Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Lexi Alexander
Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall
Releasedatum: 29 september 2005
Plot Hooligans
"Just think of someone you hate."
Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.
Matt Buckner
Swill
Ike
Tommy Hatcher
Carl Buckner
Hooligans, een drama dat al een tijdje op de lijst stond, maar nooit van die lijst af geraakte. Een top 250 film die het goed doet in de Bad Ladder, Elijah Wood in de hoofdrol, voetbal en hooligans, ... Niet echt zaken die me direct aanspreken. Maar de film toch een kans gegeven.
De film is een drama die je als kijker wil meenemen in de sfeer van de Engelse hooligans. Ik ben geen voetballiefhebber en zal nooit begrijpen wat de motivaties zijn voor de acties van dergelijke bendes. Dat komt ook amper in beeld. Het accent ligt meer op de constante vetes, al ontbreekt ook daar alle spanning. De film is op zich wel goed onderhouden en probeert met al dan niet subtiele informatie de kijker te informeren over het onderwerp.
Verder is het verhaal vrij voorspelbaar en niet echt boeiend. Slecht is de film niet helemaal, maar ik begrijp niet wat dit in de top 250 doet. Het acteerwerk is niet slecht, al is het niet moeilijk om wat te liggen zuipen en kloppen op elkaar. Ik zal hooligans nooit verstaan en dat is met deze film zeker niet anders geworden.
kalehein
Dankzij Elijha Woods een 0,5* ERAF!
Wat een smurf is dat toch en oo-zoooo ongeloofwaardig alszijnde hooligan.
remiboy10
Bah, die Elijah Wood loopt erbij als een duif tussen een bende kraaien. Volledig miscast.
Prachtige film heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten
moviemafketel
- 19752 berichten
Tsja het was ook juist de bedoeling dat er een acteur werd gekozen die als een duif tussen een bende kraaien kon fungeren he. Het is immers maar een student van Harvard en dus geen geboren hooligan.
Ergens lokte de spanning van het hooliganisme hem , juist om het tegenovergestelde van wie hij was te verkennen.
Ik zag eerlijk gezegd de eerste minuten ook alleen maar Frodo voor me hoor, maar ik vind het geen miscast. Het is een film die best nog even blijft hangen achteraf.
Cassius
Vind ik ook, ik vind Elijah Wood een goede acteur, ook in bijvoorbeeld Oxford Murders. En denk dat hij het in deze film ook naar behoren doet.
kennethv
Te gek hoe het eraan toe gaat.
Een van de mooiste Hooligan films die ik heb gezien.
83Utreg!
Te gek hoe het eraan toe gaat.
Een van de mooiste Hooligan films die ik heb gezien.
Hoe het er aan toe gaat, in de film bedoel je? In het echt gaat het niet zo namelijk. De film heeft wel een aantal realistische elementen, maar laat ook een hoop steken vallen. De gevechten passen prima in een Hollywood aktie filmpje, maar in het echt gaat het er toch iets anders aan toe.
decicco
Ja precies, ik heb niets over deze film te zeggen het is gewoon een topfilm maar toch zie ik liever een hooligan film over het verleden, nu wordt er niet meer vaak gevochten etc.
2,20
Het gaat er hard aan toe in deze film met een spanning die je gedurende de gehele film vasthoudt. Elijah Wood acteert redelijk, maar of hij de juiste persoon is voor deze rol ? Het einde van de film vond ik tamelijk hard, Pete die opeens dood gaat, want hij was toch een soort van opvang voor Elijah na zijn 'falen' op Harvard. Opvang tussen haakjes natuurlijk, want het is wel een apart opvang
... het einde geeft lichtelijk voldoening door het bewijsmateriaal van die geezer
%%%%%%
Masterlijk ;P
Wat is er eigenlijk zo masterlijk aan ?
83Utreg!
Er word nog bijna wekelijks gevochten, maar niet zoals je in deze film ziet.
decicco
Er word nog bijna wekelijks gevochten, maar niet zoals je in deze film ziet.
Wekelijks? Tsja over welke gevechten heb je het dan? Kleine jongetjes die met steentjes lopen te gooien en vervolgens denken dat ze stoer zijn.. En nee die echte gevechten die je in deze film ziet komen niet vaak meer voor, de echte gevechten speelden zich toch wel in de jaren '60 af. Verleden tijd dus.
83Utreg!
Nee ik heb het over kleinschalige gevechten tussen harde supporterskernen, die in de media bewust worden verzwegen.
De grootschalige gevechten komen inderdaad bijna niet meer voor, dit gebeurde met name in de jaren 70, 80, en 90 ook nog wel. In de jaren 60 volgens mij nog niet, toen was het hooliganisme nog pas net in ontwikkeling.
decicco
Nou nou, ik heb docu's gezien van Westham in de jaren 60 en die gevechten zagen er toch zeer gedurft uit.
83Utreg!
Ve,t welke docu is dat? Kan wel kloppen, maar toch kwam het in de jaren 60 pas net op, en stond het nog enigsinds in de kinderschoenen. In de jaren 70 begon het echt een subcultuur te worden, en begonnen de authoriteiten te speken van het groeiende probleem.
decicco
Intercity Firm docu's, en ja het is nu nog altijd een subcultuur het komt weer helemaal terug alleen zie je dan jonkies van 14 ruig doen met hun stoner's die ze van pappie en mammie hebben gekregen voor kerst ofzo
Erg jammer..
Erg jammer..
Dit kan ik wel beamen inderdaad. Die denken dat ze met een burbery petje, gebaren makend achter een hek, de gearriveerde hooligan kunnen uithangen. Maargoed de echte gekken zijn er ook nog, die operenden alleen veel meer op de achtergrond tegenwoordig, kan ook niet anders met alle risico's tegenwoordig.
decicco
Mwah ken genoeg van dat soort gasten maar die hebben er blijkbaar geen zin meer in aangezien het probleem dat ik net al aangaf : ''de neppe hooligans.'' Er hangt totaal geen sfeer meer in sommige stadions en er wordt nog maar weinig na gestreefd vanuit de ''good old days.'' Jammer genoeg is het support gehalte flink gedaalt door de jaren heen.
decicco
Nee, maar het is belachelijk als je ziet hoe die kinderen van 14 jaar erbij lopen en meteen gaan roepen dat ze een casual en/of hooligan zijn. En die zetten de echte hooligans soms nog wel eens in een naar daglicht want het is niet altijd de bedoeling om te vechten maar die chappies denken dat dat het geen is wat hooligans alleen maar doen. Niet dus.
83Utreg!
Met andere woorden: Ja, de echte zijn beter. Die zoeken namelijk gelijkgestemden van andere clubs op, gasten die ook willen. En ze maken het ook waar. Kijk het kan niet je ding zijn, maar je kan niet ontkennen dat er moed voor nodig is om te blijven staan als er 80 man schreeuwend op je af komen rennen. Dus als je bij de subcultuur wilt horen, en je denkt dat te kunnen door een beetje uiterlijk vertoon, dan ben je voor mij een stuk lager in de pikorde.
Het echte hooliganisme word gedaan door gasten tussen de 20 en 50 jaar, die van voetbal en vechten houden, zie het als een soort fightclub. Dat is tovh niet zo'n erge hobby? zolang je er geen onschuldigen mee schaad. Helaas komt er tegenwoordig veel meer bij kijken en neem je onmetelijke risico's, voor je trots en je hobby, daarom ook de weemoedige kijk op ''the good old days'', toen het allemaal nog kon.
yeyo
Dat is gewoon puberaal gedrag. Zo een jongeren als "fakers" bestempelen, vind ik best overdreven.
yeyo
So? Voor een terroristische aanslag te plegen is er ook moed nodig, dat praat helemaal niks goed.
Het echte hooliganisme word gedaan door gasten tussen de 20 en 50
Verstand komt met de jaren zeggen ze dan..
kramersietse
Zou bijna zeggen hoe ouder hoe meer betrokken!!
83Utreg!
Better fight for something, than live for nothing.
Vecht voor Utrecht!

Green Street 3: Never Back Down
2013

Green Street Hooligans 2
2009

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

TT3D: Closer to the Edge

Gotti
Biografie / Misdaad, 1996

State of Grace
Misdaad / Thriller, 1990
londen, engelandpolitiegeweldharvard universitysporthooliganwraakleerlingvoetbalcrueltyamericanwreedheidgeweldreputation vrouwelijke regisseurbar fightfirmwest ham united