• 9.373.692 stemmen

Geregisseerd door: Robert Harmon

Met onder meer: Armand Assante en William Forsythe

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Gotti

"The Rise and Fall of a Real Life Mafia Don"

Maffialid John Gotti is opgegroeid met de ijzeren regel van de Cosa Nostra: verraad nooit je familie of je vrienden. Zijn trouw aan de 'familie' en zijn mentor Mr. Neil is zo groot dat hij zichzelf opoffert om een belangrijke operatie te redden. Als Gotti na jaren uit de gevangenis komt, moet hij met lede ogen zien hoe de Gambino famillie uit elkaar valt. Met zijn loyale vriend Sammy Gravano stelt hij meedogenloos orde op zaken. Als Gotti daarop van moord wordt beschuldigd, zet de openbaar aanklager Sammy Gravano onder grote druk. Zal de trouwe vazal zijn vriend en de 'familie' verraden?

Sammy Gravano

Frank LoCascio

Angelo Ruggiero

avatar van zicht

zicht

Zeer goede maffiafilm is dit. Een zeer spannend en meeslepend verhaal over hoe Gotti (the teflon don) op den duur verraden word door zijn rechterhand en compaan Sammy Gravano. Een waargebeurd verhaal, die de serieuze maffialiefhebber niet mag missen natuurlijk.

TonyCamonte

Het verhaal over Gotii is eigenlijk te ingewikkeld om in een kort filmpje leuk neer te zetten. Hier hebben ze het wel goed neergezet in de film.

Ik heb ook in een boek gelezen over Gotti en er kwamen zoveel namen en rechtszaken in voor dat ik er koppijn van kreeg. Opzich vond ik het verder wel een leuke film en is realistisch neergezet.

Het blijft zijn eigen schuld dat hij na de bajes ging. Teveel steralurus.

Forsythe is top.

Hoeveel je ook voor de maffia in het verleden hebt gedaan, wil absoluut niet zeggen dat iedereen dat hetzelfde zal uitleggen.

Die gasten zijn zo verschrikkelijk bezig met machtsspelletjes dat ze hun echte maten niet meer kunnen onderscheiden van de nepperds.

Armand Assante heeft een mooie kop om Gotti te spelen. Heb deze film tig keer gezien(ben gek op maffia-films) en is na de echte toppers goodfellas, the godfather, casino etc. een mooie subtopper!

moviemafketel schreef:

Sluit ik mij bij aan.

Ik hoop nog steeds dat er nog eens een goede film over Lucky Luciano word gemaakt. Die man had zo'n interesant leven!

Sluit ik mij bij aan.

Net even hier gelezen:

Lucky Luciano - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Dat is wel een film waard ja, mooi man!

TonyCamonte

Ja op youtube staan ook leuke docu's. Ook zeer interesant om te kijken. Hij leefde echt als een baas.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

TonyCamonte schreef:

Die wens gaat worden vervuld.

ThaMovieVoter schreef:

Die wens gaat worden vervuld.

Vertel?

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Ik denk dat IMDb jou dat beter kan vertellen.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

helleke schreef:

Zeer goeie weergave van John Gotti (goeie acteerprestatie)

De film boeide van begin tot eind.

Het viel me ook op hoeveel acteurs van deze film eveneens meespelen in 'The Sopranos'

Heb je Goodfellas is gezien zeker 6 7 mensen geteld die in de sopranos meespelen.

avatar van edwin1967

edwin1967

Goede film over het leven van Gotti. Het komt aardig overeen met het boek "Underboss" van Peter Maas over het leven van Sammy The Bull Gravano waarin John Gotti natuurlijk een prominente rol in speelde.

Salvatore Gravano heeft het boek over zijn leven laten schrijven en dit boek wordt gezien als een van de meest goede en waarheidsgetrouwe openbaringen van de Cosa Nostra.

Grote namen in de Costra Nostra (Gambino Family) zoals Carlo Gambino, Neil Dellacroce en Paul Castellano worden ook aardig in beeld gebracht in de film. Helemaal lukt natuurlijk nooit. Maar dat is vergeven.

avatar van benzoni

benzoni

zeer goede maffia film. ik vond het wél goed te volgen en ook het verhaal vond ik erg goed. het laat gewoon goed (belangrijke) gebeurtenissen zien die ontstaan in een maffia familie. althans.. zo komt het op mij over.

4,5 ster

avatar van Bappie

Bappie

Waddup peoples,

Ik heb deze film in mijn top 10 staan, het is een zeer goede film.

Veel mensen hebben een te romantisch beeld van de maffia.

En ik eigenlijk ook, althans, dat is voor een groot deel bijgesteld door docu's en dat soort dingen.

Een soort van zwak voor de maffia zou je kunnen zeggen.

Hoe vaak ik deze film ook zie, hij verveelt nooit.

Maar dat zelfde gevoel heb ik ook bij films als 'The godfather' en 'Donnie Brasco'..

Waargebeurde verhalen geven toch een extra spannend sfeertje mee.

Robert Maarten.

avatar van N811

N811

van mij mogen ze zoiezo nog veel films maken over the five NY family's

avatar van 606

Bappie schreef:

Waargebeurde verhalen geven toch een extra spannend sfeertje mee.

Robert Maarten.

The godfather is geen waargebeurd verhaal

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Uitstekende maffiafilm die zich wat mij betreft kan meten met z'n bekendere broertjes The Godfather, Goodfellas, Casino en Donnie Brasco. Vreemd trouwens dat deze zo weinig stemmen heeft.

Armand Assante zet een uiterst charismatische en overweldigende John Gotti neer. Werkelijk een genot om naar de man te kijken.

Verder is dit een redelijk typisch rise-and-fall verhaal dat niks nieuws vertelt, maar als je de maffiawereld interessant vindt is dit een niet te missen film.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Jawaddedadde schreef:

maar als je de maffiawereld interessant vindt.

En dat vind ik dus! Zal binnenkort bekeken worden.

avatar van Bappie

Bappie

606 schreef:

The godfather is geen waargebeurd verhaal

The Godfather is niet een waargebeurd verhaal nee, je bent iets te snel met reageren.

Maar is niet erg.. Dat waargebeurde verhalen een extra spannend sfeertje met zich meedragen, was daar een aanvulling op.

Ik wou met dit zeggen dat ik The Godfather net zoals Donnie Brasco nooit vervelend vind worden.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Al was het maar om potentieel talent klaar te stomen voor The Soprano's: 3.00 (3.20)

Behoorlijke maffiamisdaad over het leven van John Gotti en consorten. Het plot is aardig opgebouwd waarbij tal van aspecten van de groei van Gotti binnen de familie naar voren komen en uiteindelijk de onvermijdelijke teloorgang, hetgeen er ietwat bekaaid vanaf komt. Maar dat geldt ook voor de scenes waarin de rechercheurs bezig zijn met hun onderzoek. Daarnaast miste ik diepgang in de karakters om John heen, wat uiteraard feilloos het kwaliteitsverschil blootlegt in vergelijking met een echte topper en deze productie. Toch doet regisseur Harmon het verdienstelijk en mocht hij de handen dichtknijpen met Assante, die op fraaie wijze gestalte geeft aan een hufter die je kunt omarmen. Cinematografisch is het allemaal weinig spectaculair, maar Gotti doet grotendeels wat het moest doen.

avatar van Cosa_Nostra

Cosa_Nostra

TonyCamonte schreef:

Don Carlo Gambino is tog wel de baas der bazen,,,een mooie quote die wel bij don carlo past :

The prince of darkness is a gentleman.

Daarnast is Lucky Luciano een echt Don geweest en indd John Gotti...

John Gotti ook wel de Last Don genoemd... Een echte man die zich aan de omerta hield.

Dit is ook gewoon een superfilm, leuke cast, Super film.

Er komt in 2012-2013 een nieuwe film uit: John Gotti, in the shadow of my father met John Travolta als John Gotti, Joe Pesci speelt er ook in... Op IMDB staat ie al alleen hier kan ik em niet vinden.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Cosa_Nostra schreef:

Dit is ook gewoon een superfilm, leuke cast, Super film.

Dat wordt volgens mij de beste maffiafilm in jaren.

Travolta is vanwege zijn bouw en gezichtsuitdrukkingen ideaal als Gotti en Pacino is op zijn best als mentor.

En met Barry Levinson heb je een topregisseur ter beschikking.

Ik zou graag Burt Young (Gambino) Michael Gambon of James Caan (Castellano) en Stephen Lang (Sammy The Bull) als bijrol acteurs willen zien.

• 19752 berichten

Daar kan ik mij idd al op verheugen, wist hier nog niks van.

avatar van @quikfit

@quikfit

Heerlijke maffiafilm en prima acteerwerk.

avatar van jandirk

jandirk

De halve cast van de Sopranos speelt in deze film

avatar van hendriks

hendriks

heel sterk gespeeld dit is toch wel mijn genre

wacht al op de nieuwe met john travolte en al pacino

avatar van N811

N811

chazz speelt in boss of bosses ook paul castelo. Geinig

avatar van MovieMind

MovieMind

Één van de betere, mischien wel de beste verfilming over john gotti en de gambino familie.

Goede cast die een degelijke prestatie laat zien.

Voor de liefhebber van dit genre een absolute aanrader.

avatar van scorsese

Goeie film over maffialid John Gotti die langzaam naar boven klimt in de maffia-familie in New York. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en hierdoor zeker ook boeiend. Het hele cosa nostra-gebeuren wordt geloofwaardig neergezet. Onderhoudend en een prima rol van Armand Assante. De film duurt eigenlijk te kort, waardoor sommige gebeurtenissen nogal snel de revue passeren.