- Home
Verenigde Staten / Duitsland / Canada
Geregisseerd door: Jon Avnet
Met onder meer: Al Pacino, Alicia Witt en Leelee Sobieski
Plot 88 Minutes
"He has 88 minutes to solve a murder. His own."
De succesvolle forensisch psychiater en hoogleraar aan de universiteit Jack Gramm (Al Pacino) heeft de FBI gesteund in het proces tegen de seriemoordenaar Jon Forster (Neil McDonough). Wanneer de psychopaat wordt veroordeeld tot de doodstraf, beweert hij dat het proces oneerlijk is verlopen. Forster wijst met de beschuldigende vinger richting Gramm. Op de vooravond van de executie krijgt Jack een telefoontje van iemand die hem vertelt dat hij nog maar 88 minuten te leven heeft. Haastig gaat Jack met de hulp van de FBI op zoek naar een nieuwe seriemoordenaar die dezelfde methoden gebruikt als Jon.
Jack Gramm
Sara Pollard
Guy LaForge
Macmanus
Saaie film dit.
Spanning is wat deze film moet hebben. En daar heeft deze film echt totaal geen kaas van gegeten. Vanaf het moment van het belletje blijft de film saai voortkabbelen, en word er een beetje gebeld en gewandeld van huis naar huis. Totaal niet spannend en dan blijkt het ook nog een whodunit te zijn. Iedereen is dan natuurlijk verdacht maar rara het is de gene die het minst vaak in beeld is geweest WOW ik had nog liever gezien dat Pacino eigenlijk dood bleek te zijn.
Ik mag het overacteren van Pacino nog steeds wel. Zo nu en dan lekker een beetje schreeuwen, maar ik kijk dan toch liever Devil’s Advocate.
1.5* voor deze straight to video crap.
otherfool
Lange tijd leek de titel Stompzinnigste Film van het Jaar een spannende tweestrijd te gaan worden tussen de onnozele 'komedies' Norbit en Epic Movie, maar zowaar, met het haast trieste 88 Minutes is er alsnog een derde kaper op de kust!
Pacino lijkt in dit flauwe tv-filmpje, dat terecht lang op de plank bleef liggen, compleet verdwaald tussen non-acteurs (vooral 'Kim' was dramatisch), met een toevallige voorbijganger achter de camera (brr wat een lelijkheid) en een bierviltjes scenario dat de logica uit pure armoede maar snel overboord gooit. De karakters lijken weggelopen uit een slechte Scooby Doo aflevering en Pacino zelf probeert het wel, maar tegen zoveel onkunde is niet op te boksen.
Saai en onlogisch, een wanproduct zoals ze zelden worden gemaakt. Een halve ster, niet voor de moeite, maar omdat het nu eenmaal niet lager kan. Mensen, ik kan wel janken om zoveel stupiditeit.
Quido
Clichématige 'thriller' waarin de spanning ver te zoeken is. Bovendien ontbreekt het het geheel aan tempo, inventiviteit, is de muziekkeuze af en toe tenenkrommend en wordt de film door de quasi-hippe look eerder lachwekkend dan toegankelijk. Dat zelfs Al Pacino onder zijn kunnen presteert en dat hij zich in een aantal scènes opwerpt als de nieuwe Dr. Phil is dan nog maar bijzaak.
Fran
- 1953 berichten
Nou, ik heb genoten van deze film. Alhoewel ik natuurlijk ook wel een paar minpuntjes zag. Sommige actrices waren niet al te best nee. Bijvoorbeeld in de beginscene. De blik van die meisjes als ze aangevallen worden. Geen enkele emotie.
Geen moment heb ik me verveeld tijdens deze film. Het verhaal bleef goed op tempo en zakte nergens in. Ik heb het einde ook niet aan zien komen. Vandaar waarschijnlijk dat ik het wel heel spannend vond.
Leland Palmer
Redelijke film met een sterke Pacino die duidelijk de reden is dat deze film nog een aardig niveau haalt. Leuk om te zien dat Pacino toch echt een meester in het acteren is. Hij overklast iedereen in deze film en hij is dan ook degene die in elke dialoog het overwicht heeft. Het verhaal is redelijk, maar als je een spannend geheel verwacht kom je bedrogen uit. Spanned word de film dus nooit en constant worden we in hetzelfde lage tempo meegevoerd.
De film bevat zeker leuke momenten en kijkt lekker weg, maar over het algemeen had ik toch wat meer verwacht. Had overigens al snel door wie nou eigelijk de ''dader'' was en het einde kwam dus ook niet als een verassing. Kleine tegenvaller dus en daarom moeten 2,5 sterren wel goed genoeg zijn voor deze film wat mij betreft.
Opzicht wel een aardige film, ik wist alleen al direct wie er achter zat. Al Pacino deed het best aardig.
DeCol
Gewoon een goede, spannende thriller met een sterke Al Pacino. Oke, er gebeuren allemaal onmogelijke dingen in de film maar daar stoorde ik me totaal niet aan. Dan kun je het lachwekkend noemen maar het kijkt allemaal wel lekker weg. Natuurlijk is dit geen hoogvlieger en een tweede keer hoef ik hem ook niet te zien, maar ik vond het zeker niet onaardig.
Enigszins mislukte en rommelige thriller doorspekt met foutjes. Het blijft een raadsel waarom Pacino er voor koos om opnieuw met Avnet te gaan samenwerken bij Righteous Kill. Zijn acteerprestaties blijven een genot om te aanschouwen. Verder is dit allemaal behoorlijk standaard met een teleurstellend einde. Gemiddeld.
®Tc
Deze film eens bekeken als voorproefje op Righteous Kill een film waar ik enorm naar uitkijk maar als die van hetzelfde niveau is al deze
Vond er maar enorm weinig aan, Pacino is duidelijk op retour in zijn carrière. Weer een enorm zwakke rol.
De film is slecht geacteerd door de bijrollen ook, geen enkele acteur kon me overtuigen. Heel de film kon me trouwens niet overtuigen: Zeer weinig spanning, Maar een zwak script achter bekeken.
Enorm slechte soundtrack ook overigens.
Lennert
Behoorlijk spannende film met een goed uitgewerkt verhaal. Al Pacino laat zien dat hij nog steeds een uitstekend acteur is, iets wat ik helaas niet van alle acteurs kon zeggen helaas. Hoe leuk Alicia Witt er ook uitziet, een echt acteertalent zou ik haar nog niet willen noemen.
Ik heb me echter gedurende de complete film geen moment verveeld en genoten van de vakkundig geschoten beelden en plotwisselingen. Een goede aanrader.
Al Pacino heeft de laatste jaren in weinig opzienbarende (lees goede) films meer gespeeld en deze film is helaas ook niet geweldig. Hoewel de film een paar spannende momenten kent, is het verhaal en ontknoping helaas verre van origineel. Pacino acteert op zich best goed, alleen komt zijn karakter in de film niet echt geloofwaardig over. Zo blijft hij de hele film overdreven rustig, zelfs als hij met de dood bedreigd wordt. Verder is de film vrij voorspelbaar en biedt het allemaal weinig nieuws. Onderhoudend en niet heel slecht deze film, mede dankzij Pacino, maar er zijn veel betere thrillers.
Vinokourov
De opzet who-will-do-it is wel oke: een eigenzinnige prof in forensische psychiatrie krijgt de boodschap dat hij in 88 minuten vermoord zal worden. De uitwerking valt helaas tegen: de helft van de film wordt aan de mobiele telefoon doorgebracht
. Gelukkig is daar Al Pacino die de film weet te redden, ternauwernood!
cfreak24
Prima thriller met een leuk verhaal en een goede rol van Al Pacino. Af en toe had ik wel zoiets van "wie is dat nou weer" toen er weer met namen gestrooid werd. Maar al met al zat er genoeg spanning in om boeiend te blijven. 3,5*
Jawaddedadde
Rommelig.
Verhaal hangt met haken en ogen aan elkaar en telkens het dreigt stil te vallen komt de regisseur/scenarist wel met een andere "vondst" op de proppen. Er zitten ook teveel dingen in te gewoon niet van doen zijn in dit verhaal (het ex-vriendje van Kim, wat had die in godsnaam met het hele verhaal te zien?). Het einde (hoe ongeloofwaardig ook) was nog enigszins okee en zorgt voor een nipte voldoende.
Pacino lijkt op automatische piloot te spelen, herken weinig van de charismatische acteur in oa Scarface, Heat of Donnie Brasco. De rest van de cast bestaat een aantal lekkere grietjes die duidelijk voor hun looks gekozen zijn.
Een herziening zal er niet snel in zitten denk ik, maar dat kan voor deze teleurstellende film enkel een zegen zijn.
BjornH
Nounou zeg...wat een draak van een film van Al Pacino. We zijn tog wel veel en veel beter van hem gewend, sinds hij toch wel heeft in Heat heeft bewezen dat hij zijn personages in zulke thrillers perfect kan vertolken :S.
De eerste helft van de film was echt tenenkrommend zeg. Steeds maar dat tik-tak gebeuren en het man-vecht-tegen-de-tijd-reis-genre begonnen me erg de keel uit te hangen. Daarnaast vond ik geen enkele acteur een goede indruk maken.Ook niet Al Pacino, die echt als een lijk acteerde.
Gelukkig maakte het tweede deel van de film nog wel het een en ander goed, vooral door de spanning en de plottwisten. Zoals jawadadadediededoe ofzo onder mij ook al zei, vond ik de rol van die ene ex maar raar en geen enkel toevoeging brengen aan t plot. Daarnaast denk ik dat die McDonough echt een keer moet stoppen met acteren, of iig een keer in fatsoenlijke producties meespeelt, want sinds Band of Brothers heeft hij in mijn ogen nog helemaal nisk gespresteerd. En dat terwijl hij daar een van mn favorieten was .
1* voor het tenenkrommende eerste deel
3* voor het aardige tweede deel
=
Maakt dus 2* als ik me niet vergis.
Demini
Een studievoorbeeld van hoe je een toch redelijk goed verhaal-idee volledig kunt verneuken door: Slecht uitgewerkt scenario, acteerprestaties van soap-niveau, tv-film aandoende settings en fotografie, het ontbreken van een degelijke soundtrack en een regisseur die zelfs met Al Pacino de film nog niet kan doen redden...
Near_Dark
Van deze regisseur herinner ik mij maar één film nl. "Fried Green Tomatoes (1991)", die vond ik in zijn tijd heel goed.
Hmmm, waar te beginnen....?
Ken je dat soort films waarvan je zou willen dat je ze beter had gevonden omdat er een favoriete acteur van jou de hoofdrol speelt..? Wel, dit is er zo eentje, levende legende Al Pacino zet hier een rol neer die hij zelfs al slaapwandelend geloofwaardig zou kunnen spelen.
Alleen al bij het aanschouwen van zijn doorleefde karakterkop weet hij je te overtuigen dat hij een ervaren rot is die weet waar hij mee bezig is. Dat intussen de film waarin hij de hoofdrol speelt op automatische piloot voortraast heeft hij blijkbaar niet in de gaten.
Dit is zo'n afgelikte Hollywood-Thriller die er volledig op gericht is om een gemiddeld cinema publiek te vermaken en het helemaal op veilig speelt. Verwacht dus géén inventieve plotwendingen, ook géén originele camera standpunten of andere visuele hoogstandjes. Zelfs de soundtrack klinkt standaard in de oren, niet slecht maar gewoon nergens origineel of opvallend.
En zo kan je deze hele film wel samenvatten, als een Thriller die nergens verveelt maar ook nooit ontroerend of spannend wordt, en dat voor een Thriller !!
6/10.
Hij heeft zo zijn goeie momenten, maar die zijn beduidend in de minderheid.
Voor een avondje hersenloos vertier valt hij nog best mee, zolang je er maar niets méér van verwacht.
Filmsite : http://www.sonypictures.com...
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Onverwachtse herziening.
Maar oke, was het gelukkig allemaal vergeten en de film is best aardig.
Cast mag er best wezen en het slot ook, ook al voelde de 'revealing' van de dader wat vervelend aan (ik zie zelf liever iets dat het echt die kant op had gewezen, iets dat ik zelf eerder in de film ook al had gezien).
Maar alsnog overall goed.
sinterklaas
Tegenvaller met Al Pacino, je kan duidelijk zien dat hij even snel geld moest verdienen.
De hele film zit rommelig in elkaar en word het na 10 minuten eigenlijk 1 saaie brok. Wat wel zo is is dat het einde wel weer verassend is, maar verder is deze film gewoon matig opgebouwt en zit er amper vaart in. Ook oogt het allemaal erg goedkoop. Maarja wat wil je voor een DTV-film? Van uitgever Bridge kan je zo'nbeetje weinig verwachten. Het acteerwerk probeert goed te zijn maar faalt ook op sommige momenten en een beetje meer actie zou de film ook wel geholpen hebben.
Maar dit is een beetje een missertje. Ook wel jammer omdat het van de regiseur van Red Corner is. 2,5*
Jesse93
Aardig snelle film waarin Pacino de meeste tijd aan de telefoon doorbrengt. Het gevoel van wie het nou gedaan had zat er goed in. Ze lieten ongeveer iedereen verdacht lijken, waardoor ik ophield met gissen naar de dader. Veel aanwijzingen waren er gedurende film er dan ook niet die naar de moordenaar leidde, waarin ik in andere films dit meer tegenkom en het oja gevoel krijg. Ze hadden het eind dan ook wel wat spannender kunnen maken of anders laten aflopen. Dit eind vond ik wat simpel.
Dit was nou weer eens een goede thriller met een aardig verhaal.
Blijft gaande weg de speelduur spannend tot het slot toe.
Al Pacino was goed en ook de rest deed het prima.
3,5 ster
Justinw
Iets te standaard,
Kreeg soms wat Deja-Vu's m.b.t tot andere thrillers. Je word een paar keer geheel verwacht op het verkeerde been gezet. Soms wat te vaak en sommige dingen willen schokken maar zijn totaal irrelevant aan de film. Pacino zelf deed het wel leuk, maar kan de film niet echt naar een hoog niveau tillen.
De film leunt misschien teveel op het plot dat eigenlijk niet erg origineel is.
Het loopt allemaal erg saai en voorspelbaar af. Maar omdat ik me nog wel vermaakt heb een lichte 3*
TMP
88 Minutes is een heel matige thriller. Het verhaal is warrig en kan nergens overtuigen. Al Pacino acteert wel aardig, maar kan hier ook niet veel van maken. Het script springt van de hak op de tak, is warrig en ook oninteressant. Niet de moeite waard.
Waackx
Zo'n hoog gemiddelde als dit is eigenlijk onvoorstelbaar nog voor deze film.
Toen ik deze film zat te kijken een aantal jaar terug zat ik echt te vrezen voor Pacino's carriere.
Buiten zijn rol in Ocean's 13 had hij alweer 5 jaar geen hitfilm meer gemaakt.
Wat een standaard verhaaltje zeg en nog eens slecht uitgewerkt.
Daarbij helpt ook niet echt dat Pacino omringd is met enorm slechte actrices zoals Sobieski,Brenneman en Witt om hem heen.
Een einde wat bijna op je lachspieren werkt, nee wat een drama deze film zeg.
Ik kom echt niet hoger dan een 3 en dat is alleen voor Pacino zelf.
Minotaures
Geen geweldige film van Pacino, maar wel een aardige.
Het verhaal is interessant genoeg. Het gaat over het onderzoeken naar methodes, slachtoffers en manieren van seriemoordenaars. Dat is duidelijk en volgbaar op beeld gezet. Er zitten ook wat twists en verrassingen en ook dat is goed uitgewerkt.
De personages waren best interessant, elk met een geheim die zo en dan opvalt. Wat me opviel is dat vrijwel alle actrices hierin jonge, knappe vrouwen zijn. Dat is dus ook leuk om naar te kijken. Wat betreft de moordenaar, die is niet zo boeiend. Hij wordt eigenlijk als achtergrond gehouden, dus kom je weinig over hem te weten. Uiteindelijk ging het over het manipuleren en zijn 'regelingen' die hij vanaf zijn cel deed. En dat is waar die in heeft geslaagd.
Tijdens de film krijg je vele vragen (zoals over Gramm's verleden). Dat wordt allemaal langzaam in de loop van de film beantwoord. Dus je moet er ook bij blijven, want het heeft een beetje denkwerk nodig.
Forensische psychiater's zijn niet echt mijn type beroep om een film van te volgen. Maar als Pacino in speelt en het verhaal blijkt interessant, kan ik geen nee zeggen.
K. V.
'k Vond het geen slechte film al had 'k wel een donkerbruin vermoeden wie de dader was. De film was nog redelijk spannend al liep Al Pacino er wat verwaaid bij.
mr_erp
Sterke film die tot het eind spannend blijft. Dit komt vooral door de vele personages die aan je voorgesteld worden die allemaal op de een of andere manier toch wel enigzins verdacht zijn. Ik heb me dan ook tot het eind vermaakt. Vond Pacino met zijn nonchalante hounding ook goed passen in deze film.
Sergio Leone
Goed genoeg.
88 Minutes probeert intelligent over te komen, maar dat lukt niet helemaal. Wat wél lukt is een claustrofobisch sfeertje creëren.
Na een tijdje voel je immers mee met Jack Gramm. Hij lijkt vast te zitten in een net en dat komt behoorlijk goed over. Dat gevoel/ niveau blijft 3/4e van de film behouden.
Het einde is helaas wat te makkelijk. Waar eerst iedereen verdacht is, blijkt alles lauwe koek. Een studente (blond dan nog) laat zich manipuleren door een crimineel en moordt in zijn plaats. Kom op, zeg!
Het acteerwerk is vrij slecht. Al Pacino is de enige die een geloofwaardige prestatie neerzet. Al de rest - Alicia Witt als dieptepunt - is te slecht voor woorden. Ook de acteur die een crimineel meesterbrein moet neerzetten slaat de plank volledig mis.
Dat is een behoorlijke smet, want met een cast die over de ganse lijn wél kan overtuigen, had dit tussendoortje veel en veel beter geloofwaardiger geweest. Zonde, zeggen ze dan.
Decec
Een goede mysterie/thriller film...
Prima verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteur Al Pacino speelt goed...
Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit...
Moviestar1979
Een film met Al Pacino is meestal het bekijken wel waard.
Dit geldt ook voor 88 Minutes.
Pacino kruipt in de huid van psychiater Jack Gramm.
Hij is verantwoordelijk voor het opbergen van de seriemoordenaar Jon Forster.
Forster wordt veroordeeld tot de doodstraf, maar geeft zelf aan onschuldig te zijn.
De reden is dat Jack Gramm tijdens het proces een heleboel heeft gelogen om Forster op die manier te kunnen opbergen.
Niet veel later krijgt Jack een telefoontje waarbij hem verteld wordt dat hij na 88 minuten zal sterven.
Voor Jack begint de tijd te tikken.
Standaard thriller met een aardig verhaal.
Als kijker kun je al een beetje gissen naar de mogelijke daders en hun motieven.
Echt voorspelbaar is hij niet, maar de film is ook niet verrassend te noemen.
Het was oorspronkelijk de bedoeling dat James Foley de film zou regisseren, maar Jon Avnet nam diens plek in.
Ook de releasedatum stond ingepland voor 2005, maar werd meerdere malen vertraagd.
Uiteindelijk verscheen hij in 2007.
Voldoende om te kijken, maar persoonlijk vind ik de rating voor 88 Minutes hier overdreven hoog.
3,0 *

Guess Who's Coming to Dinner
Romantiek / Komedie, 1967

Fracture
Thriller, 2007
fbiparanoiamanipulationsuspectchaosmedical examiner moordseriemoordenaarmartelendoodlecturedeath threatcrime investigationforensic psychologist college professor