Genre: Actie / Horror
Gesproken taal: Russisch en Engels
Releasedatum: 29 oktober 1998
Bekijk via Prime Video
Plot Blade
"Part man. Part vampire. All hero."
Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geïnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.
Eric Brooks / Blade
Officer Krieger
Dr. Curtis Webb
Vanessa Brooks
mikoz
Goed gespeelt door snipes, als je hem leuk vond moet je zeker Blade 2 kijken.
NEE !
Absoluut niet doen Blade 2 was een grote flop die totaal de sfeer uit deel 1 mist !
SuperSideSwipe
mooie film met een uitstekenede Snipes die een hele mooie rol heeft als een supercoole half mens half vampier.
Actie en de vechtscenes zijn zeer goed. Ik vind het geheel ook allemaal mooi gefilmd.
3,5
Vampire2000
NEE !
Deel 2 was idd niet veel aan maar deel 3 maakt het weer goed, deel 2 was de actie wel goed en goed geacteerd door Snipes, maar het verhaal had te weinig met echte vampiers te maken.
Deel 1 krijgt van mij een 4*, goed acteerwerk en gewoon een goede film
Nomak
Topfilm, meer kan ik niet zeggen. Van deze film krijg ik geen genoeg.
4,5 sterren
JB.
Heerlijke actie en goede muziek. Helemaal niet zo dom als ik verwachte. 3,5*
pimp-juice
deel 1 was echt mega goed, deel 2 ook maar toch iets minder (alhoewel de reaper's echt vet zijn) en deel 3 was stuk minder omdat er te veel humor in zat...... maar voor dit deel 1 toch wel 5 sterren (lievelingsacteur dusjah)
JonathanTucker
Verhoogt naar 4* al had ik de rol van Deacon Frist graag vervult zien worden door Kiefer Sutherland. Leek mij gemaakt voor die rol.

Nomak
Leuke film met leuke acteurs. Zijn de vervolgen ook zo leuk?
Het 2de deel is minstens even goed.
Het 3de deel heb ik nog niet gezien.
battleboy
Deel 3 vind ik persoonlijk het minste deel...
ik sluit me volledig bij je aan
Ericjuh
zeeeer leuke film.
ik denk dat dit de film is die ik het meest heb gezien (
666south park
een 4,0 voor deze goede film
leuke en goede en mooie film ook leuk verhaal ook hoor wesley snipes doet het goed in deze film
meyerke
mooie film, ook al zijn zwaarden niet zo mijn ding.
acteerprestatie van snipes is deze keer niet zo bijzonder.
BlueSword
vette film man, ben gek op vampieren.
beste deel van de reeks!
Filmfanaat
Deel 2 is ook vét, alleen jammer dat ik deel 3 nog niet heb gezien! Maar binnenkort heb ik hem voor 4 euro!
kopie?
otherfool
Zeer behoorlijke actiefilm, al is het jammer dat er dan meteen een hele serie achteraan komt. Een paar creepy scenes levert 3* op.
Materny
Wesley Snipes heeft zijn plaats gevonden.
Ongelooflijke sterke rol die hij hier neerzet, zelfde geldt voor Kristofferson.
Snelle en sterke actie gecombineerd met wat sarcastische humor maakt van deze film een waar juweeltje.
Prachtig en origineel.
Origineel
waar haal jij hem van voor 4 euro?
(we hebben het nu over blade 3? of bedoelde je blade 2...?)
Materny
waar haal jij hem van voor 4 euro?
(we hebben het nu over blade 3? of bedoelde je blade 2...?)
Ik zei origineel met n dikke knipoog
Hij is echt niet voor € 4 origineel te vinden hoor....
sinterklaas
Best nog wel vermakelijk
goeie beginscene en ook een best einde in moskou
3,5
IcU
Vergeten op te stemmen.
Maargoed bij deze...
Een vette film met strakke actie. Niets op aantemerken, gewoon weg kijken. 3½*
NEE !
wat grote flop..... geef me bewijs deel 2 was helemaal geen flop.... deel 3 was minder maar dat was zelfs geen flop dus geen conclusie's gaan maken die helemaal niet waar zijn....
Vergeten op te stemmen.
Maargoed bij deze...
Een vette film met strakke actie. Niets op aantemerken, gewoon weg kijken. 3½*
als je er niks op aantemerken hebt dan moet je naar mijn mening 5 sterren geven marjah..
Big_bazznizz
Ik zou zelf op basis van deel 1 niet eens naar deel 2 kijken. Ik vond de film een beetje een gebrek aan inspiratie hebben. Ik weet niet of deel 2 en 3 dat wel bevatten, maar ik heb genoeg andere films die ik nog liever wil zien. 1,5 ster
lowhusky
wat een opening van een film...een loser wordt verleidt door een vampiermeisje en blade redt de stakker...de rest van de film was wel oke....ik had liever iemand anders van wesley snipes blade zien willen spelen
3,5 sterren

Welsey Snipes lacht om vertragingen 'Blade': 'Hebben het geheime ingrediënt niet'

'Blade'-acteur Stephen Dorff haalt uit naar "waardeloze bagger" van Marvel: "Wij deden het beter"

Terminator 2: Judgment Day

Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society
Actie / Sciencefiction, 2006

Predator
Actie / Sciencefiction, 1987
vechtsportenheldvampierbovennatuurlijkvampire hunter (slayer)superheldgebaseerd op stripzwaardgevechtwraakrivaliteittragic herogoed tegen kwaadone man armymartial arts masterwetenschappergeweldsuperkrachtbladesecret headquarters marvel cinematic universe (mcu)escapadedeadlymaster warrior urban gothicmarvel comicsgood versus evil