• 8.905.762 stemmen

Met onder meer: Laurent Lucas, Jackie Berroyer en Philippe Nahon

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 16 juni 2005

Plot Calvaire

Marc Stevens (Laurent Lucas), een Franstalige Belgische charmezanger trekt voor zijn optredens door de Ardennen. Op een regenachtige nacht neemt hij de verkeerde afslag en verdwaalt in het verlaten bos. Tot overmaat van ramp begeeft zijn auto het. Marc vindt een slaapplek in de uitgestorven herberg van Paul Bartel. Op het eerste oog een vriendelijke en behulpzame man...

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

ZAP! schreef:
De finale betreffende Urbanus vond ik niet zo sterk

Urbanus?

avatar van ZAP!

ZAP!

Ik denk dat ik doelde op een acteur die nogal op hem leek, maar 't is alweer even geleden...

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Ik zag van Warmerdam hier al ergens opduiken. Wel ja, daar heeft het toch wat van weg. Minder stijlvol weliswaar, maar wel rauwer en dus ook minder komisch. Ook qua dialogen iets beperkter. Maar vreemd en absurd? Dat zeker! Doet verder ook denken aan de klassieker Deliverance uit 1972 met die lelijke gestoorde bewoners.

De motieven van het dorp lijken me mysterieus en onbekend te zijn. Daar waar ik bij Bartel toch enige meelijwekkendheid bespeurde doordat hij psychische problemen heeft door de dood van zijn vrouw. Andere scènes dan weer helemaal van de pot gerukt, zelfs letterlijk soms met die bestialiteiten. De caféscène bracht me dan weer in sektarische sferen, maar zover hoeven we niet te zoeken denk ik.

Maar wat een sfeer en rollercoaster van bizarre gebeurtenissen er ervaringen. Prima locatie ook die Ardennen welk al vaker een decor zijn geweest voor duistere films (Welp, Alias, D'Ardennen)...

avatar van Basto

Basto

Komt begin 2023 op blu ray uit!

***NEW TITLE ANNOUNCEMENT***

Coming to Blu-ray in 2023 from Yellow Veil Pictures

Trailer: https://youtu.be/7JXKZ6pnkEU

Marc, a traveling entertainer, is on his way home for Christmas when his van breaks down in the middle of a jerkwater town with some strange inhabitants.

#Calvaire #Horror #horrormovies #horrorcommunity #physicalmedia #bluray

avatar van Basto

Basto

Klein meesterwerkje en de blu ray van Yellow Veil is fantastisch.

Dit blijft toch ook een erg sterke creepy horrorfilm. Geweldige sfeer en de dansscene is echt een juweeltje.

4,5