• 9.375.080 stemmen

Geregisseerd door: Curtis Hanson

Met onder meer: Kevin Spacey, Russell Crowe en Guy Pearce

Releasedatum: 20 november 1997

Plot L.A. Confidential

"Everything is suspect... Everyone is for sale... And nothing is what it seems."

Los Angeles, de jaren 50. Ed Exley doet er alles aan om hogerop te komen, zolang het maar volgens de regels gebeurt. Bud White hanteert zijn eigen regels, maar heeft problemen om z'n woede onder controle te houden. Jack Vincennes vindt het onderhouden van zijn contacten in Hollywood minstens even belangrijk als het politiewerk. Na een brute schietpartij in een restaurant proberen deze drie agenten van het corrupte politiekorps achter de waarheid te komen.

Wendell "Bud" White

"Badge of Honor" Star Brett Chase

Mickey Cohen

avatar van timbo_

timbo_

Wat een fantastische film. De hele jaren 50 sfeer komt erg geloofwaardig over. Het verhaal zit goed in elkaar. Vooral de wendingen wordennergens ongeloofwaardig. Een cast om van te watertanden. En natuurlijk de wederom weergaloze kevin spacey. Al met al een film die voor mij de 5 sterren dik verdiend.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

goede film, mooie sfeer, prachtige rollen met een aantal superacteurs. En de beste rol van Kim Basinger (niet zo'n superactrice, maar hier wel) ooit, terecht een oscar.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Eveneens m'n stem verhoogd , unieke film vooral door de sfeerschepping en de vele personages die stuk voor stuk vertolkt worden door topacteurs die nergens de show naar zich toe trekken.

avatar van leverafronny

leverafronny

Voor de rest vond 'k em wel redelijk (vooral dat goed nagemaakte 50-sfeertje), maar iets te langdradig...

avatar van frojo

frojo

goeie film niks op aan te merken had hem vroeger op video en nu ook inmiddels op dvd

voor mij is dit een echte top film

leverafronny schreef:

Vond die oscar voor kim eigenlijk ver van terecht, had hem liever zien gaan naar Kevin Spacey!...

Jij wilde dat de oscar voor beste vrouwelijk bijrol naar Kevin Spacey ging?

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Prachtige misdaad/politie film met een geniaal uitgespitte complottheorie. Wendell en Jennings begonnen als elkaars tegenpolen maar stonden uiteindelijk toch dichter bij elkaar dan ze dachten.

Spacey zoals altijd, speelt weer een sterke rol, maar zeker ook Russell Crow en Guy Pearce. Deze film is het herzien waard.

avatar van zoutzak

zoutzak

was toch wel weer aardig,

'you say fuck allot!'

'you fuck for money'

3,5 -> 4*

avatar van Alastor

Alastor

verhoogd naar 3,5

Phoenix

Ja, ik zou ook wel willen verhogen maar 5* vind ik toch iets te veel van het goede. Maar wederom een geweldige film, prachtig vormgegeven, fantastisch geacteerd en vooral verhaaltechnisch perfect verteld. Die 4,5 blijft staan als een huis!

avatar van DOA

DOA

Kijk... dit was nu een goede film... wat me nu echt begint op te vallen... alle films die ik heb gezien met Kevin Spacey erin vond ik tot nu toe erg goed...

Alle andere acteurs enz. waren trouwens erg goed in deze film. dikke 4*

avatar van Disk

Disk

Die scene waarin die negers ondervraagd werden vond ik ook erg goed gemaakt.

4.5

avatar van De GeuS

De GeuS

Blijft een prachtige film, lekker rauw; 4,5* blijft staan als een huis....

Phoenix schreef:

Jij wilde dat de oscar voor beste vrouwelijk bijrol naar Kevin Spacey ging?

Denk eens na man....hij bedoelt dan gewoon een toepasselijke oscar.

Over de film,erg goed verhaal,goeie sfeer en spanning.Ook zit het verhaal vol plotwendingen,wat het nog spannender maakt.En dan de cast natuurlijk,ook super!Deze komt snel in mijn collectie.

avatar van tijntje

tijntje

Prachtige film, de personages worden inderdaad goed uitgewerkt, en alle acteurs leveren een topprestatie en in mijn ogen stelen vooral russell Crowe en Kevin Spacey de show. 4,5*

avatar van Rien

Rien

Erg goede film

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Pacino88 schreef:

Denk eens na man....hij bedoelt dan gewoon een toepasselijke oscar.

Ik geloof dat de humor in je opmerking sommige mensen een beetje ontgaat, Phoenix

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Jackie, jij verlaagt je stem van 2* naar 1*

Zou je de fans van deze film eens willen uitleggen waarom ie zo slecht is dat ie 1* verdient (blijkbaar na herziening)?

Ik vind zelf de film namelijk steeds beter worden.....

avatar van timinho

timinho

Fraaie misdaad film met perfect gecaste acteurs. De sfeer van de jaren 50 is perfect weergegeven, het prima einde van de film zorgt er voor dat alles op zijn plaats valt.

Fijn is het ook eens de slechte kanten van een politiecorps te zien.

avatar van The One Ring

The One Ring

Schitterende, spannende thriller. Het eerste half uur dacht ik dat deze film overschat was, maar daarna begint hij pas. Echt een sterk verhaal met een megacast. Alle acteurs leveren hier een topprestatie. Ik ga hem zeker nog een keer kijken, want er zitten zoveel plotwendingen in dat herziening wel handig is.

****

wavanbuuren schreef:

Da's ook niet voor het eerst, je went er aan .

avatar van remorz

remorz

Deze blijft een waar genot om naar te kijken, keer op keer. Helemaal niks op deze film aan te merken. Die plek in mijn top-10 blijft gerechtvaardigd. Sterker nog, hij gaat een stapje omhoog.

wavanbuuren schreef:

Miscchien is het dan handiger om een emoticon te plaatsen.:P

Phoenix

Neuh, zonder was het ook duidelijk genoeg, en ik vis nu meteen de mensen zonder gevoel voor humor eruit .

Phoenix schreef:

correctie: zonder gevoel voor flauwe humor:P

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Uitstekende en goed verzorgde film. Erg vermakelijk plot met een prima sfeer en een perfecte cast; Russell, Pearce, Cromwell, DeVito en vooral Spacey, die voor mij de show stal. Heel af en toe voelde ik de film een klein beetje inzakken, maar over het algemeen was de film gewoon amusement ten top.

4 sterren.

avatar van HiLL

HiLL

Topfilm!

avatar van 93.9

93.9

Als je deze film met een flink korreltje zout neemt en 'm meer ziet als camp dan is ie goed te doen.

Maar mijn god wat speelt Basinger slecht!!

3,2 ster.

avatar van flipsen

flipsen

Ik was niet echt kapot van deze film eigenlijk. Het verhaaltje kon mij niet echt boeien en ik kon het ook niet zo heel best volgen eigenlijk (wie doet nou de hele tijd wat, waar en om welke reden?). Ik ben ook absoluut geen fan van Russel Crow, Kim Basinger hangt alleen maar een beetje de knappe vrouw in de nachtjurk uit en ik vond het Kevin Spacey karakter niet "Spacey op zijn best". 2.5*

avatar van starbright boy

Bijzonder knap geconstrueerd scenario. Erg knap getroffen sfeer. Maar ergens mist er iets om deze film voor mij echt geweldig te maken. Misschien dat de film juist door zijn positieve punten net wat te bedacht en net wat te geconstrueerd overkomt om echt te gaan leven. Desalnietemin een leuke twee uur met zonder uitzondering (zelfs Basinger en Crowe, met beiden heb ik normaal niet veel) erg goede rollen.