• 9.377.389 stemmen

Geregisseerd door: Paul Weitz en Chris Weitz

Met onder meer: Jason Biggs, Chris Klein en Eugene Levy

Releasedatum: 24 februari 2000

Plot American Pie

"There's nothing like your first piece."

Vier vrienden besluiten na een feestje een pact te sluiten: ze zullen er alle vier alles aan doen om nog voor ze gaan studeren hun maagdelijkheid te verliezen. Het eindbal is natuurlijk de laatste kans voor de jongens. Terwijl het feest steeds dichterbij komt doen de jongens er alles aan om te scoren.

Jim Levenstein

Chris 'Oz' Ostreicher

Michelle Flaherty

Victoria 'Vicky' Lathum

Jim's Father

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Erg geestige film met een paar leuke vondsten, herkenbare situaties en grappige personages. Nergens echt briljant, maar de film weet met gemak de volledige speelduur te vermaken.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Eigenlijk helemaal niks voor mij een amerikaanse highschool tiener comedy. Maar ja heb deze film in amerika gezien dus in mijn brein zal wel en of andere verbinding zijn aangelegt zodat ieder keer als ik deze film kijk weer bepaalde herinneringen bovenkomen. Kan dus niet anders dan 3* geven

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Even stem verhoogd naar 4 sterren, deze film is echt goed.

avatar van otherfool

otherfool

Geinige onderbroekenlol, de Porky's van deze generatie. Lachebek Scott en vader Levy stelen de show, samen met de foreign exchange student Elizabeth natuurlijk

3*.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Echt een aanrader. Je denkt misschien dat het een erg flauwe film is, maar het is gewoon leuk flauw. De grappen zijn geweldig en origineel. Tenminste toen wel, nu zijn er al wat filmpjes uitgekomen met deze film als voorbeeld.

Heerlijke humor. De appeltaart-scene is legendarisch en 1 van mijn favoriete scene's.

avatar van Theunissen

Beetje doorsnee tiener humor film. Sommige humor is best grappig (vooral dankzij Stifler) maar het verhaal stelt zoals gewoonlijk in de meeste humor films niets voor.

Eugene Levy vond ik trouwens wel aardig in deze film (ook in andere films waarin hij meespeelt vind ik hem altijd wel apart).

Deze film was volgens mij ook min of meer het debuut van 1 bit-geheugen vrouw Terra Reid.

avatar van Zinema

Ondanks de stortvloed aan grappen en de enorme hype, blijft dit een standaard lachfilmpje met een paar goede maar meer flauwe grappen. Gemiddeld.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Even tijd om een betere rescensie te geven.

Ik heb deze film nu al minstens 4 keer gezien en hij verveelt nooit.

American Pie vind ik de beste reeks op het gebied van Puber films. Cast is perfect geschikt voor deze film. Verhaal is leuk en goed, iets wat niet vaak voorkomt in dit Genre en ik kan er altijd nog hartelijk om lachen. Heerlijke film.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Toentertijd nog best grappig, nu zal het vast hard door de mand vallen.

avatar van booyo

booyo

Zonder twijfel dé high-school komedie! Heb de film echt al 10 keer gezien maar hij blijft vermaken, heerlijk flauwe humor, en de cast is uitstekend voor een film als deze.

avatar van iNDOPE

iNDOPE

Hij blijft gewoon leuk, heb hem misschien wel 20 keer gekeken.

"Stifler" vind ik in deze film echt geweldig.

De andere trouwens ook.

Ik denk toch een van de beste tienerkomedie's ooit.

avatar van Meister

Meister

Als je dit geen komedie noemt dan weet ik het ook niet meer, een van de leukste komedie's ooit.

Helaas worden dit soort komedie's niet meer geproduceerd met die old school humor.

Het is namelijk een best reeel verhaal, helemaal niet fictief, jongeren met problemen wat een grappige wending krijgt in het verhaal.

avatar van chevy93

chevy93

Beetje een flauwe tienerfilm...

En ik hou daarvan!

Uitstekende humor die mij zeker ligt.

4,0

Als hij zijn lul in die appeltaart steekt, geweldig!

YouTube - American Pie 1 - The best of

Op 1:53

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Vind het nog best wel grappig, ook al heb ik weinig met highschool gedoe. Vooral die vader is plaatsvervangende schaamte. Lekker cheap, maar wel leuk.

avatar van dEUS

dEUS

Dit blijft gewoon een erg leuke film. Ik heb hem inmiddels een keer of 5 gezien en hij gaat maar niet vervelen. De humor mag dan al van een laag allooi zijn, ik heb er (althans de 1e keer) hard om moeten lachen. Door de grappen heen slaagt de film er toch in mij mee te slepen in een vrolijk verhaal met personages waar je echt iets om geeft. 3,5*

avatar van dave

dave

Vlotte, vuilbekkende komedie met een hoge nostalgische waarde.

Acteerwerk is zeker niet goed, maar ze komen er makkelijk mee weg. Stuk voor stuk leuke personages met elk hun eigen hilarische eigenschappen. Vooral Jim's vader steelt stiekem de show.

Blijft toch één van m'n favoriete 'High School Comedies'. Kent een meer dan leuk vervolg, maar is vanaf dan helaas volledig uitgeperst.

3,50

avatar van Elineloves

Elineloves

Dit eerste deel is absoluut de leukste van de reeks, en ook een van de betere in zijn genre. Ik hou wel van die ''onderbroeken-lol'' humor. Film neemt zichzelf totaal niet serieus, en daarom blijft dit een geweldige komedie.

avatar van TMP

TMP

American Pie is natuurlijk een klassiekertje. Standaardkomedie die ik ondertussen meerdere keren gezien heb. Niet omdat hij zo goed is, maar hij blijft toch redelijk vermakelijk. Simpele humor, maar wel het aanzien waard.

avatar van Mescaline

Mescaline

Na 4 jaar weer eens opnieuw bekeken en American Pie blijft zeker erg vermakelijk.

Al vind ik wel dat deze film best overgewaardeerd is, misschien dat hij toen de tijd origineel was maar door alle volgelingen is het eigenlijk een dood normaal filmpje geworden waar je je wel goed mee kan vermaken.

Stem blijft staan op 3, binnenkort de andere delen weer eens een kansje gunnen

avatar van Minotaures

Minotaures

''And one time, at bandcamp...''

Wat een heerlijk en verfrissende komedie.

Voor mij blijft dit bestempeld als ultieme 'sex-issue' film. Er ontstaan hier genoeg belachelijk, leuke situatie's en gebeurtenissen.

Het verhaal gaat over een groep jongens die koste wat het kost voor hun eindexamen/gala hun eerste keer moet halen. Terwijl ze van alles en nog wat doen, hulp inschakelen (o.a. een sexboek), voorbereiden en een date zoeken gaat er van alles mis. Zo onstaat er problemen en dat meestal aan je vrienden te danken (de enige echte Stifmeister).

Er komen genoeg leuke personages in voor, waar de acteurs/actrice's in zulk films of series vaak schitteren. Qua personages blijft Jim diegene die de meeste problemen en vaker voor schut staat dan iedereen (het strippen voor een bloedmooie meisje, niet het lef hebben om het met haar te doen en dat allemaal nog eens online). Ook de MILF-hunter Finch kan er wat van, met z'n 'toiletincident'. Stifler blijft hoe-dan-ook een klootzak die zoveel mogelijk moet verpesten. Maar die kan geweldige feestjes geven. En dan - zo ongeveer het enigste volwassene/ouder personage (van alle vergelijkbare films) die erg leuk uitgewerkt is - Jim's vader (Levy), met z'n geweldige hulp, tips en porno-aankoopjes om z'n zoon voor te bereiden... ''Shaved''

Locatie's zijn goed op beeld; huizen, feestjes, toiletten, bedden... en de school. De relatie's tussen vrienden en vriendinnen zijn goed en duidelijk uitgewerkt en - erg belangrijk - de tempo. Dat zit er goed in, begint aardig goed, eindigt voorspelbaar natuurlijk maar uitstekend.

Dit is gewoon een soort van 'feel good' komedie die je in je jeugdige jaren een keertje moet zien.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

deze film is natuurlijk een van de bekendste komedies, gisteravond dus maar eens gekeken.
Ik wil beginnen met het acteerwerk, hier had ik eigenlijk niks op aan te merken. Was op een paar uitzonderingen na gewoon helemaal in orde.

Het verhaal zelf was gewoon simpel, niet dat dit slecht is, het is immers bedoelt voor scholieren. Toch zaten er wel erg veel geniale stukjes in. Dan heb ik het over bijvoorbeeld de webcam scène of over de taart scène. Die tweede zal ik nog wel een tijdje aan moeten denken als ik weer eens een appeltaart eet. Toch zat er één groot nadeel in de film, dit kom ik vaker bij komedies tegen. Tussen de ontzettend grappige momenten zit echt veel te veel tijd. Als ik een komedie kijk die zo goed staat aangeschreven dan verwacht ik toch wel dat hij minstens het -doorlopend lach niveau- haalt. Dit vond ik in de film sex drive veel beter alleen ik had toch wel verwacht dat american pie het zou overtreffen. Op een aantal grappige momenten na stelde het verder niet zo heel veel voor. Deze film is meer bij vlagen echt grappig en dat vind ik het grootste nadeel.

had er dus meer van verwacht, komedies vallen mij vaak tegen alleen toch nog een nipte voldoende door de paar geniale stukjes.

avatar van blurp194

blurp194

Neem de goede ingredienten van alle highschool komedies, roer ze tien keer door elkaar, voeg er een vleugje parodie aan toe en hopla, je krijgt deze film. Een klassieker, ondertussen. En een van de weinige films waarvan de sequel eigenlijk beter is. En dan heb ik het nog niet over de vele copycats die deze genreparodie (als dat het inderdaad is) vervolgens weer naapen - daar zijn er best wel wat tussen te vinden die eigenlijk beter zijn.

avatar van Spetie

Grappige tienerfilm die na al die jaren nog steeds werkt.

Het is in feite een soort van Porky’s van de jaren negentig, maar toch wel iets meer volwassen uitgewerkt. De vier vrienden in de film worden allemaal zo’n beetje op hun eigen manier volwassen en ontdekken allemaal wat anders.

De personages zijn best grappig. Stifler is en blijft mijn favoriet, maar ook de bemoeizuchtige vader van Jim, die hem goedbedoeld, maar op nogal onhandige wijze wat zaken wil bijbrengen over sex is erg leuk.

Opvallend ook om te zien hoeveel films American Pie in de jaren erna probeerden te kopiëren.

avatar van patrick17

patrick17

Vandaag begonnen met de reeks American Pie terug te kijken. Ook omdat de nieuwe film eraan zit te komen.
Het eerste deel blijft het beste van de reeks. De humor die erin zit doet het prima.
Ik heb me erg vermaakt met heel veel dingen eigenlijk als het ware.
Het een nog mooier dan het andere. Vooral dat Fitch het met de moeder van Stifler doet.
Gruwelijk wijf overigens. Humor zit er prima in en de rollen worden lekker gespeeld door die gasten.

avatar van Film Pegasus

Een tienerkomedie met de nodige onderbroekenlol (al dan niet letterlijk) die soms wel werkt. Maar ik hou niet echt van het genre helaas. American Pie kan nog wel af en toe een glimlach toveren en is terecht één van de opvallende films in het genre. Maar meer dan een aangenaam kijkgenot is het ook weer niet en de rest van de reeks hoeft dan ook weer niet voor mij.

avatar van rep_robert

Legendarische tienerkomedie die je als jong volwassene toch wel minstens 5x moet hebben gezien. De film zit vol heerlijke personages, waarvan Finch en Stifler toch legendarisch is. Ook heeft de term MILF volgens mij haar intrede gedaan in deze film, toch een baanbrekende term die tegenwoordig door de gehele jeugd gebruikt wordt.

Doet er verder niets aan af dat de film ietwat fragmentarisch oogt en het acteerwerk niet altijd even goed te pruimen valt.

avatar van Metalfist

Metalfist

Suck me beautiful!

De American Pie reeks heb ik altijd wel vermakelijk gevonden, zelfs de latere delen, en met het oog op de nieuwe film die verderop dit jaar uitkomt was ik al een tijd van plan om de reeks eens terug van het begin te kijken want dat was toch al erg lang geleden. Ik zou zelfs niet meer weten wanneer ik deze voor het laatst had gekeken maar toch moet hij indertijd indruk hebben nagelaten want het merendeel van de film kon ik me nog perfect voor de geest halen.

En in dat opzicht is het mooi dat de film nog altijd even vermakelijk uit de hoek komt als zoveel jaar geleden. Bij het meesten van dit soort komedies is er het probleem dat sommige zaken de tand des tijds gewoonweg niet doorstaan maar daar is hier niet al te veel van te merken. Wat daar sowieso mee heeft te maken is het feit dat American Pie niet pijnlijk probeert leuk te zijn door het te geforceerd gebruik van veel te veel pis- en poepgrappen maar zich juist laat leiden door een aantal geweldige personages. De film snijdt een aantal gebruikelijke thema's aan maar het is juist de herkenbaarheid die dit leuk maakt. De vriendengroep bestaat dan ook uit een aantal interessante personages die geen bordkartonnen personages zijn geworden. De mislukte versierder Oz, de schuwe Jim, de weirdo in de vorm van Finch, ... Daar komt dan ook nog eens bij dat de film naast een paar geweldige scènes ook vol zit met een paar, ondertussen legendarische geworden, personages. Jim zijn vader is dan ook het geniaalst in de film, die scènes tussen hem en zijn zoon zijn zo enorm pijnlijk leuk maar ook de o zo foute Stiffmeister is fantastisch. Ik kan zo nog wel even doorgaan maar daar heeft niemand echt behoefte aan denk ik. Mooi ook dat de film zich niet laat vangen aan een gedwongen feelgood einde maar dat het allemaal naturel aanvoelt. Het pact lijkt op het eerste zicht te mislukken maar uiteindelijk valt alles toch op zijn pootjes.

Het filmdebuut van Seann William Scott en dit blijft toch zijn beste rol. De vele afripsels die van zijn personages kwamen in de volgende films kunnen hier niet aan tippen en dat is gewoonweg omdat Scott zich de rol van Stiffler perfect toegeëigend heeft. American Pie was ook de grote doorbraak van Jason Biggs die de rol van Jim speelt en hoewel het een redelijk standaard personage is, doet hij het toch wel erg leuk. Ik zei het daarjuist al maar de momenten die hij deelt met een geweldige Eugene Levy zijn fantastisch. Niets anders dan hulde voor die laatste trouwens. Van Chris Klein heb ik nooit echt zoveel moeten hebben (was ik trouwens de enige die het gevoel had naar Finn uit Glee te zien?) maar ook hij weet zijn personage perfect vorm te geven. Ergens ook jammer dan dat Thomas Ian Nicholas als Kevin de boel een beetje naar beneden trekt. Een op zich niet al te boeiend personage maar Nicholas weet er ook maar weinig in charisma in te verwerken. Dan is Eddie Kaye Thomas als Finch toch wel een stuk beter. Ook langs de vrouwelijke kant is hier wel wat te beleven want de enorm mooie Tara Reid is hier, nog van voor haar mislukte boobjob, aanwezig en doet dat goed. Leuk ook om Alyson Hannigan nog te zien passeren. Ben altijd al een grote Buffy, the Vampire Slayer fan geweest en ondertussen ben ik ook eindelijk aan How I Met Your Mother begonnen maar ze is hier goed op dreef. Geweldige rol trouwens ook nog voor Jennifer Coolidge als Stiffler's moeder.

De film stond al een aantal jaren bij mij op 3.5* maar na gisteren ga ik er toch een halfje bijdoen. Dit eerste deel weet de snaar perfect te raken met een erg vermakelijke mix van situaties en personages. De acteurs doen wat ze moeten doen en alleen de wel bij vlagen erg vreemde soundtrack is een beetje een smet op de pret.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Hele poos dat ik deze heb gezien. Naar aanleiding van American Reunion vond ik het tijd de beter gekende (1,2, Wedding) te herzien.

Het verraste mij, maar toen ik de film had uitgekeken kwamen er een heleboel aangename herinneringen boven van de tijd toen ik American Pie voor het eerst zag: 14-15j.

Bovendien is de film op zich heel grappig, maar vooral tijdloos te noemen. Het is volgens mij ook de enige van het komedie-genre die nog zo sterk in zijn schoenen staat. Net zoals velen is Stifler het meest markante personage. Volledig terecht overigens, want naast de fijne grollen zet Sean William Scott z'n personage overweldigend enthousiast en geslaagd neer. Helaas kunnen Tara Reid en co dit minder. Nog een geluk dat het toen nog knappe meiden waren! Verder zijn de andere karakters en typetjes goed verdeeld en in evenwicht, wat leidt tot leuke gebeurtenissen.

De film verveelde bovendien quasi nooit(in tegenstelling tot het melige en langdradige Reunion): sterk staaltje editing en script dus.

Dit aangevuld met de gepaste teenrock-music en soundtracks van

YouTube - Harvey Danger - Flagpole Sitta [1997] - I'm Not Sick But I'm Not Well!,

YouTube - Barenaked Ladies - One Week (Video)

enz.... maken het simpelweg de beste tienerkomedie ooit.

Ik ben blij dat ik nog net bij de American Pie generatie hoorde, geeft een sentimenteel effectje mee aan een op zich weinig betekenisvolle film. Niets dan lovende woorden, en ongewone herwaardering van 3* naar 4*.

avatar van ibendb

ibendb

Gênante situaties, sexy vrouwen en een groepje maagden.

American Pie is niet zo hilarisch als de meesten beweren, maar toch nog vermakelijk. Vooral de scènes met Stifler's Mom waren hilarisch. Het verhaal is niet speciaal. Het is zelfs erg standaard. De uitwerking ervan is best goed. Het acteerwerk was echt bij sommigen erg slecht. Maar goede acteurs heb je helemaal niet nodig voor een chille komedie te maken. 3*

avatar van scorsese

Goeie film waarin vier highschool-vrienden afspreken om voor het einde van het schooljaar voor het eerst sex te hebben gehad. Door de beter uitgewerkte en vooral geloofwaardigere personages weet deze film de gemiddelde sekskomedie te ontstijgen. Ook zijn de grappen goed opgebouwd en geslaagd (ook al gaan ze dan alleen maar over seks). Verder ook een erg leuke cast. Ruim 3.5 sterren.