Genre: Misdaad / Thriller
Verenigde Staten / Duitsland / Canada
Geregisseerd door: Jon Avnet
Met onder meer: Al Pacino, Alicia Witt en Leelee Sobieski
Plot 88 Minutes
"He has 88 minutes to solve a murder. His own."
De succesvolle forensisch psychiater en hoogleraar aan de universiteit Jack Gramm (Al Pacino) heeft de FBI gesteund in het proces tegen de seriemoordenaar Jon Forster (Neil McDonough). Wanneer de psychopaat wordt veroordeeld tot de doodstraf, beweert hij dat het proces oneerlijk is verlopen. Forster wijst met de beschuldigende vinger richting Gramm. Op de vooravond van de executie krijgt Jack een telefoontje van iemand die hem vertelt dat hij nog maar 88 minuten te leven heeft. Haastig gaat Jack met de hulp van de FBI op zoek naar een nieuwe seriemoordenaar die dezelfde methoden gebruikt als Jon.
Jack Gramm
Jon Forster
Sara Pollard
Guy LaForge
ben the man
Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. ( gelukkig ), want dit vond ik dus echt een superfilm. Van begin tot eind heeft deze film mij kunnen boeien, met een Pacino als ijzersterk pluspunt.
ange21
deze film mocht wat spannender zijn. meer actie. maar ik was wel benieuwd wie wel of niet de telefoontjes pleegde.
al pacino speelde goed, de andere waren een beetje saai.
verder is het een redelijke film.
Gioia221
Ik vond de film saai en heel voorspelbaar. Ik wist vanaf het begin dat het blonde meisje vanaf het begin de dader was. Ik vond de acteerkunsten van eigenlijk iedereen wel bagger.
BEHALVE Al Pacino.
Ik wilde namelijk een 2,5 geven maar alleen door zijn briljante acteer werk een ***
thomzi50
- 1991 berichten
Heeft deze film in de bioscoop gedraaid/ komt 'ie nog? Of allebei niet?
Diesel
Jammer dat Pacino de laatste tijd vaak in dit soort wanproducties verschijnt.
Tunnis
Vond het een zeer goede film! lekker spannend en steeds op het verkeerde been. al pacino is de man! 4*
android325
het is een goede wegkijkfilm. je moet niet te veel over nadenken, anders kloppen veel dingen niet. zoals de einde, films is te snel afgerond. idd een goed akteerwerk van Al Pacino
Tolkienfan
Heb em vanavond gezien. Een meesterlijke film! Lekker spannend. Goede rol van Al Pacino.
kitno
Redelijke film maar er zijn te veel punten in de film waar het verhaal niet juist is. Ik vind wel dat Al Pacino hierin wederom een goede acteerprestatie neerzet en de film naar een hoger niveau tilt. het blonde meisje vond ik niet echt heel overtuigend overkomen. Visueel hadden bepaalde aspecten ook beter kunnen worden uitgewerkt. Camerawerk is redelijk te noemen. 3,0 sterrren
eduard
Ik ben beter gewend en vond deze film maar matig. Ik bemerk steeds meer dat Al Pacino nooit eens een ander karakter kan neerzetten dan die altijd speelt. Al heeft hij wel mooie rollen gehad in toppers zoals de godfather, heat en scarface maar eigenlijk is het niet echt een goede acteur. Al denk ik dat weinig mensen dit met me delen. Maar ik word steeds kritischer en vind dan ook dat er veel shit gemaakt word. Deze film is dan ook niet meer dan een tatort script. Ik geef het een vijfje. Dus twee en een half sterretje.
gmx
Geheel ongeloofwaardige, slecht geacteerde (zelfs Pacino vond ik vrij magertjes in deze rol), vergezochte , dertien-in-een-dozijn 'who dunnit, die door Pacino gered moet worden maar zelfs hij kan er weinig aan redden ... Op geen enkel punt vernieuwend, in tegendeel, '88 minutes' barst van de cliche's. En inderdaad, what's up met die gangsta muziek ? Paste er compleet niet in.
AmazingPP
Goedgemaakte en boeiende thriller met een goed acterende Pacino. Het uitgangspunt van deze film deed me denken aan een film met Johnny Depp, alleen vond ik deze film beter uitgewerkt. Ik heb 95 minuten nagelbijtend zitten kijken. Iemand vroeg zich af waarom de film geen 88 minuten duurde: er zit een intro en een outro bij. Da's toch niet zo gek.... Zucht. 4 *
movielunatic
Ik vond het een goede film. Het was weer lang geleden dat ik een goede film met idool Al Pacino had gezien.
HorrorFilms4Life
Hij krijgt niet meteen het telefoontje. Of het precies 88 minuten is weet ik niet, maar ik denk niet dat dat veel uitmaakt.
Ik vond het persoonlijk een erg goede film met veel spanning en je wordt een aantal keer flink op een dwaalspoor gezet. Het einde was ook een ruim voldoende naar mijn mening. Ik snap dan ook de lage beoordeling op IMDB niet helemaal. Vooral Al Pacino zet weer een erg goed personage neer. Je moet er van houden, maar voor mij was het zeker de moeite waard.
MaxB52
Met pijn en moeite 2.5 *
Sluit me bij gmx aan .... jammer maar helaas.
karamanoglu
Geweldige film, was niet saai, alleen jammer dat het voorspelbaar was dat het blonde meisje de dader was (op het moment dat ze 'aangerand"werd".) Ik was alleen nieuwsgierig hoe het zou aflopen.. Viel een beetje tegen, miste overtuiging bij de blonde... In zijn geheel scoort de film goed bij mij...
isabella_1970
Met pijn en moeite 2.5 *
Hmmz weet niet met welke bril jij gekeken hebt hoor maar kei goeie film zeker goed neer gezet in de rol van al pacino ook moeten we niet vergeten scarface was een topper gothfather kan nie vergeleken worden de laaste tien minuten werden pas duidelijk hoe en wat dus HEEL BOEIEND! zeker 5*
sofripa
Dus wel!! Echt een sleeper! Pacino top. Fijn verhaal. Beste thriller van de laatste tijd. 4*
Word_Play
Krappe drie sterren.
2,5* is bij nader inzien passender.
volvo940
Ik vind het een verschrikkelijke goede film die me van begin tot het einde geboeid heeft met een voor mij verassend einde.
Ook hier weer een fantastische rol voor Pacino.
Superfilm
Nienke1981
Spannende film! Heb op het puntje van mij stoel gezeten van begin tot eind! 4,5*
Arabyus
Serieus een hele goeie film dit. absoluut een 5 waard. en als je een spannende thriller zoekt met een goed verhaal is dit er zeker 1 om te zien.
Arabyus
saaie film en al pacino speelde erg slecht in deze film...
en waar baseer je dat op? je heb hem cker geen eens afgekeken. want als je hem goed had gevolgd zat tie goed in elkaar.
eltapeovic
Leuk verhaal, 'k heb me niet verveeld.
Pacino: goed, zoals altijd
Thomas
"meesterwerk" "beste thriller van de laatste jaren"
Onder welke steen deze mensen gezeten hebben weet ik niet maar eh... wat een voorspelbaar prul filmpje was dit zeg...
cliche na cliche...
van het einde gaan je tenen krom staan... matige acteer prestaties...zelf pacino komt niet aan zijn gebruikelijke niveau...
als Leelee mee doet dan weet je eigenlijk al genoeg.. heeft ze uberhaupt wel eens in een goede film gezetten?
Erg matige thriller met een op de automatische piloot akterende Pacino, die overigens een behoorlijke bad hair-day heeft. Geforceerd complex script, vol vergezochte wendingen. Het heeft uiteindelijk allemaal weinig om het lijf en resulteert in een belachelijke climax. De hele cast is matig, net als het camerawerk. Tegenvaller van regisseur Avnet.

'88 Minutes' met Al Pacino internationaal razend populair op Netflix

Guess Who's Coming to Dinner
Romantiek / Komedie, 1967

Fracture
Thriller, 2007
fbiparanoiamanipulationsuspectchaosmedical examiner moordseriemoordenaarmartelendoodlecturedeath threatcrime investigationforensic psychologist college professor