Genre: Biografie / Misdaad
Geregisseerd door: Robert Harmon
Met onder meer: Armand Assante en William Forsythe
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Gotti
"The Rise and Fall of a Real Life Mafia Don"
Maffialid John Gotti is opgegroeid met de ijzeren regel van de Cosa Nostra: verraad nooit je familie of je vrienden. Zijn trouw aan de 'familie' en zijn mentor Mr. Neil is zo groot dat hij zichzelf opoffert om een belangrijke operatie te redden. Als Gotti na jaren uit de gevangenis komt, moet hij met lede ogen zien hoe de Gambino famillie uit elkaar valt. Met zijn loyale vriend Sammy Gravano stelt hij meedogenloos orde op zaken. Als Gotti daarop van moord wordt beschuldigd, zet de openbaar aanklager Sammy Gravano onder grote druk. Zal de trouwe vazal zijn vriend en de 'familie' verraden?
John Gotti
Gene Gotti
Frank LoCascio
Angelo Ruggiero
ThaMovieVoter
Gisteren gekeken op Youtube. De Personages lijken mij goed nagespeeld, en van sommigen klopten de gezichten ook wel aardig. Daar is zo te zien veel onderzoek aan vooraf gegaan. Armand Assante vind ik persoonlijk een ondergewaarde acteur, want in iedere film die ik tot nu toe van hem heb gezien, speelde hij een sterke 'bijrol'. Net zoals in American Gangster is een rol als maffioso hem erg goed gelegen. Ook in deze film zet hij een geloofwaardige vertolking neer van een maffiabaas, oftewel John Gotti. Met o.a. de hulp van Anthony Quinn is dit een maffiafilm die het waard is om te zien.
PaulieWalnuts
Wel leuk om een keer gezien te hebben maar verder niet bijzonder. Aan William Forsythe kan ik me altijd zo ergeren, wat een irritante gast. Wel leuk geacteerd door Assante en grappig om wat vroegere Sopranos-acteurs te zien (Paulie, Pussy, Uncle Junior en die FBI agent). Ik vond het duidelijk een TV-film. De film voegt eigenlijk weinig toe aan de bestaande gangsterfilms. Een film als Goodfellas of The Godfather is toch 2 klassen hoger. Maar zoals ik zei uiteindelijk toch erg verslavend en leuk om naar te kijken.
N811
De youtube versie is van zo een slechte kwaliteit dat ik niet ga beoordelen.
Andy-Dufresne
deze film heeft hoge verwachtingen bij mij
ik ga hem serieus in me 1tje volgen ^^
dat is apart dat deze weer eens op tv komt.
en ja je moet het zeker kijken.
Joyy
ik vond hem wel ok, maar had het id dat er teveel verhaal in die ruim 2 uur werd gepropt,s ommige dingen gingen wel erg snel
ik miste een beetje samenhang daardoor
verder toch boeiend
casting erg bekend natuurlijk
over typecasting gesproken
grootste maffia head: phil uit sopranos;)
3,5
*Nientjah*
Had hem gister op MTV gekeken en ik vond het best aardig beginnen, maar in de loop van het verhaal vond ik het steeds langdradiger worden. Het leek bijna een aaneenschakeling van gepraat over problemen en rechtzaken. Het verhaal was wel goed te volgen. Er zit trouwens een spelfout in de samenvatting die hier op MM is gegeven: verraden is met 2 r-en.
3 sterren.
darkjaap
hij is idd nogal langdradig..
ik vond hem ook best wel saai. Ik had er wel meer van verwacht. al met al vond ik hem niet slecht maar hij haalt het zeker niet bij films als the gofather goodfellas etc.
* * *
Joyy
John Gotti (Queens (New York City), 27 oktober 1940 – Springfield (Missouri), 10 juni 2002) ook wel Teflon Don en Dapper Don genoemd, maakte carrière binnen de gelederen van de misdadigersfamilie Gambino, een van de vijf New Yorkse maffiaorganisaties, als hoofdman van de afdeling luchthavenberovingen. Na bewezen diensten aan de familie en zichzelf, waaronder de liquidatie van zijn hoogste baas, werd hij de nieuwe baas, met een Time cover als beloning.
In 1992 werd hij met hulp van de RICO-wetgeving veroordeeld tot levenslang. In 2002 overleed John Gotti aan keelkanker in de nyc die tegelijke tijd samen werkte met Thom Bultini die miljoenen verdiende aan de drugs handel. Hij had contacten bij de New Yorkse mafia.
het verhaal is wellicht ook niet zo boeiend
Thomas83
Ik keek er naar uit om deze film te zien als liefhebber van het genre, maar uiteindelijk viel hij me zwaar tegen. Het is dat ik van het genre hou, anders was ik er op een gegeven moment echt niet meer doorheen gekomen. De film begint nog heel aardig met een aardige dialoog en een camera die langzaam om Gotti heen draait. Maar na ik denk drie kwartier of zo begint de film een beetje in te storten. Het tempo ligt wat al te hoog en de film is nogal rommelig met de vele karakters en namen. Die heb je in veel andere mafiafilms ook, maar bij de echt goede worden die op een goede manier geïntroduceerd en blijft het allemaal overzichtelijk en duidelijk. Dat overzicht ontbreekt eigenlijk totaal in Gotti. Op een gegeven moment was ik echt een beetje de draad kwijt. Zonde, want de film bevat nog best wat interessante personages, al worden ze wat te weinig uitgediept eigenlijk. Ook van Gotti komen we niet zo heel veel te weten eigenlijk. Er wordt gezegd en getoond dat hij opvliegend is en dat hij zich goed kleed en populair en bekend is onder het volk wordt er dik bovenop gelegd (in het geval van zijn goede kledingsmaak nogal storend, dat wordt veel te vaak opgemerkt), maar dat blijft het ook bij zo'n beetje. Je ziet ook niks van zijn familie of zo. Ook Gravano, misschien het meest interessante karakter, wordt niet echt goed uitgediept. Een gemiste kans.
Wat me op een gegeven moment aan de film ging tegenstaan is de vele cliché's. Af en toe lijkt er wat geleend te zijn uit bekendere en betere mafiafilms, op zich geen probleem en je ziet nou eenmaal in dit (sub)genre veel vaste dingen terugkomen. Maar in Gotti wordt het echt overdreven en de zaken worden vaak ook wat versimpeld gebracht. Bovendien mist de film de emotie, het meeslepende. Het doet me allemaal niks. Ook de dramatisch bedoelde scènes lieten me koud.
De muziek is niet slecht, maar ook niet goed en weinig bijzonders. Het camerawerk vond ik nog wel bovengemiddeld maar ook niet meer dan dat, de montage was in orde. Misschien wat teveel gelikte overgangen tussen de scènes, maar niet slecht gedaan.
De film bevat nog best een paar aardige bijpersonages die wel leuk worden gespeeld, maar Armand Assante stelt wat teleur. Hij heeft wel de goede kop maar mist het echte charisma en het acteertalent voor zijn rol. Meestal speelt hij wel degelijk maar op momenten gewoon bijzonder matig, net als een paar andere acteurs.
Het einde van de film vond ik nog best aardig, met de ontwikkelingen tussen Gravano en Gotti, maar daar wordt ook niet het optimale uitgehaald en kan mijn teleurstelling over de film, die gewoon rommelig is, vol cliché's zit en veel te lang duurt voor wat het biedt, niet wegnemen. Het begin is nog best aardig maar daarna stort het allemaal als een kaartenhuis in elkaar.
garlic senior
Saaie film. Het begin is even wennen, er worden veel personages geïntroduceerd. De rest is goed te volgen, maar weet net als het begin geen goede indruk achter te laten. Dit komt vooral dankzij de inspiratieloosheid van de film. Er zijn wel van die Godfather-achtige moorden, maar de voelen behoorlijk misplaatst als er totaal geen suspens is. Bovendien heeft deze film nauwelijks sfeer, je word nooit geraakt door de gebeurtenissen.
Bijna het enige wat goed is aan deze film is de acteerprestatie van Armand Assante. Hij weet met zijn arrogante houding een leuk typetje neer te zetten. Tja, dat is zowat het enige positieve wat me opviel aan deze film. Ook jammer is dat Gotti zijn thuissituatie nauwelijks naar voren komt. Daarom is de scene, waarin Gotti zijn zoon sterft weinig indrukwekkend Je weet nauwelijks iets van zijn achtergrond en de relatie tussen vader en zoon is niet duidelijk. Gotti vind ik een nogal matige film, die in bijna geen enkel opzicht overtuigd. Toch vermeld ik nog een klein pluspuntje, de dialogen zijn bij vlagen best goed. De slotzin van Gotti vond ik wel mooi.
bozzy
hele sterke film prima cast niet te lang goed geacteerd mooi verhaal.
enfin toppertje
RemiB
Ik zie Gotti meer als een patser, dan als een baas. The Godfather zal wel fictie zijn, maar toch straalt Don Corleone iets uit, waardoor je hem toch eerder als een hoofd van een familie ziet dan Gotti. Een bepaalde warmte, leiderschap, zakelijkheid en rust. Gotti zie ik als een hoofd marketing van een commercieële afdeling van een bedrijf. Iemand die zich overal moet bewijzen en presenteren. In de film is het overigens wel vermakelijk om zijn "straatmaniertjes" te zien. Ik kan wel begrijpen dat Gotti en Gravano big Paul hebben omgelegd. Paul zag de familie als een bedrijf, in plaats van iets van eer.
Er zijn trouwens wel bazen geweest die een soort Don Corleone uitstralen, denk bijvoorbeeld aan Joeseph Bonanno.
Je moet ook naar de tijd kijken
vito corleone is in de jaren 40 terwijl dit de jaren 80 is.
De maffiawereld is veranderd, niet alleen in NYC maar ook in andere steden en landen.
Ik vind dit echt een topfilm heel geloofwaardig neergezet door de acteurs. Dat er vele soprano acteurs in zitten maakt het ook nog leuker.
een van mijn persoonlijke favorieten
beekie
Ik ben echt zeer verbaasd over de positieve reacties over deze erg slechte film!! De relatie tussen Gotti en Gravano komt totaal niet duidelijk naar voren in deze film, daar wordt in Witness to the Mob veel meer aandacht aan besteed. Het einde van deze film is daarom niet bijzonder en komt helemaal niet over.
Armand Assante is ook geen goede John Gotti, kwam totaal niet uit de verf!
Kijk naar Witness to the mob. Zelfde verhaal maar tien keer beter verteld met een veel betere John Gotti!!!
ThaMovieVoter
Zelfde verhaal maar tien keer beter verteld met een veel betere John Gotti!!!
De John Gotti gespeeld door Assante wordt in deze film 10.000 maal beter neergezet dan in Witness to the Mob. Probeer je eerst meer te verdiepen in het personage zelf, voordat je komt met dit soort conclusies.
®Tc
Schitterend levensverhaal van John Gotti, een boeiend man en hier zeer sterk neergezet door Armand Assante en Ook Sammy The Bull werd schitterend vertolkt door William Forsythe. Wel de enige rollen die samen met die van Vincent een voldoende halen. Verder weinig lof dus over de bijrollen waarvan velen echt wel ondermaats geacteerd waren met op kop Carlo Gambino en Paul Castellano.
Nog een minpunt was soms het camerawerk: Op vele momenten nogal zwak en irritant met close-ups maar verder goed in beeld gebracht.
****
Steve-a
Toch vreemd dat deze film op imdb maar een 6,8 krijgt.
179 minuten of 96 is ook wel een heel verschil he
Mar10Segovia
Best een goede film, maar deze behoort duidelijk niet tot de betere misdaadfilms. In mijn boekje niet althans. Daarvoor waren de karakters mij niet overtuigend genoeg. Ook die door Assante en Forsythe gespeeld werden niet. Wanneer zijn zoontje verongelukt bijvoorbeeld, of wanneer Neil Dellacroce overlijdt deed het me totaal niets. Jammer.
Ik ben benieuwd naar Witness To The Mob.
Mads Smikkelsen
Prima film met prima acteurs, ik heb toch een soort fascinatie met de Mafia en de film stelde niet teleur. Ik had geen moeite met het camerawerk!! Prijs/kwaliteit verhouding een 8.
Siorgi
Uitstekende film binnen het genre met heel wat bekende gezichten uit de Soprano's.
Wat heeft speelduur daar nou in hemelsnaam mee te maken?
Veel omdat er meer verteld kan worden in 179 minuen
Wat me nu opvalt nu ik gotti weer gezien heb.
Veel mensen hier in de film spelen nu ook in sopranos
Paulie Gualtieri . 'Big Pussy' Bonpensiero , Junior Soprano, Phil Leotardo
erg leuk om paulie minder grijs te zien
Overigens armand acteert erg goed net als de rest blijft het zeer overtuigend
Al DeNiro
Witness To The Mob heb ik altijd beter gevonden, al heeft Gotti weer betere acteurs ter beschikking.
Vandaag even kijken of ik de eerstgenoemde nog steeds beter vind dan deze.
MarkFish
Het is een goede maffia-film, maar het verhaal maakt te weinig indruk om van een topfilm te spreken. Wellicht dat de miniserie beter is, maar het filmverhaal beklijft niet echt.
Ik vind wel dat er een redelijk goed beeld van de organisatie en de regels daaraan verbonden wordt geschetst, maar het gaat eigenlijk wat te snel. Qua acteerprestaties vind ik alleen Assante overtuigen, maar als fan van gangster/maffiafilms heb ik toch genoten.
Ik zag een aantal uren eerder Blow (ook een waargebeurd 'rise and fall'-film) en daarin wordt de psyche van de hoofdrolspeler beter uitgelegd, zijn de bijrollen beter en is het verhaal evenwichtiger verteld.
Gotti is interessant, Blow is aangrijpend.
helleke
Zeer goeie weergave van John Gotti (goeie acteerprestatie)
De film boeide van begin tot eind.
Het viel me ook op hoeveel acteurs van deze film eveneens meespelen in 'The Sopranos'
Zeer goeie weergave van John Gotti (goeie acteerprestatie)
De film boeide van begin tot eind.
Zeker is prachtig om te zien

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Good
Drama, 2008

Gotti
Misdaad / Biografie, 2018
new york citybiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalcrime boss