met een zeer sterke cast en een origineel plot.

Het verhaal zelf is niet heel origineel, maar dat hoeft niet echt. Het is een geslaagde politiefilm, zich afspelend in de jaren 50' en ondergedompeld in de amerikaanse corruptie, en dit is zeer goed naar voren gebracht.

De film begint ook leuk, met de zwart/wit beelden en mooi inleidend door Danny de vito.

Het kon misschien iets sterker uitgewerkt worden, maar nietemin ben ik zeer verrast met het goede resultaat.

De acteerprestaties waren zeer goed, en ook zeer grappig soms, ik kon er soms wel om lachen, Crowe, Spacey en Pierce doen het schitterend naast elkaar.

ook de bijrollen waren zeer goed.

Zeer overtuigend ook waren de acteurs en soms ook dramatisch.

het camerawerk zat goed, niet overorigineel maar zeker niet slecht, het zat gewoon goed. passend bij dit soort filmpje.

Zeer spannende actie/schietscenes ook, en deze waren ook weer zeer origineel uitgewerkt.

De eindscene was ook zeer goed. spannend tot het einde, deze film.

4 sterren, behoort zeker tot de beste politie/misdaadfilms van de filmgeschiedenis

avatar van Kageta

Kageta

Zeer goeie film met een weer geniale film en een veel te overschatte Bassinger.

avatar van Knisper

Knisper

Ik snap de hoge waardering voor de film niet zo. Het acteren zit wel snor, maar qua plot en look is deze film vrij gelijkwaardig aan de meeste misdaadthrillers (of hoe je het ook zou willen noemen). Verder heeft het einde van de film een hoog Scooby Doo-gehalte (waar ik onder versta dat aan het eind van de film, net als aan het einde van een Scooby Doo-aflevering, precies uitgelegd wordt hoe alles in elkaar zit). Verder dan 3 sterren komt hij bij dan ook niet

avatar van ivg1

ivg1

Goede opbouw, verhaallijn, maar vooral schitterende acteerprestaties van een sterke cast.

Spijtig dat Curtis Hanson sindsdien niets noemenswaardig gemaakt heeft. 4,5 op 5

avatar van kiriyama

kiriyama

Goede film met net zulke goeie acteurs, niks op aan te merken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gave gangster film

Met humor en lekkere actie, deze is echt de moeite waard.

4,0

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Vorig weekend getipt over deze film hier op de site en gisteren bekeken. En ja hoor, dit soort films liggen mij wel. Knappe misdaad film met een goed uitgewerkt plot, boeiende personages die uitstekend vertolkt worden en een sfeertje om de vingers bij af te likken.

Geen van de belangrijke karakters is eigenlijk erg sympathiek, alle lijken ze er een verborgen agenda op na te houden. En waar de ene een pennenlikker is die over lijken gaat om z'n carriere vooruit te helpen zijn de andere twee niet te beroerd om het zo nu en dan voor eigen gewin niet al te nauw te nemen met de regels binnen het korps. En toch weten deze personges je langzaam maar zeker te grijpen en je zo de film in te trekken, want waarom zijn deze mannen uiteindelijk geworden zoals ze zijn?

Het plot mag dan goed in elkaar zitten en uitgewerkt zijn toch vind ik dit niet het meest bijzondere aan de film. Vooral mooi vind ik dat de focus echt bij de personages wordt gehouden, de karakters maken echt de film in dit geval en gelukkig kunnen de acteurs dit ook prima dragen want er wordt uitstekend en overtuigend geacteerd. Dit wordt perfect aangevuld door het mooie strakke camerawerk dat de personages schitterend uitkadert tegen sfeervolle achtergronden van een LA uit de jaren '50. Gelukkig is de film ook niet overgestilleerd, de beelden en locaties komen erg realistisch en naturel over. Samen met de uitstekend gekozen muziek maakt dit dat de Stad der Engelen zoals het er in de jaren '50 bijlag erg overtuigend in licht gevangen wordt.

Heerlijke film, een grote Hollywood productie waarbij ik denk; "Zo kan het dus ook..." 4* lijkt me een mooie score voor LA Confidential.

avatar van 606

super gangster film en een geweldige cast.

jammer dat het afgelopen was.

avatar van Knisper

Knisper

Kan iemand me vertellen waarom deze film boven de gemiddelde whodoneit uitsteekt?

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Knisper schreef:

Goed script, strak camerawerk, uitstekende sfeer, goed gekozen en erg mooie muziek, knappe locatieopnamen, boeiende interessante karakters gedragen door een klasse cast die de pannen van het dak speelt bv.

avatar van StefMir

StefMir

Ik moest even inkomen maar na het eerste uur heb ik genoten! 3,5 ster

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

Ja, en op de achtergrond draait Kim basinger THIS GUN FOR HIRE.

Kijk die ook eens... ja, met de echte VERONICA LAKE

Prima review: LINK.

L. A. Confidential 4*; THIS GUN FOR HIRE 5*

avatar van movie*freak

movie*freak

erg goede film met geweldige acteurs en een van de beste script die ik ooit heb gezien, maar grootste minpunt die ik ooit in zo een goede film heb gezien is de onverdiende oscar voor kim basinger... hoe heeft ze in godsnaam die oscar kunnen krijgen? MEESTE ONVERDIENDE OSCAR volgens mij. na 30 keer kijken van haar scenes ben ik nog niet overtuigd dat ze een oscar verdient maar voor de rest zit alles goed

3/5

avatar van Mr. Orange

Mr. Orange

Briljante film.

Het sfeertje van de jaren 50 komt in de film goed naar boven. En natuurlijk ook goed geacteerd. Vooral Kevin spacey is vermakelijk als de mediageile vincennes.

Ik snap alleen niet waarom Kim Basinger een oscar kreeg

avatar van Nielskie

Nielskie

Jaa, fantastische film. Ligt alweer een jaar of 4 in de collectie, maar ik vind het wel vreemd dat weinig mensen dit pareltje niet kennen en/of niet gezien hebben. Geweldige cast, setting, screenplay, in 1 woord na de aftiteling: prachtig!

Guy Pierce, Kevin Spacey, Russel Crowe, etc..

En een oscar voor Basinger is inderdaad iets teveel van het goede, maar toch deed ze het niet slecht. Best goed wel eigenlijk, maar net niet een oscar. Maarja, misschien was er dat jaar geen betere actrice voor die categorie.

avatar van serpico

avatar van movie*freak

movie*freak

serpico schreef:

o.a. Gloria Stuart voor Titanic.

Ja Gloria stauart deed inderdaad veel en veel beter voor mij mocht ze zeker een oscar mee naar huis nemen.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Mij boeit die hele oscar helemaal nix das puur commercieel gelul.

Maar deze film is echt super super super goed. Het acteer werk is geweldig (en dat mag ook wel met de acterus die hierin spelen, maar hoe vaak gebeurd het niet dat als ze allemaal in een film zitten er ineens niks meer goed gaat). De lengte van de film is nodig, vooral om de comlexiteit van het verhaal niet te moeilijk te maken en elke acteur goed uit de verf te laten komen. Ik had er veel van verwacht maar dit overtreft echt alles!

5* (6 als dat had gekunt)

en misschien zelfs wel een plek in me top 10

* Danny DeVito - Goed gecast

Ik ben het hier helemaal mee eens. 5*

avatar van dreamtheater19

dreamtheater19

L.A. Confidential is hard, prachtig en bijzonder onderhoudend,zoals het op de hoes staat en daar ben ik het helemaal mee eens het is echt een van de betere films die ik heb gezien. Het is ook een beetje detective achtig ik hou wel van die mysteries die opgelost moeten worden, en de acteerprestaties zijn ook van het hoogste niveau.

Crowe, Spacey en Pierce doen het schitterend naast elkaar. kortom een hele goede film.