• 9.378.190 stemmen

Met onder meer: Wesley Snipes, Stephen Dorff en Kris Kristofferson

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 29 oktober 1998

Plot Blade

"Part man. Part vampire. All hero."

Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geïnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.

Eric Brooks / Blade

goede film

maar de 2 andere film zijn bullshit 4.0 sterren

avatar van tyrannosaurus

tyrannosaurus

deze film is redelijk goed,maar blade III is stukken beter.

3.0

avatar van tinkerbell78

tinkerbell78

lekkere gore film die je ophitst voornamelijk door de muziek en de vechtscenes. Stephen komt boeiend en arrogant over (perfect ).En blade zelf is keigoed en stoer in deze film. eindelijk een leuke vampierenfilm die niet zoetsappig is ! De scene in het begin in de discotheek is top

avatar van sinterklaas

sinterklaas

mikoz schreef:

NEE !

Absoluut niet doen Blade 2 was een grote flop die totaal de sfeer uit deel 1 mist !

Nou, nou..... dat viel wel mee hoor.

Vind Blade 2 zelfs een stuk beter dan deze. Het bevat meer actie en de locaties zijn iets grimmiger, dus voor mij is ie wel geslaagt.

Blade 3 wil ik ook erg graag zien.

avatar van Filmfanaat

Filmfanaat

jaws 2 schreef:

goede film

maar de 2 andere film zijn bullshit 4.0 sterren

Dat valt echt wel reuze mee. Ik vind ze allebei leuk.

Kijken of ik deel 3 nu ook mooi vind.

Bij de Media Markt (waar ik werk) hebben ze nu de boxset van Blade I. II. III-trinity.

Heel mooi. Maar 24.95 is wel redelijk duur voor de mensen die geen korting kunnen krijgen.

Wel jammer dat het een apart doosje is.

Apart formaat, maar dat maakt de film er niet saaier op.

avatar van Waku

Waku

Deze eerste vind ik persoonlijk nog steeds de meest originele en boeiende Blade van de 3.

Ook geweldadig en actierijk maar niet zo afstompend als zijn opvolgers.

avatar van The Contender

The Contender

tinkerbell78 schreef:

lekkere gore film die je ophitst voornamelijk door de muziek en de vechtscenes. De scene in het begin in de discotheek is top

Vind de muziek ook super in die scene

L. luchtloper

Ik heb nog nooit zo een grote kutfilm gezien, dom verhaal, van die klote actie en zo'n blije negro met een grote bek, zwaard en voortanden.

Pulp! Overgewaardeerd tot een hoogte van de Eiffeltoren!

Nou ja, een 1 voor 'edge of the blade' track...

L. luchtloper schreef:

en zo'n blije negro met een grote bek, zwaard en voortanden.

Ik bedoelde natuurlijk grote hoektanden.

Als hij grote, scherpe voortanden had (hazentanden), dan had ik de film een 1,5 gegeven omdat er dan nog wat te lachen was .

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,0. grappige film om steeds weer te zien

avatar van Schuco

Schuco

Een aardige film, vooral de scene met al die vampiers in de club blijft hangen. Deze film start gelijk goed, geen saaie verhalen of introducties maar gewoon gelijk beginnen met het verhaal. Wesley Snipes doet het erg goed als Blade. Verder is het 1 kruistocht en daarom wel een beetje voorspelbaar, maar dat maakt de actie er niet minder om.

*3.5

avatar van Bazza

Bazza

L. luchtloper schreef:

Pulp! Overgewaardeerd tot een hoogte van de Eiffeltoren!

Nou ja, een 1 voor 'edge of the blade' track...

ennnn toen werd deze post verwijderd... (je mag geen scheldwoorden gebruiken als je dat nog niet wist he...)

avatar van 606

zeer leuke film met mooi verhaal en erg goed geacteerd.

4,5 ster

avatar van Wassup !

Wassup !

Best een goeie actiefilm met wat gore momenten vooral al in het begin druipte het bloed van de TV. De film is ook niet onnodig uitgerekt en dat is een groot pluspunt bij deze film (Niet zoals "Blade 2"). 4**** .

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Echt een met film sinistere personages. Duister sfeertje. Die scéne in die slachterij die omgeturned was tot disco vond ik erg naargeestig! Voor de rest prima acteerwerk, mooie specialeffects en veel actie! Ik zat best vaak op het puntje van mijn stoel.

****-sterren

avatar van film_kaza

film_kaza

Actie= goed

Humor= ok

Spanning= goed

verhaal= goed

Acteerwerk= goed

Kortom het was gewoon een goeie film. Geen meesterwerk of briljant verhaal dat iedereen moet zien. Geen special verhaal of aanrader. Ik vind trouwens dat plaatje hier erg slecht. Het lijkt we 3D dat plaatje en ik vind de film vele male beter. Het plaatje van de dvd-hoes was leuk.

3,5

Bazza schreef:

Oké, jij je zin. Dan maar op een Goderie niveau:

Sinds jaren heb ik niet meer zo'n overgewaardeerde film productie gezien zoals Blade. Het verhaal is simpel een halfbloed vampier neemt wraak op de duistere figuren die zijn moeder besmet hebben in een dol dwaas spektakel met vele speciale effects en vele actiesscènes, dit allemaal gespeeld door een Afro-Amerikaanse acteur genaamd Wesley Snipes, onder andere bekend van de betere films zoals 'the fan'. Hij hakt zich een weg door een simplitische duistere wereld om zo het menselijk ras van de gevaarlijke vampieren te redden. Dit gepaard met een scherp zwaard, een hoop spieren en stoer taalgebruik.

Een leuke film om een keer te zien met dwaze vrienden met een IQ van 80 en met de nodige pilsjes op.

avatar van Enigma

Enigma

Oké, jij je zin. Dan maar op een Goderie niveau:

Wat zal jij een hoop vrienden hebben ???????

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Coole film In die discotheek was idd tof leuke muziek 3,5 sterren

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Het geluid en beeld is heel goed te noemen van de film. De inhoud van de film vond ik minder.De beelden die in de film zijn opgenomen zijn mooi.Ik heb me zeker niet verveeld maar ik zou hem niet voor de tweede keer kijken.Maar alles bijelkaar toch een 3*

avatar van Dwerg Papegaai

Dwerg Papegaai

Vet Kicken Man !!! deze film om het zomaar te verwoorden

avatar van movielau

movielau

coole film! niet echt mijn genre, maar wel goed: goed gespeeld, redelijk leuk verhaal, mooie actie, sexy/enge vampiers en veel spieren;)

3.5

avatar van my style

my style

geweldige film! goed gespeeld door wesly snipes.

ee sterk verhaal en vooral mooie special effects 3,5 *

avatar van Martinator

Martinator

stephen dorff en kris kristoffersen spelen mooie bijrollen in dit leuke actiefimpje met een nog leuker vervog deel 2 dan deel 3 is minder

avatar van joe black

joe black

Ik kan wesley snipes niet hebben. Daarbij is deze film absoluut mijn smaak niet. Sorry voor de liefhebbers van het genre. Mijn broer vindt dit bijvoorbeeld wél goed. Kan ik begrijpen maarja...

avatar van gizmo_o

gizmo_o

Erg stoere vampierenfilm waarvoor Sniper erg geschikt is, vind ik.

Het verhaal is vrij standaard maar de actie is goed en lekker snel.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Blade is bruut.

Blade 1 is waarschijnlijk de beste Blade film, die zich concentreerd op actie (deel 2 heeft nog extra horror, en deel 3 extra humor). En eerlijk is eerlijk: de gevechten zien er vet uit, de vampierwereld voor zover dat kan realistisch, de wapens zijn scherp en explosief, de one-liners cool, het acteerwerk is wat je kan verwachten, het verhaal is spannend en vlot, de held is sterk met harde trekjes, de schurken gemeen en zij willen de (mensen)wereld vernietigen etc etc...

Gewoon een vette actiefilm met horrorelementen, die snoeihard begint in een discotheek en afgezien van wat korte pauzes even hard en snel verder gaat. Alhoewel sommige special effects misschien wat gedateerd zijn (zoals die enorme framboos waarin Frost veranderd) ziet het er visueel toch goed uit: de vampiers spatten explosief uit elkaar, geen sprong is te hoog enz.

Het is wel een film om later op de avond te kijken, en niet 's midags: dan komen de donkere straten en de sfeer van de film beter tot hun recht.

Een echte aanrader, die ik 4* geef

avatar van george

george

leuke film 4*

avatar van italian

italian

Sfeervolle en coole vampierenfilm.

Niets nieuws onder de zon, maar ik heb een vermakelijke middag achter de rug. Belangrijk bij dit soort horropulp is dat er zich vooral géén verhaal ontwikkelt, maar de makers vonden het blijkbaar toch nodig het een duwtje te geven, wellicht om in het magere plot meer vaart te steken ( eigenlijk gebeurt er bijna niets en het tempo is vrij laag ). Dat resulteert in een stevige farce naar het einde toe met nòg meer over-the-top geweld en belachelijke occulte toestanden. De mooie, duistere fotografie die het eerste deel bepaalde maakt hier plaast voor lachwekkende cheesy special-effects.

Acteerwerk is voor de rest maar bijzaak : Snipes is stoer en dat is wat telt. Wel grappig dat kolos met een arsenaal aan wapens niemand zo’n gepantserd lijkt te merken, maar aan zulke onwaarschijnlijkheden moet je je vooral niet ergeren bij Blade

avatar van italian

italian

italian schreef:

Moet dus " Wel grappig dat niemand zo’n gepantserd kolos met een arsenaal aan wapens lijkt te merken" zijn. Sorry