Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
SlasherMovieMan
Zijn de lammetjes stil of mekkeren ze er tussendoor?
Ik heb altijd al een zwak gehad voor deze sterke thriller/horror. Niet alleen omdat Anthony Hopkins gewoon zo'n geweldige acteur is maar ook omdat de film zo akelig en eng is. Zelfs voor de moderne tijd vind ik hem nog echt spannend. En natuurlijk de jonge Jodie Foster geeft een geweldige vertolking. Ik vind dit gewoon echt een meesterwerk.
Jammer alleen dat Anthony Hopkins niet meer zo vaak in dit soort psychologische thrillers/horrors te zien is. Je ziet hem de laatste tijd in andere soort films.
davincstyle
Prachtig en machtig acteerwerk van Jodie Foster en Anthony Hopkins. Ze doen samen het werk om een geheel prachtstuk te scheppen. Ik heb genoten na het herzien van deze film en ik moet bekennen dat dat echt een ruime tijd terug is geweest.
Verhaal sleept je mee en de emoties van beide acteurs doen wonderen. Hun ogen vertellen evenveel als hun spreken en dat boeide me erg. Ik kan niet wachten om hannibal te kijken en vervolgens red dragon. Laat maar komen!
MrRotKip
Zojuist deze film gekeken en een beetje teleurgesteld. Hopkins en Foster zijn uiteraard goed, maar van muziek weinig gehoord en ook niet ontzettend veel sfeer.
Wel denk ik, dat mijn verwachtingen niet helemaal goed lagen; Ik verwachtte een ontzettend enge film, maar het was meer een misdaadthriller dan de horrorthriller die ik dacht (Ik zag dat hij met The Shining en The Exorcist werd vergeleken, vandaar dat). Cape Fear vond ik stukken enger en Robert De Niro was minstens zo eng, maar dat zal wel aan mij liggen.
Ik zie dat hij hier ook met The Shining wordt vergeleken, nou dat weet ik wel: De Shining is een klassieker en wint duidelijk.
MrRotKip
trouwens: volgens mij is deze film voor vrouwen een stuk enger dan voor mannen. wát een seksisme af en toe...
Angelo2
Meesterlijke thriller. Was 13 toen hij uitkwam. Vond hem destijds echt super spannend. Nu pas weer bekeken en heel zo spannend als toen vind ik hem niet meer maar het blijft verder een geweldige sfeervolle film. Geweldige acteerwerk ook van zowel Foster als Hopkins.
Angelo2
cloooser, closer
Erg bijzondere film, het feit dat hij zo hoog staat geeft je al meer verwachtingen op een goede film. Helaas werden die maar deels waar gemaakt. Hij begint behoorlijk snel maar dat moest ook wel want het opeen volgende stuk was erg ingewikkeld. Enkele dingen die hij zegt waar ik eerst niks achter zou zoeken blijken later van betekenis te zijn een voorbeeldje hiervan is dat hij zei dat hij een cel wilde met uitzicht op een mooie boom en misschien wat water. Later in het huis van die vrouw/meisje zie je een boom. Het schoot me meteen te binnen wat hij zei en even later draaide de camera verder en daar zag je wat water. Er zitten naar mijn idee heel veel van deze stukken in de film zoals dat hij op het einde zegt dat hij een vriend op bezoek verwacht. Was dit om haar scherp te houden zoals hij de hele film doet of vergis ik me hier in . Ik denk dus dat er veel van deze stukken in zitten en als je je concentreert op alles wat hij zegt de film een 2de of 3de keer niet zou vervelen. Wel jammer dat ik op het einde een daverende plot twist had gehoopt die eigenlijk uit bleef...
Het acteerwerk was fenomenaal zowel Foster als Hopkins spelen hun rol heel goed. Hopkins vind ik perfect gecast. Ik denk dat zijn acteerwerk de film als het ware ''maakt''.
Een van de laatste scènes door het huis was wel behoorlijk cliché. Verder was de film niet echt spannend ik weet niet hoe het komt maar het deed me allemaal niet zo veel.
Aardige film die mijn verwachtingen niet waar kon maken.
Het verschil is dat veel mensen hem destijds in 1991 hebben gezien. Als je hem 20 jaar later voor het eerst ziet kan hij op in sommige opzichten tegenvallen. Als je nu de orginele Excorsist kijkt is hij ook niet meer eng en lach je erom. Mijn moeder had hem in de bios gezien en vond hem dood en dood eng. En zo is het met alles. Met muziek...noem maar op. Je moet het in die tijdgeest zien. Voor mij nog steeds een meesterlijke film na al die jaren. En het acteerwerk is tijdloos.
MrRotKip
Als je nu de orginele Excorsist kijkt is hij ook niet meer eng en lach je erom
Dat zou ik niet durven te zeggen. Ik heb de exorcist niet gezien, maar vaak genoeg het hoofd van dat meisje, wat er toch nog steeds eng genoeg uitzag. Ook de Shining is toch veel enger dan dit.
[/quote]
[quote]
Ik beoordeel hem als een film van nu. Er zijn ondertussen al veel meer enge verschenen en daardoor moet ik strenger naar deze kijken. Ik kom dan tot de conclusie dat dit niet eng is en dat ik de voorkeur geef aan films a la blair witch project .
MrRotKip
Goedenavond iedereen, mijn eerste post hier op het forum, hoewel ik al even rondhang

Ik heb Silence of the Lambs vanavond voor het eerst bekeken en hoewel de film inderdaad erg boeit (en Hopkins geweldig is), vind ik dat er in de posts hierboven niet erg kritisch wordt gekeken naar misschien wel een van de belangrijkste dingen uit de film. Of mis ik misschien iets? Hoe kon Hannibal ooit de pen bemachtigen waarmee hij uiteindelijk zijn handboeien afdeed? Op dat moment dat hij de pen zag liggen zat hij helemaal vast en het was echt onmogelijk dat hij op dat moment de pen had gepakt. Voor mij toch een smetje op de film, of heeft iemand hier een uitleg over die ik in de film gemist heb?
van IMDb, hier
IMDb :: Boards :: The Silence of the Lambs (1991) :: How did Hannibal get the pen?
Drs. DAJA
The Silence of the Lambs staat op de nummer 1 in de Top 25 met de beste Horrorfilms van de jaren '90.
De video: '90s Horror Top 25 - nr. 1 The Silence of the Lambs
Dit betekend dat The SIlence of the Lambs detweede film is die dinsdag avond in de '90s Horror Double Feature in Cinema 301 wordt getoond: MovieSense toont beste 2 films uit Horror Top 25: Jaren ’90 in bioscoop | MovieSense - Online filmmagazine
maxroelofs
Belachelijk! deze film is allesbehalve eng.
Drs. DAJA
Ik kan voldoende scenes opnoemen die doodend zijn. Buffalo Bill die hulp nodig heeft om een bank in zijn busje te laden, "it put's the lotion on the skin, or else it get's the hose again", het einde.
En dan nog dit: YouTube - Buffalo Bill (Goodbye Horses) HD quality dood maar dan ook doodeng. Horrorvakmanschap.
maxroelofs
Absoluut niet mee eens. Er zijn tegenwoordig films die echt gewoon vele malen enger zijn. De scène die jij linkte was verder ook niet echt eng te noemen. Rec, the blair witch project, black swan, en zelfs het recente insidious zijn allemaal enger dan deze. Verder heb ik nog niet veel mensen gehoord die deze film eng vonden. Wel gewoon spannend maar ook niet meer dan dat. een nummer 1 plek op de horror toplijst vind ik dan ook sterk overdreven. Misschien vond jij hem persoonlijk wel eng alleen het merendeel van de mensen hier neem ik aan van niet.
Malli
Ik vind het toch ook vreemd dat deze film blijkbaar als een horrorfilm beschouwd wordt. Dat is hij natuurlijk helemaal niet. Eerder een uiterst spannende psychologische misdaadthriller.
jumpstylemovie
Alles is al gezegt over deze film maar ik doe toch nog mijn zegje. Silence of the Lambs is een vreselijk goede film. Jodie Foster doet het fantastisch maar Hopkins steelt de show. De film is boeiend, super sfeervol en de muziek is ook perfect. Met gemak een van de beste van zijn genre.
Een minpuntje was dat ik een mindblowing einde had verwacht maar die bleef uit. Er kwam geen schokkende ontknoping (voordat ik aan de film begon dacht ik bijvoorbeeld dan Lecter en Bill dezelfde persoon zouden zijn). Natuurlijk is dit niet de fout van de film maar ligt het aan mij en ik moet zeggen dat het einde opzich prima is. Het voelt alleen nogal leeg aan.
Ook begon de DVD halverwege te haperen en had de PlayStation problemen met het lezen van de disc, tot mijn grote ergenis! Hierdoor heb ik 2 of 3 scenes op YouTube bekeken wat de sfeer verpest. Maar ja, ik moest en zou de film afkijken!
Eentje om in huis te halen.
bastiaan282
deze film verdient van mij een dikke 5,omdat ik nog steeds een beetje bang ben als ik hopkins op tv zie !
movie-edje
De meeste vinden Hopkins eng in deze film,
integendeel,
Buffalo Bill die is pas echt creepy!
put the lotion in the basket
Hostelg
Damn wat een prachtig acteer werk van Jodie Foster en Anthony Hopkins!
Buffalo Bill is ook erg creepy zoals al eerder is gezegt,in dit deel vind ik Anthony Hopkins het beste spelen als Hannibal Lector.
De film heeft ook een erg cool einde wat ook een pluspunt is.
Terecht in de top 250 maar ik vind hem toch geen 5* want ik heb wel betere films gezien.
aanrader!!!!!
Mrs.Congeniality
Geen slechte film. Hij wist mijn aandacht wel heel goed vast te houden. Toch mis ik wel de spanning van een thriller, de film had nergens enge of echt spannende momenten, welke ik dus wel had verwacht. Het acteerwerk is ook wel in orde, maar voor mij geen topfilm
Naomi Watts
Ongepland gaan herzien omdat ik bezig ben met een herziening van alle Michael Mann's en na Manhunter moest ook deze 'opvolger' even aan de tand gevoeld worden.
Silence of the Lambs heeft een enorme reputatie maar schiet nu toch pijnlijk tekort. Vooral door veel meer 'filmervaring' en dat ik nu sinds een paar jaar het meesterwerk van Mann weet te waarderen. Hopkins is geen Cox, en zijn melodramatische en theatrale versie van hannibal is tenenkrommend, ongelofelijk dat deze Lecktor zo geprezen wordt. Op een casual manier toch best een aardige thriller maar de reputatie zit 'm gewoon in de weg. Ook is het als opvolger, na een meesterwerk als Manhunter gewoon zwaar onder de maat. Over de capaciteiten van Demme hoef ik het helemaal niet te hebben, bezit nog niet 1% van de vaardigheden die Mann heeft.
mikey
Wel een goed idee om ze allebei weer eens te zien binnen 1 kijkbeurt. En dan nagaan wat de verschillen precies zijn.
Naomi Watts
Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant weer niet omdat je toch wel veel vergelijkt (alleen bij Manhunter -> Red Dragon wel een must). Toen ik deze voor het laatst zag leefde ik zelfs nog in de veronderstelling dat dit het eerste deel van een reeks is.
goongumpa
Het is niet omdat die 2 films gebaseerd zijn op dezelfde reeks boeken, dat je ze per se met elkaar moet vergelijken. Manhunter is inderdaad een eigenzinniger, kunstzinniger werkje, terwijl Silence of the Lambs eerder voor de thrills gaat -- maar dat wel héél goed doet. Het zijn twee goede, maar compleet verschillende films, die je echt niet zo tegenover elkaar moet zetten.
Deze Silence of the Lambs bijft gewoon een zeldzaam spannende en goed gemaakte film, en Hopkins vertolkt de rol van deze Lecter perfect.
Naomi Watts
Eens, maar als je het benaderd als franchise is deze toch wel aanzienlijk minder. Al ligt het misschien eerder, met het niet altijd even terecht, vergelijken. Toch zie ik het als een deel 2, en die vergelijk je toch al snel met een eerste deel.
goongumpa
Oké dan, wij benaderen deze film verschillend. Persoonlijk ben ik er niet zo voor om een film als 'deel van een franchise' te zien, liever beschouw ik het als op zichzelf staand werk.
We zijn het in ieder geval wel eens over Mann en Manhunter!
Naomi Watts
Dat ben ik ook met je eens maar toch zorgt een eerder deel toch voor een bepaald verwachtingspatroon. Qua thriller is deze sotl nog best wel aardig maar ik vind het iets te veel achteruitgang op Mannhunter
AC1
Net opgenomen in de U.S. National Film Registry en gisteren gezien op Blu-ray.
Weertenaar
De vlijmscherpe dialogen en het goede acteerspel van Foster en met name Hopkins - voor wie de rol speciaal lijkt te zijm bedacht - zo goed als hij er in past; zijn de twee steekhouders die The Silence of the Lambs in de goede richting duwen. Naast de sterke regie laat de film mijns inziens wat steken vallen op cinematografisch gebied. Het geheel doet me allemaal net iets te degelijk aan, evenals het ietwat matte slotakkoord. Al prefereer ik liever dit dan de 'show' die Mann opvoerde in Manhunter. Desondanks komt Demme nog net aan een afgemeten 4 sterren. benieuwd hoe men de draad verder oppakt.

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Jodie Foster niet geneigd om naar 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' te kijken

'The Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe volwaardige trailer

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiatermoth virginiadisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalpast history suspensefulforebodingominouspsychological profiling