Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
83Utreg!
So? Voor een terroristische aanslag te plegen is er ook moed nodig, dat praat helemaal niks goed.
Verstand komt met de jaren zeggen ze dan..
Het praat niks goed, maar het zegt wel wat. Namelijk dat veel mensen die het veroordelen, zoiets gewoon nooit zouden durven, en daarom gaan lopen roepen hoe fout het wel niet is.
Dat het fout is, ach het is ons wel zo aangeleerd, maar het is eigenlijk een heel basic oerinstinct van mannen. gewoon groepsgewijs met anderen op de vuist gaan. Probeer het eens!
decicco
Mooi gezegt ''Better fight for something, than live for nothing.''
Je hebt jongens die zien hooliganism als een wekelijkse uitlaatklep maar, je hebt ook mensen die vechten voor hun club. Zoveel passie en zoveel liefde dat sommige mensen in een club pompen dat zie je maar weinig en iets wat je lief is daar vecht je voor. En dan kunnen sommige dadelijk wel weer zeggen ''ja, maar dat is niet te vergelijken met een geliefde of wat dan ook.'' Maar sommige mensen hebben niets anders dan hun groep en hun club.
marko09
dit film is mooi erg veel mooie cenes en de vecht partijen zijn realistish top film
yeyo
Mooi gezegt ''Better fight for something, than live for nothing.''
Ik vind vechten enkel respectabel als het ergens toe leidt. "Het doel heiligt de middelen", dat kan ik eventueel nog begrijpen. Hooligans vechten echter voor totaal geen reden en ik denk niet dat ze hun favoriete club er een dienst mee bewijzen.
wmasman
eliah wood wordt nergens in deze film zo stoer als zou moeten, tatoeage, kapot geslagen gezicht, sigaretten. Nee die waterig blauwe hobbit ogen blijven, hierdoor weet de film niet te overtuigen, zeker geen top 250 voor mij
de grafhond
@discussie tussen tussen utreg en decicco. Jullie hebben het over "De oude garde" hooligans en spreken daar jullie lof over uit, hoe geweldig die zijn etcetera, maar denken jullie ook dat die gasten op de Bunnik ook zo gecharmeerd zijn van jullie reacties op een forum over een voetbalfilm?! Als mijn G me betrapt over de "ins en out" over pak 'm beet Go ahead thuis terug in februari, dan maken ze me af!
83Utreg!
Dan mag jij mij vertellen welke ''ins en outs'' ik heb gegeven die op enige wijze belastend zouden kunnen zijn voor die gasten.
Ik geloof ook niet dat ze het erg vinden als ik iets vertel over hoe een hooligan denkt.
wibro
Better fight for something, than live for nothing.
Kan ik me wel voor vinden, maar voor een voetbalcub? Neen, daar ben ik net niet fanatiek genoeg voor. Het portret van de hooligans zoals in deze film geschilderd werd kwam mij best wel geloofwaardig over m.u.v. "hooligan" Elijah Wood uiteraard, die ik totaal miscast vond. Hij met zijn baby face uiterlijk paste totaal niet in het groepje "rough boys". Voor zijn optreden moet ik toch minimaal een ster voor deze film in mindering brengen.
Wel mooie muziek trouwens van "The Stone Roses";
I don't have to sell my soul
he's already in me
I don't need to sell my soul
he's already in me
I wanna be adored
I wanna be adored
83Utreg!
Waar moet je anders nog voor vechten in onze veilige beschermde maatschappij. Daarbij zijn er maar weinig dingen die net zo veel emotie, agressie, en frustratie oproepen, dan voetbal. Er is ook zoiets als trots, voor je club en je stad, voor sommige gaat dit zo ver dat ze er voor willen knokken. Gelukkig kan ik tegenwoordig deze driften bedwingen, maar ik snap wel waar het over gaat.
P91J
een top film en over elijah wood hij is natuurlijk wel goed uitgekozen echt een sukkeltje die een kijkje in het leven van een echte hooligan neemt en uiteidelijk toch wel goeie hoeken uitdeelt
Thom1994
"Hooligans"
Een erg goede film, met een geweldige cast. Het acteerwerk was helemaal in orde, en de gevechten waren ook erg realistisch in beeld gebracht.
Deze film geeft een duidelijk beeld van de "Voetbalhooligans" die (helaas) echt bestaan.
Deze film verdient 4*, en hiermee zijn plaatsje in de TOP250.
huVILEub
Mooie film. Sterk geacteerd, geweldige sfeer. Het verhaal was niet alles, maar hij bleef wel boeiend om te kijken. Vooral door de sfeer denk ik. Vooral verrast door Elijah Wood, die zette echt een toprol neer. Maar ook die 'Pete' acteerde erg sterk. Topfilm.
gukker
Dat had ik ook van deze film verwacht, maar Elijah Wood speelde gewoon zo goed dat ik hem helemaal niet meer als hobbit zag. Erg goed gespeeld dus.
movieonly
Dit is ook een stukje prutswerk , deed me een beetje denken aan de warriors.
Moet gebaseerd zijn op Hooligans maar gaat helemaal nergens over.
movieonly
Voetbalvandalisme is een hot item in de publieke opinie , terwijl er in vergelijking met jaren 70 80 en 90 eigenlijk niet veel meer gebeurt.
Nog wel eens achterna gezeten in het oude Galgenwaard , ook de laatste wedstrijd daar meegemaakt Utrecht Feyenoord , als Feyenoord supporter altijd respect gehad voor de Bunnik side en voor North Side.
Net effe wat anders dan die weglopers uit Amsterdam
elias229
behoorlijk geniaal gemaakte film !
heb me geen moment verveeld !
regie : 4,5/5
acteurs : 4,5/5
verhaal: 3,5/5
filmen en licht: 4
details: 3,5/5
Zola-22
Het is een film dat verteld hoe het een beetje is bij de gevechten van deze hooligans. Dus het verhaal is niet stom. Het Acteren vond ik uitermate goed. En dat elijah op het laatst meer durf heeft en die blonde gozer onderuit schopt is geweldig.
Keane1983
Een erg indrukwekkende film die je toch wel eventjes na blijft.
Acteerwerk is zeer goed gedaan en het verhaal vond ik erg overtuigend.
Nu moet ik heel eerlijk zeggen dat ik geen voetbalfan ben dus ik ook niet kan beoordelen als het er echt zo aan toe gaat, hoewel ik wel een voorstelling ervan kan maken.
Vechtscenes waren behoorlijk realistisch alleen af en toe mepte ze erop los en zag je dat ze elkaar niet raakte dit was erg duidelijk te zien in de eind scene toen Matt een klap kreeg van een van de tegen partij. Ook was de grime dan niet heel erg netjes gedaan, toen Matt een veeg tegen zijn gezicht kreeg, was heel zijn mond rood maar niet zijn tanden.
Dit was het enige minpuntje die ik had.
Verder is het camera werk zeer goed gedaan, lekker rauw.
Doordat het zo realistisch in beeld is gebracht, had ik soms echt moeite om te kijken hoe ze elkaar deden afbeuken.
Het verhaal laat goed zien hoe belangrijk vertouwen en broederschap in die kringen in.
Van mij een welverdiende 4.5*
Ps: Elija was voor deze film erg goed gecast, voor hem om ons eens te laten zien dat jij ook iets anders kan spelen dan alleen maar een hobit....en het is hem ook heel erg goed gelukt. Ook ik dacht in het begin dat het niets zou worden, maar hij heeft mij weten te overtuigen.
Pss: Wat wel erg tegenvalt is de blu-ray versie, totaal geen extra's...had ik duidelijk wel wat meer van verwacht.
mrmojorisin123
Een ding snap ik echt niet in de film. Waarom laat Stevie Dunham zijn schoonbroer Matt die hij voor de eerste keer ontmoet omgaan met de GSE terwijl hij aan een nieuw leven is begonnen en niks meer met de GSE te maken wil hebben?
Poepgezicht
Dat is inderdaad een goede vraag, die heb ik me nooit gesteld tijdens de film.
MaximusGB
Hij laat hem alleen meegaan naar de wedstrijd zodat hij met zn vrouw naar een musical kan gaan waar die de kaartjes al voor had gekocht
KSUS
Ik vind het geen 4 sterren waard, maar hij was wel vermakelijk.
Ik geef 3, een mager 6je
moviemafketel
- 19752 berichten
Om het af te leren of om een paar lesjes knokken te kijgen?
(verwijderd)
Hooligans geeft je een redelijk goed beeld van de alledaagse harde kern bij (Engelse) voetbalclubs.
Ze brengen immers de sfeer zeer goed over, het acteren is ook erg in orde, al kan het zijn dat je niet helemaal van stereotypes houdt, maar dat verbetert toch echt wel de film.
Mijn complimenten aan Elijah Wood.
Waar het veel om ging, was uiteraard het vechten. Ik vind het toch een beetje te chaotisch gefilmd en dus ook moeilijker om te volgen.
Waar je toch ook wel als je goed kijkt, schoonheidsfoutjes ontdekt.
Voor West Ham United, de liefde voor de club, waarvoor ze staan.
Het lijkt mij zoals deels in de film wordt opgemaakt dat ze het ook doen voor de "kick", Better fight for something, than live for nothing.
Een toch weloverwoge
4½'

Green Street 3: Never Back Down
2013

Green Street Hooligans 2
2009

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

TT3D: Closer to the Edge

Gotti
Biografie / Misdaad, 1996

State of Grace
Misdaad / Thriller, 1990
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united