Genre: Biografie / Misdaad
Geregisseerd door: Robert Harmon
Met onder meer: Armand Assante en William Forsythe
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Plot Gotti
"The Rise and Fall of a Real Life Mafia Don"
Maffialid John Gotti is opgegroeid met de ijzeren regel van de Cosa Nostra: verraad nooit je familie of je vrienden. Zijn trouw aan de 'familie' en zijn mentor Mr. Neil is zo groot dat hij zichzelf opoffert om een belangrijke operatie te redden. Als Gotti na jaren uit de gevangenis komt, moet hij met lede ogen zien hoe de Gambino famillie uit elkaar valt. Met zijn loyale vriend Sammy Gravano stelt hij meedogenloos orde op zaken. Als Gotti daarop van moord wordt beschuldigd, zet de openbaar aanklager Sammy Gravano onder grote druk. Zal de trouwe vazal zijn vriend en de 'familie' verraden?
John Gotti
Gene Gotti
Frank LoCascio
Angelo Ruggiero
Jordy
hmmn heb ik deze nou gezien of niet? volgens mij niet.. zal me wel bekend voorkomen door Witness To The Mob
Ibrahim
deze film werd niet goed ontvangen,terwijl ik deze maffia film een van de betere vind.sterke film en een goeie rol van Armand Assante.
maximus
Ik vind dit een erg goede maffia fim
4 sterren is wel op zen plaats
SlingBlade
Het verhaal wordt goed verteld,maar witness to the mob waar het verhaal door de ogen van Sammy Gravano wordt verteld vond ik nog sterker dan deze(komt ook door Tom Sizemore die daarin Gotti speelt):)
Turkish D-Lite
Dit is een SUPER-film... Persoonlijk vind ik em beter dan the godfather of welke andere mafia-film dan ook... Wie em nog niet heeft gezien... Tis een zekere aanrader... daarom geef ik ook 5 sterren...
Grimley
Inderdaad is deze film ondergewaardeerd. Vermoedelijk omdat deze uitkwam in een tijd waarin er nogal een "overkill" aan Mafia-films uitkwamen. Overigens overleed de échte MafiaBoss John Gotti vorig jaar in zijn cel waar hij een levenslange gevangenisstraf uitzat.
Sammy "The Bull" Gravano (In de film gespeelt door William Forsythe) zal de rest van zijn leven altijd over zijn schouders moeten kijken daar er door zijn getuigenissen vele Cosa-Nostra-leden voorgoed of voor hele lange tijd "behind bars" kwamen te zitten.
Jos2
Cliché op cliché. Niks nieuws onder de zon. Dat de film hier nog zo hoog gewaardeerd wordt bewijst eerdere stellingen die ik poneerde...
tovenaar
Jos2, omdat jij het bent, zal ik even reageren. Eerst even vooraf wat wil je trouwens altijd bereiken met die loze berichten van je als:
Als je het hier niks vindt, dan kom je toch niet meer? Probleem opgelost.
Maar oke, daar ging het niet over, ik dacht, laat ik voor Jos2 eens mijn 3,5 bij deze film toe gaan lichten, misschien kan hij dan beter begrijpen waarom die 3,5 er staat! Net als bijna elke jongen van mijn leeftijd begon mijn film-leven ongeveer met het kijken van enorm veel knokfilms. Dat vond ik toen enorm stoer. Daarna kwam zo ongeveer mijn 'maffia'-periode. Ik keek toen alle maffia-films die ik maar kon vinden en ik vond ze eigenlijk allemaal even stoer. Gotti heb ik toen ook in die periode gekeken en ik heb er daarom met veel plezier naar gekeken. Misschien dat als ik hem nu kijk, dat ik hem veel minder vind, maar dat bewaar ik liever even tot een andere keer, want ik ben inderdaad bang dat ik onder die 3,5 uit kom. Ik heb laatst bijvoorbeeld ook Bonanno: A Godfather's Story bekeken, die zou ik in die periode dat ik Gotti zo tof vond, ook goed hebben gevonden. Nu vind ik het inderdaad echter niets meer of minder dan een opeenstapeling van maffiacliche's. Dat is misschien bij Gotti ook zo, maar zo heb ik dat een aantal jaren terug niet beleefd. Pas als je wat ouder bent ga je ook andere films kijken dan maffia en knokfilms. Gelukkig is die tijd nu al een tijdje bezig
Daarna kwam zo ongeveer mijn 'maffia'-periode.
speedy23
Deze film vertelt het verhaal van John Gotti, de misdaadkoning van New York, die in 2002 op 61-jarige leeftijd in de gevangenis overleed. Gotti wist lang uit de klauwen van het FBI te blijven, maar werd tenslotte verraden. De schitterende vertolkingen van zowel William Forsythe als van Anthony Quinn maken deze film méér dan de moeite waard...
Diesel
GOTTI is een interessante film met af en toe stevig geweld. Armand Assante is sterk als Gotti, beter dan Tom Sizemore in Witness to the Mob.
Gewoon een hele aardige film over het leven van 'real-life-mobster' John Gotti.
3.0/5.0
Ik ben het mijn nick wel verplicht om deze film in bezit te hebben, dus......*
*=heb ik hem vandaag gekocht.
FisherKing
Ik zou mijn nick veranderen als ik jou was
Ramon K
Ja Gotti, noem jezelf toch gewoon 'Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb'! Klinkt veel leuker iig!
Ja, ja, maak die gotti maar weer belachelijk. Maar als ik het goed heb FK, was jij het die z'n nickname vroeger een keer veranderd heeft in Fisherking (1-1
Nu even over de film. Ik had hem op 4,5* staan, maar zet hem nu op 5*.
Hij wordt steeds weer als ik hem kijk iets mooier. Het begint al bij de schitterende intro van de famillie met prachtige muziek eronder. Het viel me nu ook op dat het camerawerk er heel mooi uitzag.
Wat kan ik verder zeggen (m'n nick zegt wel genoeg denk ik). Gewoon een shitterende film over vertrouwen en respect tegneover je famillie en de Cosa Nostra en dit loopt geleidelijk aan over in bedrog en verraad. Heel mooi en imho erg onderschat.
"In 5 of 10 years from now, they gonna wish there was a American Cosa Nostra.
In 5 of 10 yers from now, they gonna miss John Gotti."
2high4words
verschrikkelijk goeie film alleen vond ik Witness to the MOB toch ietsjes beter, maar dat neemt niet weg dat dit geen aanrader is als je er van houdt ( maffia)
Jack Sparrow
Ik vond deze juist beter vergeleken met witness to mob. Deze film houdt de vaart er goed in terwijl witness to mob hier en daar iets te langdradig is. Daar komt ook bij dat Armand Assante Gotti beter speelt dan Tom Sizemore. Deze film krijgt van mij 4 sterren
Anatolia
Hoewel deze film een erg gedramatiseerde versie is van de werkelijkheid (John Gotti was in het echt bijvoorbeeld een stuk 'molliger' dan Armand Assante), blijft het een mooie film.
T_fuckin_montana
Elke keer als ik hem zie wordt hij beter, ik heb hem toch maar een plaats in mijn top 10 gegeven.
hier een hele site over de echte gotti. De bovenste foto, het gezicht lijkt niet op die van gotti in de film maar zijn hele houding en uitstraling des te meer

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Good
Drama, 2008

Gotti
Misdaad / Biografie, 2018
new york citybiografiegebaseerd op een waargebeurd verhaalcrime boss