• 9.375.326 stemmen

Geregisseerd door: Chris Weitz en Paul Weitz

Met onder meer: Hugh Grant, Nicholas Hoult en Toni Collette

Releasedatum: 6 juni 2002

Plot About a Boy

"Growing up has nothing to do with age."

Will is 38 maar gedraagt zich als een tiener. Hij is single, heeft geen kinderen en is nog steeds cool: hij rijdt in een snelle auto, gaat naar trendy clubs en weet welke sportschoenen je hoort te dragen. Hij heeft ook een perfecte manier gevonden om vrouwen te ontmoeten: hij gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders, waar veel vrouwen komen die een nieuwe leuke man zoeken, en doet alsof hij zelf ook een kind heeft. Via zo'n bijeenkomst ontmoet hij Marcus, de oudste twaalfjarige jongen ter wereld. Marcus is een beetje vreemd: hij luistert graag naar Joni Mitchell en Mozart, hij zorgt voor zijn moeder en hij heeft zelfs nog nooit sportschoenen gedragen. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

avatar van niethie

niethie

Leuk voor tussendoor maar over het algemeen gewoon heel standaard en- voorspelbaar allemaal. Het verhaaltje heeft zijn leuke kanten en kent een aantal redelijk sympathieke en grappige momenten, maar verder vond ik het niet echt bijzonder- allemaal en onderscheide het zich verder ook niet echt van de gemiddelde genrefilm.

2,5 sterren

metal-v

Triest dat er zoveel mensen lopen te zeiken over deze film. Dat een verhaal je niet trekt, zegt niet dat een film niet goed is. Het verhaal zit namelijk erg goed in elkaar en alles blijft overzichtelijk en leuk tot aan het einde toe, prachtig einde trouwens!

Zeker de manier van opzet en balans tussen komedie en drama is toch wel bijzonder goed te noemen. De hele film heb ik persoonlijk met een dikke smile gezeten. De soort humor moet je inderdaad trekken, doe je dat niet , moet je lekker american Pie gaan kijken ook goede films overigens!

Trekt de typische humor van hugh Grant je, dig je een komedie die eens iets anders doet dan de gemiddelde komedie, dan is dit een pareltje die je niet moet missen, persoonlijk mijn nummer 1 van alle komedie's. al is dat dan wel weer een mening.

avatar van The Oceanic Six

Fijn dat jij van je mening een feit mag maken!

The Oceanic Six schreef:

Fijn dat jij van je mening een feit mag maken!

Ook weer typisch zo'n reactie waar je niks mee kunt ajax&amp.

Iets wat niet je stijl of voorkeur betreft, betekend niet dat het een slechte film is.

Onderbouwing van een mening en zeker als die negatief is, heeft altijd een meerwaarde voor de bezoeker die wil weten of hij/zij de film wel of niet wil zien, hij/zij betaalt er immers voor bij het huren of aanschaffen van de film!

ps om op je ietswat kinderachtige antwoord terug te komen. Nergens staat dat ik over een feit spreek, het laatste woord in het vorige bericht van mij staat zelfs "mening" dus beter lezen de volgende keer áub.

avatar van The Oceanic Six

Jij zegt letterlijk dit:

''Dat een verhaal je niet trekt, zegt niet dat een film niet goed is. ''

Vandaar.

metal-v

Ajax&litmanen1, beste kerel, dit gaat een discussie worden, lees de zin nog eens goed door, want het heeft namelijk geen betrekking op feiten, maar juist op meningen die niet onderbouwd zijn. mvg groet metal-v

avatar van yaniq

yaniq

"All mankind is of one author, and is one volume; when one man dies, one chapter is not torn out of the book, but translated into a better language; and every chapter must be so translated...As therefore the bell that rings to a sermon, calls not upon the preacher only, but upon the congregation to come: so this bell calls us all: but how much more me, who am brought so near the door by this sickness....No man is an island, entire of itself...

any man's death diminishes me, because I am involved in mankind; and therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee."

A: John Donne

avatar van Dk2008

Dk2008

Hugh Grant speelt vaak leuk in die romantische komedies. Maar dat het ook anders kan bewijst deze film, een echte afknapper.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Schitterende film. Ik heb me echt geamuseerd met deze. Moet je zien!

avatar van benthe

benthe

Mwa.. Deze film vond ik niet echt leuk. Sowieso vond ik de man als hoofdrol niet erg leuk, heb toch meer de voorkeur aan een vrouwelijke hoofdrolspeelster. Ten tweede had ik meer verwacht van Hugh Grant, in andere films was hij echt leuk, hier was er weinig aan. Verder heb ik alleen maar slechte drama gezien, en geen komedie. Om af te kijken, maar nee, aanrader, sla alsjeblieft over!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Suffig, saai, voorspelbaar en Hugh Grant .

avatar van chebby

chebby

Vind Hugh Grant een fantastische acteur! En de film was erg mooi 5*

avatar van RoFFeL

RoFFeL

jaha, absoluut wel een goeie film! maar goed, ik kijk dan meer dan de sfeer die de film neerzet en de energie wat hij los maakt. als dat je raakt, dan is de film wat mij betreft zeer geslaagd!

een 3.5

avatar van Joan D.

Joan D.

About a Boy, is de zoveelste film die is gemaakt op dat een volwassene op een kind gaat 'passen' dat niet van hem is.. De film wordt gedragen door Hugh Grant, hij maakt veel goed maar af en toe valt ook hij een beetje weg.. Het jongetje kan niet erg goed acteren en ook de humor viel fel tegen, met de romantiek zat het dan wel weer goed dus ik blijf op een 2,5* plakken.

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Ik vond deze film heel erg leuk.
Vooral het stukje dat ze killing me softly zingen vind ik super!
Het jongetje speelt z'n rol echt goed, als de kleine weirdo outsider trouwens!

avatar van MNV2

MNV2

Leuk wegkijkfilmpje van de gebroeders Weitz die ons een paar jaar eerder ook al American Pie brachten, al ligt de humor er hier minder dik op en bevat de film heel wat drama.

Hugh Grant zet hier een rol neer die hem op het lijf geschreven leek te staan, zo speelt hij de 38-jarige vrijgezel Will die geen verantwoordelijkheden heeft en die op royalities leeft en dus niet moet werken om het breed te hebben. Dat leven wordt verstoort door een andere, veel jongere acteur, Nicholas Hault die het leven van Will drastisch verandert. Opvallend aan deze film is dat alles netjes, modern oogt, het Londense vrijgezellenleven komt hier goed uit de verf. De Weitz broers beweren ook hun inspiratie voor hun films dikwijls bij Billy Wilder te halen en in deze film hebben de soms wat cynisch klinkende voice-overs veel weg van die uit Double Indemnity en Sunset Boulevard. De humor was overigens ook niet slecht, toch regelmatig dat ik wel om de situaties kon lachen. Maar de film was helaas te voorspelbaar en de situaties waren dikwijls nogal ongeloofwaardig, verder was het allemaal weinig hoogstaand en niet memorabel genoeg om er echt een hoge score aan te geven.

2.5 sterren

avatar van KarlPopper

KarlPopper

Volgens IMDB heeft deze film o.a. de volgende prijzen en nominateis in de wacht gesleept:

Academy Awards

Nominatie voor Academy Award voor Beste Bewerkte Script (Peter Hedges, Chris Weitz and Paul Weitz from the novel by Nick Hornby)

Golden Globe Awards

Nominatie voor Golden Globe Award voor Best Motion Picture – Musical or Comedy

Nominatie voor Golden Globe Award voor Best Actor – Motion Picture Musical or Comedy (Hugh Grant)

British Academy of Film and Television Arts

Nominatie voor BAFTA Award for Best Actress in a Supporting Role (Toni Collette)

Nominatie voor BAFTA Award for Best Adapted Screenplay (Peter Hedges, Chris Weitz, Paul Weitz)

Satellite Awards

Satellite Award for Best Original Song ("Something to Talk About" - Bonnie Raitt)

Nominatie voor Satellite Award for Best Film – Musical or Comedy

Nominatie voor Satellite Award for Best Actor – Musical or Comedy (Hugh Grant)

Nominatie voor Satellite Award for Best Supporting Actress (Toni Collette)

Nominatie voor Satellite Award for Best Original Score (Damon Gough)

Chicago Film Critics Association

Nominatie voor Chicago Film Critics Association Award for Best Actor (Hugh Grant)

Nominatie voor Chicago Film Critics Association Award for Best Screenplay

Writers Guild of America

Nominatie voor Writers Guild of America Award for Best Adapted Screenplay – Drama Picture

Boston Society of Film Critics

Boston Society of Film Critics Award for Best Supporting Actress (Toni Collette)

Broadcast Film Critics Association

Nominatie voor Broadcast Film Critics Association Award for Best Young Performer (Nicholas Hoult)

London Film Critics Circle

London Film Critics Circle Award for Best British Actor (Hugh Grant)

Golden Camera Awards

Golden Camera Award for Best International Actor (Hugh Grant)

Empire Movie Awards

Empire Movie Award for Best British Actor (Hugh Grant)

GQ Men of the Year Awards

GQ Men of the year Award for Best Film Actor in a Comedy (Hugh Grant)

American Cinema Editors

Nominatie voor Eddie for Best Edited Feature Film – Comedy or Musical (Nick Moore)

American Screenwriters Association

Nominatie voor Discover Screenwriting Award (Peter Hedges, Chris en Paul Weitz)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

De film heeft zoveel tegen zich. Hugh Grant. Bah! Feelgood komedie. Bah Bah! Sentimenteel verhaal over een werkloze die zichzelf terugvindt als hij vriendschap sluit met een jongetje. Bah Bah Bah! En dan ook nog eens hopeloos voorspelbaar vanaf het allereerste begin...! Maar desalniettemin wordt de boel gered door een aangenaam rauw randje in hoe de karakters worden gepresenteerd. Ze zijn zo menselijk in hun falen, dat je als kijker om ze gaat geven en ze het beste gunt.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Ben ook geen fan van Grant inderdaad, maar de rol die hij hier heeft speelt die opzich best wel grappig. Hij geeft werkelijk nergens om behalve zijn bankstel en biertje. Toch geeft hij dat jochie weer wat zelfvertrouwen op een aparte manier. Gelukkig speelt Weisz mee voor het nodige kijkvoer. Het is vooral Engelse humor en dat sprak me wel aan.

Ja met weinig middelen toch aardig de aandacht weten vast te houden is best netjes.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Is dit die Hugh Grant-film waarin hij op het eind een optreden doet om het jongetje te helpen? Die vond ik best wel leuk.

avatar van Spetie

Bottleneck schreef:

Ja, dat is deze film.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

oké bedankt

avatar van jan

jan

Voor mij te veel drama, te weinig comedy.

avatar van Robi

Robi

De film begon voor mij sterker dan hij helaas eindigde. Er zat ook hele grappige humor in. Tegen het einde ging helaas het moralistische overheersen dat iedereen een gezin moet hebben en samen moet zijn e.d. Voor het happy ending gevoel denk ik.

Een minder clichématige wending had de film namelijk héél goed kunnen maken. Het zat er in principe wel in en nu werd het een standaard gezellige jeugdfilm.

avatar van jahranomo

jahranomo

Al een keer een stukje gezien wel een goeie film volgends mij.

Vanavond maar even helemaal kijken:)

MiekieMow

ben benieuwd of de mensen die deze film laag beoordelen ook notting hill niks vonden. Die vind ik zelf geweldig! ff checken...

(heb deze zelf nog niet gezien)

MiekieMow

nee dus... superveel van degene die hier weinig sterretjes strooien hebben notting hill overspoeld met sterren! Ik hoef de kracht van Notting Hill dus niet te verwachten in About a Boy, concludeer ik...

avatar van Carl

Carl

misschien dat ik nu eenmaal niet van de grappen en het gezicht van Hugh Grant hou. het kan zijn.

maar ik vond het echt een film van niks. Na ruim een halfuur vervelen ben ik maar naar een ander dvd gaan kijken

0,5

MiekieMow

Net gezien en ik vond hem goed. Misschien dat ik nu eenmaal van de grappen en het gezicht van Hugh hou? Ik weet het niet. Maar ik vond het een heerlijke film en goed in elkaar gezet. Vaak gelachen. Op de een of andere manier speelde Hugh zo menselijk en geloofwaardig, dat ik helemaal in zijn gedachten ging meeleven. Verveelde geen minuut.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Goede drama met op de juiste momenten de komedie. Ik kon mezelf goed vinden in beide karakters. Het verhaal mag dan niet-zo-orgineel meer zijn, toch heb ik me geen moment verveeld. Het acteerwerk vond ik verschillen per acteur, je merkt dat de schoolplein-scenes het gepest tegen Marcus vond ik wat minder realistisch overkomen netzoals alle andere school-scenes. Mooie beelden, ik heb genoten.

Misschien verwachten mensen meer een komedie omdat het als een komedie is bestempeld, dan begrijp ik de lage normering omdat het meer een drama is. ?

3 sterren.