• 9.374.963 stemmen

Geregisseerd door: Curtis Hanson

Met onder meer: Kevin Spacey, Russell Crowe en Guy Pearce

Releasedatum: 20 november 1997

Plot L.A. Confidential

"Everything is suspect... Everyone is for sale... And nothing is what it seems."

Los Angeles, de jaren 50. Ed Exley doet er alles aan om hogerop te komen, zolang het maar volgens de regels gebeurt. Bud White hanteert zijn eigen regels, maar heeft problemen om z'n woede onder controle te houden. Jack Vincennes vindt het onderhouden van zijn contacten in Hollywood minstens even belangrijk als het politiewerk. Na een brute schietpartij in een restaurant proberen deze drie agenten van het corrupte politiekorps achter de waarheid te komen.

Wendell "Bud" White

"Badge of Honor" Star Brett Chase

Mickey Cohen

avatar van De Knip

De Knip

Topfilm met een uitstekende Russel Crowe, Guy Pearce, Kevin Spacey, Kim basinger, etc....; gewoon top geacteerd dus!

Intrige, complot, actie, beetje romance: deze film mankeert erg weinig.

****1/2

avatar van Quekel

Quekel

Ik vind dat het plot van de film zeer goed, je verwacht sommige dingen nie en had zo het gevoel dat de film uit twee delen bestond, net als een voetbal wedstrijd, rust was de dood van de 3 vermeende daders van de moorden in de Night Owl, daarna draaide heel het verhaal, vond ik heel leuk.
4.5 *

avatar van 2high4words

2high4words

Een meesterwerk was vanaf het begin tot einde super vooral hoe het script in elkaar zit is buitengewoon, deze film moet je gewoon gezien heben

avatar van FisherKing

FisherKing

Blijft nog steeds erg boeiend bij de vierde herziening, das 4,5* dus.

avatar van Purmerend

Purmerend

Een vrij goede actiefilm. Vooral de laatste schietscene. 4*

avatar van remorz

remorz

Actiefilm??? Ik vond het een geweldige film, maar wel in de laatste plaats vanwege de actie

avatar van morpheus

morpheus

Erg goede en sfeervolle misdaad, detectivethriller , veel aandacht voor de verschillende personages komt deze film erg ten goede, mede door het voortreffelijke spel van de gehele cast. Het is mooi om te zien hoe de verschillende verhaallijnen mooi doorelkaar lopen bij het oplossen van het hoofdmysterie. De sfeer van de film weet zoals reeds vermeld exact de juiste snaar te raken en het verhaal is ook erg onderhoudend. De film overtrof mijn verwachtingen ruimschoots.

voorlopig ff op ****

avatar van De GeuS

De GeuS

Erg goede film, zag hem wel in t engels dus zonder ondertitels; moest daardoor wel even goed de aandacht erbij houden met al die namen. kan kevin spacey ook steeds meer tot mijn favoriete acteurs rekenen. vorige week "the usual suspects" gezien en nu deze weer en waar hij in beide erg overtuigend acteert.... 4 sterren.

avatar van remorz

remorz

morpheus schreef:

Erg goede en sfeervolle misdaad, detectivethriller ,

had het niet beter kunnen omschrijven

avatar van jassonn

jassonn

Zeer goede misddaad film,had ik niet verwacht.Er wordt goed geacteerd en de verhaallijnen zijn erg goed uitgewerkt. 4,5*

Juist 'n héle fraaie misdaadfilm

Er wordt supersterk geacteerd vooral dan door 'spacey' en 'crowe', pierce is ook best ok in deze film

Dat jaren '50 sfeertje mag er dan ook zijn hé

De verhaallijnen waren dan ook wel superinteressant.

Ik hou het voorlopig even op 4*.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Wat kan er nog misgaan met een film met een ingenieus script en een cast met acteurs zoals Spacey,Crowe en Pearce ? Het resultaat is dan ook een prachtige , sfeervolle , epische misdaadthriller. Het scenario bevat verschillende originele wendingen en het hele verhaal zit erg goed in elkaar. De acteerprestaties zijn van grote klasse. Vooral Pearce is fantastisch als de gladde paling die hogerop wil geraken. Crowe is angstaanjagend realitisch in zijn rol. Kim Basinger won een oscar met haar rol maar die oscar had Pearce meer verdiend. De setting van de film is erg leuk : het misdaadleven in L.A van de jaren 50. Veel stijl , redelijk intelligent verhaal en prima acteerprestaties zorgen voor een erg onderhoudende en spannende film. Het concept van verschillende verhaallijnen zegt me helemaal niets maar in L.A. confidentional pakt dat erg goed uit. Een voorlopige 4*.

avatar van Daangerous

Daangerous

tis al weer een tijd geleden dat ik deze film zag, maar wat ik nog wel weet is dat de dood van Kevin Spacey een van de meest realistische ooit is, naar mijn mening

Inderdaad!

avatar van PartyMarty

PartyMarty

sn@ke schreef:

Goede rol van Pearce inderdaad, maar om hem nu een oscar voor beste vrouwelijke bijrol te gunnen ipv Kim gaat me te ver!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

lol , ja mannelijke bijrol zou al goed geweest zijn ..

avatar van Japie1971

Japie1971

Tsja, wat moet ik van deze film zeggen.... Slecht vind ik hem zeker niet, wel soms matig.

Allereerst vind ik dat de film erg laat op gang komt. Meerdere malen heb ik me de eerste 3 kwartier tot een uur afgevraagd waar de film eigenlijk over gaat. Van mij had er zeker een half uur afgehaald mogen worden. De corruptie die getoond wordt is door het uitdikken ervan bijna ongeloofwaardig. Alsof 9 van de 10 agenten in die tijd de boel beflikkerde.

Maar er zitten ook een aantal positieve punten aan de film: goed acteerwerk (maar wat wil je anders met deze cast), geloofwaardige omgeving (je waande je in de jaren waarin de film zich afspeeld) en de goede actiescene's.

Al met al toch 3* maar zoals mijn kijkpartner ook zei: deze film zal ik niet snel voor een 2e keer kijken.

avatar van silent bob

silent bob

Totaal niet mee eens, vind de hele film super. en zo als mijn kijkpatner zei: morgen weer?

eerdekes

Pearce was toch nooit genomineerd ?

avatar van morpheus

morpheus

eerdekes schreef:

Pearce was toch nooit genomineerd ?

Nee nooit genomineerd, maar ik denk niet dat hij de oscar voor beste vrouwelijke hoodrol had willen hebben waaraan MartParty refereerde

avatar van John Doe

John Doe

Pearce was ook meer een hoofdrolspeler.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Zelden een film gezien waarin de gehele cast zo in topvorm is als in L.A. Confidential. Zoals eerder geschreven heb je vanaf de eerste scene direct een hekel aan Exley (Guy Pierce), is James Cromwell briljant als onverwachte Bad Guy en lijkt Spacey als hij in zijn element is toch altijd weer in staat te zijn dat beetje extra's te geven, hetgeen hem voor mij tot de eenzame top doet behoren.
Dit gekoppeld aan het prima in elkaar vallende verhaal en de realistische jaren 50 sfeer zorgt in mijn waardering voor een welverdiende 4,5*

avatar van boondock

boondock

Hoe kun je dat nu weten, je bent nog maar 30..

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Ik heb de film met mijn oma gekeken en volgens haar was het erg realistisch....

Verder heb ik de afgelopen 30 jaar nog weleens een krant gelezen en wat tv gekeken, waardoor je ondanks dat je ergens niet bij bent, toch een bepaald beeld kunt vormen.

Ik was ook nog niet geboren tijdens de eerste maanlanding, maar ik denk me toch een redelijk beeld te kunnen vormen hoe het er daar uitzag in 1969.

Maar goed, wat jij wilt, de voor mij realistisch overkomende jaren 50 sfeer.

avatar van Epitaph

Epitaph

Deze movie heeft wat my betreft alles wat een film moet hebben.Spanning,een goed doordacht verhaal , Sexappeal [Kim]en dood & verderf [vandaar epitaph=grafschrift].

avatar van frankstruijk

frankstruijk

Voor mij 3.5 sterren alhoewel ik hem nog wel een keer ga kijken en denk dat er dan misschien wel een 4e ster inzit....

avatar van tevelenco

tevelenco

erg goede en ingenieuze misdaad thriller

met een erg goede verhaal waarin alle personages goed worden uitgewerkt

en met prima akteerprestatie van de hele cast

echt een topper in zijn genre

4 *

avatar van jamiesensation

jamiesensation

Beetje langdradig en de oscar voor Kim begrijp ik al helemaal niet 2.5*

avatar van braambes

braambes

Leuke sterrenfilm, vooral Russel Crowe was erg sterk. 4*

Time Magazine zei over deze film:

de beste benadering van een zwartwitfilm die ooit door iemand in kleur werd gemaakt.

avatar van jassonn

jassonn

Onlangs herzien en verhoogd naar 5*.