• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Wesley Snipes, Stephen Dorff en Kris Kristofferson

Gesproken taal: Russisch en Engels

Releasedatum: 29 oktober 1998

Plot Blade

"Part man. Part vampire. All hero."

Blade is half mens/half vampier, doordat zijn moeder tijdens de zwangerschap gebeten werd. Blade is opgegroeid tot een vampierjager, uit op wraak voor z'n moeder. De vampiers, die geïnfiltreerd zijn in bijna elke organisatie, hebben het bloed van Blade nodig voor een speciaal ritueel waar mee ze de macht over de aarde willen krijgen.

Eric Brooks / Blade

Dr. Curtis Webb

Vanessa Brooks

avatar van Billie10

Billie10

Blijft een gave film. Heb hem nu op Blue-Ray en dat verhoogt het kijkgenot nog meer.(Bij MM Blade 1,2 en 3 voor 25 Euries)

avatar van Lennert

Lennert

Ik mag vampiers toch liever zien in de rol van tragische figuren (a la Gary Oldman in Bram Stoker's Dracula) dan de hippe figuren als Stephen Dorff met dito afgrijselijke rave-muziek laten zien. Hoe goed geacteerd zijn rol ook was, het blijft een wandelend brok Hollywood clichées, waar ik weinig voeling mee heb en ook niet snel voeling mee zal krijgen.

Dat terzijde: Snipes' en Kristofferson's personages van Blade en Whistler zijn een ultiem team van badass figuren met goed lopende dialogen, een leuk uitgewerkt achtergrond verhaal en vanzelfsprekend een fijne dosis masculiniteit. Waar laatstgenoemde het voornamelijk mag doen met Eastwoodiaans grommen en oneliners is het echter Snipes' wonderbaarlijk luchtig gespeelde personage wat zichzelf met een breed scala aan hakwapens, geweren, bommen en de door mij immer geliefde martial arts, mag redden van hordes hippe bloedzuigers. En waarempel, dankzij de kundige regie, vlotte (maar niet te vlotte) editting en sterke choreografie slaagt de film op actieniveau met vlag en wimpel!

Het script zelf werkt, al moet ik toegeven dat men qua plotwendingen of basisgegevens weinig origineel te werk is gegaan. In dat opzicht komt Blade niet boven de standaard actiefilm uit, waar de film echter wel in excelleert is het creeeren van een stoere held en het opzetten van een goede actiescene. Driewerf hoera voor Snipes, Kristofferson en Norrington!

avatar van tn2543

tn2543

Ik vond dit echt een vette film. Vooral qua sfeer, verhaal en vechtscenes vond ik deze film zeer sterk. Ik snap eigenlijk niet waarom deze film zo neutraal gewaardeerd is. Ik had op zijn minst wel een 3,5 verwacht als gemiddelde. De rol van blade is Wesly Snipes op het lijf geschreven. Ik kan me geen andere voorstellen die het beter zou kunnen doen.

avatar van Charmides

Charmides

Goede en leuke actiefilm. Geweldig acteerwerk van Snipes.

avatar van Hulsi

Hulsi

Heerlijke film.

avatar van dave

dave

Leuke actiefilm die niet vlug verveelt.

Het verhaal kan wat blijven hangen bij momenten, maar blijft zelfs bij de min of meer onbenullige scènes zonder meer boeien. Dit komt mede door de erg potige Snipes die hier een soort antiheld neerzet. Blade is een personage dat goed vormgegeven is en de sympathie van de kijker weet af te dwingen. Bovendien gewoon prettig om zien hoe hij iedereen op de meest wrede manieren om zeep helpt.

Lekkere sfeer door degelijk camerawerk en gebruik van licht en decors, knappe bijrol van Kristofferson en af en toe een leuke tune (Dat lied dat in die discotheek wordt gespeeld in het begin)

Er is veel dat me echt aanstaat en zorgt dat deze prent het gemiddelde overstijgt. Helaas misschien iets te oppervlakkig en dus weinig voor herhaling vatbaar.

avatar van Zinema

Komische comic.

Want de luchtigheid redt de flick van de ondergang. Zoals het een goede comic betaamt, overigens.

Humor is nu eenmaal belangrijk in het superheldenspectrum. En dat is one-liner Snipes en met name Kristofferson wel toevertrouwd bij deze film. Sowieso lang geleden dat Snipes te doen valt.

Redelijke tot sterke martial arts, een leuke soundtrack en veel over de top geweld. En net op het juiste moment een grapje.

Goed.

avatar van Elineloves

Elineloves

Vandaag maar eens herzien. Blade is niet erg bijzonder. Geen spectaculair goed plot, maar wel een fijne actiefilm vol met goede choreografie en boeiende vechtscenes.

Snipes is natuurlijk dé Blade. Ontzettende goede rol zet deze man neer, en het lijkt hem allemaal zo gemakkelijk af te gaan. Toch zie je dat hij er vol overgave instaat. Bijzonder.

avatar van sofripa

sofripa

Blade is en blijft sub zero cool. 4 sterren

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Goeie film verder niks op te zeggen

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Gruwelijke vampierenfilm dat de beste is van de reeks.

Het is de meest ''realistische'' van allemaal.

Ook betere actie, sfeer, muziek en acteurs.

avatar van Blarown

Blarown

redelijke film.

maar wat ik me toch af ga vragen waar de politie en het leger blijven als op elke hoek van de straat iemand leeggezogen wordt?

het ergst vond ik de slechte special effects en de slappe ''coole'' zinnen van blade en dat zwarte wijf.

maar toch op de een of andere manier blijft het leuk, misschien de achtelijke vampiers die tegen Blade vechten en geen kans maken met hun karate trappen, ik zou zeggen ik pak een shotgun en schiet hem kapot?

maar aan de andere kant is het ook weer leuk om te zien hoe Blade ze in elkaar trapt, armen breekt, nekken breekt of ze volspuit met een of andere serum...

avatar van ghost_dog

ghost_dog

Die ouwe vent met dat lange haar steekt stoer een peuk aan als hij de auto aftankt... wat een held...

avatar van juhnzun

juhnzun

Blarown schreef:

redelijke film.

Werdt er niet vertelt dat de vampiers overal waren en dus ook de politie aan hun kant hadt

en die vampiers waren zo zwak nog niet is zeker een paar keer kantje boord geweest voor Blade

en wat betref die shot guns had tie niet een soort kogelwerende vest aan ?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Wel apart dat er van die knakkers meevochten die nog geen vampieren waren gemaakt. Maar goed, misschien waren die weer handig om als slaafje in het daglicht te kunnen gebruiken.

avatar van juhnzun

juhnzun

moviemafketel schreef:

Was ze de beloofde gedaan dat ze ook vampier zouden worden als ze goed best deden voor hun vampier opdrachtgevers

avatar van rep_robert

Blade maar even voor de tigste keer herzien. Het blijft een lekker vermakelijk actiefilmpje dat lekker bloederig en met veel actie toch een leuke genrewerkje is.

Jammer van de vervelende muziek en de vele pogingen tot diepgang, iets waar je totaal niet op zit te wachten in een lekker actiefilmpje als wat Blade pretendeert te zijn.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ik heb de pogingen tot diepgang eigenlijk niet opgemerkt.

Was toch gewoon lekker rammen en schieten?

avatar van rep_robert

Ach, die momenten dat Whistler die negerin(ja ik zeg het ) Blade zijn voorgeschiedenis aan het uitleggen was. Zelfde geldt voor Blade die zijn moeke tegen komt op het einde.
Lekkere stukjes valse sentiment die het tempo uit de film halen.

avatar van maerk

maerk

Blade.

Ziet er leuk uit en kijkt lekker weg. Meer niet en dat hoeft ook niet. Snipes doet het matig als Blade, maar dat vonden ik en mijn broertje juist leuk. Dat stoere gedoe en dat gezicht van hem soms, erg knullig en daardoor alleen maar leuker. Aardige actie en neppe effecten die er door het hoge vermakelijkheidsgehalte nog mee door konden.
Visueel soms wel eens mooi en de film had op sommige momenten wel iets speciaals. Die bloeddouche in het begin.

3*.

avatar van Annickje

Annickje

Leuke film en mooie actie.

Goed tempo en leuke effecten

4,0

avatar van shrink

shrink

Goede film. De beste van de andere Blade films.

avatar van Sissi78

Sissi78

al zo vaak gezien maar wordt niet vervelend of zo.

blijft gewoon goed.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Herzien.

Blijft een lekker filmpje met genoeg bloed en actie en Snipes als toffe vampier-doder.

Die scène in het begin met dat douchen in het bloed, geweldig!

Krappe 4*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Die scène in het begin met dat douchen in het bloed, geweldig!

Openingsscène is een classic! Die track die er gedraaid wordt is legendarisch en inderdaad;; de bloed-douche is schitterend. Hoe het daarna omslaat in keiharde vampier actie met über bad-ass Snipes...geniaal

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Inderdaad! Stem toch ook maar wat omhoog.

avatar van MJP10

MJP10

te gekke film goede vecht scenes en natuurlijk Snipes die dit ongelooflijk doet

avatar van Boeikens

Boeikens

De lage score verbijstert me...

Gisteren herziening van de Blade-reeks en dit deel blijft indruk maken.

Redelijk origineel, toen, boordevol prachtige actie, spannend en sfeervol. Snipes en Kristofferson doen het heel erg goed. Geen minuut verveeld.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Fantastische actiefilm. Ik kan deze keer op keer zonder verveling kijken. Ik had de strips niet beter kunnen verfilmen als nu is gebeurd. 1 van de weinige goeie rollen van Snipes!

avatar van skipy05

skipy05

Niet slecht. verhaal is goed. Ik wist niet echt wat ik er van moest verwachten. Wesley Snipes speelde wel goed.