• 9.374.505 stemmen

Met onder meer: Wesley Snipes, Stephen Dorff en Kris Kristofferson

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 29 oktober 1998

Plot Blade

"Part man. Part vampire. All hero."

Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geïnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.

Eric Brooks / Blade

Dr. Curtis Webb

Vanessa Brooks

avatar van Jordy

Jordy

De film ziet er mooi uit, en het uitgangspunt is (voor een actiefilm) redelijk origineel. Verder is het echter maar een standaard actie-filmpje. Er zitten wel een paar erg stoere scenes in, maar verder is het vrij standaard. 3 sterren.

avatar van dttom

dttom

Dit is dus gewoon een meesterlijke film.Van begin tot eing erg goed.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond het begin extreem cool, maar de eindscene ging mij toch net iets te ver.

Maar in zijn geheel best een coole film.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Gave film met een stoere Wesley Snipes een stoer verhaal, stoere actie... Hele gave scenes met name in de discotheek aan het begin van de film, waarin er bloed uit de sprinklers aan het plafond komt, en zo zijn er nog meerdere goeie actie scenes. De hele film heeft een beetje een depri uitstraling, de film is onderbelicht geloof ik, dat is opzich wel leuk gevonden, want we hebben tenslotte met vampieren te maken in deze film. Het is alleen jammer dat dit alles zo neergehaald wordt door het zeer foute einde, waarin de gebeurtenissen echt net iets TE ver gaan en wat het magische van deze film meteen doet verdwijnen. Want die is in vergelijking met de rest van de film erg slecht en ook de special effects zijn niet zo mooi als ze hadden kunnen zijn. Oftewel, een gave actiefilm die alleen door het einde meteen een stuk minder leuk is, 3 sterren.

Goede film. Lekkere actie, snel gefilmd en heel erg gave muziek. Ik zou hem 3 sterren geven, maar vanwege de scene waar al het bloed uit de sproeiers naar beneden komt, komt er een halve ster bij. Dus 3,5

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Nu ik 'm weer heb gezien, moet ik toch m'n stem veranderen van 2 naar 3. Vorige keer had ik alle humor gemist.

avatar van Flexje

Flexje

ik heb een laatst op sbs6 weer gekeken, volgens mij is er door de makers van de matrix veel inspiratie opgedaan uit deze film

avatar van dttom

dttom

oh?

avatar van Knoei

Knoei

goede film, twee keer gezien. Vooral de special effects zijn erg realistisch. + goed verhaal voor een horror film.

avatar van aburefan

aburefan

k hou niet zo van dit soort cult films

avatar van alain

alain

zeer lijp master film 5 sterren

avatar van shayed

shayed

Deze film is in één woord te omschrijven: STOER. Hij wordt trouwens wel steeds minder naarmate ik 'm vaker zie...

***

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Hij wordt trouwens wel steeds minder naarmate ik 'm vaker zie.

Groot gelijk, de film is erg mooi en cool als je hem 1 keer ziet, de tweede keer wat minder, enz.

De special effects zijn erg indrukwekkend, en het verhaal is niet zó denderend. Daarom denk ik dat hij steeds wat minder wordt.

Een film maakt altijd de beste indruk als je hem voor het eerst ziet, denk ik.

Vond de film eigenlijk best wel knap en ben van plan de II te gaan kijken. Snipes zijn vechttrucs zijn erg indrukwekkend. De wapens en de vampiers zijn erg kanp de eerste keer, maar altijd minder...

avatar van gotti

Had niet veel van deze film verwacht, maar ik vond het wel een goede film. Erug stoer gespeeld door Snipes en het verhaal is ook niet al te slecht. Een van de minpuntjes aan deze film zijn de special effects. Jezus wat zijn die slecht zeg!!. Ben overegns wel benieuw naar Blade II.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Aparte filmstijl en echt weer eens een 'ander' soort film. Goede actiescenes en zeker de scene in de underground-disco mag van mij tot de klassieke filmscenes van de jaren '90 gerekend worden!

avatar van killerbee

killerbee

Beste vampire flim die ik heb gezien

avatar van shayed

shayed

ehm...dit is volgens mij meer een actie film dan een vampire film.

avatar van FrankenHaus

FrankenHaus

Ja, volgens jou ja...

avatar van Padd0

Padd0

Erg lam aan deze film is trouwes als een stel vampieren achter snipes aanrennen die in een trein zit, die scene wordt in feite gewoon vooruitgespoeld (dus dat alle beelden sneller gaan). Mede door de special effecten en het matige verhaal 2,5*.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

stoere actiefilm met scherp camerawerk. Toch een beetje een voorbeeldfunctie voor de hierop volgende actiefilms net zoals de matrix. haalt echter nergens het niveau van de matrix ( vallen ook niet te vergelijken). Stephen Dorff is wel geknipt voor de rol van vampier.

avatar van Jos2

Jos2

mr.Frielink schreef:

stoere actiefilm met scherp camerawerk.

Nog wel van een Nederlander....

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Amusante film. Het deed me allemaal niet bijzonder veel, maar hier en daar wist ie wel goed te vermaken en bepaalde effecten en actiescènes zagen er wel goed uit.

avatar van Sjaak

Sjaak

Heb hem 1 keer gezien, was volgens mij wel leuk.. Tenminste wat ik me ervan kan herinneren.. Ik denk dat ik hem binnenkort nog maar eens een keertje moet gaan kijken om een betere mening te kunnen geven.

avatar van Hemdale

Hemdale

Zeer coole film met Wisley Snipes in de hoofdrol! Fantastische aktie scenes!

avatar van Banjo

Banjo

• 2033 berichten

lekker harde strakke film. zonder al te veel ingewikkeld verhaal. coole soundtrack trouwens!

3 1/2 ster

avatar van Ericinho

Ericinho

fraai vormgegeven film, voor een actiefilm aardig geacteerd, mooie effecten, maar uiteindelijk spat hij nergens van het scherm af.

Zelf het eindgevecht is een behoorlijk anti-climax (uiteindelijk veel te eenvoudig).

Er had veel meer mee gedaan kunnen worden, want het uitgangspunt is interessant en de innerlijke strijd van Blade had de film een extra dimensie kunnen geven. Dit gebeurt niet en zo blijft de film niets meer dan wat visuele oogsnoep die nergens echt spannend wordt.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Het is de laatste tijd een raar fenomeen aan het worden, maar ook voor "Blade" geldt gek genoeg: de sequel was beter.

avatar van Ramon K

Ramon K

Is dat zo? Ik vind Blade matig, maar de sequel is ronduit slecht.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Vond ik wel. De sequel was echte kick-ass comic book fun, en op een paar ongelukkige CGI personages een zeer geslaagde actiefilm.

De eerste Blade begon na een halfuurtje nogal te slabakken, vooral omdat die slecherik een beetje duf was ...

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

tijdje geleden dat ik deze gezien heb... vanavond weer op tv. Goede actie en special effects... Ik ben wel een liefhebber van vampierenverhalen, dus het verhaal in de film stond me ook wel aan. Er zit wel echt een tenenkrommende scene in: wanneer Snipes/Blade achter zijn grote vijand aangaat zit ie eerst nog wat ninja/japans-achtige (weet niet hoe dat heet) rituelen uit te voeren om tenslotte de wortels van het bonzaiboompje af te hakken, om aan te geven dat ie met z'n roots breekt ofzo... pfff.. echt slecht