• 9.377.434 stemmen

Met onder meer: Wesley Snipes, Stephen Dorff en Kris Kristofferson

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 29 oktober 1998

Plot Blade

"Part man. Part vampire. All hero."

Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geïnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.

Eric Brooks / Blade

Dr. Curtis Webb

Vanessa Brooks

avatar van roedie18

roedie18

ik vind dit een mooie en zeer goede film.. ik ben dan ook groot fan van films waar wesley snipes in speeld..

daarom ook een 4*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Blade is stoer, hard en hartstikke vermakelijk.

Een film die ik ondertussen misschien al 10keer heb bekeken en zal het zo weer doen.

Top vermaak, 4.5*

avatar van bollepeer

bollepeer

roedie18 schreef:

daarom ook een 4*

ik ben het helemaal met je eens!

een super film. het personage blade overtuigt zeker. zeer goed geacteerd.

4 *

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Super-film! Wesley Snipes is echt in topvorm! Ik heb hem vandaag op een vlooienmarkt op VHS zien ligeen voor maar liefst (hou je vast!!!) 0,20 cent! Ik heb hem dus aangeschaft en herzien! Een soort "Van Helsing" in de moderne tijd. Ook Stephen Dorff mag er wezen als de meedogeloze/halfbloed vampier leider. Kortom een film die je op het puntje van je stoel houdt, maar niet geschikt voor kinderen! Een verdiende 4.5 sterren!

avatar van Theunissen

Dat ik deze film nog geen punt heb gegeven ? In 1 woord "geweldig". Schitterende vampieren film met een spectaculair begin. De film was 1 en al actie, boeiend, spannend en zat erg goed in elkaar. Wesley Snipes en Stephen Dorff speelden geweldig.

avatar van MrWallace

MrWallace

Ik vond Wesley Snipes uitstekend gecast, ook Kris Kristofferson vond ik geweldig. De openingsscene was het beste van de film, maar het einde vond ik niet zo goed. De muziek mocht er ook wel zijn. Deel 1 is de beste van de 3.

avatar van G to the J

G to the J

wel leuk.. maar daar blijf het ook bij..

avatar van lykathea

lykathea

Vermakelijke actiefilm met een erg leuke rol van Kris Kristofferson.

Snipes op z'n best, maar ach, 't blijft eigenlijk allemaal vrij middelmatig.

avatar van der laan

der laan

geweldig....de muziek, de sfeer super!

vooral als je van dit gerne houdt, moet je hem zien.

denk dat ik em al een keer of 5 gezien heb. blijft mooi.

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Die Blade..... Wat een lefgozer!

De laatste scène alleen al hèh, staat hij oog in oog met de geváárlijkste vampier uit de regio, blaast ie zonder met zijn ogen te knipperen die graftak compleet uit elkaar. En hoe!! Het laatste cruciale spuitje met anti-vampierspul gooit hij met speels gemak 3 meter de lucht in, om het vervolgens middels een strakke volley in het voorhoofd van de bad-guy te planten. En dat alles vol overtuiging en gekleed in een onhandig strak zwart-leren pak. Maar er kon zoveel misgaan: hij had dat spuitje kunnen laten vallen, of hij had het tegen een uitstekende rand kunnen gooien, hij had dat ding compleet naast het hoofd van Frost kunnen schieten, of erger nog: het spuitje had verkeerd kunnen vallen en in Blade's voet kunnen prikken. Dan had die stoere Blade daar mooi beteuterd staan kijken.

Maar goed, Blade is cool, positieve discriminatie enzo, ik snap het ook wel. En eigenlijk vond ik het een lekker strakke actiefilm.

Wel een paar minpunten: de special effects zijn om te janken, het verhaal verstoort de actie en Blade ratelt geen oneliners.

Het zou allemaal op een 3.5* zijn uitgekomen voor mij, maar aangezien ik toch wel 5 minuten van de film heb gemist met mijn handen voor mijn ogen, omdat er weer een naald of spuit in beeld kwam, geef ik Blade een 3*.

avatar van DVD-T

DVD-T

Na twee jaar maar weer een keertje uit de kast gepakt.

Blade is een ontzettend gave actie film.De openings scène is natuurlijk al heel memorabel.Maar na een aantal kijkbeurten blijft het nog steeds erg leuk.Een leuke manier ook waarop de vampiers doodgaan, ook de scène voor het eindgevecht is heel fijn.Verder blijft de film in een rap tempo doorgaan, met zo af en toe wel een dood moment.Dat haalt het niveau aanzienlijk naar beneden, erg jammer.Wesley is gewoon Blade en de manier waarop hij hem neerzet is erg goed.Heerlijk stoïcijns en een beetje afstandelijk.Ook doet Dorff het heel lekker en maakt van de bad-guy een ontzettend cool persoon.Verder kent de film ook een hele mooie desing, en het kleurenpallet is ook fantastisch gekozen

Ondanks de dode momenten en het wat magere script blijft Blade toch een hele lekkere knal film.

avatar van doodah

doodah

Blade, the bad assed vampier killer...

Ik zou niet weten wie de rol van de altijd koele blade beter zou kunnen vertolken dan Wesley Snipes. Want geef toe, die man ziet er toch geweldig imponerend in de film.

De film begint meteen stevig en ik kwam al vanaf de eerste minuut in het duistere sfeertje dat er rond hangt.

Het verhaal blijft ook tot op het einde vooruitgaan, geen slepende scènes in deze stevige actiefilm.

Vooral de actiescènes zijn wel aardig om te zien. Oké, het is allemaal wat ongeloofwaardig, maar toch bleef de film me boeien tot op het einde.

Het einde vraagt er gewoon om dat je het vervolg, blade II ziet. Wat ik ook zo snel mogelijk van plan ben te doen.

Wat ik wel minder vond, waren de special effects. Deze trokken bij momenten het verhaal wat in het belachelijke. De film is wel van 1998, men stond toen nog niet zo ver op het gebied van special effects, maar het had toch niet zo moeilijk kunnen zijn om het iets serieuzer over te doen komen.

3.5 sterren

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Nee totaal niets voor mij. De regisseur wil volgens mij stoer volk aantrekken , aan de cover alleen al te zien. Overdreven en totaal geen spannende actie met dan nog ongeloofwaardige horror. Ze hebben er de goede acteur voor uitgekozen maar voor de rest is de film totaal niets voor mij. Ongeloofwaardig en allesbehalve spannend.

avatar van BjornH

BjornH

Blade 1 is toch wel duidelijk de beste van de trilogie hoewel ik deel 2 niet zoveel minder vind. Maarja dat hele vampiergedoetje wordt na 1 film of maximaal 2 films wel wat over the top en saai.

Ontopic:

Het is wel een vermakelijke film, maar niet echt een pottenbreker. Leuk acteerwerk van Snipes, hoewel hij eigenlijk niet veel hoefde te acteren en enkel en alleen maar pure oneliners eruit hoefde te gooien en een paar vampieren hoefde at te slachten.

Als je een goede film binnen dit genre wilt kijken, dan lijkt mij Underworld wat beter aangezien ik denk dat die meer te bieden heeft.

Mooi gefilmd, mooie effecten. Verhaal is wat 'kort door de bocht' maar film is wel een aanrader,

avatar van K@i

K@i

Mega coole film !

avatar van K@i

K@i

K@i schreef:

Mega coole film !

Veruit de beste van de drie

tweede deel was te overdreven derde deel was weer te zwak

avatar van metalfreack

metalfreack

is zeer toffe film maar af en toe wel wat te overdreven, dit kan je zelf verwachten door het genre maar dan nog waren er enkele stukken echt te.

Heb juist de blade box gedownload ga nu de volgende zien.

avatar van mnrk

mnrk

der laan schreef:

geweldig....de muziek, de sfeer super!

Helemaal mee eens...en dan Snipes die een prima Blade neerzet.

Prima film over vampiers....

avatar van charmed one

charmed one

goeie film leuke cast een van de leukste vampieren films die ik heb gezien

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Blade is 1 van de weinige films waar Snipes kan imponeren op mij.

De film heeft zo'n lekker donker sfeertje de hele tijd. Vampier-films vind ik meestal tenenkrommend slecht, maar dit blijft voor mij wel een klassieker. Lijkt me zelf ook wel relaxed om allerlei wapens te kunnen uittesten op die vampiers en beetje met me zwaard om mij heen te rammen zonder me schuldig te hoeven voelen.

avatar van juhnzun

juhnzun

Ben geen fan van superhelden zoals bijvoorbeeld batman superman spiderman etc

maar Blade vond ik wel bijzonder COOL

avatar van ErikP

ErikP

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Eerste en meteen ook beste deel.

Veel actie en bloed, donkere sfeer, enge vampieren en coole wapens.

Ik hoorde dat Wesley Snipes de soundtrack van de vervolg-delen hekelde en geef hem eens ongelijk.

De muziek in Blade is gewoon te gruwelijk om nog te evenaren.

avatar van Rebel80

Rebel80

Blade is gewoon de shit.

Toen ik die beat voor de 1e keer hoorde in die film, te vet.

avatar van ace leader

ace leader

De begin- en eindscene zijn gewoon veel te cool en wesley snipes is de juiste acteur om blade te spelen. 4 sterren na herzien

avatar van Film Pegasus

Blade maakt een update in 2 vergeten items. Verfilmen van Marvel en vampierenfilms. De eerste had enkele vergeten filmpjes op z'n lijst staan en vampierenfilms bleven zich enkel wat herhalen en het genre was wat aan vernieuwing toe. Blade slaagt daar sterk in en zet meteen een coole vampierenjager neer in de vorm van Blade. Leuk origineel verhaal (niet weer Dracula of Judas of zo) en een hoop actiescènes. Nu nog steeds één van de betere Marvelverfilmingen met een donker sfeertje. In tegenstelling tot de Spider-man trilogie is Blade zichzelf nog niet voorbijgelopen en is dit op de eerste plaats een goeie actiefilm ipv een blockbuster die geld moet opbrengen. Toch wat de sfeer betreft.

avatar van deccol

deccol

Matige film met een matig verhaal. Wesley Snipes acteert ook niet bijster goed en houdt er aparte maniertjes op na. Gedateerde graphics ook. Ook de karakters vond ik niet echt boeiend.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik vond het opzich wel een goede film.

Er zat best veel actie in. En ook veel bloed en een paar onsmakelijk stukjes.

Ook onwerkelijk dingen in, beetje belachelijk maarja.

Het acteerwerk vond ik matig.

Toch geef ik de film 4* omdat ik toch wel geboeid bleef kijken. En ik het toch een spannende leuke film vond.

Wesley Snipes vind ik meestal nooit echt leuk maar hier kon hij zich toch nog wel redden.

Op na deel 2!!

avatar van AGE-411