• 9.217.259 stemmen

Blade: Trinity (2004)

Actie / Horror | 113 minuten / 123 minuten (director's cut)

Genre: Actie / Horror

Speelduur: 113 minuten / 123 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: David S. Goyer

Met onder meer: Wesley Snipes, Jessica Biel en Ryan Reynolds

Releasedatum: 20 januari 2005

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Blade: Trinity

"The final hunt begins."

De vampiernatie heeft een duister plan bedacht om Blade te laten opdraaien voor een reeks brutale moorden. Om zichzelf te redden, moet Blade zijn krachten bundelen met een groep menselijke vampierjagers, de 'Nightstalkers'. Abigail, de dochter van zijn mentor Whistler en Hannibal King, een van de 'Nightstalkers', staan Blade bij in de ultieme strijd tegen de vampieren. Bovendien proberen ze de duistere plannen van de gemene Danica Talos te dwarsbomen. Danica heeft namelijk de mysterieuze 'Drake' laten herrijzen en hoopt met zijn krachten eindelijk de wereld te onderwerpen aan de vampiers.

Eric Brooks / Blade

Danica Talos

Ray Cumberland

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

De 3d Blade film is minder qua alles nevens de 1st 2 delen, maar hij is te doen. Al vind ik Dominic Purcell

echt vreselijk gecast, hij komt totaal niet geloofwaardig over als Drake. Het verhaal vind ik ook minder maar de actie scenes maken dat weer meer dan goed.

avatar van schenkowiets

schenkowiets

Meer een superheldenfilm die niet kan tippen aan 1 & 2 maar ook weer niet echt slecht .

avatar van des1

des1

Deel 1 ernstig prima te pruimen. Deel 2 was al "hoe kunnen we meer uit hetzelfde vaatje tappen?"... Deel 3... afijn, vul zelf maar in.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Wederom een prachtig deel van de Blade trilogie.

Ik had voor deel 2 al 5 sterren gegeven en deze verdiend ze ook, misschien nog meer zelfs.

Fantastische actiescènes en prachtige special effects.

En ook de soundtrack is een pareltje, net als in beide vorige filmen trouwens.

Deze film heeft ook nog eens de mooie Jessica Biel in een van de hoofdrollen, maar let ook eens op de rol van Dominic Purcell als Drake (Dracula), die later wereldberoemd zou worden als een van de broertjes Scofield uit 'Prison Break'.

Kort samengevat, deze 3 filmen zijn voor de liefhebbers van vampierenverhalen echt een must, zowel visueel als voor de sound.

Opnieuw bekeken, blijft een prima film, spijtig genoeg was het de laatste uit de reeks.

En Wesley Snipes… tja, niets dan slecht nieuws daarover...

avatar van JoeyKijktFilms

JoeyKijktFilms

Zeker weer een goede film van Blade! Deel 1 blijft wel de beste, maar deze is ook zeer goed! Lekkere actie weer jammer dat dit het laatste deel is, waren leuke films om naar te kijken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Best matig.

Ondanks dat de film op een aantal gebieden echt verbetering kent in vergelijking met deel I en II, is dit toch wel duidelijk de slechtste film uit de Blade trilogie. Wel merkwaardig, maar ook wel voorspelbaar. Maar ik had er wel even vertrouwen in na de opening.

Opening was goed, lekker spectaculair met goede actie. Grappige stukjes en een Snipes die erg goed op dreef was als actieheld. Helaas werd Snipes niet zo leuk meer als in de opening, sterker nog, het leek zelfs alsof hij niet meer in de hoofdrol speelde.

De actie is wat rustiger en minder chaotisch. Echter bevat elke beweging nog steeds een hoop geknip, moet je dan nagaan hoe onrustig de voorgaande delen waren. Dit geeft wel meer overzicht en is er meer ruimte voor een kick, maar het laat dan wel zien hoe matig de actiehelden zijn.

Ondanks dat Snipes nog wel leuk is, en Reynolds voor de luchtige toon zorgt, valt Biel toch wat door de mand. Ze ziet er leuk uit en doet het niet slecht, maar als actieheldin is ze gewoon niet goed. Duidelijk slecht in het vechten en geen echt coole uitstraling daarbuiten.

Cameragebruik is wel wat energieker soms en de sets zijn mooi, maar de actie, na de opening dan, is best matig. Het laat zien hoe brak de meeste mensen zijn in vechten. Vooral Purcell was wel heel slecht in vechten voor zo'n legendarisch figuur.

Maar buiten de actiehelden om zitten er nog grotere stoorzenders, de schurken. Wat een theatrale zooi. Vreselijk geacteerd (Posey) en vreselijk saaie figuren. Het komt geen moment over als vampier of schurk, eerder als volslagen debielen in vreemde kleding.

Echter kijkt het verrassend genoeg lekkerder weg dan de voorgaande delen, en de actie is wat leuker om te volgen eigenlijk. Visueel is het allemaal nog wat beter, ondanks dat de effecten vaak nog wat houterig blijven. Maar Goyer weet het visuele niveau absoluut omhoog te tillen.

Voor de rest gewoon matig.

avatar van Film Pegasus

Bij herziening valt deze film toch wel wat tegen. Er zit geen pit in deze film, Snipes was de Blade films ondertussen ook al beu. Het team hangt niet aan elkaar en de vijand is een lachertje. Jammer, want het had een mooi slotstuk kunnen zijn aan de trilogie. Ben wel fan van Blade, maar de reeks had een mooier afscheid verdiend.

avatar van Neder0001

Neder0001

Duidelijk de minste van de drie. Waar de vorige delen vooral een één-tweetje was tussen Blade en Whistler komt er nu een heel team bij. Ryan Reynolds was voor de verandering een keer wél grappig, maar Blade is dan niet echt een reeks die al die grappen nodig heeft. Verhaal is een beetje meh, maar desondanks wel gewoon een voldoende. Heb mij weer vermaakt.

Wesley Snipes heeft een fantastische Blade neergezet. Wat mij betreft ís Wesley Snipes Blade. Het zal moeilijk worden een andere acteur te accepteren in deze rol wanneer de onvermijdelijke reboot er eindelijk komt.

avatar van Thomas83

Thomas83

Van het originele idee is weinig meer over. Nog meer dan Blade II doet deze film aan een standaard matige actiefilm denken. De plot is relatief groots opgezet, maar het heeft zo weinig om het lijf allemaal. Ineens kijken we naar een film met van die wegwerphumor zoals je in blockbusters vaak ziet. Reynolds is wat dat betreft vaak echt vervelend. Purcell is ook niet de beste castingkeuze als de bad guy. Hij mist de juiste uitstraling voor een rol als deze en is natuurlijk ook geen bijster goede acteur. Parker Posey probeert haar rol met een vergelijkbare camp te spelen als Dorff in de eerste film, maar het werkt gewoon niet.

Hoewel de actie ditmaal duidelijker in beeld is gebracht dan ooit weet deze geen moment te boeien. Na twee films was ik het ook wel een beetje beu om vampiers telkens in vonken uit elkaar te zien spatten. De film wil nooit echt smerig of spannend worden. Stilistisch is alles ook vrij goedkoop, met ook zwakke CGI. Wesley Snipes kraamt oneliners uit als een houten klaas. De vampierhonden zijn ook best een dieptepunt. 1.5*.

avatar van Foose

Foose

You got 20 seconds.... 20!

Zeer flauw laatste deel. Snipes die er veel minder zin in heeft dan anders en Reynolds die v e r s c h r i k k e l i j k irritant is. Letterlijk elke zin die uit zijn mond komt is één of andere flauwe oneliner, net een puber. Snipes zijn '20 seconds' momentje vond ik dan bijvoorbeeld veel grappiger. Purcell als oppervampier komt enorm slap over. En wat met Biel? De dochter van Whistler.. oh ja. Een blinde die één of andere miraculeus DNA virus ontwikkelt.. enfin, er is te veel gerommel.

Gelukkig is de soundtrack van RZA dan weer wel de moeite.

In the end is het toch nog altijd voor Snipes dat je kijkt en hij doet wel weer enkele coole moves. I was born ready motherfucker zegt hij wel heerlijk.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Erg matig.

Was ik al geen grote fan van de eerste twee films, is Trinity toch wel de vreemde eend in de bijt. Absoluut niet beter, wel flitsender bedoeld. Een beetje als een gelikte videogame. De ledernicht Blade komt amper uit de verf. Wel krijgt hij enkele nieuwe sidekicks, matig vertolkt door Ryan Reynolds in een vroege Deadpool-rol en de non-actrice Jessica Biel.

Inhoudelijk heeft de film genoeg kapstok waaraan een hoop actie kan gehangen worden. Dat gebeurt ook - het tempo is goed. Veel iconische scènes zitten er helaas niet in. De CGI is intussen al flink gedateerd en met weinig tot de verbeelding sprekende vijanden is ook de tegenstand van Blade en co drie keer niks.

avatar van wizard of midian

wizard of midian

Standaard hersenloos actie filmpje.

Toch niet onvoldoende, ik geef het een 6/10.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

OK, het was een kwestie van tijd om Blade tegenover de pater familias, de oervader, van de vampiers te doen kampen. Eentje die niet gevonden moest worden in Roemenië, maar ergens in de woestijn. Blade valt of staat met Wesley Snipes die als een superhero de wereld tracht te ontdoen van het vampierengespuis en diens volgers. Het blijft een eigenaardig uitgangspunt om het bestaan van vampiers te ontkennen, hoewel ze haast overal zijn, ma soit.

Snipes komt minder charismatisch over dan in de eerste twee delen. Zijn norsheid slaat niet aan en eigenlijk is hij maar een vervelende nukkige klier geworden. Zijn cool of flair is irritant geworden. Het plot helpt ook niet echt en de Blade zijn kompanen is een bijeengeraapt allegaartje. Ook de bad guy heeft te weinig uitstraling om het allemaal echt dreigend te maken.

Het kijkt misschien allemaal nog lekker weg, hoewel, maar het voelt allemaal nogal bloedeloos aan. Weinig ziel, weinig fond. Geen verrassing voor een uitgemolken franchise natuurlijk.

avatar van Kondoro

Kondoro

"I was born ready motherfucker!”

Gadverdamme, wat een waardeloos derde deel was dit. Oprecht, geen Blade waardige film als je het mij vraagt. Te veel poespas, te veel hype, te veel willen evenaren van het waanzinnige eerste deel. Ik snap nooit waarom een regisseur besluit de boel om te gooien, en iets te veel van het goede vraagt van een script. En het hilarische is dat het ook nog eens de schrijver is van één van mijn favoriete films. Hij kan het dus wel. De toevoeging van het “team” met Blade vond ik echt waardeloos, een nietszeggende toevoeging van personen die eigenlijk totaal geen charisma wisten af te dwingen, al zeker niet naast Snipes. Daarnaast voelde het vooral alsof Snipes een beetje in het niets gedaan werd, het draaide totaal niet meer om hem, al wouden ze je dat wel laten geloven.

Acht jaar geleden schreef ik dit:

Kondoro schreef:

Blade: Trinity

Het derde deel van een heerlijke reeks. Van Blade tot Blade: Trinity heb ik zitten genieten van de vecht kunsten van Snipes. De actie scene's in het algemeen, de vampieren en de tegenstanders. Al vond ik de tegenstander in deze film helaas wat minder. In deel 1 vond ik de tegenstander het reëelst. In deel 2 vond ik hem al wat meer naar de fantasie kant gaan en dit deel vond ik hem maar niks. Dan is het ook nog eens geacteerd door die verschrikkelijke man Dominic Purcell ! Ja, dat is zonde. Voor de rest kijkt de film lekker weg en is het wel vermakelijk. Ondanks het magere verhaal wat hij heeft. Helaas was het ook wel jammer dat er opeens twee nieuwe in werden gedrukt. Waar door je alweer een heel ander beeld had van Blade, want je moest weer aan hun wennen. En eraan wennen dat Blade, Snipes nu een 'team' had.

Het is opzich een leuke film om naar te kijken en zeker om mee te nemen als je deel 1 en twee hebt gezien!

Ik ben het eigenlijk nog wel eens met wat ik zei. Ik ben niet echt gecharmeerd van het hele team effect. De build-up is beter dan het eindresultaat want ik vond de personage van Dominc Purcell toch echt te zwak. Niet omdat hij het persé was (vroeger had ik duidelijk een enorme haat op die man), het was vrij makkelijk te verslaan, en er gebeurde eigenlijk niet echt heel veel bijzonders met zijn personage als Drake (niet de rapper). Daarnaast heeft Dominic niet het charisma wat een Luke Gross in het vorige deel bijvoorbeeld wel had, dus eigenlijk viel hij in het niets en was uiteindelijk toch echt wel de zwakste tegenstander van Blade, ondanks de opbouw en mythe om zijn persona heen.

Ik heb aardig wat gal gespuugd merk ik maar, het is wel nodig. Ik zie één van mijn favoriete films van Snipes, of misschien ‘franchise’ waar hij in speelt, de das omgedaan wordt. Een saai derde deel. Weinig bloed overigens ook, kon sowieso niet op tegen het eerste en het tweede deel. Wellicht dat Marvel hier mee inspraak in had, omdat dit ook de eerste film is waarbij ze als studio staan aangemerkt, ik weet het niet.

Er zaten wel degelijk wat leuke vechtscènes in, zo vond ik de introductie met Jessica Biel heel erg leuk om te volgen, en daar had de film nog redelijk wat pit. Er had van mij part meer Snipes in gemogen, minder geneuzel van de rest. Niet mijn deel, en zeker een deel die me toch negatief heeft achtergelaten. Verhaal is immers ook niet interessant genoeg, dat schetst het beeld van deze film wel een beetje.

3.0 * > 2.5*

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Nog een keer gekeken. Maar man man.... wat is dat vampierwijf aan het overacten zeg, die mond.... Kreegver kromme tenen van. Ik had herinnering dat dit een bad ass film was... maar goed.... Drake totaal niet overtuigend. Ryan Reynolds was duidelijk nog niet ervaren. CGI ruk. Deel 1 blijft het beste. Deel 2 ook gaaf, maar dit...

avatar van teigertje

teigertje

De derde film van Blade, is de minste film van de inmiddels trilogie.

Blade staat teveel op de achtergrond in deze film.

En een belabberd slecht spelende Dominic Purcell die de boosaardige Vampier speelt.

En op Wesley Snipes na een zwak spelende cast.

Redelijke film maar nergens spannend.

Jammer ook deze zo is afgeraffeld in kwaliteit.

Wat Blade geen eer aan doet.