• 9.373.638 stemmen

Geregisseerd door: Chris Weitz en Paul Weitz

Met onder meer: Hugh Grant, Nicholas Hoult en Toni Collette

Releasedatum: 6 juni 2002

Plot About a Boy

"Growing up has nothing to do with age."

Will is 38 maar gedraagt zich als een tiener. Hij is single, heeft geen kinderen en is nog steeds cool: hij rijdt in een snelle auto, gaat naar trendy clubs en weet welke sportschoenen je hoort te dragen. Hij heeft ook een perfecte manier gevonden om vrouwen te ontmoeten: hij gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders, waar veel vrouwen komen die een nieuwe leuke man zoeken, en doet alsof hij zelf ook een kind heeft. Via zo'n bijeenkomst ontmoet hij Marcus, de oudste twaalfjarige jongen ter wereld. Marcus is een beetje vreemd: hij luistert graag naar Joni Mitchell en Mozart, hij zorgt voor zijn moeder en hij heeft zelfs nog nooit sportschoenen gedragen. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

avatar van Lonely_Dog

Lonely_Dog

Hij ziet er alleszins niet zo nerdy meer uit:

Nee!:)

avatar van Hanne

Hanne

Leuke film! Helemaal met Hugh Grant. Ook een mooi verhaal en zo.

3,5

avatar van lngrid

lngrid

Hugh Grant vond ik hier erg leuk, maar wat betreft de humor van Nick Hornby werd de plank finaal misgeslagen. Nou heb ik alleen High Fidelity gelezen (en weer niet de verfilming gezien), maar ik vond de grapjes en het cynisme hier allemaal nogal houterig. Ik kreeg wel de indruk dat het boek bij vlagen hilarisch moet zijn. Als ik het eens tegen kom zal ik het zeker lezen.

avatar van Yak

Yak

lngrid schreef:

Ik kreeg wel de indruk dat het boek bij vlagen hilarisch moet zijn.

Dat is het ook. Jammer zeg, ik had juist de hoop dat deze film een goede verfilming van het boek zou zijn.

avatar van lngrid

lngrid

Yak schreef:

Anderen (die het boek ook echt gelezen hebben) vonden het wel een geslaagde verfilming hoor, dus ik zou het gewoon proberen.

avatar van 93.9

93.9

Erg geslaagde en vermakelijke film.

Typisch Nick Hornby-verhaal.

Ik vond deze boekverfilming beter dan High Fidelity.

avatar van nuf

nuf

leuke film, evenals de vergelijkbare bridget jones en nothing hill. ik hou wel van dat londen sfeertje met hugh grand.

avatar van Bas17

Bas17

Zeker vermakelijk, als je nothing hill, bridget jones, love actually etc leuk vond, deze ook zeker kijken

avatar van sweetlake

sweetlake

Deze film vond ik echt leuk, grappig, gevoelig en goed in elkaar zitten. Wat ik jammer vind van Hugh Grant is dat hij (net als bijvoorbeeld Jim Carrey) altijd dezelfde soort rollen speelt. De sarcastisch/cynische beetje contactgestoorde, gevoelige man. In deze rol paste hij dus weer uitstekend.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Leuke film, vanwege de droge Engelse humor, de schijnbaar onvatbare Hugh en het feit dat ik mij vermaakt heb. *4

sweetlake schreef:

Daarom zijn die films met hem en Jim zo leuk

avatar van Nubis

Nubis

Tja. Wel leuk. Niet heel bijzonder. Maar als je zin hebt in een enigszins leuke film kun je deze wel kijken ja.

avatar van Doom

Doom

Ja, opzich. Ging er eigenlijk met een weinig positieve instelling in deze film, had er gewoon niet veel van verwacht.

Echter dit viel gewoon reuze mee, zat een leuk verhaal in, hier en daar heb ik zeker met een glimlach op me gezicht gezeten. Acteer prestaties waren goed, gewoon een leuke film om een keertje gezien te hebben.

3* krijgt die van mij!

GuirY Rose

Toni Collette uit The Sixth Sense... leuk...!!

At the beginning of the film Marcus says he would be able to take care of his mum (Toni Collette) if he were Haley Joel Osment. Toni Collette played Haley Joel Osment's mother in The Sixth Sense (1999).

ze lijkt wel erg eh... niet zo mooi...

avatar van Lenn

Lenn

De jongen moest irritant overkomen wel dat lukt aardig als je t mij vraagt. Wat een irritantventje. Voorts is Hugh Grant weer schitterend. Ja wel een leuk filmpje!

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Zeer leuke film. Ik vind dit een van Grants beste films. Mooi hoe de vriendschap tussen Grant en dan jongetje langzamerhand tot stand komt.

Deze film is denk ik zo leuk omdat Grant hier zijn perfecte rol heeft gevonden. Als iemand die nooit volwassen wil worden, en dat gaat hem bijzonder goed af.

4,5

avatar van ieliegale

ieliegale

heel leuke film.. Hugh Grant speelt zowiezo goed

daarom wou ik deze ook zien.. !!

ik ga hem nu nog een keer kijke

dOeii

avatar van Kasper

Kasper

Speelt Jim Carrey altijd dezelfde rol???

1 simple voorbeeld:

Vergelijk Ace Ventura eens met Eternal Sunshine....

avatar van otherfool

otherfool

Sympathieke film met een schattig joch en een in vorm zijnde Grant. Een paar leuke grappen maken dit leuke Engelse filmpje naar een roman van Hornby helemaal af.

3,5*.

avatar van rocks

rocks

Typisch een Hugh Grant film met aardige momenten. Niet onaardig, zeker geen hoogvlieger. De scene op het schoolfeest is tenenkrommend. Niet veel meer dan 2.5*

avatar van arnodw

arnodw

Kasper schreef:

Speelt Jim Carrey altijd dezelfde rol???

1 simple voorbeeld:

Vergelijk Ace Ventura eens met Eternal Sunshine....

Of Dumb and Dumber met Man on the moon

avatar van brielen

brielen

Eens een film van de gebroeders Weitz zonder platte puberale grappen.

Efficiënte combinatie van een lach en een traan. 3,5

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ook na herziening een prachtfilm, blijft 4 sterren

avatar van glannestino

glannestino

Opzich een aardig filmpje. Maar het enige waar ik soms om moest lachen waren de synische opmerkingen van Hugh Grand. Maar op een gegeven moment wordt alles toch te langdradig, hakkerige dialogen, iets te veel sentimentaliteit, waardoor ik toch moeite moest doen om bij de film te blijven...2**

avatar van ¤smas¤

¤smas¤

ik vond het verhaal opzich wel goed..alleen jammer dat de film naar een tijdje heel langdradig word waarbij je aandacht verslechterd... 2*

avatar van Elienekeuuh

Elienekeuuh

prachtige film !

avatar van Guyke

Guyke

Britse films hebben bij mij altijd al een streepje voor. Toch is deze about a boy zeker geen hoogvlieger.

Het uitgangspunt is wel goed en pakkend maar nergens had ik echt de indruk te worden meegezogen in het drama. Voor een komedie daarentegen bevat de film te weinig (Britse) humor.

Al bij al nogal middelmatig.

Een film waarvan ik vermoed dat ik hem snel zal vergeten zijn.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Niet echt een zeer goede film,

maar het einde van de film maakte veel goed vind ik.

Tussendoor zijn er ook wel leuke fragmenten,

Een tussendoor filmpje;

Niet de moeite voor op dvd te kopen,

wel de moeite als ie op TV is.

avatar van D-ark

D-ark

3,5 een van de leukste films van 2002 van een van de leukse boeken van de vorige eeuw.

Geweldige Grant die lekker in zijn vel zit in de rol van Will.

aanrader