• 9.374.061 stemmen

Geregisseerd door: Robert Harmon

Met onder meer: Armand Assante en William Forsythe

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot Gotti

"The Rise and Fall of a Real Life Mafia Don"

Maffialid John Gotti is opgegroeid met de ijzeren regel van de Cosa Nostra: verraad nooit je familie of je vrienden. Zijn trouw aan de 'familie' en zijn mentor Mr. Neil is zo groot dat hij zichzelf opoffert om een belangrijke operatie te redden. Als Gotti na jaren uit de gevangenis komt, moet hij met lede ogen zien hoe de Gambino famillie uit elkaar valt. Met zijn loyale vriend Sammy Gravano stelt hij meedogenloos orde op zaken. Als Gotti daarop van moord wordt beschuldigd, zet de openbaar aanklager Sammy Gravano onder grote druk. Zal de trouwe vazal zijn vriend en de 'familie' verraden?

Sammy Gravano

Frank LoCascio

Angelo Ruggiero

avatar van HiLL

HiLL

zeer matige film...vond hem traag, gebeurt te weinig in en vind Assante matig spelen.

avatar van Purmerend

Purmerend

Zeer mooie misdaad film, maar voor mij gebeurde er te weinig in de film. 3*

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Er gebeurt m.i. meer dan genoeg, het mooie is dat film bijzonder waarheids getrouw is.

avatar van JB.

JB.

Geproduceerd door HBO en dat zie je al aan de cast.

4* Doet me denken aan de intelligente, rustige manier waarop ook the Sopranos gemaakt wordt. Lekker realistisch.

avatar van T_fuckin_montana

T_fuckin_montana

Gister nog eens gekeken, en ik ben tot de conclusie gekomen dat dit voor mij wel een van de beste film aller tijden is.

avatar van holmes

holmes

inderdaad zeer goed deze. kun je blijven kijken, blijft goed

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

Ik weet het niet. Ik ben niet zo onder de indruk van de acteerprestaties van bepaalde acteurs. Vooral Sammy Gravano wordt neergezet als een of andere junkie, terwijl hij een van de breinen was achter de organisatie. Er waren ook wel positieve punten, zoals Neil (gotti's mentor). Maar ik vind Witness to the mob toch vele malen beter.

avatar van El Magico

El Magico

Goeie mafiafilm. Redelijk dicht bij de waarheid gebleven. Gebeurt veel. Behalve John Gotti worden ook de rollen van de andere personages als Sammy Gravano en Neil Dellacroce geweldig neergezet! 4 sterren!

avatar van Nis

Nis

JB. schreef:

Geproduceerd door HBO en dat zie je al aan de cast.

Inderdaad, kijkt lekker weg deze film, niets mis mee.

avatar van 606

super gave film en erg realistisch.

meerdere malen gezien en verveelt niet.

die wereld is kei hard

avatar van Tommy_M

Tommy_M

superfilm!

Tommy_M schreef:

superfilm!

dat is lang geleden gelukkig heeft weer iemand deze film gezien is deze wel veel bekend eigenlijk.

avatar van Sabrewulf

Sabrewulf

Ik vond het een matige film. Waar ik me het meeste aan stoorde, was het feit dat alles in een soort sneltreinvaart ging. Je kreeg als kijker geen een moment rust... dat is waarom ik films als The Godfather erg goed vind, daar heb je wel eens stukjes waar het tempo even wat lager wordt. Verder miste ik de muziek.. en de meeslependheid van films als The Godfather en Scarface. Het was wel een leuk verhaal, maar hoe het gebracht werd was weer minder. Armand Assante speelde wel goed...

3*** sterren.

Sabrewulf schreef:

3*** sterren.

dan moet je witness to the mob zien.

dat gaat ook over gotti maar dan 172 minuten

avatar van 606

Ik heb de film gister voor de zoveelste keer gezien en wat blijft de film top zeg en verveeld geen moment.

vandaar blijf ik bij mijn 5 sterren.

en Armand blijft de beste.

avatar van turksoldier_61

turksoldier_61

mooie misdaadfilm een gangster die zich in de mafiawereld opbouwt tot een mafiabaas

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Goeie maffia film.. Een van de betere misdaadfilms die ik heb gezien.. Alleen Armand vond ik niet zo goed spelen in het begin maar naarmate de film vorderde speelde hij sterker en sterker... Maar als je van maffia films houdt dan zul je Gotti een heerlijke film vinden. Hij is niet van het niveau ''The godfather'' maar komt er wel in de buurt..

Maar ik snap niet waarom gotti niet in de top 250 staat.. Een ondergewaardeerde film zo te zien..

Santino Corleone schreef:

juist dat vind ik zeekkeerr

avatar van John Gotti

John Gotti

John Gottiiiii RIP hij is de nr1 Het is geen fictie zoals scarface of don corleone maar gewoon echt gebeurd en de meest recente grote mafia baas overleden in 2002 RESPECT

avatar van Wouter

Jij bent wel erg ziekelijk gecharmeerd van die maffia, zeg.

avatar van Vito Corleone

Vito Corleone

John Gotti schreef:

Ik zie Gotti meer als een patser, dan als een baas. The Godfather zal wel fictie zijn, maar toch straalt Don Corleone iets uit, waardoor je hem toch eerder als een hoofd van een familie ziet dan Gotti. Een bepaalde warmte, leiderschap, zakelijkheid en rust. Gotti zie ik als een hoofd marketing van een commercieële afdeling van een bedrijf. Iemand die zich overal moet bewijzen en presenteren. In de film is het overigens wel vermakelijk om zijn "straatmaniertjes" te zien. Ik kan wel begrijpen dat Gotti en Gravano big Paul hebben omgelegd. Paul zag de familie als een bedrijf, in plaats van iets van eer.

Er zijn trouwens wel bazen geweest die een soort Don Corleone uitstralen, denk bijvoorbeeld aan Joeseph Bonanno.

avatar van Kouros

Kouros

mooie film,
ik vind Gotti wel een rat dat hij sammy wilde laten afmaken. ik ben meer fan van Sammy Gravano alias the bull

een 4,0

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Witness to the mob beviel mij toch beter. Acteerwerk vond ik daar sterker. En het verhaal daar was wat uitgebreider. Deze film is wel goed, maar haalt het niet bij vele andere mafiafilms.

avatar van Bartel

Bartel

mooie film, vooral omdat het berust op waargebeurde feiten. 3,5*

avatar van Ninto

Ninto

Goed film, maar komt niet in de buurt van Goodfellas.

avatar van mister blonde

mister blonde

Erg vermakelijke maffiafilm. De film heeft niet zo veel diepgang, is qua script niet heel sterk en komt af en toe nogal fragmentarisch over, maar is in zijn totaliteit erg geslaagd. Als geheel loopt het toch wel erg lekker. Geweldig tempo en veel sterke scenes. Verder ook allemaal prima verzorgd. Cinematografisch niet hoogstaand, maar erg lekker om naar te kijken. Geen oscarwaardige prestaties, maar goed gecaste acteurs met potentie. Geen dialogen ala Goodfellas, maar het komt allemaal erg naturel over. Een film die niet groots is, maar schwung heeft. 4 sterren. Als je van gangsterfilms houdt (en dat zijn er nogal wat hier), moet je deze gaan kijken.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Eem aardige mafiafilm vond ik het. Verhaal was goed de beelden waren ook ok. Vond het alleen jammer dat de dvd alleen een 2.0 track bevat. Waardoor ik het meer een goede tv film vond dan een topper. Maar ik heb mij wel vermaakt maar de film is nog geen Godfather. Daarom is de film voor mij 3* waard.

avatar van voomzap

voomzap

... met zo'n beetje alle acteurs uit The Sopranos. fijn!

avatar van donnie B.

donnie B.

Schiedammer schreef:

Tis oorspronkelijk ook een 'TVfilm' , hij is gefinancierd door de amerikaanse Tv-zender HBO.

avatar van gotti

voomzap schreef:

... met zo'n beetje alle acteurs uit The Sopranos. fijn!

Van imdb:

This film was the highest rated original telefilm in HBO history at that time. The success of the film convinced HBO to cast film costars, Dominic Chianese, Vincent Pastore and Tony Sirico in a series in development at the time called "The Sopranos" (1999).