Genre: Komedie / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot About a Boy
"Growing up has nothing to do with age."
Will is 38 maar gedraagt zich als een tiener. Hij is single, heeft geen kinderen en is nog steeds cool: hij rijdt in een snelle auto, gaat naar trendy clubs en weet welke sportschoenen je hoort te dragen. Hij heeft ook een perfecte manier gevonden om vrouwen te ontmoeten: hij gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders, waar veel vrouwen komen die een nieuwe leuke man zoeken, en doet alsof hij zelf ook een kind heeft. Via zo'n bijeenkomst ontmoet hij Marcus, de oudste twaalfjarige jongen ter wereld. Marcus is een beetje vreemd: hij luistert graag naar Joni Mitchell en Mozart, hij zorgt voor zijn moeder en hij heeft zelfs nog nooit sportschoenen gedragen. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.
Will Freeman
Christine
Imogen
Imogen
wackyboy
Ik had me, als doorgewinterde fan van de Nick Hornby boeken, al voorbereid op dezelfde teleurstelling als ik had na het zien van High Fidelity. High Fidelity is misschien best wel een goede film, als je het boek niet gezien hebt. Waarom ik deze film dan weer wel goed vond mag Joost weten. Er wordt niet echt veel afgeweken van het boek (alleen het eind is volgens mij wat anders), Hugh Grant speelt er in mee, wat voor mij absoluut geen aanbeveling is en sommige mensen noemen het een "Bridget Jones voor mannen". Als ik die kwalifikatie had gelezen voordat ik de film ging huren, dan was ik vast met een andere film thuisgekomen (Volle Maan of zo
Maar deze film is echt leuk. Vlot verteld, goed gespeeld en goed gecast.
Moest af en toe erg lachen om de dialoog tussen Hugh Grant en Tony Colette
vooral dat moment dat zij zegt dat haar zoon vooral moet optreden op de schooluitvoering "so he can express himself", waarop hij reageert met "the kid's only expressing you!"
herman78
Ik heb het boek van About a Boy niet gelezen, maar wel dat van High Fidelity en daarvan vond ik zowel het boek als de film goed.
In het boek is het liefdesleven de rode draad en de muziek komt op de tweede plaats en in de film is dat andersom. Als je daarop instelt, is er weinig aan de hand toch?
Tonyvdb
leuk filmpje !
heel goede muziek !
tesamen maakt dat ***' 3,5 op 5 ***'
empirekees
Oja, moet deze ook nog kijken.
Erg Leuk hoor
narva77 (crew films)
Erg Leuk hoor
Ja, inderdaad erg leuk. Deed me denken aan andere Britse films als 'Notting Hill' of 'Bridget Jones Diary'. Deed me ook aan 'Rushmore' denken.
Heerlijke feelgood-film
renske
Ik vind met het einde niks mis van deze film. Past bij de rest (zoals dat Rachel dan een keukenmachine gaat aanzetten terwijl hij op de bank zit en zucht, grappig toch?).
Ik vond het goed geacteerd en verbaasde me over hoe fijn ik ernaar zat te kijken terwijl er eigenlijk vrij weinig gebeurt. Het is een vrij zwartgallig, cynisch en hard (dwz confronterend) gebeuren maar het is heel erg gestoeld in de realiteit en dat bewonderde ik eraan. Realiteit is een kwaliteit die voor mij volstrekt niet noodzakelijk is maar in dit geval vind ik het dus wel een soort kwaliteitskeurmerk. Tegelijkertijd heb ik niet veel behoefte om deze nou te herzien ofzo (hoewel misschien over een paar jaar), dus gelijk nadat ik 'm gezien had, zoals je dat met een heel goede film kunt hebben.
Dat komt een beetje omdat het een praatfilm is. Er zitten wel visuele grapjes in maar die stellen niet zo heel veel voor.
Het laatste liedje van Badly Drawn Boy deed me écht aan Elliot Smith denken en dat vond ik bepaald niet erg!
Het spel vond ik zoals gezegd uitstekend. Hugh Grant vind ik niet zo'n bijzondere acteur maar de rol paste hem wel weer als een handgemaakt pak. Het jongetje en de situatie waar hij in verkeerde, daar kreeg ik kippenvel van zo af en toe.
Toni Colette is echt een vreselijk goeie actrice. Hoe mooi dat ze zo ongelukkig kan zijn en dan zo vreselijk gaat huilen en dat ik dat geloof maar dat ik er ook wel hard om kan lachen tegelijkertijd! Dat vind ik een kracht van haar spel en van het verhaal van de film. Toni Colette speelt niet de 'love-interest' maar als vrouwen niet de love-interest spelen, zijn het vaak veel interessanter rollen. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik Rachel Weisz niet goed vond want die maakte ook veel van haar kleine rol.
Bulleke
Ik vond dit echt één van de dikste schijtfilms die ik ook gezien heb! Films met Hugh Grant zijn sowieso meestal van die zeikfilms! Bah! Moet wel zeggen dat er enigzins een leuk stukje humor inzat, maar dat is dan ook het enige lichtpuntje van deze bagger film!! 1,5 *
herman78
dikste schijtfilms [...] zeikfilms! Bah! bagger film!! [...] 1,5 *
Pardon?
Drijntje
Ik vond het een geweldige film! Al zat ik me soms wel aan het kapsel van dat jongetje te ergeren. Maar dat hoorde natuurlijk zo...
dartviper
De film was goed mooi verhaal lijn en goed geacteerd van Hugh Grant. Je moet het stukje zien als Hugh Grant gaat zingen en dan lekker hard zetten kun je lachen. ik geef hem 4 *
movie_freak
Leuke film. Echt hilarisch ondanks het feit dat je bij sommige grappen wel moet nadenken echte top film.
wackyboy
May he rest in peace
davidov
ik denk dat iedereen wel wil leven als Will....tenminste ik wel, dat kan ik je zo wel zeggen...erg cool hoe hij zn hele leven kan vullen met niks doen en toch nog tijd tekort komen
John Doe
Idd, alleen een irritant joch in deze film samen met z'n moeder. Ik hoopte dat 'ie Shake ya ass ging zingen, maar nee hoor killing me softly. Ik had er meer van verwacht na het begin.
eldorado
De omschrijving van deze film klopt niet veel van,niet goed opgelet.
Nouseforaname
ik dacht eerst dat dit echt een bagger film was omdat Hugh grant erin speelt!! maar wat speelt hij leuk in deze film! heel anders als normaal. en ik vind m nu echt toppie!! deze film is ontzettend grappig! een van de leukste comedies van het jaar
davidov
is niet echt een goede film....op dat front vind ik hem matig.
maar hij is wel erg leuk om te zien, vooral hugh grant heeft het ideale leventje
jong, veel geld en veel vrije tijd
damn the bastard haha
davidov
ten eerste is het een humoristische opmerking, blijkbaar mis je dat.
En ten tweede, ik zou het niet erg vinden om veel geld te erfen, en in de bloei van je leven veel vrije tijd te hebben nee...jij mag van mij ook je hele leven lang kranten rond brengen en geen tijd of geld hebben om ook maar iets leuks te doen maar Will heeft het zo slecht nog niet vind ik.
jassonn
Wat een verrassing zeg.Heb deze film tijden uitgesteld omdat ik niet zo'n fan ben van Hugh Grant,maar ik vond hem erg leuk.Het verhaal werd nergens saai,en geen van de personage's verveelde me.Hier en daar ook nog wat leuke montage-trucjes.
4*.
4*.
ik had dus exact hetzelfde probleem...hugh grant UGH dacht ik...deze film zorgde ervoor dat mn mening niet 180 graden draaide maar op zn minst wel 90
laat ik Grant hier nu juist onder zijn kunnen vinden spelen. Zijn timing is bijv veel minder goed dan in Four Weddings.
davidov
maybe maar ik heb hier tenminste geen hekel aan hugh grant, niet echt zo'n meisjes zwijmel film als bijv four weddings en notting hill....die zijn ook wel geinig maar ergens nog een beetje te soft, terwijl bij deze film speelt grant (goed of niet) een hele andere rol en toevallig een rol en een typetje die ik veel meer mag
jassonn
Snap niet wat mensen zo goed vinden aan Four Weddings...,
vond die film zeer matig,en Hugh was zeker niet grappig wat hij in deze film wel weer is.Vond deze rol gewoon erg goed bij hem passen.
Yuppie_Scum
"I'm bloody Ibiza"!!
rol op het lijf geschreven van Hugh, voor zijn droge humor en wereldvreemde karakter!
Relschopper
Echt een verrassing! Ik dacht dat het een grappige film zou zijn zonder een echt verhaal... Om minimaal een net zo flauw verhaal als Notting Hill! Niet dat ik dat een slechte film vond overigens. Maar ik ben blij verrast door deze film....
Bertyl
De omschrijving van deze film klopt niet veel van,niet goed opgelet.
Klopt, er is in de beschrijving zo te zien meer naar het boek gekeken. In het boek is Will namelijk 36 en in de film 38. Ook komt in de film Mozart nooit ten sprake en in het boek wel.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' wordt massaal gezocht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

In Search of Darkness