• 9.377.371 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Jon Avnet

Met onder meer: Al Pacino, Alicia Witt en Leelee Sobieski

Plot 88 Minutes

"He has 88 minutes to solve a murder. His own."

De succesvolle forensisch psychiater en hoogleraar aan de universiteit Jack Gramm (Al Pacino) heeft de FBI gesteund in het proces tegen de seriemoordenaar Jon Forster (Neil McDonough). Wanneer de psychopaat wordt veroordeeld tot de doodstraf, beweert hij dat het proces oneerlijk is verlopen. Forster wijst met de beschuldigende vinger richting Gramm. Op de vooravond van de executie krijgt Jack een telefoontje van iemand die hem vertelt dat hij nog maar 88 minuten te leven heeft. Haastig gaat Jack met de hulp van de FBI op zoek naar een nieuwe seriemoordenaar die dezelfde methoden gebruikt als Jon.

avatar van MLO

MLO

Slap verhaal, slap geacteerd (ook door Pacino), onzinnige pogingen tot plotwendingen - daarnaast ook geen sterke opbouw naar de zogenaamde climax; al met al duidelijk waarom deze direct op dvd is uitgebracht.

Een 2 voor de moeite.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vond deze film toch niet slecht en moet zeggen keek er wel naar uit om nog eens een film te zien van Al Pacino.

Verhaal zat nog goed in elkaar en einde niet echt voorspellend

3.5 stemmen

avatar van prospero

prospero

Not bad, not bad.. Maar ook niet super. Enigzins voorspelbaar verhaal, maar dankzij Mr Pacino erg vermakelijk...

Een 3*

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

titel doet me denken aan back to the future.

88 miles per hour.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Ik zie niet echt de link, maar dat kan aan mij liggen...

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Ik zie de link ook niet, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

ik ook niet zal het nou aan mij liggen.

De snelheid waarbij hun tijdsmachine in gang schoot ofzo ?

Weinig zinvolle posts verder, één keer vragen is genoeg lijkt me.

avatar van helleke

helleke

Ik vond de film beter dan de verwachtingen die ik vooraf had na het lezen van de meeste hun commentaar.

Zeer beklijvende thriller en wederom een goed acterende Pacino.

Wel wat overdreven hoeveel zaken hij allemaal niet kan doen in 88 minuten tijd,maar daar moogt ge niet al teveel blijven bij stilstaan.

Verdient wat mij betreft 3,5 sterren.

Deze film deed me denken aan het soort B-films uit landen als Italië die zo rommelig waren dat je de dader amper herkende als hij werd ontmaskerd. Dat had ik hier ook. Kan nooit een goed teken zijn. En als ik zoveel verdiende als Pacino, ging ik toch eens op zoek naar een betere kapper.

Die ontploffing kwam juist op tijd, anders was ik ingedommeld.

avatar van Mar10e

Mar10e

Dit was nogal een tegenvaller ... De film is erg traag en voor je halverwege bent heb je al door hoe de vork in de steel zit. Dat is maar goed ook, want wakker blijven tot De Ontknoping valt helaas niet mee. Jammer, er had zoveel meer ingezeten ...

Ik vrees 1,5* voor de moeite

avatar van The Director

The Director

Origineel verhaal en kijkt lekker weg, deze film met Al Pacino in de hoofdrol. Tevens regie debuut voor producer Jon Avnet, lekker beginnen als je Pacino strikt voor een hoofdrol, succes gegarandeerd, wat kan die man acteren.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

The Director schreef:

Origineel verhaal en tevens regie debuut voor producer Jon Avnet

Onzin natuurlijk (beide). Klik maar eens op z'n naam.

avatar van Pabrisam

Pabrisam

Verschrikkelijk goed film. Goed acteerwerk. Een 4

avatar van decsss

decsss

Leuk maar had veel meer van verwacht. Ik vond dat het verhaal gewoon niet helemaal klopte. Vooral die scene in de auto dat hij Kim gaat vertellen over wat hij heeft meegemaakt. Timing en alles sloeg nergens op. Al Pacino was redelijk maar zijn tegenspelers waren stuk voor stuk totaal niet geloofwaardig in hun spel...3,5 ster

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Ik had toch wel wat verwachtingen bij deze film, maar dit was toch echt rommel. Alles stelt teleur. Pacino en de rest van de cast, rommelige opbouw van het verhaal, ...

2,5 sterren

avatar van wwelover

wwelover

Prima film. Pacino speelt goed, aardig verhaal. Spanning is er dus 3.5*

avatar van jumbo4u2

jumbo4u2

Gewoon een heel aardige thriller, Pacino speelt idd erg goed en ook de rest niet onaardig. Verhaal wist me aardig te boeien.

3.5***

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

Ben een fan van Pacino, maar hij kon me niet boeien in deze film. Ik stoorde me zelfs aan het gedrag van de professor t.o.v. zijn studenten.

Film probeert met veel plotwendingen en snel tempo de kijker mee te slepen. Dit is niet goed uitgewerkt en ik heb dit als storend ervaren.

Een 2,5

(Hoog gehalte aan tv-acteurs. Is niet negatief bedoeld.)

avatar van jelle92

jelle92

Ik vind dit toch ondanks de slechte commentaren een zeer goede film. Zeer goed acteer werk van Pacino, maar dat zijn we dan ook van hem gewoon.

Topfilm 4.0

avatar van movo2

movo2

scherpschutter schreef:

compleet mee eens!!

avatar van gmx

gmx

Nog maar eens verlaagd, staat nu op 1.5 *, slechtste film die ik tot nu toe in 2007 gezien heb.

avatar van Beejeej

Beejeej

matige film. veel tenenkrommende one-liners!!

avatar van Timecop

Timecop

Redelijk filmpje, kijkt wel lekker weg. Enigszins voorspelbaar. Hoger als een 3 kom ik echter niet.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Weinig boeiend, maar nergens irritant of saai. Jammer dat de uiteindelijke dader voor geen meter kan acteren.

2.5 sterren

avatar van Stijntje

Stijntje

In feite was het een dertien in een dozijn thriller, maar ik vond het dankzij pacino toch heel aardig. Het is een hollywood thrillertje maar bij vlagen best spannend vond ik.

Het is dat ik een Pacino liefhebber ben, dus 4 sterren, anders kreeg hij er 3.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Zonder Pacino was dit echt en volslagen onbekende B-film geworden. En zoals eerder gezegd: hij moet toch echt een andere kapper zoeken met zijn Tante Sidonia kapsel.

avatar van shady161

shady161

leuke film. jep, verwijder het maar chainsaw

avatar van The Last

The Last

Speelt de film zich af in real-time?

avatar van Fax

Fax

Het verhaal is best gestoord. Maar deze film is een behoorijke sleur, want van Pacino had ik heel iets anders verwacht. Wel netjes acteerwerk van deze heer. Door het verhaal en goede acteerwerk, toch nog een 2,5 sterwaardering.