Genre: Komedie / Drama
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot About a Boy
"Growing up has nothing to do with age."
Will is 38 maar gedraagt zich als een tiener. Hij is single, heeft geen kinderen en is nog steeds cool: hij rijdt in een snelle auto, gaat naar trendy clubs en weet welke sportschoenen je hoort te dragen. Hij heeft ook een perfecte manier gevonden om vrouwen te ontmoeten: hij gaat naar bijeenkomsten van alleenstaande ouders, waar veel vrouwen komen die een nieuwe leuke man zoeken, en doet alsof hij zelf ook een kind heeft. Via zo'n bijeenkomst ontmoet hij Marcus, de oudste twaalfjarige jongen ter wereld. Marcus is een beetje vreemd: hij luistert graag naar Joni Mitchell en Mozart, hij zorgt voor zijn moeder en hij heeft zelfs nog nooit sportschoenen gedragen. Langzaam ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen de twee.
Will Freeman
Ali
Christine
Imogen
Imogen
Typische Hugh Grant film, maar dan zonder de gebruikelijke romances met een vrouw. Dit maal krijgt ie een kind. Best een aardig idee voor een film, maar het is gewoon niet goed uitgewerkt. Nergens wordt het interessant en de ontroering kom ik bij mij ook niet vinden. Ik zie Hugh toch liever in rom-koms als Love Actually en Notting Hill.
Michel Dumoulin
Ben benieuwd, vanavond eens kijken!
Het boek was in ieder geval vermakelijk, alhoewel minder dan 'High Fidelity".
Poppe
Leuke film, echt Hugh Grant, die een sullig maar flits typje speelt, wat op zn huid geschreven is. Ontroerend op zn tijd, heeft verder grappige momenten ! EN ! Een top soundtrack.... 3,5 !
hertogje
Ben ik de enige die het jongetje irritant vond? Pfff. Nouja, er zitten wel wat redelijk grappige stukjes in de film. Zoals het concert. Maar voor de rest vond ik het nogal saai. Weinig geslaagde grappen en een voorspelbaar geheel. Alleen Hugh Grant zet een prima rol neer.
Pastichio Rocker
Gisteren op tv gekeken en heb me erg vermaakt. Dit soort humor ligt me wel, en Hugh Grant was erg leuk als snelle jongen die nooit wat heeft gepresteerd. Geen meesterwerk, maar zeker wel 4* waard. Deze film heeft een beetje dezelfde soort humor als High Fidelity, en dat is niet zo gek aangezien ze beiden van dezelfde schrijver zijn. Ja, er mogen van mij nog wel wat Hornby verfilmingen komen.
serpico
Verademing tussen alle Hollywood-meuk die normaliter de tv bereikt wanneer ik eens besluit te kijken. About A Boy daarentegen had meer charme en ik besloot de film gisteravond maar eens helemaal te kijken.
Wat wel mijn 2e kijkbeurt werd, de eerste dateert van een paar jaar terug. Maar ik was positief verrast door deze film. Hij is wel een beetje over-the-top zo hier en daar, Marcus is bijvoorbeeld gewoon té weird en zijn moeder ook. Ze roepen het leed gewoon over zich af, zou je zeggen. Maar als je dit accepteert leidt het wel tot vele aangename momenten en fijne humor. Heerlijk cynische voice-overs en aardig belachelijke gebeurtenissen geven deze film zijn eigen sfeer en ritme. Gezien vanuit de ogen van verschillende personages zonder dat het rommelig wordt. Hugh Grant speelt hier een heerlijke rol en hij blijft gewoon een aangename, relaxte vent om naar te kijken. Hij acteert dan ook prima, in tegenstelling tot het jongetje Marcus zelf. Maar omdat Marcus' acteerwerk soms niet echt overtuigt draagt het eigenlijk bij aan zijn vreemde karakter en werkt het dus eigenlijk prima. En op wat moralistisch geneuzel na, wat gelukkig wel tot een absoluut minimum beperkt werd, behoudt de film zijn goede sfeer en weet ons, zelfs ondanks het moralistische geneuzel, nog een aantal wijze levenslesjes te leren ook.
Speciale aandacht nog voor de humor, omdat het zo prachtig paste bij de film en langzaam naar zijn hoogtepuntjes toewerkte. En dat terwijl de balans tussen drama en komedie heel intact bleef. Complimenten voor het script. Een relatie tussen een volwassen vent en een jongen waar hij eigenlijk niets mee te maken had wordt uiterst geloofwaardig getoond en het wordt zelfs nog leuk om Hugh Grant's personage te zien veranderen.
*Nientjah*
Vrij slechte film met de altijd irritante Hugh Grant. De humor lag mij niet en het einde was niet te pruimen.
1 ster.
kimberlyVD
Leuke film. De film brengt ook een toffe sfeer...
Hugh Grant is echt goed in deze film!
Lady_Movie
leuke film.
af en toe grappig.
was wel origineel.
maar ook niet echt bijzonder.
wel goed geacteerd.
een 2.0
missl
helemaaal niet boeiend deze film, het verhaal is zwak en hugh heeft echt betere rollen gespeeld die me wel aangrijpen.
dit is niks aan.
tommykonijn
Nadat ik de inhoud van de film had gelezen dacht ik : dit zal wel een Big Daddy 2 worden maar uiteindelijk bleek het een heel ander verhaal te hebben, Hugh Grant speelt niet slecht maar soms vond ik het wat saai, stukken dat er weinig gebeurde, ik vond het absoluut geen vreselijke film maar ik heb betere gezien.
***
Dark Knight
mwah ......... niet echt een topper maar wel vermakelijk, Hugh Grant is een +punt. 2,5********
Enigszins vermakelijk drama dat al snel in een soort van autistische toestand geraakt en niet goed genoeg kan blijven boeien. De cast ten spijt. Redelijk.
Jeauhan
Redelijke film waarin ieder karakter eigenlijk letterlijk op een eiland lijkt te staan. Film begint wel aardig, maar het verdere verloop was letterlijk 'killing me softly forever'..
Eby
Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van deze film.
Ik begon te kijken met 'Nottinghill' in mijn hoofd, omdat Hugh Grant daarin ook meespeelt. Ik had iets gelijks verwacht.
Doe dat dus niet, dan valt ie wel tegen.
Toch blijft het opzich een erg leuke, aparte film.
Niks mis mee.
Vera
About A Boy is leuk!
Omdat de film allemaal verschillende karakters laat zien en omdat het ook wel een maffe film is. Daarbij moet je deze film absoluut niet gaan vergelijken met "Nothing Hill"; dit is iets anders.
Bij mij viel de film in het begin juist tegen; een beetje sloom en de film kwam bij mij als een beetje "raar" over
Hugh Grant is in mijn ogen de enige die deze rol had kunnen vertolken!
Leuke en grappige film, die ik vanavond maar weer eens ga kijken!
4.0 *
Aapje81
Prima film gebaseerd op het boek van Nick Hornby (ook verantwoordelijk voor High Fidality) Hugh Grant zet hier een uitstekende acteerprestatie neer en wat er over de man ook gezegd wordt hij beschikt over veel zelfkennis bij het uitkiezen van zijn rollen. Ik kan mij amper een rol herinneren waar hij miscast was. Ook deze is hem op het lijf geschreven.
Verder komt de humor van Hornby in de film prima tot zijn recht en alle acteerprestaties zijn redelijk tot goed. Speciale vermelding verdiend natuurlijk Rachel Weisz . Wat is dat toch een prachtvrouw en ze kan ook nog acteren
Leuke film, die me alleszins meeviel. Ik had een hele flauwe film verwacht, maar de film was soms bij vlagen erg scherp. Grant vind ik nog altijd geen fijn acteur om naar te kijken en ook in deze film is hij eigenlijk weer zichzelf in de rol van kakkerige yup. Het verhaal is verder wel aardig en de film is onderhoudend genoeg, om de gehele speelduur te blijven boeien. Ik vond de scene dat Grant het podium opstapt om de jongen te ondersteunen bij "Killing me Softly" trouwens nog best goed gedaan. Helemaal niet slecht!
jumpstylemovie
Ik ergerde me zwaar aan dat joch :S
Echt een kutkereltje.
Hugh is weer goed bezig.
Getting Louder
Ik kan me herinneren dat ik deze film vroeger vreselijk saai en flauw vond. Nu ik weer een paar jaartjes ouder ben en hem ging herzien kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk een fantastisch verhaal is.
Sommige taferelen heel herkenbaar en op zo'n cynische manier uitgewerkt dat het zeer lachwekkend is.
Ik denk niet dat de gebeurtenissen centraal staan, maar de personen zelf. Moet je misschien van houden, maar de ontwikkelingen van de karakters zijn heel goed uitgewerkt.
rox91
Toch wel een goeie film. Apart verhaal maar er zitten af en toe wel grappige scenario's in. Maar erg romantisch is Grant niet
Hankieh
Paar dagen geleden ziek voor de TV gezeten en deze film tegen gekomen.
Was wel een leuk filmpje
Voor de rest niet veel speciaals, ik zou hem denk ik meer als boek waarderen maar ga het boek nu zeker niet meer lezen, tis of het boek of de film.
Grappige stukjes, zielige stukjes pakten mij niet echt zo en voor de rest wat feel-good. Standaard die aardig goed uitpakt, 3 sterren.
medansavamhel
Een ontzettend irritante film door de jongen en haar moeder. Opzich een goed verhaal en prima geacteerd, maar ik irriteer mij gewoon teveel aan bepaalde personages om van de film te kunnen genieten.
kimberlyVD
Apart verhaal? Dit is een 13 in een dozijn verhaal...
Maar daarom is de film niet slecht hoor

In Search of Darkness
Documentaire / Horror, 2019