• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Chris Weitz en Paul Weitz

Met onder meer: Hugh Grant, Nicholas Hoult en Toni Collette

Releasedatum: 6 juni 2002

Plot About a Boy

"Growing up has nothing to do with age."

Will is 38 maar gedraagt zich als een tiener. Hij is single, heeft geen kinderen en is nog steeds cool: hij rijdt in een snelle auto, gaat naar trendy clubs en weet welke sportschoenen je hoort te dragen. Hij heeft ook een perfecte manier gevonden om vrouwen te ontmoeten: hij gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders, waar veel vrouwen komen die een nieuwe leuke man zoeken, en doet alsof hij zelf ook een kind heeft. Via zo'n bijeenkomst ontmoet hij Marcus, de oudste twaalfjarige jongen ter wereld. Marcus is een beetje vreemd: hij luistert graag naar Joni Mitchell en Mozart, hij zorgt voor zijn moeder en hij heeft zelfs nog nooit sportschoenen gedragen. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.

dttom

Soundtrack is erg leuk van Badly Drawn Boy.

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Ik ben benieuwd!

Ik vind Hugh Grant meestal wel goed.

Maar it is nog ruim een maandje afwachten!

Dan ga ik zeker kijken!

avatar van vic

vic

gisteren in de sneak gehad. Ja was leuke film met mix tussen drama en humor

dttom

Erg leuke film, er wordt goed geaceerd door de jongen en hugh grant, die gewoon een koele gozer speelde:D. Ook zaten er erg goede orginele grappen in, eigenlijk enige minpunt is het einde dat iets te "amerikaans" was, maar voor de rest dus een hele leuke film

avatar van shayed

shayed

Best een leuke film met enkele extreem droge opmerkingen van Hugh Grant. Ik heb me wel mateloos geirriteerd aan de tranentrekkerij aan het einde van de film.

**1/2

avatar van vergruizer6

vergruizer6

Ja ja About a Boy in de sneak in Tilburg. Aardige film (vonden vooral de aanwezig dames) Strakke rol van onze vrind Hugh die al aardig op een vergruizer begint te lijken.

avatar van NERD

NERD

"Die al aardig op een vergruizer begint te lijken"

???

avatar van Jordy

Jordy

Ja, leuke film. Grant speelde een lekker cynisch rolletje... paar zeer komische momenten, maar damn wat zag die Toni Collette er uit zeg...

avatar van jaapslaap

jaapslaap

Hele gave film!!!!! Beter dan Notting Hill!!

avatar van Phooze

Phooze

Ik vond 'm erg leuk. Vooral de wat cynischere humor van Hugh.

It was a tragedy, but the ride behind the ambulance was fun...

avatar van Tippie

Tippie

Vond de film niet bijzonder. Heb een paar keer kunnen glimlachen. Weer zo'n echte Hugh Grant film waar de vrouwen wel weer dol op zijn.

Wel goed geacteerd van 'Marcus'. De gitaarscene maakt wel iets goed.

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ben benieuwd, ik ga hem vanavond checken met m'n vriendin... (tis niet doorgegaan, maar ik ga hem zeker nog wel in de bios zien!)

avatar van morpheus

morpheus

Hugh Grant is op dreef in deze Bridget Jones voor mannen, lekker cynisch met lekker wat humor. Grant speelt weer netzo droog als in Notting Hill. En deze film is eigenlijk het perfecte midden tussen BJD en NH. erg vermakelijk

***1/2 uit *****

avatar van Britney

Britney

Yes! Ik ga er morgenavond heen en iedereen hier vind m leuk.

Ole ole ole!

avatar van BjRN

BjRN

Oh ja, hier heb ik dus helemaal geen zin in. Deze film is entertainment op en top, maar als je wilt genieten van doordachte cinematografie moet je echt niet naar About A Boy gaan. En goede soundtracks vind je bij Silva Screen

avatar van nance

nance

Ontzettend leuke film, niet verwacht dat ie zo lachwekkend was (positief bedoeld).

Grant is heel droog en grof, heel wat anders dan dat je verwacht bij hem.

Het jongetje speelt ook heel overtuigend en wat is ie cute!

Aanrader!

avatar van butterfly

butterfly

hey hallow dar ik vond het een gruwelijk grandioos lache film echt the best ever van hugh grant ik wil hem op dvd hebben maar dan moet hij eerrst uitkomen op dvd hahahah anyway echt 5 sterren waard de grappen waren echt heel goed en de nodige drama zat er natuurlijk ook weer in alleen dan aan de humoristishe kant echt een topper

kuzzzzz tara

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Wel aardig. Vond hem wel niet zo grappig als bijvoorbeeld Notting Hill. Ik ga straks de soundtrack kopen

avatar van filmfreaky

filmfreaky

Nou ik heb haast alleen nog maar positieve reacties gezien, dus ik ga er ook zeker heen, haha

avatar van iman

iman

LEuke film... heerlijk dat sarcasme... de sfeer van de hele film is gewoon geweldig.... ja echt een aanrader

avatar van jester

jester

Inderdaad de moeite waard, met een zeer warme en passende soundtrack. Het einde is inderdaad een beetje over de top, maar dat is een klein minpuntje. Hugh Grant is zeer overtuigend als cynische egoist.

avatar van Yak

Yak

da's toevallig, ik heb die soundtrack op dit moment opstaan. heel mooi jah! maar ik ben dan ook een groot bewonderaar van badly drawn boy.

dttom

me too , maar hour of bewilderbeast is wel een stuk beter dan deze.

avatar van Yak

Yak

beter: ja. maar een stúk beter vind ik niet, hoor. na het lezen van een paar lauwe recensies ging deze soundtrack al mijn verwachtingen te boven.

avatar van sydney

sydney

Hele leuke en amuserende film. Hetzelfde type humor als bij bridget, maar dat was te verwachten. Heel droog en veel scenes met plaatsvervangend schaamtegevoel. Zeker de moeite waard. 4 sterren.

avatar van Rascal

Rascal

Redelijke film maar best veel drama voor een komedie.

avatar van Bwen

avatar van Zavo

Zavo

amv@123 schreef:

In de bios gezien, bijna in slaap gevallen. Had meer romantiek verwacht. *2

Waarom wist ik nou meteen dat je een vrouw bent na deze opmerking?

avatar van amv@123

amv@123

Is daar wat mis mee dan?