• 9.380.221 stemmen

Geregisseerd door: Paul Weitz en Chris Weitz

Met onder meer: Jason Biggs, Chris Klein en Eugene Levy

Releasedatum: 24 februari 2000

Plot American Pie

"There's nothing like your first piece."

Vier vrienden besluiten na een feestje een pact te sluiten: ze zullen er alle vier alles aan doen om nog voor ze gaan studeren hun maagdelijkheid te verliezen. Het eindbal is natuurlijk de laatste kans voor de jongens. Terwijl het feest steeds dichterbij komt doen de jongens er alles aan om te scoren.

Jim Levenstein

Chris 'Oz' Ostreicher

Michelle Flaherty

Victoria 'Vicky' Lathum

Jim's Father

avatar van bascross

bascross

Ik moet deze film gewoon verhogen naar 5*.

Ik heb hem voor de 7e keer ofzo gezien, maar hij blijft gewoon top, verveelt nooit en ik kan elke keer weer om de grappen lachen.

De personages zijn ook allemaal geweldig, Jim, Kevin, Chris, Finch en Stifler, stuk voor stuk helden!

avatar van JP1230

JP1230

Gisterenavond was AP nog eens op tv toen ik binnenkwam zodat ik maar het laatste stuk ongeveer heb gezien. Maar toch heb ik zolang het duurde terug kunnen lachen met alle grappen in de film, alsof ik hem voor het eerst zag, jaren geleden. Eigenlijk blijft het een feest van herkenning om die personages terug te zien op tv.

Een van de beste tienerkomedies ( voor de generatie van tieners toen deze film-reeks aanving natuurlijk)!

avatar van Eric§Cartman

Eric§Cartman

Leuke film maar geen topper.

Heb wel om veel dingen moeten lachen vooral met Stifler:P

avatar van Dr.Phillips

Dr.Phillips

Moet ze nog 1 keer noemen de scenes met de lijm en de taart. Geniaal lompe grove humor op zijn best.

avatar van Tha Luz

Tha Luz

Stifler rules....xD

avatar van Honcoop

Honcoop

Jordy schreef:

Da's niet wat ik met "hart en ziel" bedoel. Tussen alle platte grappen en grollen geven de vrienden écht om elkaar, probeert de vader (hoe genant ie ook is) z'n zoon écht te helpen, heeft de film een goede en sympathieke boodschap... ach ik kan het eigenlijk ook moeilijk uitleggen merk ik, het is gewoon het gevoel dat ik bij deze film krijg, gisteren weer (terwijl dat toch inmiddels wel de 10e keer was dat ik 'm zag)

Je legt het anders toch aardig uit en ik ben het er helemaal mee eens. De film is inderdaad meer dan alleen maar de platte humor. Je voelt echt dat de tieners op ontdekkingstocht door het leven zijn (jesus wat klinkt dat zwaar), waarbij ieder op zijn eigen manier de eerste stappen op weg naar volwassenheid zet. Bovendien hoort die platte humor nu eenmaal bij een highschool/ tienerkomedie.

Verder passen alle karakters ook ontzettend goed bij elkaar en ze komen redelijk natuurlijk over, waardoor de grappen niet al te gemaakt overkomen.

Voor het tweede en minder mate het derde deel gaan de bovenstaande zaken ook nog op, maar vanaf deel 4 valt dit helemaal weg en daar houdt voor mij dan de American Pie reeks ook op. De rest is alleen maar het uitbuiten van de naam.

Oordeel: 5*

avatar van Mlis

Mlis

Een heerlijke 'lachen-tot-buikpijn-film' ik heb hem al zo vaak gezien maar iedere keer lig ik weer neer van het lachen. Deze humor is gewoon heerlijk. Stifler maakt het verhaal dan ook helemaal af. Wel op vallend is dat die acteur in elke film waar ik hem in gezien heb zo'n rol heeft.

Ik vind dat je deze gezien moet hebben want hij is echt leuk!

avatar van Amercianpie

Amercianpie

Mijn lievelings film, mooiste lachfilm ooit gemaakt,,

I LOVE IT

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Ik neem aan dat je gebruikersnaam expres verkeerd gespeld is...?

avatar van Marintje

Marintje

Zeer mooie lachfilm, gewoon een ouwehoer film:P!

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Fantastische film, met leuke grappen. Je moet om bijna elke grap lachen. Deze film is het kijken zeker waard.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

:d leuke grappige film

avatar van bascross

bascross

Net nog maar eens gezien.

Heerlijke film. Ik denk dat de volledige cast de rol van zijn leven speelt. De chemie tussen de vier hoofdpersonen is echt geweldig. Het is alsof ze al jaren vrienden zijn, erg knap voor zulke (toentertijd) onervaren acteurs.

Verder zijn Sherman, Stiffler en de vader van Jim geweldige personages. Sherman die de ''Terminator'' imiteert, geweldig! Stiffler die af en toe met prachtige quotes komt. De gesprekken tussen Jim en zijn vader, briljant.

Het verhaal is erg simpel, maar de cast en de imo goede humor maken der echt een geweldige film van.

Blijft zijn 5* zeker waard.

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

Dit is zeker een van mijn lievelingsfilms.... (DIE IK DAN WEL VERGAT IN MIJN TOP TIEN TE ZETTEN ZEKERS...)

een film zoals Road Trip

haha Jim en zijn vader met die 'discussies"

net zoals die vader wou dat hij het deed..

mijn lievelingspersonage: DE STIFFMEISTER !

een 5

avatar van Dark Knight

Dark Knight

Leukste deel, leuk geacteerd en deze is nog enigsinds grappig.

3,5************

avatar van guylopez93

guylopez93

leukste american pie film die er is met heerlijke personages erin

3,5

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

zeer leuke en vermakelijke films en verschillende personages met elk hun eigen karakter die goed door de acteurs naar voren worden gebracht waardoor de film echt grappig is

avatar van Zinema

Ondanks de stortvloed aan grappen en de enorme hype, blijft dit een standaard lachfilmpje met een paar goede maar meer flauwe grappen. Gemiddeld.

avatar van NLbart

NLbart

american pie kan ik echt om lachen ik vind alle versies heel grappig maar American Pie Presents Band Camp vond ik iets minder maar deze film krijgt van mij een 5.0 heb echt dubbel gelegen van het lachen

avatar van Ant

Ant

Beste film in zijn genre!

avatar van gotti

In het neo-teenpic genre wellicht wel ja. Maar in de jaren '80 zijn er wel betere gemaakt...

avatar van Ant

Ant

gotti schreef:

Jup dat bedoelde ik ook. Maar als er nog goede jaren '80 teenpics zijn die leuk zijn. Dan hoor ik het graag.

avatar van Amercianpie

Amercianpie

GinolaEHV schreef:

Ik neem aan dat je gebruikersnaam expres verkeerd gespeld is...?

jup idd:P de naam was al bezet

avatar van dvd-me

dvd-me

De allerbeste allertijde van de gehele American Pie reeks. Vooral omdat de character´s zoals Jim, Stifler etc. erg grappig zijn. in de andere films ook wel maar minder, dit is de enige echte super comedie. Vooral dat met dat ´gat´ in de appeltaart.

avatar van cooperino

cooperino

Voor het eerst gezien in de bioscoop in Las Vegas. ONGELOVELIJK wat gingen die amerikanen te keer. Ze gingen werkelijk door het dak. Voor ons was het normaal een paar borsten in beeld, maar daar........

Later nog een aantal keer gezien. Hij is gewoon leuk. Jammer dat het een uitgemolken geheel is geworden. 2 delen was voldoende naar mijn idee.

Stifler is toch wel erg grappig!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik ben nooit zo'n fan geweest van films met als centrale thema's tieners, ontmaagding en poep- en piesgrappen. Wat dat betreft is deze film ook een behoorlijke draak voor eenieder met smaak.

avatar van niethie

niethie

Dus je wilt zeggen dat een ieder die deze film goed vind geen smaak heeft?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

niethie schreef:

Dus je wilt zeggen dat een ieder die deze film goed vind geen smaak heeft?

Nou eigenlijk...!

Nee hoor, je mag hem van mij leuk vinden, ik heb ook mijn guilty pleasures...maar deze hoort daar niet bij.

avatar van maxo922

maxo922

gewoon leuke film, * 3,0

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Morgen op RTL5 (20:30 uur)!