• 9.376.783 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

Flipman

Dat chaotische kan werken maar dan moet het bij de beelden passen. Ik heb eergisteravond Turner & Hooch weer 's gezien en die film bevat in alle scènes, ook de semi-spannende, van die afschuwelijke muzak! Dat helpt ook niet.

In The Bourne Trilogy zit ook wel wat 'drukke' muziek, werkt perfect.

Majestics

Als ze nou elk jaar 1 film van dit niveau maken in plaats van 10 standaard-filmpjes zouden ze veel mensen blij maken schat ik.

Majestics schreef:

Ja, maar jij gaat uit van films die niet bij iedereen als zoete koek erin gaan. Ik denk wel dat de filmindustrie daar veel van zou gaan merken, hoewel het één het ander misschien zou opheffen. Individuen worden er rijk van maar filmstudio's zelf...? Die moeten kunnen teren op veel meer dan slechts één film.

Desondanks is wat jij schetst voor mij wel een ideaalbeeld, ja .

Flipman schreef:

Desondanks is wat jij schetst voor mij wel een ideaalbeeld, ja .

Laatst keek ik John Wick en Taken 2. Wat zijn dat toch ontzettend matige films zeg, en daarvan worden er elk jaar zeker minimaal 5 van gemaakt ofzo. Als je dan weer een Heat opzet is het verschil zo immens groot.

Flipman

John Wick heb ik niet gezien, Taken 2 helaas wel. Ik kan alleen maar beamen wat je zegt. Heat is juist zo knap omdat die er qua inhoud eigenlijk helemaal niet toe doet -gewiekste rechercheur jaagt op gewiekste overvaller, simpel als wat- maar dat de uitwerking zo meesterlijk is.

stfuympos

Yup en toch is het maar een remake.

Flipman

Hèhèhèh, technisch gezien wel, ja . Althans, ik neem aan dat je deze als origineel bedoelt ?

stfuympos schreef:

Yup en toch is het maar een remake.

Maakt dat in het geval van Heat verder iets uit dan?

Flipman

Niet te serieus opnemen . En maakt al helemaal niks uit als je ziet wie de maker van het bronmateriaal is en hoe die oorspronkelijk bedoeld werd als pilot en niet werd opgepikt, wegens een castingkeuze. Lijkt me wel interessant om een keer te zien en ben benieuwd hoe het als serie zou hebben gewerkt.

Majestics schreef:

Maakt dat in het geval van Heat verder iets uit dan?

Nee maar zo maken alle die andere matige films nog steeds kans om er een goeie van te maken.

Tering, wat een goede film zeg! Robert de Niro is hier ijzersterk!!

avatar van des1

des1

Heat zette, zelfs nu cinema al zo ver gevorderd is, in feite nieuwe standaards in het genre gangster / heist / caper movie. IJzersterke opbouw, ijzersterke dialogen en dito uitwerking van karakters. Wat veel mensen niet weten, is dat het verhaal al eens eerder door Michael Mann was verfilmd met 'mindere goden'. Hij kon dus heel goed bepalen wat werkt en wat niet wat, en waar versterking nodig was. Pacino sterk als onrustige, schmierende goal getter cop, De Niro wellicht nog net iets beter als de wat introverte brood bankrover. Leuk deze krachtmeting: Pacino is bezig met projecteren, als een toneelacteur (alleen al die ogen van hem) en De Niro neemt als altijd de tijd voor zijn rol, is veel implicieter bezig, meer als een filmacteur. Je zou alleen bijna een ander eind willen...

avatar van IH88

IH88

Heat blijft een fantastische film. Een parel op het palmares van De Niro en Pacino. De Niro speelt de ingetogen gangster en Pacino de flamboyante agent. Samen stuwen ze de film ( zeker in het begin als de personages moeten worden ontwikkeld en uitgediept) naar grote hoogten. Na de koffiescene wordt de actie en spanning opgevoerd en ook daar weten de twee iconen wel raad mee. Alle acteurs zijn op dreef en Michael Mann weet Los Angeles schitterend in beeld te brengen (zie ook Collateral). De muziek maakt het allemaal af. Voor nu 4.5 ster.

avatar van comely

comely

Michael Mann laat zien hoe je een misdaad film kan/moet maken. Schoolvoorbeeld voor iedere filmmaker.

avatar van LPereboom

LPereboom

Ijzersterke film, met fantastische rollen voor Kilmer, Pacino en De Niro... Een film niet verveeld met een sterk opgebouwde verhaal, goede personages en scenes die de filmgeschiedenis ingaan! Een misdaad/heist film van de bovenste plank! Een dikke 9,5/10 voor Heat

avatar van svenmen1988

svenmen1988

Bomvol actie. Verveelt geen seconde. Al Pacino, Robert De Niro en Val Kilmer. Pure klasse.

schrans

Erg lange film waar gerust een uur uitgeknipt kon zijn. De laatste 3 kwartier en vooral de eindscène zijn wel de moeite waard. Pacino en De NIro zijn goed, maar zeker niet weergaloos zoals in andere van hun films. De andere acteurs spelen maar normaaltjes. Filmisch is het allemaal wel mooie weergegeven en ook de muziek is de moeite waard. Het verhaal zelf vond ik wat aan de magere kant zeker met de lange speelduur. Conclusie: Deze film lijkt me toch wat overgewaardeerd hier. Ik zat tussen een 3.0* en 3.5* qua score, maar rond uiteindelijk naar beneden af.

avatar van Norman Mailer

Norman Mailer

schrans schreef:

Norman Mailer schreef:

Zucht. Who cares knakkettje

Sinds wanneer is het verboden om op dit forum je mening te geven? Of zit jij enkel te wachten op lovende kritieken op deze film, lijkt me anders maar lekker saai....

avatar van christian

christian

Norman Mailer schreef:

Zucht. Who cares knakkettje

Whahahah. Hij heeft gewoon 100% gelijk. Ga die film nog eens kijken en dan zonder die roze bril. Pannenkoek!

schrans schreef:

probeer L.A. Take Down aangezien deze een remake van is.

stfuympos schreef:

probeer L.A. Take Down aangezien deze een remake van is.

Nochtans lees je geregeld dat deze film een verbeterde versie van L.A. Take Down is?

stfuympos

Nochtans lees ik dat er voor jou een uur uitgeknipt kan worden. Bij deze.

avatar van IH88

IH88

Vincent Hanna: So you never wanted a regular type life?

Neil McCauley: What the fuck is that? Barbecues and ballgames?

Michael Man heeft met Heat een schitterende film afgeleverd over een groep dieven geleid door Neil McCauley (Robert de Niro) en de politie die ze op de hielen zit. Maar Heat wordt naarmate de film vordert steeds meer een psychologisch spel tussen Neil McCauley en de detective Vincent Hanna (Al Pacino).

Heat brengt de iconen Robert de Niro en Al Pacino samen en Michael Mann weet het uiterste uit zijn acteurs te halen. De Niro speelt de ingetogen gangster en Pacino de flamboyante agent. Samen stuwen ze de film naar grote hoogten. Pacino mag in het begin lekker schmieren en trekt de aandacht naar zich toe. Naarmate de film vordert neemt de ingetogen De Niro het over en laat je niet meer los. Als de koffiescène begint voel je dat er ook een soort van respect is tussen de twee. Het zijn dan ook twee personen met gebreken en gebroken levens. Hanna is de workaholic met drie huwelijken achter de rug, een ontevreden vrouw en een stiefdochter met problemen. McCauley weet dat hij door zijn werk nooit echt een connectie of relatie met een vrouw kan opbouwen. Na de koffiescène wordt de actie en spanning opgevoerd en ook daar weten de twee iconen wel raad mee. De uitbarsting van geweld en actie is natuurlijk de legendarische bankoverval en schietpartij op de straten van Los Angeles. Het verveelt nooit en Michael Mann levert hier een topprestatie. Alles na de schietpartij kan je zien als een langgerekte epiloog waar alle verhalen tot een natuurlijke conclusie komen. Compliment voor de laatste confrontatie tussen Hanna en McCauley. De beelden van nachtelijk Los Angeles zijn schitterend en de spanning is om te snijden. Ook een compliment voor de andere acteurs. Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore, Ashley Judd, Amy Brenneman, Diane Venora en een hele jonge Natalie Portman zijn allemaal geweldig op dreef.

Heat blijft een fantastische film. Het acteerwerk, de cinematografie, de regie, de muziek, het script. Alles klopt. Een parel op het toch al niet verkeerde palmares van De Niro, Pacino en Mann.

avatar van Szpzer

Szpzer

Ik heb ontzettend veel films gezien, maar dit is en blijft top-10. Wat een meesterlijke, briljante film! Alles, maar dan ook alles is perfect aan deze film. Wat een acteurs, wat een samenspel, wat een 'dieper' verhaal. Ik heb de film wel tien keer bekeken en telkens was ik weer ontroerd. Vooral Robert de Niro! Maar mijn grootste waardering gaat uit naar de briljante muziek. Gaat dat zien! Dit is film pur sang!

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Wat een heerlijke misdaad film. De sfeer van LA, de constante spanning, en met name de clash tussen El Pacino en De Niro bezorgt mij gewoonweg kippenvel. De eindscène is een van de beste die ik ooit heb gezien, wat een spanning!

avatar van Respekked

Respekked

Vet om Heat een keer te zien op fatsoenlijk scherm en geluid. Niet verwacht dat ik deze 'jeugdherinnering' nu nog beter zou vinden. En ook echt verbaasd over hoe goed De Niro hier is, misschien wel z'n beste rol.

avatar van Fortune

Fortune

Zeer goed.

Een misdaadfilm die essentiële waarheden bevat over criminaliteit. Of je nu een smalltime crook bent of zeer professioneel uiteindelijk gaat het om risico's nemen en gaat het niet meer over de ingecalculeerde risico's die je neemt. Het is hetzelfde als met professionele gokkers; uiteindelijk voel je je pas echt levend als je echt risico's neemt en veel (alles) op het spel zet. Het gaat er ook om dat criminelen best wel 'kinderen' zijn of blijven en op zoek zijn naar kicks en thrills en zaken, zoals: vrouwen, kinderen en je toekomst en alles op het spel zet, zelfs je eigen leven. Het gaat niet om stabiliteit en veiligheid maar het tegenovergestelde dat je niet uit de crimineel krijgt. Ze blijven kinderen.

De film gaat ook over obsessies. De Niro en Pacino zijn obsessieve mensen die allebei hun privéleven verwaarlozen en hun werk als het ware belangrijker vinden dan al het andere. Dat is ook erg goed uitgewerkt. Heel erg goed geacteerd. Ze hebben allebei hele herkenbare koppen maar cijferen dat weg zodat de rollen die ze spelen levensecht overkomen. De Niro wellicht beter dan Pacino maar allebei erg goed. Ze hebben elkaar nodig en dat komt goed tot uiting in de scene in het restaurant.

So you never wanted a regular-type life?

What the fuck is that? Barbecues and ball games?

yeah.

Ze willen allebei geen normale leven. Ze kunnen geen normaal leven hebben. Het zijn geen regular joe's. Ze hebben wederzijds respect en ze hebben elkaar nodig. Ik vraag me altijd af hoe deze acteurs in het echte leven zijn? Een acteur in essentie is iemand die niet zichzelf wil zijn maar iemand anders wil zijn en dat kan met acteren en daarom zijn ze zo goed.

Wat ook erg sterk is aan deze film is de atmosfeer. De nachtscènes en de scenes in auto's en het uitzicht over de stad met al die lichtjes. Het geeft een drukkend gevoel. Dat is erg sterk gedaan. Al moet ik zeggen dat de atmosfeer niet constant wordt aangehouden. Het valt soms weg en dan komt het weer terug. In Miami Vice is dat beter gedaan maar daar is het verhaal weer minder boeiend.

De actiescènes zijn erg sterk. Het geluid van de geweren klinkt knal en knalhard. Dit is niet helemaal realistisch want als je met zo'n grote guns gaat schieten dan ben je tijdelijk doof en heb je een suis in je oren en hoor je echt helemaal niks meer. De film heeft iets ontzettend abstracts. De kleding en de zonnebrillen en de strakke regie. Het is allemaal heel erg cool. Het is net zo cool als Pacino's postmoderne strakke woning net zoals de strakke regie. Dat vind ik behoorlijk tof.

Na de legendarische shoot-out scene op straat lijkt het eigenlijk al het einde en misschien was dat een goed einde maar de film gaat daarna nog zo'n 45 minuten door. Aan de ene kant is dat een orginele structuur of een origineel script maar de atmosfeer valt soms weg en daarmee de aandacht ook hier en daar al is er wel goeie pay-off als je het allemaal uitzit. Soms vond ik de film ook slepen maar de film blijft uiteindelijk erg goed hangen waardoor ik dan nog wel kan vergeven al kan ik daardoor niet 5* geven. De ultieme misdaaddrama. Ik denk het wel!

avatar van heat95

heat95

''She's got a GREAT ASS, and you got your head all the way up it!''