• 9.414.821 stemmen

The Silence of the Lambs (1991)

Thriller / Misdaad | 118 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

IMDb beoordeling: 8,6 (1.716.756)

Releasedatum: 12 april 1991

Plot The Silence of the Lambs

"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Clarice Starling

Senator Ruth Martin

Ardelia Mapp

avatar van remorz

remorz

Ik vind juist dat de hele film Hannibal wel het elan wordt toegedicht van een mysterieus man, die tot dingen in staat is die 'normale' mensen niet kunnen. Het begint al met het feit dat hij ruikt welk parfum Clarice (normaal gesproken, maar niet vandaag) gebruikt.(net zoals hij over details beschikt van een man die hij al jaren niet gezien heeft, zeer realistische tekeningen maakt van gebouwen die hij al jaren niet heeft gezien etc.) Zijn ontsnapping is daar ook een uiting van. De film creeert de perfecte (bijna bovenmenselijke) sfeer rondom het personage van Hannibal, waardoor de ontsnapping, die wellicht een beetje 'makkelijk' lijkt, geloofwaardig (=conform alle eigenschappen van Hannibal) wordt.

avatar van mister blonde

mister blonde

Nicos! schreef:

sorry ik weet dat mijn mening niet telt (want de die hard fans zijn het niet met mij eens) maar ik vind persoonlijk (ik dus, je hoeft het niet met me eens te zijn hoor blondie)

per definitie niet, zo lijkt het. en wat is dat met dat geblondie. ik ben je vriendinnetje niet.

(ff voor blondie; dit is een voorbeeld, terug gaan slaan op detail is hier dus niet van toepassing).
een erg vreemd voorbeeld, wat wel weergeeft in wat voor wereld jij leeft.

punt uit.

niets punt uit. dit is een discussiesite. het argument 'het is mijn mening' , is sowieso niet valide.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

mister blonde schreef:

en wat is dat met dat geblondie. ik ben je vriendinnetje niet.

avatar van flipsen

flipsen

Waarom stemt die Nicos! alleen maar op 3 films die hij of 5 sterren, of 0.5 ster geeft? Hij komt niet echt geloofwaardig over zo vind ik.

avatar van eerdekes

eerdekes

Een echte filmfan die het verschil kan onderscheiden tussen goed en meesterwerk.

Geeft deze film geen 0.5*

avatar van mister blonde

mister blonde

jammer dat we (met name ik!) die Nicos zoveel aandacht geven. in het vervolg negeer ik hem gewoon.

avatar van Tha Flow

Tha Flow

En de rust keerde weder op het MM forum. En iedereen leefde nog lang en gelukkig.....

avatar van Dion-Fey

Dion-Fey

Dit is nouw een goed voorbeeld van een film, waarbij je je verstand moet gebruiken, omdat hij wat meer wil dan alleen Amuseren. en vergeet het woord FILM niet heNicos, dat woord heeft weinig te maken met realiteit. in een fil is alles mogelijk, dat maakt nouw juist de meeste films zo bijzonder.

je kunt over deze film nog eens lekker nadiscusieren; Docter Lecter bevindt zich namelijk in een ver Aziatisch land, of is het nouw Zuid-Amerikaans? deze film vind je geweldg of pruts, dat hangt af van twee zaken: Smaak en Verstand...

4.5 ster

avatar van gemaster

gemaster

Ik vond het niet werelds en niet prut. Gewoon een goede thriller, maar niets bijzonders. 4 sterren.

avatar van rik_kubrick02

rik_kubrick02

toppertje was dit, wel wat gedateerd nu. maar misschien wel de beste in t genre.

Jodie Foster in de rol van haar leven! die gesprekken bij het plexiglas....wow! onovertroffen

avatar van Frum

Frum

Op zich een goeie thriller, alleen ben ik hem momenteel helemaal zat aangezien je hem per jaar een keer of 10 op tv ziet. Maar in z'n tijd zeker eentje die je gezien had moeten hebben... 3,5*

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Net geen meesterwerk.

De film moet toch een beetje aan kracht inboeten na enkele kijkbeurten.

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Maar je moet het toch ook wel een beetje in het tijdsbeeld zien. Was destijds echt vernieuwend. Hoeveel klonen zullen er wel niet van gemaakt zijn.

Voor mij maakt dat de film zowiso al bijna beter dan alles wat erna komt.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Geweldige muziek, heb net red dragon gekeken en ben begonnen aan deze(voor de derde keer) en die muziek is zo goed passend bij deze film.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

eerdekes schreef:

Geeft deze film geen 0.5*

Nee geen 0.5 je kan hem niet goed vinden, maar dit lijkt meer op omlaag krijgen in de top 250 ofzo.

En omhoog krijgen van Pulp Fiction. Ik vind het nogal kinderachtig maja.

avatar van Airbus

Airbus

gemaster schreef:

Als je het niks bijzonders vind, waarom geef je dan 4 sterren?

een film die je gewoon goed geeft, maar niks bijzonders geef je toch geen 4 sterren, of zie ik dat nouw zo verkeerd?

in de thrillers is het natuurlijk een klasieker

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

deze vond ik echt geweldig goed! echte aanrader

avatar van kevke1990

kevke1990

Ik kan deze film wel 50 keer in een jaar kijken. 5*

avatar van pardalis

pardalis

Dit is een film die ik kan blijven zien. Inderdaad één van Fosters beste prestaties. Een goed opgebouwde film die zelfs beter is dan het boek (wat zelden voorvalt) Helaas is de opvolger Hannibal een regelrechte flop geworden.

Spijtig ...

avatar van mikoz

mikoz

hannibal is helemaal geen flop .. een andere film als silence of the lambs maar wel een leuke ..

4**** voor hannibal ..

voor silence of the lambs overgens 5*****

avatar van Kai

Kai

Ben ik met je eens Mikoz, ik vind Hannibal ook geen flop zelfs Manhunter niet. Maar ik wacht nog even af tot donderdag en dan zal ik eens zeggen waarom ik hem geen flop vindt. Want het is nu te lang geleden om dat nog precies te kunnen aangeven.

Kai schreef:

Ben ik met je eens Mikoz, ik vind Hannibal ook geen flop zelfs Manhunter niet.

Manhunter is een meesterwerk vergeleken met Hannibal

avatar van Alethio

Alethio

Heerlijke film, met een paar leuke wendingen en gespeel met de camera waar ik echt wel versteld van stond.

Hahah, wat een flut film. Helemaal niet eng en ook geen meesterwerk. Ik ga vanavond Hannibal voor het eerst kijken en ik hem wel hoge verwachtingen na deze, sorry. Maar buiten Jodie Foster en Anthony Hopkins is deze film niet de moeite waard om over te discussieren. Van mij krijg hij een 1,5 omdat hij toch op 28 staat volgens jullie.

avatar van flipsen

flipsen

Disneyclassicfan schreef:

Je houdt er een paar rare redenaties op na:

1) Na deze niet leuk te vinden, heb je toch hoge verwachtingen voor hannibal.

2) Je geeft hem toch nog 1.5 ster, omdat de rest hem wel goed vindt.

avatar van Hannibal

Hannibal

Disneyclassicfan vindt Sneeuwwitje natuurlijk veel enger

avatar van EmDee

EmDee

flipsen schreef:

2) Je geeft hem toch nog 1.5 ster, omdat de rest hem wel goed vindt.

Ze zal anders wel bang zijn dat we allemaal onze Disneyfilms zullen herwaarderen.

avatar van Rudie

Rudie

Eén van mijn favoriete thrillers, zoniet de allerbeste! Deze durf ik rustig 5 sterren te geven. Het is ook een film die je niet vaak genoeg kan zien.

avatar van fcb

fcb

Van deze film verwacht je toch een menseneter met veel bloed,horror,enz...

had meer van verwacht