Genre: Actie / Horror
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via Prime Video
Plot Blade
"Part man. Part vampire. All hero."
Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geïnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.
Eric Brooks / Blade
Officer Krieger
Dr. Curtis Webb
Vanessa Brooks
Stefan_Ying
Film is OK. Niet super maar ook zeker niet slecht, gewoon lekker achteruit op de bank naar deze vampier-hak-film kijken.
killerfreak
redelijke film, met hier en daar enkele leuke vampierhakscènes. Graphics zijn wel niet altijd wat ze moeten zijn, maar zofel stoort dat nu ook weer niet. 3*
DragQueen
Klasse horror-actie, met grootse gevechten en special effects. wesley snipes vertolkt hier zijn beste rol, als stoere vampierjager. verder is de film ondersteund door goede hippe muziek, en een toffe sfeer. de bijrol van de norse whistler wordt briljant gespeeld door kristofferson. de film heeft mij vermaakt, en bezit een grote portie lekkere actie. mede door originaliteit geef ik hem 4,0 sterren.
orbit
- 12092 berichten
Te matrix-achtig en weinig eng of spannend.. als dit het niveau horror anno 90s en 0s is dan weet ik het wel, beetje bagger eigenlijk. Toch nog een 3* omdat het als actiefilm best aardig wegkijken is. Maar ik ben te mild.
Koerok
Eens met orbit. Onderhoudend maar niet echt goed. Snipes is wel helemaal geknipt voor deze rol. Echt een lekkere held who kicks ass.
Ik vond het een aardig idee om onderscheid te maken tussen verschillende soorten vampieren. Dat bracht tenminste enige diepgang in het verhaal. Wat ik dan weer niet snap is waarom Frost wel te doden is door hem uit elkaar te laten barsten, terwijl we net hebben gezien dat in tweeen hakken niet werkt. Ja, op zich kan ik het wel verklaren, maar ik blijf het wat zwakjes vinden.
Vanavond deel 2 kijken.
Roseicollis
kleine 3,5 punter vond het echt killer film !!!!
Leuk om weer eens te herzien. Helaas kent de film nogal wat haken en ogen, maar Blade als koene actieheld maakt wel veel goed. De jammerlijke visual effects blijven jammer...
Mr.Crow
Matrix, The (1999)
Blade (1998)
Hmm?
moviefanatic
Ik vind dit een geweldige vampierenfilm met een aantal bijzondere scènes die me altijd bij zullen blijven: oa aan het begin in de disco, dat stukje waarin die vrouw een 'oude bekende' tegen komt (zombie in de grot/put of iets dergelijks) en de 'ceremonie' aan het eind.
De sfeer in dit deel is echt top, lekker duister, veel minder sterk aanwezig in de volgende 2 delen.
Cool! Snipes is nu al jaren weggezakt als goede acteur, maar met Blade 1 zet ie echt een prima rol neer van de wat kille vampierenkiller.
De actie is prima aanwezig, de sfeer is duister en het resultaat is gewoon een uitstekende actiefilm met een geinig thema.
Fi_lm_bre_ker
de beste blade van alle 4
echt een goede film met genoeg actie.
ook de effecten zijn erg mooi gemaakt
kinjutsu
Wat is dit voor afschuwelijke poster, het lijkt wel een videogame...
RedLine
de beste blade van alle 4
echt een goede film met genoeg actie.
ook de effecten zijn erg mooi gemaakt
4?? er is geen deel 4 deel 4 wat iedereen 4 noemt is de Blade serie en dat is de 2 uur durige Pilot van de serie.
Cashmyra
Hmm, nee, ik vond m niet geweldig, normaal ben ik dol op films à la underworld, blood and chocolate, van helsing enzo, maar deze viel me wel wat tegen. Het lijkt wel alsof er een robot staat te vechten..... Als het vampier element weg zou zijn uit de film, dan had ik m echt drie keer niks gevonden, en schijnen de volgende delen nog slechter te zijn...
en sinds wanneer kunnen vampieren ook zo slecht tegen zilverrrr?
RedLine
en sinds wanneer kunnen vampieren ook zo slecht tegen zilverrrr?
Slechter vind ik niet alleen deel 2 vind ik weer super goed en deel 3 ook maar die is toch iets minder dan de eerste 2 delen.
Cashmyra
deel 2 vond ik idd geweldig, en deel 3 ook iets minder dan geweldig, maar nog lang niet slecht. Ik vond ze beter dan de 1e film....
mckiller
Ik houd zelf niet zo van vampier films, maar dit is wel de beste die ik gezien heb. Leuke special effects maar voor de rest vond ik er niet zo veel aan.
Quaest
Leuke special effects maar voor de rest vond ik er niet zo veel aan.
Mee eens...
ik geef een 3.5 voor opening scene.
De mooiste opening scene die ik heb gezien.
brabusRUS
De film viel mij erg tegen ten op zichte van Blade 2. Ik vond Stephen Dorff vreselijk irritant.
tommykonijn
Geen slechte film, ik had er minder van verwacht, Blade was in mijn ook geen topper maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen dat wel vinden omdat je ervan moet houden (dit soort films) maar ik vond hem ondanks dat ik er geen super grote fan van ben toch nog wel leuk om te kijken.
***
JohnWilliams
Gisteren gezien, ik vond hem niet slecht, maar ook niet goed...
notorious_kim
mooie film, enkele originele wendingen en goed opgebouwd. Wesley speelt zijn rol uitstekend.
Tarkus
Prima SF-horror film met een uitstekende cast.
Akkoord soms wordt er wat overdreven, maar het doet de film geen kwaad, integendeel.
De gevechtscènes zijn zeer goed in beeld gebracht en ook de special effects zijn pirma in orde.
Ook de soundtrack is geweldig. Het is de eerste film uit een reeks van 3, en een goede om de serie met te beginnen, je hebt dadelijk zin om naar het vervolg te kijken.
hellblazer93
Inderdaad leuke Actie-horror die zeer aaridge effecten laat zien en Snipes laat zijn goede kant zien wat acteerwerk aangaat.
Zoals Tarkus al zegt is de soundtrack prima en na het zien van deze film krijg je al snel zin in deel 2 en 3.
jefferdb
Vond hem niet slecht maar wel minder dan de underworld series
En ook minder dan blade 2, maar al bij al zeker niet slecht
doodah
Dit is nog eens een 'stoere' film.
Wesley Snipes ziet er wel indrukkwekkend uit in dit kostuum.
Voor de rest waren de special effects mooi gemaakt en het acteerwerk was ook goed.
Voor mij was hij geslaagd.

Welsey Snipes lacht om vertragingen 'Blade': 'Hebben het geheime ingrediënt niet'

'Blade'-acteur Stephen Dorff haalt uit naar "waardeloze bagger" van Marvel: "Wij deden het beter"

Terminator 2: Judgment Day

Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society
Actie / Sciencefiction, 2006

Predator
Actie / Sciencefiction, 1987
vechtsportenheldvampierbovennatuurlijkvampire hunter (slayer)superheldgebaseerd op stripzwaardgevechtwraakrivaliteittragic herogoed tegen kwaadone man armymartial arts masterwetenschappergeweldsuperkrachtbladesecret headquarters marvel cinematic universe (mcu)escapadedeadlymaster warrior urban gothicmarvel comicsgood versus evil