• 9.378.920 stemmen

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack

Met onder meer: Fay Wray, Robert Armstrong en Bruce Cabot

Plot King Kong

"A Monster of Creation’s Dawn Breaks Loose in Our World Today!"

Een regisseur van natuurdocumentaires genaamd Carl Denham krijgt een kaart in handen met daarop de locatie van het verborgen Skull Island, waar de god Kong zou leven. Na een werkloze vrouw genaamd Ann Darrow van de straat geplukt te hebben voor de hoofdrol vertrekt hij met zijn crew naar Skull Island voor opnames. Daar komen ze erachter dat Kong een reuzachtige aap is, waar de inboorlingen en vrouw aan willen offeren. De inboorlingen nemen Ann voor dit doel gevangen en bieden haar aan Kong aan.

Ann Darrow

Press Photographer (onvermeld)

avatar van zephyr

zephyr

Toon1 schreef:

Mensen die dit niet om aan te zien vinden moeten zwijgen en hier niet stemmen want ze hebben niet het minste historisch besef.

Helemaal ongelijk, ik heb bijvoorbeeld heus geen gebrek aan historisch besef, er zal best een hoop effort aan deze film besteed zijn destijds. Echter het resultaat heeft na een groot aantal decennia de tand des tijds niet weten te doorstaan. Zowel wat betreft het script als de special effects als het acteerniveau.

avatar van Freud

Freud

Maar de sfeer en de ziel van de film zijn nog steeds intact, en als je er dat in kunt zien dan kan al de rest je niet meer schelen. Met historisch besef heeft dat niet veel te maken, gewoon met liefde voor de film.

avatar van zephyr

zephyr

Freud schreef:

Sfeer en ziel kunnen een film niet alleen maken.

Freud schreef:

Toon1 begon over historisch besef, waar hij op zich gelijk in kan hebben. Echter dit hoeft niet tot uitdrukking gebracht te worden in de waardering voor deze film. Waarderingen voor films die geef ik nu eenmaal naar de mate waarin ik er van genoten heb.

avatar van Freud

Freud

zephyr schreef:

Sfeer en ziel kunnen een film niet alleen maken.

Dat is makkelijk gezegd, maar het is wel een erg belangrijk element. Er ontstaan geen meesterwerken door, maar wel een film als deze: charmant vanuit zijn naieve benadering, aanstekelijk in zijn simpelheid. Maar goed, zoals gezegd zoekt iedereen iets anders in een film. Het stoort me enkel vanuit mijn standpunt dat iemand deze film afkraakt wegens slecht vakmanschap, terwijl ik hem juist waardeer voor zijn idealisme.

Yuma Q.

Ik vond hem erg saai... Maar als ik de nieuwe versie nog eens zie dan zal ik deze waarschijnlijk ophogen alleen maar om de nieuwe versie lager te kunnen geven.

Yuma Q. schreef:

Lekker opbouwend.

Reinbo schreef:

Lekker opbouwend.

Tsja... Hij was saai, wat kan ik zeggen, er gebeurde zo weinig in, daarom was hij zo saai. Over het niks gebeuren in een film valt verder niet veel te zeggen he

avatar van Reinbo

Heb jij toch een andere film gezien, in het laatste uur ligt het tempo hoger dan in de gemiddelde hedendaagse actiefilm...

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

De film kon mij wel boeien (ik ben dan ook zelf wat bezig met Stop Motion-technieken)

En het feit dat de animator 53 weken heeft bezig gezeten om kong te laten bewegen, vraagt nog meer respect.

Oke, die special effects zijn misschien wat achterhaald, maar ik vind het een zeer goede film !

avatar van otherfool

otherfool

Lekkere avonturenfilm met legendarische scenes (natuurlijk vooral die op het Empire State Building). Het acteerwerk is matig maar Kong ziet er naar mijn mening prachtig uit.

3,5*.

avatar van Tj-83

Tj-83

Is dit met een gozer in een apenpak? of is er zo'n bewegend poppetje gemaakt?

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Dit is met stopmotion gedaan.

mister blonde

Deze film is toch wel een beetje het bewijs dat velen verzot zijn op goede sfx. Onbegrijpelijke kritiek en een erg laag gemiddelde (die hoort natuurlijk in de top 250 thuis) bij deze film uit 1933.

Ten eerste moet dit een van de meest sterke screenplay's allertijden zijn. Alleen de tocht van Kong naar New York gaat wel erg snel (ik bedoel lijkt me nogal wat om zo'n aap de halve stille oceaan over te krijgen). Verder is het absolute perfectie en het schoolvoorbeeld van hoe een verhaal verteld moet worden.

De scènes op het schip, op het eiland en in New York zorgen allemaal voor het ene na het andere hoogtepunt. Naast de vele sterke momenten is ook alles prima in orde -Goede acteerprestaties (Wray was een beauty) en Armstrong erg charismatisch en overtuigend als geflipte filmregisseur. - Mooie locaties en schitterende decors. - Een tempo dat nooit eerder gezien is, denk ik.

Dan komt het discussiepunt bij de film. De sfx. Feit; nu kunnen ze meer en ziet het er beter uit. Geen twijfel. Maar is het nu niet juist de charme van deze film, dat (hoewel vooruitstrevend, want dat was het) de effecten niet zo gelikt zijn als tegenwoordig? Ik vind van wel. Daarbij komt dat het er helemaal niet zo slecht uitziet. Ik weet niet precies hoe het allemaal werkt met stop-motion, maar ik was verbaasd hoe aardig het eruit zag. Je moet Kong niet van dichtbij in beeld nemen, maar verder...

Ik denk dat als je de effecten in de juiste tijd kan plaatsen en je je eroverheen zet dat het er allemaal wat oud uit ziet, iedereen dit een topfilm vindt.

ik vind het in ieder geval top. Een van de beste avonturen films ooit. 4,5 sterren.

mister blonde

Dan ben ik het nog vergeten te hebben over de tragiek van Kong in deze film! Tragisch hoe hij aan zijn eind komt. Ik denk dat in een monsterfilm nog nooit bereikt is, dat je medelijden krijgt met het monster. Geweldig!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Het is ook niet écht een monsterfilm, het draait tenslotte om de relatie Kong-Darrow.

mister blonde

Dat snap ik (hoewel deze film veel meer gericht is op het avontuur en veel minder op de relatie). De titel'held' is een monster en de film gaat over hem. Dus een monsterfilm. Kom je niet omheen.

Kong is geen monster, hij is een heel lief aapje

avatar van lightsabers

lightsabers

ik heb de film nog niet gezien maar hij zal wel tof zijn.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

best wel een aardige klassieke film.

alleen jammer dat ik hem nog niet heb gezien .

ik wil hem wel zien , maar je kan hem nergens meer vinden bijna.

mister blonde

Gewoon bij rodisc en boudisque op te halen of te bestellen. Kost een euro of 13 dacht ik.

Yuma Q. schreef:

Kong is geen monster, hij is een heel lief aapje

Kong is wel een monster, dat is wat deze film zoveel beter maakt dan de remake....

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

De eerste de beste...

avatar van Horrordude

Horrordude

Binnenkort zeker nog een keer kijken ...

avatar van Galantje0012

Galantje0012

Linda schreef:
Eindelijk eens gezien en ik moet zeggen dat ik hem nog best leuk vond ook. Zowel King Kong als de dinosauriërs zien er natuurlijk niet uit. Het is even wennen op het begin maar echt storend vond ik het niet (eerder grappig). De film komt nogal moeilijk op gang maar eenmaal op het eiland aangekomen begint de film leuk te worden. Spannend wordt hij nergens maar er zaten wel een aantal erg vermakelijke stukken tussen. Het enige waar ik me echt aan heb lopen ergeren is dat eeuwige geschreeuw van de vrouw, die had wat mij betreft rustig met King Kong mee naar beneden mogen vallen .
3 sterren.

echt he

avatar van Sneakerjeans29

Sneakerjeans29

Bones1138 schreef:

Film al zeker 20 keer gezien en blijft boeien. Verhaal loopt als een trein, er wordt fris en alert geacteerd, en de SFX en muziek zijn van de bovenste plank (uit de kast van 1933). Hulde aan Willis O'Brien! Geen enkele remake kan deze film voor mij overtreffen. Voor de geinteresseerden: Kijk ook eens Mighty Joe Young uit 1949: bíjna het zelfde verhaal, dezelfde regisseur, een paar Kong-acteurs doen weer mee, en de FX zijn van Willis O'Brien én Ray Harryhausen. Één brok filmgenot!

iemand uit de buurt zie ik

ik heb hem ook op dvd, wel zonder NL sub, maar was al blij dat ik hem gevonden had.

Hij komt vannacht op de Duits, maar dat is weer minder om aan te horen

avatar van horror3d

horror3d

deze is beter dan de nieuwe

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

ik zou hem graag zien , weet iemand waar ik hem kan verkrijgen.

avatar van Peter J

Peter J

De enige echte eerste originele King Kong in zwart/wit en met aandoenlijk primitieve special effects. De verhoudingen van King Kong kloppen niet gedurende de film. In de scene waarin hij de wolkenkrabber bestijgt, is hij reusachtig groot, terwijl hij elders in de film met gemak in de laadbak van een niet al te groot vrachtwagentje past. De bewegingen van King Kong zijn houterig en gaan met schokken. Dit soort onvolkomenheden maken deze film juist uniek en geven hem zoveel heerlijke ouderwetse charme!!! Fantastisch! Wel even heel anders dan de iets te perfecte (zeg maar: glad gelikte) 2005-uitvoering en daarom moet men deze 1933-versie echt hebben gezien.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

-jack_sparrow- schreef:

ik zou hem graag zien , weet iemand waar ik hem kan verkrijgen.

* King Kong '33 S.E.: R-2

of

* King Kong 3DVD Boxset: Link (R-2)

avatar van smetje

smetje

de oude vind ik beter dan de nieuwe