Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Walter Salles
Met onder meer: Jennifer Connelly, Ariel Gade en Tim Roth
Releasedatum: 10 november 2005
Plot Dark Water
"This Season, The Mystery Of The Darkness Will Consume Your Life"
Een jonge vrouw is met haar ex-echtgenoot verwikkeld in een zware strijd over de voogdij van haar vijfjarige dochter Ceci. Ondanks haar psychiatrisch verleden, hoopt ze sterker te staan door werk te vinden en een eigen appartement te huren. Door haar werk zal ze echter zo nu en dan haar dochter moeten verwaarlozen en bovendien blijkt er een grote vochtige plek te zijn op het plafond van het appartement.
Dahlia Williams
Natasha / Young Dahlia
Young Dahlia's Teacher
Mediator
lingb019
in 2002 is hier een japanse versie van geweest in de videotheek ,vond hem toen al slecht .Is niet de moeite waard om te kijken. ik geef hem 1,5 ster
Cardoso
Matige film .. rare opbouw van het verhaal . alles behalve een spannende thriller/drama ! 2,5 *
Jennifer
Zoveel mensen, zoveel smaken. Ik vond deze film dus wél goed.
Tijdens het kijken van een film zit ik geregeld op de klok te kijken hoe lang hij nog duurt. (vervelende gewoonte). Maar bij deze film vergat ik dat helemaal. Het verhaal boeide me. Een hele koude, donkere ambiance. En die vieze natte plek in de slaapkamer zou mij alleen al nachtmerries bezorgen. Interessante mix van thriller en drama met een vleugje horror.
3.5 *
Vinco
Wat een bagger film!
In mij ogen een slecht aftreksel van the ring 1 en 2.
En tis weer de zoveelste film waarbij een meisje een denkbeeldig vriendje(inntje) heeft!
Ik vind de film ook erg saai!
fritsy
stukken minder spanned dan de orginele japanse versie.
Niet afgekeken geen stem
bebdn
K' ga mee met u Jennifer, de sfeer zat goed, vertolkingen van Connelly, Roth en Postlethwaite zijn ok.Weinig films gezien met zo veel "regenscene's" in. Belg zijnde...kon dit tellen.
patrick17
Toch wel een aardige film in het begin dacht ik ''wat is dit nou'' maar na verloop van de film werd het toch wel een aardige film een goeie rol van Jennifer Connelly!!!
2 **
Mesmerize7
goeie film..maar bij de japanse versie had ik toch iets vaker van "WTF!" en dat miste ik bij deze,..
Yuppie_Scum
Waardeloze film...en er kwam maar geen einde aan zeg!
Het hikte steeds ergens tegenaan maar zette niet door.
Telkens als er spanningsopbouw was viel het weer, ja
hoor, IN HET WATER!!!
Vond er niks aan: 1,5 *
eduard
Was een lange zit en het eerste uur was ik steeds aan het denken om hem niet uit te kijken, maar de laatste 35 minuten was die best nog wel spannend, maar krijgt niet meer dan 2 sterren want het ging nergens over
Yuppie_Scum
daarbij was het plot gewoon een ring rip-off!!!
verstoten dochtertje die een moeder wilde!
chiquita
Zonde van mijn tijd. 105 minuten film ging werkelijk nergens over. 1*
Rene1971
Veel betere films gezien, maar deze is toch ook niet echt heel slecht hoor. Verhaal komt traag en moeilijk op gang, maar wist mij op een gegeven moment wel te boeien. Lijkt een beetje op Ringu, maar ach... is er voor elke andere film geen "eerdere" film te bedenken?
AardeWerk
Je ziet maar weer dat de Amerikaanse remakes van Japanse films niet aan het origineel kunnen tippen. Dat vond ik van The Grudge en The Ring ook al. Met veel minder effecten (en waarschijnlijk een veel lager budget) kunnen Japanse regiseurs klaarblijkelijk meer dan dat men in Hollywood kan. De Japanse Dark Water is echt creepy !!!
freethiel
had veel meer van deze film verwacht vind hem niet zo best een van de slechtste films en saaiste die ik al gezien heb.
freethiel
heb de japanse versie ook gezien vind hem even slechte als de amerikaanse. geen verschil dus ben in slaap gevallen.
Skuller
wat viel deze film tegen zeg.niet eng en tja lijkt heel erg op de ring en dat soort films.
Saaie, spanningloze remake van het prima origineel. Mooi gefilmd en goed gespeeld, maar wat is de bedoeling van deze film? Het is niet spannend, niet eng, niet interessant en op geen enkel punt een verbetering ten opzichte van het orgineel. Weggegooid geld dus.
Ashwin
IK had er veel meer van verwacht er zit weinig spanning in het verhaal..
theresia
jammer het had zo eng kunnen wezen door een paar goede schrikeffecten erin te plaatsen. maar toch het zou maar eens met jezelf gebeuren dan schijt je toch wel alle kleuren van de regenboog... ps: ik had hetzelfde gedaan als de moeder.
L2E
Uit nieuwsgierigheid ook maar eens de Amerikaanse versie gehuurd, nadat ik eerst de vergissing had gemaakt en dus met de Japanse thuis kwam.
Maar ook deze was gewoonweg verschrikkelijk saai en traag...
Het acteerwerk is niet eens zo gek, maar waarom nou zo saai...bah.
kimelie
ook de japanse versie is saai en zonder gruwel dus jou versie van creepy begrijp ik niet goed
Achilles
geen spanning, helemaal de verkeerde omgeving, geen schrikmomenten, traag en het acteerwerk vind ik ook matig. Ik heb de film om 0.30 uur aangezet, maar hij boeide me niet om hem in 1x af te willen kijken.
Jammer, want de film had wel potentie.
Nipte 2*
Bobby Digital
Yeah ik had al klein beetje verwacht dat het zou tegenvallen.
Maar lijkt me ook niet echt makkelijk om met iets origineels op de proppen te komen na movies als, The Ring (1 & 2), The Grudge, The Amityville Horror.
Maar ik moet wel zeggen dat ik het ondanks vond tegenvallen, de cast het nog wel aardig deed en vooral Mr Veeck vond ik wel funny haha
Eyesolation
Heel erg jammer dat één van de meest talentvolle regisseurs gezwicht is voor het Hollywood geld.
Dat hij zich zich maar snel terug toelegt op het serieuzere werk, waar hij stukken beter in is (Motorcycle Diaries, Central Do Brasil, Behind The Sun)

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

House of Sand and Fog