Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Walter Salles
Met onder meer: Jennifer Connelly, Ariel Gade en Tim Roth
Releasedatum: 10 november 2005
Plot Dark Water
"This Season, The Mystery Of The Darkness Will Consume Your Life"
Een jonge vrouw is met haar ex-echtgenoot verwikkeld in een zware strijd over de voogdij van haar vijfjarige dochter Ceci. Ondanks haar psychiatrisch verleden, hoopt ze sterker te staan door werk te vinden en een eigen appartement te huren. Door haar werk zal ze echter zo nu en dan haar dochter moeten verwaarlozen en bovendien blijkt er een grote vochtige plek te zijn op het plafond van het appartement.
Dahlia Williams
Natasha / Young Dahlia
Young Dahlia's Teacher
Mediator
Spider
Zwaar teleurstellend. Het zou me niks verbazen als on-horror meteen op dvd wordt geslingerd....
Totaal overbodige remake.
Freud
Een erg goede film. Nee, ik heb het origineel niet gezien laat staan het boek gelezen dus ik weet niet waar ik over spreek, maar ik vond het een knap verhaal, goed verfilmd (zonder de gemakkelijke horror-effecten waarvoor ik vreesde) en mooi geacteerd. De muziek van Badalamenti is trouwens weeral waanzinnig goed.
MoTh
de film komt op geen enkel moment van de grond en heeft voorspelbare en saaie plot.
heeeeel veel blablablabla, weinig film! bijna ingeslapen...
Van mij mogen die remakes van Japanse film NU ophouden want het wordt echt zielig.
tovenaar
Bummer remake
. Niet dat het origineel nu echt ver-hollywood-iseerd is o.i.d., maar er is wel een flinke hap aan suspense kwijtgeraakt bij het omzetten. Een paar heerlijke scene's uit het origineel (de lift-scene, de waterton-scene etc) hadden zo overgezet kunnen worden naar deze film, maar die mooie scene's bleven allemaal achterwege. Erg vreemd, want die scene's hadden deze film absoluut een pak goeds gedaan. De suspense die in het origineel zat is hier maar in een stuk mindere mate terug te vinden helaas. Jennifer Connely doet goed haar werk, dat is het allemaal niet, maar je merkt gewoon duidelijk dat er iets weg is. De sfeer blijft wel continu op een mooi niveautje (constant de regen, vieze kamertjes, wasmachines, etc) maar overtuigen deed het origineel toch iets beter.
Giomani
De trailer zet de (mogelijke) kijker op het verkeerde been. Alle suspense-elementen zitten in de trailer vervat, werkelijk àlle, waardoor je denkt dat je een thriller of horrorfilm gaat bekijken. Dark Water is geen van beide genres. Dit is veeleer een psychologisch drama, met af en toe wat suspense aan toegevoegd. Dit wil zeker niet zeggen dat Dark Water een slechte film is, verre van. De acteerprestaties zijn meer dan OK, het verhaal valt best mee en de sfeer die de film uitademt, blijft wel even hangen. Maar dan niet zozeer omwille van de spanning maar omwille van het ietwat triestig verhaal dat de film vertelt. Verwacht dus géén Ring, en dan ga je best genieten van Dark Water. Nogmaals een bewijs dat trailers vaak mensen "bedriegen", en dat is spijtig. Want op basis van die trailers worden de films dan achteraf vaak beoordeeld (veroordeeld), wat fout is.
ropjuh89
Inderdaad! Het is meer een psychologisch gebeuren dan echte horror of thriller. Gezien in Film by the Sea maar het was wel de moeite waard. 3*
Sollozzo
Qua verhaal en spanning valt Dark Water tegen, maar met de cast, muziek en productie design zit het zeker goed. De film heeft sfeer. 3*.
friends
Freud vond het wel een goede film, ik weet niet wat jullie wel goede films vinden, ik denk dat jullioe helemaal niet van films houden, jullie vinden alles slecht.
DeVrouw
Heb m in POrtugal al gezien...vond het niet echt een geweldige film. In vond het niet spannend een beetje vaag. Film is vrij donker en grijs gefilmd maar dat werkt eerder saai dan spannend.
JonathanTucker
Ze Heeft Wel Dikke Tieten
Dat is idd ook erg belangrijk, hele slimme opmerking!
INCTRL
Slappe langslepende saaie k*tfilm. En het einde was er even snel en goedkoop ingezet. Geef mij maar The Ring, daar lijkt deze film slechts een "trailertje" bij. Bijna op het zelfde niveau van de slechste 'film' ooit gemaakt "open water". Zal wel in de naam "water" zitten!
stekman
Ik heb de ondertitels vertaald naar Nederlands, Wat een enorme lap tekst.
Heb de srt file hier als iemand interesse heeft.
verder was de film aardig, beetje clichématig. Had volgens mij alles al een keer gezien. Mar wel leuk.
Overigens waren de tieten niet zo dik.
schim
Vreemd dat er zo vaak negatief wordt gereageerd.
Komt vast omdat veel mensen vergelijken met the ring en dat moet je niet doen.
Ik vond het prima te verteren , goed acteerwerk , mooie donkere sfeer met de constante dreiging van die vochtplekken , het gore water en dat aftandse gebouw.
Vond het een 3.5 waard.
Obiwan
Er wordt, vind ik, bij moviemeter veel te vaak negatief gereageerd !!! Kijk nu eens naar de film op zich en vergelijk films niet te veel met andere films. Als er een negatief begint volgen de anderen vanzelf lijkt het wel.
Deze film wordt bv volgens berichten ingedeeld in de cat. Horror terwijl het duidelijk een thiller/drama is. Berichten, zoals Giomani ze weergeeft heb je wat aan. Op waarheid berust en zonder te veel poespas. Duidelijk en geen gezeur (en wat die tieten met recenties te maken hebben !!, ik weet niet waar we hier mee bezig zijn).
Blijf nu eens serieus.
hugo031276
Kan iemand mij vertellen wat dit nu precies voor soort film is? Ik houd niet van de kettingzagen, messen, bloed chop chop films, maar waardeer een goeie thriller wel altijd.
Ik hoor graag reacties.
Groeten Hugo
royj
Het is echt een soort van the ring, maar minder goed geslaagd, maar zeker niet zo slecht als wordt gezegd door sommige. Ik persoonlijk vond m beter als the grudge en the skeleton key.
De oplossing deed me erg denken aan the ring, maar al met al zeker geen slechte film, ik heb er veel plezier aan beleefd.
criticus_g
ik vind deze film erg zwak...het was niet iets besonders maar het was gewoon een average movie...average is dan ook meestal saai, er is heleaal geen spaning....op het geschreeuw van de hoofdspeelster na dan...je moet zorgen dat je je geluid niet te hard aan hebt staan...anders heb je naderhand net als mij een vreselijke koppijn.
patxxx
ik heb zo ongeveer 35 minuten gekeken. De sfeer is vreselijk in het begin, regen, donker, gescheiden pa en ma die ruzie maken over de omgang met hun dochter, vreselijke leef omgeving. De hele tijd weet je dat er wat naars gaat gebeuren in het nieuwe huis en met het meisje, ik had geen zin om dat af te wachten ) . Mijn mannetje vond de film goed, apart einde.
maurice74
Lekker deprimerend sfeertje. Een vervallen stad waar het heel de dag regent. Prachtig camerawerk en zeker niet standaard.
shiffrin
jongens welke films zijn nou wel goed iedereen klaagt maar ik heb bijna nergens positieve reacties gezien als jullie alles zo slecht vinden en dat het allemaal beter kan maak dan lekker zelf een film kennen we jullie ook afkraken.
Ik vond het een goeie film 5*
Waku
Ik weet eigenlijk niet wat te denken van deze Dark Water.
Het is een mengelmoes van griezel,psychologische thriller en een stukje drama.De sombere manier van filmen geeft Dark Water een koud sfeertje mee daarin is Walter Salles geslaagd.Maar verder is het allemaal een beetje onsamenhangend wat er gebeurt.Het einde van de film roept alleen maar vraagtekens op en is alles behalve bevredigend.
Op sommige momenten denk je in het verhaal te zitten
Misschien dat ik de japanse uitvoering er maar bij moet halen om een vergelijking te treffen.
Het gekke is dat ik uitendelijk niet eens kan zeggen of ik Dark Water nou slecht of toch wel aardig vond.
Ik weet niet wat ik met de film aanmoet.
Toch maar een 3*
Nixon17
Redelijke drama film heb beter gezien maar ik heb me wel vermaakt. *3,5

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

House of Sand and Fog
Drama, 2003