Genre: Actie / Horror
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via Prime Video
Plot Blade
"Part man. Part vampire. All hero."
Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geïnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.
Eric Brooks / Blade
Officer Krieger
Dr. Curtis Webb
Vanessa Brooks
Mik
Ik kon het niet helemaal volgen hoor, volgens mij waren ze niet consequent wat betreft het bijten -> veranderen in vamp daardoor. Ik heb verder geen zin om bij deze film moeite te gaan doen met spoilers enz.. dus laat ik het hier maar bij
2 magere sterretjes.
Chrizzlle
Hele gave scenes met name in de discotheek aan het begin van de film, waarin er bloed uit de sprinklers aan het plafond komt...
Super dat nummer dat ze dan ook draaien van Voodoo&Serano, raak je gelijk (ik dan) in de party-sfeer
In 1 woord: retevetteactie
Padd0
In 1 woord: retevetteactie
Dat nummer is niet van Voodoo&Serano die hebben het slechts gecoverd.
WB
Voodoo & Serano doen overigens wel het nummer van het 2e deel in een discotheek
Een erg goeie actiefilm is dit, en volop goeie soundtrack! Prodigy tijdens gevechten, perfect! Lekker ruig!
Goed camerawerk, lekker snel, en uiteraard Snipes die echt voor die rol geknipt is!
Stephen Dorf vond ik meer op een psychopaat lijken, dan een wrede en medogeloze vampier... Deel 2 heeft 'betere' slechteriken!
Maar toch krijgt de film 3,5 sterren!
jedymaster
ging vroeger als klein menneke vragen aan papa of hij mij om 12 uur snachts wakker kom maken wat dan begon op ZDF een dracula film vandaar dat ik altijd een zwak voor elke dracula film heb en deze is helemaal niet zo slecht
KillaJah
Heeft deze film iets met de 20e van de maand?
20 mei september oktober (posts)
mimi mouse
20 mei september oktober (posts)
Nee hoor; het is vandaag de 27e
mister blonde
nou, nou rommel ???
je hebt zelf nog wel drie sterren gegeven (nu niet snel minder sterren uitdelen!!)
vond het een uitermate onderhoudende film. slap verhaal, maar dat is ook niet zo heel belangrijk. zeer energiek, horror goed gecombineerd met actie. erg rauwe film, met redelijk goed gecaste hoofdrolspelers. niets meer en niets minder.
hele ruime voldoende. 3,5
bioscoopzaal
Kweetet, ik had me eigenlijk vergist van film (ik dacht dat ik bij een Van Damme aan het posten was) en ik had gehoopt dat niemand het zou merken. Maarja, hier gaat nou eenmaal niks onopgemerkt voorbij.
Maar je hebt gelijk hoor, Blade is een vermakelijke film en zeker drie sterren waard, al heb ik het eerlijk gezegd meer voor de sequel.
Peter
Middelmatige film. Altijd weer opmerkelijk dat wanneer het erop aankomt actiehelden niet kunnen richten. Verwachtingen worden niet waargemaakt. 2.5 sterren.
Rujar
hehe
speedy23
Aan de basis ligt een populair Marvel-stripverhaal, waarin een half mens, half vampier de taak op zich neemt de wereld te zuiveren van al het bloedzuigergespuis en tegelijkertijd vecht tegen zijn eigen onmenselijke helft. Naast enkele opmerkelijke vondsten is deze sage ietwat déjà-vu. Maar geen probleem. Blade is een schitterende kijkervaring. De prachtige (vaak gotische) decors, de stijlvolle camerawendingen en de verrassende montage zijn super. Daarbovenop komen nog de ultramoderne special effects en de knappe technosoundtrack. En niet te vergeten de held van het verhaal: protagonist Wesley Snipes compleet gehuld in zwart leder beschikt over het charisma en de cool die nodig zijn voor deze rol. Stephen Dorff als Deacon Frost won een MTV Movie Award als beste slechterik. Het publiek lustte wel koek van Blade. In 2002 ging Blade 2 van start, met opnieuw Snipes in de hoofdrol...
Jack Sparrow
Wel een aardige film, zeker niet goed. Maar een actiefilm met vampiers is opzich wel vernieuwend te noemen. Hier en daar enkele mooie scenes wat de film wel het kijken waard maakt,
Remi
wel een leuke film, maar het is net een superheld voor volwassenen...
bioscoopzaal
Ik heb hem gisteren sinds lange tijd nog eens opnieuw gekeken, en ik vond Blade eigenlijk veel beter dan ik me kon herinneren.
De regie van Norrington is ontzettend strak en Snipes ziet er bijzonder cool uit als Blade. Ook het einde was eigenlijk veel minder rommelig dan ik dacht, en de uitgebreide backstory van de Vampierenclan vond ik nog best goed gevonden. De sequel is beter, maar uiteindelijk is ook Blade een meer dan geslaagd begin van de saga.
3.5 sterren.
mister blonde
ik vond hem de laatste keer toen ik hem zag juist een beetje tegen vallen. zo zie je maar, onze beoordelingen van toen schuiven zo langs elkaar heen.
sn@ke
- 2077 berichten
Verfrissende en flitsende vampierenactiefilm met de nodige coolness. Snipes zit in zijn beste rol van de laatste jaren en ziet er gewoonweg erg stoer uit. De decors zijn donker , de film zelf heeft ook een duistere sfeer. Qua actie en sfeer heeft " the matrix " hier zijn mosterd gehaald. Het verhaal is aardig en de actiescenes snel en flitsend. Spijtig genoeg zijn de special effects niet steeds even geslaagd te noemen . Sommige effecten zijn erg "over the top" en nep. Het einde is " er over " door de overdreven effecten. Toch is blade de coolheid zelve en houdt hij die status gedurende de hele film vast. Een dikke voldoende : 7,5 /10 of een dikke 3,5*.
dope
- 20064 stemmen
Heerlijke aktiefilm. Wesley Snipes speelt super, net als Stephen Dorff. Tuurlijk is het niet nieuw wat we zien, maar ik vind het heel goed gemaakt! Topwaardering: * * * * *
welleweirdo
Vermakelijk filmpie. Niet meer en niet minder, maar dat dit nu een twee vervolgen moet krijgen is ook overdreven.
V
Briljante openingsscene, verder een meer dan vermakelijke actiefilm... 3,5*
Xalibertofislak
De openingsscene was aardig. Maar daarna ging de hele film bergafwaarts, met het belachelijk einde als dieptepunt. Als er nu een normale hoofdrolspeler in speelde, of de special-effects wat fantsoenlijker waren, zou ik de film misschien wel 2.5 sterren willen geven. Helaas was ook dat niet het geval, daarom 1.5 ster. Vanwege de openingsscene dus. En de zeldzame momenten waarop de special-effects er wél fantsoenlijk uitzagen.
Hush75
Ik vind beide blade delen goed, deel 2 nog beter dan 1. Dus ik ga er dan ook vanuit dat deel 3 genaamd "Blade Trinity"nog beter wordt. we moeten het maar afwachten. eindelijk weer eens een goede actie/horror film in het verschiedt.
hehe
Vertel.
Vind namelijk dat ze dat juist overdreven goed kunnen.

Welsey Snipes lacht om vertragingen 'Blade': 'Hebben het geheime ingrediënt niet'

'Blade'-acteur Stephen Dorff haalt uit naar "waardeloze bagger" van Marvel: "Wij deden het beter"

Terminator 2: Judgment Day

Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society
Actie / Sciencefiction, 2006

Predator
Actie / Sciencefiction, 1987
vechtsportenheldvampierbovennatuurlijkvampire hunter (slayer)superheldgebaseerd op stripzwaardgevechtwraakrivaliteittragic herogoed tegen kwaadone man armymartial arts masterwetenschappergeweldsuperkrachtbladesecret headquarters marvel cinematic universe (mcu)escapadedeadlymaster warrior urban gothicmarvel comicsgood versus evil