• 9.379.134 stemmen

Met onder meer: Elijah Wood, Charlie Hunnam en Ross McCall

Releasedatum: 29 september 2005

• meJane Bekijk via meJane

Plot Hooligans

"Just think of someone you hate."

Matt Buckner is een Amerikaanse student aan Harvard, maar wordt na een incident van school gestuurd. Hij reist naar zijn zus Shannon in Londen en komt al snel in contact met Pete Dunham, de broer van Shannons echtgenoot. Het duurt niet lang voor Matt zich aansluit bij de harde kern van West Ham United, onder leiding van Pete, en hij komt terecht in de keiharde strijd tussen de hooligans van West Ham en die van Millwall.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Bah, die Elijah Wood loopt erbij als een duif tussen een bende kraaien. Volledig miscast.

Het was gisteren weer gezellig op Green Street. .

avatar van darthconner

darthconner

ze zouden meer films met zo'n gevechten moeten maken.

lekker agressief. maar dan wel met een goed verhaal natuurlijk, en een goede cast.

avatar van Grunner

Grunner

Leuke film alleen Elijah Wood had beter in elfjesland kunnen blijven want hij komt niet geloofwaardig over in deze rol. Ik zeg het niet snel maar ik vind deel 2 toch echt beter!

avatar van patjuh86

patjuh86

geweldige film

goed verhaal en ik denk juist door dat ze ellijah wood pakken voor deze film het toch wel iets heeft een american naar de engelse hooligan wereld je verwacht zoon rol juist niet ervan maar deste beter maakt het de film mijn favoriete film is dit in iedergeval en kan er ook geen genoeg van krijgen

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

Goede film.......een topper...vond het jammer dat hij afgelopen was en heb echt zitten te genieten tijdens de film. Zelfs mijn vriendin die niets van voetbal moeten hebben, vond het een topper!

avatar van canciser

canciser

Ik zit niet op voetbal en ik vind hem ook legendarisch, wat een geweld! Ook het einde is leuk, wat bij de meeste hooligan films zeker niet is.

4* toch niet helemaal legendarisch;)

Grunner schreef:

behalve dat 2 helemaal NIKS met voetbal te maken heeft!
alsof het realistisch is dat als je een voetbalwedstrijdje wint, dat je dan uit de gevangenis mag..
Deze is duidelijk VEEL beter! En ook goed (genoeg) geacteerd door elijah wood

avatar van Yennick11

Yennick11

Wel grappig we zaten die film te kijken voor de eerste keer, het was een paar jaar geleden. En plots zie je daar Frodo lopen, het past totaal niet in die film.

Beter had je leonardo di caprio ofzo kunnen inzette das toch een allrounder

avatar van yeyo

yeyo

Yennick11 schreef:

Beter had je leonardo di caprio ofzo kunnen inzette das toch een allrounder

Het contrast door een acteur als Elijah Wood te gebruiken om een hooligan te spelen is zeker met opzet gedaan. En deze zal maar al te blij zijn geweest met een beetje een stoerdere rol om z'n Frodo imago af te schudden. Hij zal ook wel vrezen de rest van z'n loopbaan bekend te staan als een fictief personage, dat heeft Mark Hamill o.a. de das omgedaan.

avatar van marcjeb

marcjeb

Only when i laugh by Ken Jones

YouTube - Green Street Hooligans Intro Song

ik zocht hem al een tijdje maar eindelijk gevonden, ik vond dit zo'n heerlijke intro song.. wat vonden jullie van deze intro.

Ruben1994

ja goede intro, past ook goed bij het verhaal..

maar mooiste gedeelte qua muziek blijft het moment als ze 'forever blowing bubbles' zingen

avatar van Vinokourov

Vinokourov

De transformatie van Frodo van Harvard-student naar keiharde hooligan is op zijn minst opmerkelijk te noemen. Het komt niet overtuigend over dat hij na pakweg twee vechtpartijtjes helemaal toegelaten is tot het clubje debielerige hooligans. De film kijkt daarentegen wel lekker weg en is goed gemaakt, maar scoort op plot een dikke onvoldoende.

Ruben1994

Dat komt ook omdat pete, de persoon waar die ook mee op trekt, de leider is van die groep hooligans. Maar het is inderdaad wel raar dat hij zo snel word toegelaten.

avatar van DaKKiE1984

DaKKiE1984

Ruben1994 schreef:

Eigenlijk is het niet echt "toegelaten" worden, het is inderdaad zo dat Pete gewoon op hem moet passen voor een avondje, en hij krijgt toevallig ook de kans om zichzelf te bewijzen als het plotseling op rellen aankomt.

O.T.: Ik vind het echt een heerlijke film, de "hooliganagressie" is goed verfilmd, wat ik van Wood moet denken weet ik eigenlijk niet, hij speelt best goed, maar denk toch niet dat dit echt zijn rol is.

Al met al een goede film over de algemene Engelse voetbalsfeer, en vanzelfsprekend eindigt het net als in Football Factory weer met Millwall

avatar van Lee-john

Lee-john

Prima film, kijkt prima weg.

Op sommige momenten erg sterk, soms vrij zwak. Dat Frodo zomaar in supporter veranderd en dat soort zaken vond ik niet erg overtuigend..

Nog klein puntje: Toen Frodo moest keepen tegen die kinderen tijdens een wedstrijd, wat was dat tenenkromend onrealistisch en slecht in beeld gebracht. Ene kind na het andere maakt een omhaal, etc, kom op zeg! Niemand opgemerkt?

Maar al met al voordeel van de twijfel: 3,5*.

avatar van Mankatans

Mankatans

ik heb van begin tot eind op t puntje van mn stoel gezeten, erg aangrijpende film. vond wood ook goed gecast!

avatar van WeZet

WeZet

Op het eerste gezicht leek deze hooligan film mij vrij matig (en wat doet Elijah 'Frodo' Wood hierin?), maar eenmaal kijkende wist hij me erg te pakken.

avatar van ruppie

ruppie

Ik vind the football factory beter.. Iemand met me eens?

avatar van H1DD3

H1DD3

ruppie schreef:

Ik vind the football factory beter.. Iemand met me eens?

Ik ben het daar mee eens.

decicco

Een van mijn favoriete films. Jammer dat er maar weinig van dit soort films zijn de enige paar die ik heb gezien zijn : Cas,I.D,The Football Factory, Green Street Hooligans en GS2.

In principe vind ik Elijah Wood geen geknipte acteur voor dit soort films maar dat is dan mijn mening. Deel 2 vind ik dan ook minder dan deze omdat dit toch meer met voetballen temaken heeft en je echt het sfeertje ziet, bij gs2 vind ik het echt jammer dat het zich bijna alleen maar afspeelt in een gevangenis. Heerlijke scenes zoals in deel 1 bijv. bij het station etc. mochten hier ook wel invoor komen toch krijgt deze film van mij 5 sterren een echte hool topper!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Best een goeie film al geloof je nog altijd dat Elijah Wood Frodo is

Blijft wennen!

avatar van miss-liss

miss-liss

Precies zoals het in het echt is, dat maakt de film zó mooi!

avatar van de grafhond

de grafhond

miss-liss schreef:

Precies zoals het in het echt is, dat maakt de film zó mooi!

ha ha ha, bij lange na niet zoals het echt is, dat maakt het zo mooi!

decicco

lol inderdaad, er wordt bijna niet meer gevochten naar een mooie voetbal wedstrijd

avatar van yeyo

yeyo

decicco schreef:

En het is al op z'n minst vijf jaar geleden dat een Engelse firm nog is een Amerikaanse collegeboy onder zijn hoede heeft genomen.

avatar van a-rdaa

a-rdaa

topfilm

avatar van Avatar

Vermakelijke film, maar soms ook wel in de belachelijke zin. Wood als hooligan klopt gewoon niet!

avatar van dinhus

dinhus

Redelijke film, met genoeg gevechtscènes. Maar ik vond de rol van Elijah echt niet iets voor hem, of zal 't met opzet gedaan zijn?

Dan nog vond ik 't niet echt iets voor hem, want hij was een soort hybride van een zoutzak maar toch ook redelijk stoere knul. Daarom vond ik zijn personage echt irritant. Meeloperig etc..

En zelf vind ik dat zo'n film zo realistisch mogelijk uitgebeeld moet worden, ik weet niet hoe dat zit in zo'n Hooligans- bar, maar ze accepteren wel snel mensen in hun clubje.

Waarom ik deel 2 beter vind? Nou, die was ruiger, harder en gewelddadiger.
Zo'n geniaal goed gevoel: Die lange, kale vent zat hun de hele tijd op de lip en dan word die keihard aangepakt! Dat is een goed gevoel, dat iemand die je dwars zit, weer driedubbelhard word aangepakt. Dat is goed uitgebeeld in Hooligans 2.

En nog één allerlaatste ding! ik vond 't irritant, wanneer Elijah in beeld komt en klappen uit gaat delen, die helemaal niet duidelijk uitgebeeld worden. Alsof die de tegenstander slapt. Ook aan't begin toen die aggresief werd, kom op, zo'n beer duikt echt niet aan de kant voor zo'n klauwenaanval?

2.5* Ik zeg zeker niet dat die slecht is, misschien kom ik nog op een 3* Maar voorlopig toch nog 2.5*

decicco

Tuurlijk is dit met opzet gedaan. Ze willen juist laten zien dat een broekie als Elijah zich toch kan hechten in een groep vol gespuis.