• 9.375.245 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland / Canada

Geregisseerd door: Jon Avnet

Met onder meer: Al Pacino, Alicia Witt en Leelee Sobieski

Plot 88 Minutes

"He has 88 minutes to solve a murder. His own."

De succesvolle forensisch psychiater en hoogleraar aan de universiteit Jack Gramm (Al Pacino) heeft de FBI gesteund in het proces tegen de seriemoordenaar Jon Forster (Neil McDonough). Wanneer de psychopaat wordt veroordeeld tot de doodstraf, beweert hij dat het proces oneerlijk is verlopen. Forster wijst met de beschuldigende vinger richting Gramm. Op de vooravond van de executie krijgt Jack een telefoontje van iemand die hem vertelt dat hij nog maar 88 minuten te leven heeft. Haastig gaat Jack met de hulp van de FBI op zoek naar een nieuwe seriemoordenaar die dezelfde methoden gebruikt als Jon.

avatar van patrick17

patrick17

Goede film van Al Pacino.. Verhaal krijgt soms een andere wending en dat was wel goed voor de film..Verhaal was ook goed in elkaar gezet vond ik.. Niet al te moeilijk maar toch wel een intressant verhaal..Einde vond ik ook zeer goed.. en vooral de laatste worden van Al Pacino ''Tik Tak nog 12 uur te leven'' .. Al met al een prima film en een goede rol van Al Pacino..

3.5 *

avatar van scorepio

scorepio

Ik vond deze film maar zwakjes. Verhaal is te ongeloofwaardig om te boeien. Einde is enorm teleurstellend en veel te ver gezocht.

Al Pacino is de enige die mijn 3 sterren verdient.

avatar van tevelenco

tevelenco

Een matige en toch wel wat tegenvallende thriller.

Zeker gezien het redelijk hoge gemiddelde, het meespelen van Al Pacino en het toch wel aansprekende verhaal.

Maar ondanks dat kon de film me maar matig boeien.

De film kent vele wendingen en probeert je vaak op het verkeerde been te zetten maar werd voor mij nooit ECHT spannend.

En ook de akteerprestaties vond ik maar matig.

Nee ECHT slecht was hij ook weer niet maar ik had er toch wel wat meer van verwacht.

avatar van Macmanus

Macmanus

Saaie film dit.

Spanning is wat deze film moet hebben. En daar heeft deze film echt totaal geen kaas van gegeten. Vanaf het moment van het belletje blijft de film saai voortkabbelen, en word er een beetje gebeld en gewandeld van huis naar huis. Totaal niet spannend en dan blijkt het ook nog een whodunit te zijn. Iedereen is dan natuurlijk verdacht maar rara het is de gene die het minst vaak in beeld is geweest WOW ik had nog liever gezien dat Pacino eigenlijk dood bleek te zijn.

Ik mag het overacteren van Pacino nog steeds wel. Zo nu en dan lekker een beetje schreeuwen, maar ik kijk dan toch liever Devil’s Advocate.

1.5* voor deze straight to video crap.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Een aardige film waar Pacino toch wel de show steelt.

De rest akteert vrij matig.

De film heeft me wel een kleine anderhalf uur weten te boeien.

Een krappe 3

avatar van Word_Play

Word_Play

Aardige film die een voldoende haalt door een haast op automatische piloot spelende Pacino. Maar zelfs een Pacino op autopilot blijft boeiend en laat de rest van de cast ver achter zich. Verhaal is niet zo heel erg boeiend, er zijn een paar flinke plotgaten en een zwakke ontknoping , maar erg storend is het allemaal niet.

Krappe drie sterren.

avatar van eldorado

eldorado

UItstekende psychologische thriller met weer een geweldige Pacino.Één van de beste films in dit genre die ik gezien heb

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Zeer clichématig en saai thriller. De hele film predenteren de makers om mensen verdacht te maken, wat falikant de plank misslaat m.i.

Totaal niet meeslepend en met moeite afgekeken.

avatar van Sergio

Sergio

Onderhoudende thriller maar er is nooit een moment dat je op de punt van je stoel zit. Film was gemaakt voor tv.

Pacino houdt de boel bij elkaar.

avatar van janoz46

janoz46

Topper!!

avatar van missl

missl

Nou ja, Pacino speelde goed, verder is het verhaal ook wel goed, maar het had gewoon beter kunnen zijn.

avatar van Gestuz

Gestuz

BENJAMIN MCKENZIE :D:D!!!!!!!!!!!!

avatar van nr10micha

nr10micha

Geen superfilm, maar wel leuk om is een keer naar te kijken, redelijk standaard thriller, maar blijft leuk 3*

avatar van cafe1900

cafe1900

Gisteravond gezien en vond het 'n goeie spannende film, en laten we wel zijn: Pacino is toch altijd goed. 4 sterren

avatar van johanneman

johanneman

goede spannnende film een echte `who don it `

avatar van Bobo13

Bobo13

Echt een geweldige film, super gewoon!

Al Pachino in een geweldige rol..

De film laat je nadenken, maar je hebt het niet bij het rechte eind..

Mooi leuk einde, spannend gemaakt door de verschillende telefoongesprekken.

Mijn eerste 5 sterren die ik uitdeel, hij verdient het absoluut!

avatar van bugno

bugno

De film is alleen al door de rol van Al Pachino het kijken waard,..................hij alleen tilt de film naar een hoger nivo,...............jammer genoeg degradeerd hij zijn tegenspelers tot amateurs die er werkelijk niks van bakken,...............zonder Pachino was de film bij mij niet verder gekomen dan 1 ster,........nu met Pachino,....................3 sterren

avatar van sam007

sam007

duur hij nu 88 minuten of 95 minuten?

avatar van HeatWave

HeatWave

tevelenco schreef:

Een matige en toch wel wat tegenvallende thriller.

Maar ondanks dat kon de film me maar matig boeien.

En ook de akteerprestaties vond ik maar matig.

Zo denk ik er ook over, behalve het meespelen van Al Pacino dan, niet dat ik die echts slecht vind, zeker niet, maar er zijn toch nog wel sprekendere en betere acteurs, althans dat vind ik dan.

Maar net wat je zegt, niet echt slecht, maar je verwacht er op de één of andere manier iets meer van.

Krap voldoendetje.

avatar van mcREN

mcREN

toch best wel een spannende film, maar het is al pacino die er toch wel een betere film van maakt, een 3 voor deze film

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vind Pacino de film omhoog houden. Wat een fantastische acteur is het zeg, zonder hem had dit geen voldoende geweest. Het verhaal had veel beter kunnen zijn en Lauren Douglas speelt echt af-grij-se-lijk slecht. Het einde is dan ook niet best. Toch drie sterren en echt met dank aan Pacino.

avatar van albertosbanos

albertosbanos

Al Pacino zet weer een topprestatie neer! Ik ben (bijna) altijd zeer tevreden met "zijn"films! Goed verhaal en bijzonder veel plotwendingen!

avatar van Pascal A

Pascal A

Echt zon film waar echt iedereen de dader kan zijn, alleen heel erg jammer dat ze dat al snel verraden, en een zeer teleurstellend einde.

Goed verhaal en bijzonder veel plotwendingen!

Alleen heel erg doorzichtig.

3 sterren misschien hadden ze een paar dingen weg moeten laten met een ander einde.

avatar van deboer.bas

deboer.bas

Erg jammer deze film, vooral het slot. Ik zei nog tegen me vriendin halverwege de film, deze film maakt of staat met het einde.

Verhaal was opzich prima. Ik zelf werd steeds op een ander spoor gezet. Maarja het einde..... 2*

Een einde wat ik gehoopt had:

Dat Al Pacino zelf achter alle moorden zat...Dat hij de jury met zijn betoog overtuigd had door zelf vrijuit te gaan. Voor de kick ofzo, maak er wat leuks van....maarja jammer genoeg niet

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Meeslepende thriller die geen moment verveelt. Al pacino speelt weer schitterend.

Einde had beter gekunt...

avatar van Rini24

Rini24

zet maar aan!

avatar van grovonion

grovonion

einde maakt deze film lachwekkend. 1 meisje dat op 88 minuten die hele scenario's afwerkt, al die meiden overmeesterd etc? Plieez

avatar van zjandannybob

zjandannybob

zeer goeie misdaad film, met niemand anders dan el pacino(de man achter scarface) in de hoofdrol. Lang niet zo'n goeie misdaad/drama achtige film gezien. aanteraden...

avatar van scarface_man

scarface_man

Weer z'n meesterwerk van Al Pacino echt super een aanrader..^O^

Kan Pacino wel slechte films maken?? als je het mij vraagt NEE!!!!

Geef hem een 4.0

avatar van Cwk

Cwk

Wat een ontzettend rommeltje. Chaotisch, ongeloofwaardig, cliché. Een Pacino die echt zielloos acteert, ik had het niet voor mogelijk gehouden. De vrouwtjes die door het beeld hupsen zijn fijn voor de ogen maar daar houd het bij op. Het aantal alternatieven voor dit genre loopt hoog op.

Gewoon van wegblijven. 2*