Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Walter Salles
Met onder meer: Jennifer Connelly, Ariel Gade en Tim Roth
Releasedatum: 10 november 2005
Plot Dark Water
"This Season, The Mystery Of The Darkness Will Consume Your Life"
Een jonge vrouw is met haar ex-echtgenoot verwikkeld in een zware strijd over de voogdij van haar vijfjarige dochter Ceci. Ondanks haar psychiatrisch verleden, hoopt ze sterker te staan door werk te vinden en een eigen appartement te huren. Door haar werk zal ze echter zo nu en dan haar dochter moeten verwaarlozen en bovendien blijkt er een grote vochtige plek te zijn op het plafond van het appartement.
Dahlia Williams
Natasha / Young Dahlia
Young Dahlia's Teacher
Mediator
Blokland
Deze film had een goede opbouw, mooi acteerwerk en een subtiel script, noem het maar op. Enige probleem is dat de film nooit heel erg eng wordt. En dat is voor een horrorfilm natuurlijk best een vervelend defect.
Mochizuki Rokuro
Wat Walter Salles precies voor ogen stond om J-Horror te hermaken ($$ wschl.) blijft mij onduidelijk. De film is niet beter, maar ook nauwelijks slechter dan het origineel. Vooral een kopie in saaiheid.
Lennert
Een wonderbaarlijke meevaller voor mij. Ik heb het niet zo op Japanse horrorfilms, laat staan de remakes ervan, maar heb toch erg genoten van het uitstekende acteerwerk van de immer prachtige Jennifer Connelly, de sfeervolle beelden (vooral het gemis aan kleur maakt de film zeer grimmig en melancholisch), de mooie muziek en de ontroerende climax. Weinig horror, veel drama, maar zeer de moeite waard!
i.Ron S.
Gelukkig dat ik deze commentaren(of het grote deel ervan) niet gelezen heb want dan had ik em niet opgezet.
Maar ik kon dus zonder vooroordelen kijken en deze viel goed mee.
Ik vind het van in het begin al goed met die dode omgeving waar ze naartoe verhuizen. Mooi in beeld gebracht met die grauwe kleuren.
Die dochter Ceci is goed gespeeld, ze doet me wat denken aan dat meisje in "Godsend".
Zo'n kleine, vreemde meisjes zorgen altijd al wel voor wat bijkomende spanning.
Maar Jennifer Connelly is toch weer prima, ook nog altijd een heel mooie vrouw.
Deze film had meer inhoud dan wat een horrorfilm gewoonlijk zoal heeft.
Er zitten zo van die hedendaagse maatschappelijke kwalen in.
Ook weinig horror maar er is toch een aanhoudende spanning.
megaman
Het origineel was toch een stuk enger en het einde meer dramatischer.
Mr_White
- 2067 berichten
Ik denk dat veel mensen deze film niet helemaal met de juiste instelling gaan kijken. Want ondanks de typische horror-elementen hebben we hier vooral te maken met een psychologisch drama. Connelly acteert uitstekend als altijd en de rest van de cast is redelijk sterk maar helaas verliest de film punten vanwege het einde. De laatste tien minuten werken niet en hadden of anders gemoeten of gewoon weggelaten moeten worden. Beetje jammer.
ielss
jammer dat haar verleden er steeds bij komt..
wel leuke film om te zien op de bank.
Anouk.
Echte horror was het niet, wat ik wel wat meer verwacht.
Maar het verhaal is mooi, het acteerwerk is ook goed en voor de sfeer zorgt ervoor dat je je niet verveelt.
Ik vond het een goede film, in ieder geval.
3.5 sterren
*kelly*
Dark water is een goede, maar niet al te spannende thriller. Volgens mij wordt er veel te veel gepraat in deze film en dan nog over de voogdij. Oké, dat speelt wel een belangrijke rol in de film, maar daardoor wordt je als kijker afgeleid van de spanning.
Die vochtige plek en de daardoor ontstane spanning vond ik wel goed.
Er kon meer uit deze film gehaald zijn.
----------->3,5*
Senta
Vond het een mooi verhaal, spannend van het begin tot het einde...Kwam er aan het eind achter dat ik het boek ook ooit had gelezen alleen was de sfeer daar compleet anders.
De film heeft mij geen moment verveeld.
Tonypulp
Normaal bij een remake vind ik het origineel erg sterk en bekijk ik de remake niet, dat kan alleen maar teleurstellen.
Maar wanneer het origineel al bijzonder slecht is zal ik deze niet eens durven te bekijken, en de score hier bevestigd dat nogmaals..
Prinsesje..
Echte horror was het niet, wat ik wel wat meer verwacht.
Ook ik had een horror-achtig verhaal verwacht. Maar al had het daar een paar elementen van het is een thriller.
Verveelt geen moment.
medansavamhel
Een beetje een lege, saai film. Echter heeft dit gegeven ook een goede kant. Het zorgt namelijk voor een melancholische, eenzame en drukkende sfeer. Een mooi concept en prima acteerwerk.
medansavamhel
Wel aardige film, alleen ik vind de orgineler beter.
De originele? Van het soort verhaal mag ik aannemen dat dit gebaseerd is op een Japanse film, correct?
Tonypulp
Ja klopt, dark water is gewoon weer één van de vele amerikaanse remakes..
Middelmatige thriller met een aardig verhaal en een duistere, mysterieuse sfeer. De sfeer is lekker duister en de film doet in sommige opzichten zeker aan The Ring denken. Ondanks de diverse horror elementen is Dark Water toch meer een thriller dan een horror. Jennifer Connelly is een uitstekend actrice en zet in deze film verder een degelijke rol neer. Ook het kleine meisje speelt best goed. Toch mist de film de spanning die nodig is om zo'n thriller echt indruk te laten maken en bevat teveel momenten dat het hele gebeuren wat inzakt. Daardoor slaagt de film er niet in om boven de grijze middelmaat uit te stijgen!
VierkanteOogjes
Puh, wat saaaaiii....
Labyrinth met Jennifer Connelly was veeeel enger!
Villevalo23
Tamelijk matte remake van het Japanse origineel. Wat is dat toch met Amerikanen..... ze ontnemen je elke kans om zelf na te denken over het plot van een film (en dus is het ook veel minder mysterieus/spannend).
darkjaap
zeer zwakke film.
heb het origineel nog niet gezien maar deze film vond ik echt niet geslaagd.
er gebeurt helemaal niks, en heb geen eng stukje gezien.
heb hem maar met moeite afgekeken
* *
brielen
Razend spannende film waar een ongekende dreiging van uit gaat. Boordevol mysterie en onverwachte wendingen en prima prestaties van een ervaren cast.3.
Horrorfreak12
ik had meer van dezen film verwacht maar toch is hij niet slecht
wel een gebrek aan horror en spanning
goed acteerwerk
Zoutloos.
En dan met name omdat er weinig smaak aan zit. De bedoeling van een griezelfilm moet in ieder geval zijn, ons de stuipen op het lijf doen jagen. Dat lukt in deze remake geenszins, en dat is erg jammer. Het smaakt nogal als een laf hapje, mijns inziens. Ken het origineel niet maar vond deze remake ook een beetje voorspelbaar qua twist. Maar goed, dit mocht de pret niet drukken. Want de pret was überhaupt ver te zoeken.
Zeer gemiddeld.
film88888
Mislukte remake op het prachtige orgineel.
jennifer connelly vond ik ook niet meteen goed spelen, en totaal nooit eng, maar ik wist dat ik dat niet mocht verwachten, maar toch een aantal enge momenten mocht nog wel.
En in het orgineel vond ik gewoon alles beter uitgewerkt.
Verder waren de special effects met al het creepy water prachtig gedaan, en al de scenes met het water (Vooral het einde) vond ik spannend, maar dat maakt de film niet goed.
Jammer want kon nog iets worden....
2,5
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Redelijk.
De scènes met het water zijn goed gedaan en worden soms spannend. Het einde is ook inorde, maar hier had meer kunnen inzitten.
Had het precies al eens allemaal eerder gezien zoals bij Ring 2...Niet zo origineel dus.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
redelijk, jammer genoeg nergens echt spannend of eng.
binnenkort dan maar eens de originele japanse gaan kijken
sinterklaas
Ook maar eens de remake van Dark Water aanschouwt. De US remake is opzich wel goed alleen gaat het zowat helemaal niet de kant van horror op. De film gaat meer de psygologische drama thriller kant op. Maar dat neemt nog niet weg dat dit ook wel goed te doen was. Om te beginnen is de sfeer heel blur, sepia achtig, regenachtig en donker wat de film ook best onaangenaam maakt. Julliana Moore deed het best goed samen met zijn dochtertje en Tim Roth als ex-man, het verhaal ken ik al dus die heb ik opnieuw beleeft maar dan in een ander jasje. Allereerst hebben ze zoals gezegt de term horror erg verzacht en vele dingen zitten ook anders in elkaar. Wel krijgen we weer te maken met die grote watertank op het dak en die lekkage in dat appartement. Alleen geen geesten, de geesten hebben de makers vervangen door hersenschimmen van het verleden en hallucinaties. Ook het einde van deze film vond ik erg matig: Daar waar het in de Japanse versie slecht afliep hebben ze met de US versie er weer zo'n slappe happy ending van gemaakt/
Maar toch was de remake niet slecht. De stijl van filmen en het deprimerende paranoide sfeer zorgde toch wel voor enthousiasme. Maar toch tipt deze de Japanse versie net niet.
moviemafketel
- 19752 berichten
Vanavond maar weer eens kijken. Film is niet veel bijzonders, maar Connelly in beeld maakt erg veel goed.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

House of Sand and Fog