menu

Witness to the Mob (1998)

mijn stem
3,53 (164)
164 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad
172 minuten

geregisseerd door Thaddeus O'Sullivan
met Nicholas Turturro, Tom Sizemore en Abe Vigoda

De film vertelt het verhaal van Sammy "The Bull" Gravano, voormalig topman van maffiabaas John Gotti. We zien hoe Gravano zich op weet te werken, en hoe zijn verworven macht hem uiteindelijk teveel wordt. Hij geeft z'n baas aan bij de politie, waardoor ze eindelijk in staat waren om Gotti achter tralies te zetten.

zoeken in:
avatar van Le Edzel
3,5
Ik heb deze film een grote tijd geleden gezien, en ben op zoek naar deze.
Iemand die hem verkoopt/ruilt?

Vond het destijds een best sterke film. Plus op realiteit berust, spreekt me sowieso wel aan, mits goed verfilmd.
Geef 3.5*, kan hoger uitvallen wanneer ik deze nogmaals zie.

avatar van decsss
3,5
aardig filmpje

avatar van Glacius
Ik kan deze film nergens vinden

avatar van alberts722
4,5
erg goede film!
erg sterk geacteerd door nicholas turturro, die niet echt een mafia type is. Het verhaal ligt dichter bij de werkelijkheid als de film gotti.

Helemaal mee eens! Gotti is echt een waardeloze film. Deze film is beter!

avatar van voomzap
4,5
Staat al lang op mn verlanglijstje maar niet te vinden dan ding.

avatar van MindFucker
4,0
alberts722 schreef:
erg goede film!
erg sterk geacteerd door nicholas turturro, die niet echt een mafia type is. Het verhaal ligt dichter bij de werkelijkheid als de film gotti.


Mee eens !

vond deze ook beter dan Gotti. Plus dat ik het de rest van de cast ook beter vind dan ik gotti...behalve gotti zelf dan

Tom Sizemore speelt het aardig maar Armand Assante is een betere gotti naar mijn mening

avatar van Thomas83
2,5
Witness to the Mob geeft je niet echt de kans om rustig in de film te komen, gelijk al een spannende scène als Sammy Gravano wordt geïntroduceerd terwijl hij als kruimeldiefje met een vriend een auto jat, die hoge maffioso blijkt te zijn. Helaas is deze scène geen voorbode van wat er nog meer gaat komen. Al vrij snel ontspint zich een vrij oninteressante maffiafilm met clichématige Amerikaans-Italiaanse gangsters. Het voelt allemaal een beetje als een herhalingsoefening, voegt weinig toe aan het subgenre. Bovendien wordt de film al heel snel langdradig en blijft dit tot op het einde, tijdens het proces. Dat levert nog wat interessante scènes op.
Sammy Gravano en zijn verraad staan centraal, maar op een gegeven moment lijkt John Gotti wel de echte hoofdpersoon. Dat zal voor een groot deel komen doordat Nicholas Turturro elk charisma ontbeert om serieus een hoge pief binnen de mafia neer te zetten. Tom Sizemore weet zijn rol van maffiabaas John Gotti wel op een waardige manier te vertolken.
Sommige scènes doen wat stompzinnig aan, zoals die waarin Gravano voor de maffia gaat werken en zijn mentor aan de hand van schaakspel uitlegt wat de hiërarchie en werkwijze binnen de organisatie is. Dat schaakmetafoor keert vervolgens door de hele film heen regelmatig terug.
De acteerprestaties zijn regelmatig wat houterig. Ook het plot is wat raar, met grote tijdsprongen, terwijl Turturro er niet ouder uit gaat zien. Op een gegeven moment heeft hij uit het niets ook kinderen, die dan ook nog geen rol van betekenis spelen, amper wat zeggen.
John Gotti was een soort van showbizz-maffioso, populair bij het grote publiek, flamboyant en altijd goed gekleed. Maar in de film wordt de kijker dit op een wat al te kinderlijke manier duidelijk gemaakt.
Witness to the Mob is oorspronkelijk een miniserie van NBC geloof ik, en misschien is hij in stukjes wat beter te verteren, maar ik vond het maar een extreem lange, saaie en niets toevoegende film. Alleen leuk voor de echte liefhebbers van maffiafilms. 2.5*. Die dik 3.5* hier op Moviemeter vind ik te zot voor woorden persoonlijk. Dit voelde echt aan als een B-filmpje.

avatar van trebremmit
4,5
Juist een van de betere maffia films die ik gezien heb met een heerlijke sfeer en een goed uitgewerkt verhaal over het verraad en de downfall van Gotti. Dat met die kinderen is toch niet zo gek, hij heeft een vrouw en ja dan kun je kinderen krijgen, maar daar draait het verhaal ook niet om het gaat over de relatie tussen Gotti en Sammy Gravano de rest is bijzaak.

5,0
zeer onderschatte maffiafilm, die overigens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.....deze film kan makkelijk tippen aan het niveau van donnie brasco of goodfellas!! snap ook niet waarom deze film zo weinig stemmen heeft,,, al helemaal op imdb!

5*

avatar van voomzap
4,5
Janssen1987 schreef:
snap ook niet waarom deze film zo weinig stemmen heeft,,, al helemaal op imdb! 5*

Omdat bijna niemand hem kan zien waarschijnlijk.

avatar van Glacius
voomzap schreef:
(quote)

Omdat bijna niemand hem kan zien waarschijnlijk.


Inderdaad.. Deze film is zowel nergens te verkrijgen als te downloaden.

avatar van trebremmit
4,5
Ik heb hem van bol.com daar is ie inmiddels niet meer te krijgen.
Op marktplaats staat nog wel 1 te koop.

4,5
Nol
Ja prachtige film goed verhaal mocht je hem zoeken mail even [email protected]
???

avatar van voomzap
4,5
Inmiddels gezien, dit kan zich meten met de betere geromantiseerde mafia-films als Goodfellas e.d.

Heel leuk om o.a. "Christopher Moltisanti", "Paulie Gualtieri", "Phil Leotardo" en Sal "Big Pussy" Bonpensiero in bijna identieke rollen van de later gemaakte serie The Sopranos.te zien - Het enige wat lijkt te ontbreken is Tony zelf

- Deze ruim 3 uur durende film is uiteraard een must see for fans van The Sopranos! 4,5

avatar van LucretiaBorg
Heb het verhaal al meerdere keren verfilmt gezien, waaronder idd Gotti met Armand Assante, die wel vermakelijk was, maar haalt het zeker niet bij de betere maffiafilms zoals Goodfellas, The Departed of The Godfather (etc.), maar het verhaal is zeker interessant als je dat leventje intrigerend vindt, zoals ik dat doe. Heb deze nog niet gezien, maar omdat ik die anderen ook gezien heb, wil ik deze toch ook een kans geven, misschien dat deze beter is dan de 2 vorige die ik heb gezien.

avatar van Semsoethot
2,5
Geen onaardige film maar wel erg traag en houterig geacteerd. De karakterontwikkeling is minimaal, veel clichétypes. Enkele aardig stukjes zoals de imitatie van Marlon Brando door de aanstaande maffiosie in het begin van de film. Verder zou inkorten de film zeer ten goede kunnen komen.

avatar van zicht
3,0
Ook een leuke maffia film over John Gotti. En toch vind ik Gotti een betere maffiafilm dan deze, de sfeer in die film staat mij meer aan. En ook vind ik het acteerwerk in die film een stuk beter. Wil je een film over John Gotti hebben, koop dan Gotti, is beter dan deze. Hoewel deze ook best ok is.

avatar van MindFucker
4,0
Smaken verschillen duidelijk, want ik vond deze juist een stuk beter dan Gotti.

avatar van moviemafketel
3,5
Lastig kiezen tussen Witness to the mob en Gotti.
Daar vind ik Forsythe geweldig en hier vind ik Sizemore geweldig.
De verhaallijn is verder bijna identiek, maar dat maakt me bij maffia-films niet veel uit, omdat het neergezette sfeertje me altijd zal bevallen. Die macht buiten de rechterlijke macht om is natuurlijk schitterend filmvoer. Ja, deze moet je zeker gaan kijken als je van maffia-films houdt!

avatar van 606
5,0
606
606 schreef:
erg mooi en realistisch in beeld gebracht.
spanning in de gehele film.
meer diepgang dan in gotti maar daarom is deze niet veel beter maar voldoende genoeg mede door de acteurs.
voor

5 sterren


Sinds lange tijd weer gezien, en heb weer bijzonder genoten van deze film.
Verhaal, acteurs, actie alles is perfect.

blijf bij mijn 5 sterren

avatar van fcdenhaag
1,0
als je films/series als The Godfather, Corleone gewend bent, is dit een zware tegenvaller. Ik vond die gast totaal niet geloofwaardig als mafia type. Binnen 20 minuten hoort hij tot de familie! Ze schieten iemand van achter door zijn kop, maar de voorruit is brandschoon ... Heb 'm zelfs afgezet, kon dat suffe acteerwerk niet aan

avatar van trebremmit
4,5
Niet afkijken is niet stemmen.

avatar van KSUS
fcdenhaag:
als je films/series als The Godfather, Corleone gewend bent, is dit een zware tegenvaller. Ik vond die gast
totaal niet geloofwaardig als mafia type.

Heb 'm zelfs afgezet


Helemaal mee eens, echt een b-film.

avatar van rolfgizmo
4,0
Deze is gewoon echt goed!
Deed me denken aan Goodfellas.


Forget About It.

avatar van mnrk
3,5
Cosa Nostra Till I Die....

Een prima misdaad miniserie/film over de opkomst en ondergang van John Gotti....

Het verhaal wordt goed gebracht en mede door de acteurs verveeld de film geen moment, Nicholas Turturro en Tom Sizemore zijn prima op dreef in deze film en worden goed bij gestaan door de overige acteurs (die we allemaal wel kennen uit een mafia film/serie)....

Het is natuurlijk niet te vergelijken met de Mafia klassiekers, maar daarom is dit nog geen slechte film...

avatar van 606
5,0
606
rolfgizmo schreef:
Forget About It.
Dat is uit Mickey Blue Eyes (1999)

avatar van Kiros
4,0
Natuurlijk is dit vanuit cinematografisch en budgetair oogpunt een B-film. Qua acteerprestaties van met name Turturro idem dito.
Het had er soms de schijn van dat er een parodieuze versie van Sammy Gravano neer werd gezet. De geloofwaardigheid spatte er nou niet bepaald van af.
Dat neemt niet weg, wanneer je je daar niet aan stoort, dat er gewoon een erg goed verhaal overblijft wat geen moment verveelt en de gebeurtenissen vaak waarheidsgetrouw weer geeft. De typische mob-lokaties waren goed uitgekozen en gaven het juiste zetje aan de sfeer die moest worden neergezet.

Waar ik de film Gotti als èèn van mijn favorieten beschouw, is het ook interessant om deze zaak eens van een andere kant te zien. Van Sammy de badguy naar Sammy die min of meer gedwongen werd door John Gotti`s gedrag, om tegen de cosa nostra in te gaan.

Kortom: met al z`n beperkingen is deze film toch een erg fijne film gebleken.


4,0
Thomas83 schreef:
Witness to the Mob geeft je niet echt de kans om rustig in de film te komen, gelijk al een spannende scène als Sammy Gravano wordt geïntroduceerd terwijl hij als kruimeldiefje met een vriend een auto jat, die hoge maffioso blijkt te zijn. Helaas is deze scène geen voorbode van wat er nog meer gaat komen. Al vrij snel ontspint zich een vrij oninteressante maffiafilm met clichématige Amerikaans-Italiaanse gangsters. Het voelt allemaal een beetje als een herhalingsoefening, voegt weinig toe aan het subgenre. Bovendien wordt de film al heel snel langdradig en blijft dit tot op het einde, tijdens het proces. Dat levert nog wat interessante scènes op.
Sammy Gravano en zijn verraad staan centraal, maar op een gegeven moment lijkt John Gotti wel de echte hoofdpersoon. Dat zal voor een groot deel komen doordat Nicholas Turturro elk charisma ontbeert om serieus een hoge pief binnen de mafia neer te zetten. Tom Sizemore weet zijn rol van maffiabaas John Gotti wel op een waardige manier te vertolken.
Sommige scènes doen wat stompzinnig aan, zoals die waarin Gravano voor de maffia gaat werken en zijn mentor aan de hand van schaakspel uitlegt wat de hiërarchie en werkwijze binnen de organisatie is. Dat schaakmetafoor keert vervolgens door de hele film heen regelmatig terug.
De acteerprestaties zijn regelmatig wat houterig. Ook het plot is wat raar, met grote tijdsprongen, terwijl Turturro er niet ouder uit gaat zien. Op een gegeven moment heeft hij uit het niets ook kinderen, die dan ook nog geen rol van betekenis spelen, amper wat zeggen.
John Gotti was een soort van showbizz-maffioso, populair bij het grote publiek, flamboyant en altijd goed gekleed. Maar in de film wordt de kijker dit op een wat al te kinderlijke manier duidelijk gemaakt.
Witness to the Mob is oorspronkelijk een miniserie van NBC geloof ik, en misschien is hij in stukjes wat beter te verteren, maar ik vond het maar een extreem lange, saaie en niets toevoegende film. Alleen leuk voor de echte liefhebbers van maffiafilms. 2.5*. Die dik 3.5* hier op Moviemeter vind ik te zot voor woorden persoonlijk. Dit voelde echt aan als een B-filmpje.
Ik ben het in grote lijnen met je eens maar vind zelf een 3 tot 3,5 redelijker, het blijft natuurlijk geschiedenis wat voorbij komt, en als je in die maffia geintresseerd bent dan blijft de film zoiezo op een voldoende zitten

avatar van Left4Dead
3,5
Blijft een prima maffiafilm.

Goed acteerwerk maskeert het matige regiewerk, alles is erg ééndimensionaal weergegeven.
Het verhaal van Gotti die als filmster door het leven gaat, en alle waarschuwingen niet serieus neemt.
We weten allemaal hoe dat is afgelopen.

De aanloop naar zijn macht en hoe hij macht tijdens zijn bewind kracht gaf is hier duidelijk in beeld gebracht, pur sec. Alles draait om schrikbewind en moorden om maar de machtigste te zijn en te blijven. In die tijd ging New York gebukt onder deze praktijken.

Lekker om in weg te dromen, zo gemakkelijk glijd de film over het beeld.
Prima! weer geen moment verveeld ondanks de 172 minuten duur.

avatar van Left4Dead
3,5
fcdenhaag schreef:
als je films/series als The Godfather, Corleone gewend bent, is dit een zware tegenvaller.


Als je FC Heerenveen gewend bent dan is FC Den Haag een zware tegenvaller.
Wel heeft FC Den Haag een voordeel met hun Chinese maffia!

avatar van MH040
Onbegrijpelijk dat mensen hier 4, 4.5, 5 sterren voor geven. Dit is geen B-film, maar een C-film. Ziet er allemaal heel goedkoop uit (probeer bijvoorbeeld maar eens om niet op de pruiken te letten) en de hoofdrolspeler is een waardeloze acteur. De film lijkt een parodie en dat is erg jammer want het verhaal verdient beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:46 uur

geplaatst: vandaag om 10:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.